StoryEditorOCM
Domaći nogometsporazumni raskid

Lakše će podnijeti: evo kolika otpremnina ide Sergeju Jakiroviću nakon otkaza u Dinamu

Piše Sport SD
20. rujna 2024. - 11:24

Dinamo i Sergej Jakirović su se razišli. Nije Jakiroviću presudio samo Bayern, nanizao je tri utakmice u kojima je upisao tek jedan remi. U ligaškom derbiju s Rijekom na Rujevici odigrao je 1:1, uslijedio je poraz od Hajduka na Maksimiru 0:1, a do potpunog raspada došlo je u Münchenu (9:2) na otvaranju Lige prvaka.

Jakirović je u Dinamo je stigao iz Rijeke krajem kolovoza prošle godine, s Modrima je upisao ukupno 41 pobjedu, devet remija i deset poraza. 

Dogovoren je sporazumni raskid ugovora, pa će Dinamo Jakiroviću morati isplatiti otpremninu.

Kako javlja Gol.hr, bit će to iznos šest mjesečnih plaća, a kako je u Dinamu zarađivao 57 tisuća eura bruto, to će se u polugodišnjem razdoblju uspeti do 342 tisuće eura bruto. S premijama bi se taj iznos popeo na nešto više od pola milijuna eura bruto za šest mjeseci. To su premije koje je trebao dobiti za plasman u Europsku ligu, a kako je uspio Modre uvesti u Ligu prvaka, dobit će nešto više. Na ruke će mu isplatiti neto iznos od 30 tisuća eura za svaki mjesec, odnosno ukupno 180 tisuća eura, a ima pravo i na premije.

Prvu momčad će do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog stožera Sandro Perković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 11:27