StoryEditorOCM

Jeličić opleo po Bjelici: ‘Imaš šest skupo plaćenih krila, a igraš bez njih!? Obrana je limitirana, odgovoran je trener‘

Piše Sport Sd
27. listopada 2024. - 22:07

Osijek je šokirao Dinamo usred Maksimira s 4:2 u derbiju 11. kola SuperSport HNL-a, momčad Nenada Bjelice tako je u dva vezana susreta protiv Istre i Osijeka uzela samo jedan bod. Hajduk bježi već sedma bodova Dinamu, Rijeci šest...

Utakmicu u Maksimiru komentirao je Joško Jeličić na Max Sport televiziji:

- U ovoj utakmici Dinamo nije imao svježinu, ali vidjeli smo svu limitiranost obrambenih igrača. Boje se dubine jer su svjesni svojih slabosti.

image

Joško Jeličić

Ronald Goršić/Cropix

Jeličić je nastavio secirati slabosti u momčadi Nenada Bjelice:

- Ako imaš šest krila koji su najskuplje plaćeni, a igraš bez krila... Teško je igračima koji ne igraju uspostaviti prepoznatljivost i nametnuti se. Znam da Bernauer nema nijednog mišića na tijelu, ali ne smiješ ovako lagano pasti kao kod drugog gola. Onda u drugoj situaciji ima priliku izbiti loptu u aut, ali ju je izbio u opasnu zonu i protivnik je uzima.

I to nije sve:

- Hoxha nije igrao na svojoj poziciji, Pjaca je igrao iza napadača, iako je krilo. Dinamo cijelo prvenstvo ne dovodi krila u poziciju da stvaraju višak.

Jeličić zna tko je krivac, nije se libio imenovati ga:

- Odgovornost je na treneru. Momčad mora doći do ideje kako igrati i rotirati momčad, što će biti jako teško jer imaju još dodatne dvije utakmice u Ligi prvaka. 

image

Nenad Bjelica

Damir Krajač/Cropix
image

Slavlje Osijeka

Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2024 22:08