StoryEditorOCM
Domaći nogometrazočaran

Igor Bišćan nakon šokantnog poraza od AEK-a: ‘Jedna stvar me jako brine, mučimo se‘

Piše Sport SD
15. kolovoza 2023. - 23:08

AEK je pobijedio u Zagrebu, Grci su s 2:1 u prvom dvoboju 3. pretkola Lige prvaka dobili Dinamo na Maksimiru. Pred nešto više od 13 tisuća gledatelja grčki je prvak stekao itekako važnu prednost, a uzvrat će se igrati već nadolazeće subote u Ateni. Modri su poveli sjajnim pogotkom Marka Bulata u 39. minuti iz slobodnog udarca, a rezultat je izjednačio Zuber u 59. minuti. Konačnu pobjedu Grcima donio je Galanopoulos u 90. minuti utakmice, pišu Sportske novosti.

>>> IZVJEŠTAJ I POGOTKE S DVOBOJA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Nakon utakmice pred kamere je u programu MAXSport televizije stao trener Modrih, Igor Bišćan.

- Dali smo gol, bili smo na svojoj polovici, forsirali smo kratke pasove kad smo bili pod pritiskom, tako pokušavamo igrati, nije to problem. Nakon gola, nakon sat vremena kad smo morali mijenjati nismo se mogili vratiti u utakmicu. Prvo poluvrijeme smo bili dobri, jako dobri, kasnije smo trebali biti pametniji. Brine me da kad napravimo te zamjene, kad izađe Ivanušec, kad moramo odmoriti Bulata, onda nam ozbiljno padne kvaliteta i mučimo se do kraja.

Što se dogodilo s Bulatom, Ivanušecom?

- Ivanušec je osjetio umor, bila je riječ o grčevima. Bulat nije trenirao dva tjedna i bilo je bitno da i njega ne izgubimo zbog premorenosti. Bio je dobar, dao sve od sebe, ali morali smo osvježiti momčad jer smo bili u padu.

Malo je razloga za sreću...

- Jako smo razočarani. Bili smo sat vremena stvarno dobri, ali jednom kada smo počeli mijenjati, nismo mogli držati tu kvalitetu. Prvo poluvrijeme smo igrali hrabro, pitanje je kako bi završilo da je ušla ona šansa s kraja... Nogomet se igra 90 minuta, mogli smo na kraju primiti još koji pogodak. Treba biti stabilan, malo bolje ekipe od AEK-a to će sve iskažnjavati.

Livaković?

- Prvo poluvrijeme je Livaković sjajno obranio onu šansu, imali su Grci još dosta prilika, Livaković je kvaliteta. Moraš je imati, kao i širinu da bi mogao računati na dobru igru protiv AEK-a.

Uzvrat?

- Svakako da nas tamo čeka pakao. Jasno je da će tamo biti vruće i jako teško. To je stadion koji je navijački, domaćinski. Idemo se boriti, bit će rat, neprijateljsko okruženje, idemo to iskoristiti. To se može, kad smo na svom nivou onda smo u stanju igrati s njima. Rezultat je negativan, bit će to drugačija utakmica. Nije nam trebao ovaj drugi gol kojeg smo primili. Morat ćemo preuzeti rizik, bit će jako teško. Nisu dugo izgubili kod kuće, to sve govori. Što je, tu je, idemo pokušati napraviti podvig u Ateni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 00:48