StoryEditorOCM
Domaći nogometriječ trenera

‘Neće nikome pasti dlaka s glave‘: Jakirović je mogao odahnuti nakon preokreta, kaže da je teško proživljavao utakmicu

Piše Sport SD
29. listopada 2023. - 19:59

U posljednjem susretu 13. kola Supersport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir s dva gola u sudačkoj nadoknadi pobijedio Lokomotivu sa 2-1.

Indrit Tuci je doveo goste u vodstvo u četvrtoj minuti utakmice, no "Modri" su u samoj završnici uspjeli okrenuti rezultat. Izjednačio je Martin Baturina u četvrtoj minuti nadoknade, a pobjedu domaćinu donio je Japanac Takuro Kaneko u sedmoj minuti nadoknade - pišu Sportske novosti.

Trener Lokosa Silvijo Čabraja izašao je pred kamere s gorkim osmijehom:

- Sami smo si krivi, imali smo mrtvu šansu za 2:0, nismo zabili. Razmišljao sam nakon toga - pa neće nas valjda kazniti, ali to se dogodilo. Zato je nogomet najzanimljiviji sport na svijetu. Prebrzo smo gubili lopte, predavali smo ih njima, nismo bili dobri drugo poluvrijeme, izgleda da momčad nije bila pripremljena za sudačku nadokandu, haha... Tako je, kako je. Idemo se spremati za iduću utakmicu protiv Rijeke. Otraga smo rješavali sve njihove proboje, oni nisu imali nijednu pravu stopostotnu priliku, ali nismo izdržali. Nismo zabili u 90. minuti, utakmica bi bila gotova, ali to se događa u nogometu. Imam osjećaj da smo uvijek kažnjeni u tim zadnjim minutama.

image
Ronald Goršić/Cropix

Njegov kolega na klupi Modrih Sergej Jakirović mogao je odahnuti nakon preokreta:

- Nije bilo nimalo lagano, govorio sam i prije početka da neće biti lagano, a onda smo dali onu fantastičnu loptu za Tucija... Pokušali smo raznim rotacijama, nešto smo i stvorili, Čavlina je skinuo par teških lopti. Rekli smo u svlačionici da nema predaje, da idemo na glavu, da idemo na svaku loptu. Međutim, lopta jednostavno nije htjela u gol. Moram pohvaliti dečke za karakter, za trud i da su okrenuli u par minuta. Publika je to sve prepoznala, a moji su momci na kraju trud pretvorili u pobjedu. A promašaj Lokomotive u 90. minuti, to se događa u nogometu. Meni je drago da je Baturina zabio, drago mi je da ga je nagradilo, to je dobar dečko. Drago mi je i za Kaneka, vidim da se sad opustio i sigurno će nam pomoći u ostatku prvenstva. Špikić se probudio s temperaturom, a i Baturina je imao želučanih problema. Međutim, izričito je tražio da igra. Moram pohvaliti i Peru Sučića, odigrao je fantastičnih 15 minuta i najavio velike stvari. U Dinamu ima mira samo do iduće utakmice. Meni je to sasvim jasno. Meni je i dalje nevjerojatno da smo mi u Gorici izgubili. Ali to je nogomet i to se događa. Ja stalno pričam s nogometašima i radimo na njihovu samopouzdanju. Imamo lidere momčadi i svi svima pomažu. Sutra je ponedjeljak, neće nikome pasti dlaka s glave, to su mladi momci i moraju uživati u tome što rade. Slijede Oriolik i Varaždin. Mario Kovačević je jako dobar trener, bit će to teške utakmice, ali važno je uzeti bodove i mi ćemo napraviti sve da to uspijemo - rekao je Jakirović, pa dodao:

- Zagorac umjesto Nevistića? Želim imati dva vratara spremnih. Theophile je bio jako dobar. Drmić i Bernauer nisu ispali iz momčadi, nego imamo takav roster.

Kazao je da je teško proživljavao utakmicu.

- Vidio sam da dečki daju sve od sebe, da pokušavaju. Emocije su bile ogromne, bez obzira što sam dosta toga prošao. Kad se radi o negativnom nizu, nikad nisam imao četiri poraza u pet utakmica. Da mi je to netko rekao da ću to imati u Dinamu, rekao bih mu da je lud čovjek. Imao sam mislim samo dva.

Što bi bilo da ste izgubili?

- To je pitanje za Upravu..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 12:52