StoryEditorOCM
Domaći nogometdruženje s medijima

Dobro raspoloženi pred Portugal: Pjacu impresionirao Perišić, Baturina zadovoljan kako se snašao na novoj poziciji

Piše Hina
6. lipnja 2024. - 19:33

Napadač Rijeke Marko Pjaca i vezni igrač Dinama Martin Baturina bili su posljednji reprezentativci koji su na riječkim pripremama gostovali na konferenciji za medije, na kojoj su odgovarali na brojna pitanja, a ostali su suzdržani jedino kad im je postavljen o mogućem zajedničkom nastupu u dresu hrvatskog prvaka u sljedećoj sezoni.  

"Što se tiče iduće sezone, za to nije ni vrijeme ni mjesto", odgovorio je Pjaca upitan ima li istine o njegovom mogućem povratku u Dinamov dres, a s njim se složio i Baturina koji je dobio pitanje o mogućem transferu u neki od europskih klubova.

image
Damir Škomrlj/Cropix

"Trenutno sam jedino fokusiran na reprezentaciju i Europsko prvenstvo, a o transferu ćemo kada za to dođe vrijeme. Lijepo zvuči koliko vrijedim na Transfermarktu, ali vrijediš onoliko koliko te netko spreman platiti. Ne dopuštam da mi to previše ulazi u glavu, lijepo je vidjeti, ali ne utječe na mene", rekao je Baturina koji je u pripremnoj utakmici sa Sjevernom Makedonijom prvi put bio u početnoj postavi izbornika Zlatka Dalića.

"Od početka je možda bilo malo treme, ali kasnije je sve super prošlo. Zahvalan sam izborniku na pruženoj prilici i mislim da sam se dobro snašao na novoj poziciji", izjavio je mladi veznjak.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Hrvatska je u tom dvoboju na Rujevici nadigrala Makedonce sa 3-0 uz dva pogotka Lovre Majera i jedan Marca Pašalića.

"Mislim da možemo biti zadovoljni sa svime što smo do sada odradili. Prva prijateljska utakmica je prošla u dobrom tonu i nadamo se nastaviti tako", rekao je Marko Pjaca čija je karijera ponovno dobila zamah dolaskom u Rijeku, gdje je dobio ono što mu je najviše nedostajalo, a to je bila konstanta nastupa.

"Nisam očekivao da će ovo doći tako brzo. Nadao sam se da ću se dolaskom u Rijeku ponovno vratiti u krug reprezentacije, ali i mene je iznenadilo koliko je to brzo došlo", priznao je Pjaca.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Osvrnuo se i na još jedan povratak, onaj Ivana Perišića. 

"To je jako lijepa vijest za nas, nije se tako lako vratiti od takve ozljede. Tu je i mentalni aspekt uz fizički. Moram priznati da me na treningu impresionirao. Nisam vjerovao da se tako brzo može vratiti u punu formu."

Hrvatski nogometaši će u petak krenuti put Portugala, gdje ih u subotu očekuje zadnja pripremna utakmica uoči nastupa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

"U prijateljskim utakmicama rezultat nije u prvom planu, ali želimo ostaviti dojam. To je dobra prilika da vidimo što još možemo popraviti", rekao je Pjaca.

image
Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 10:24