StoryEditorOCM
Domaći nogometŠuška se

Dinamu za lov na Hajduk stiže zvučno pojačanje, hrvatski reprezentativac odigrao zadnji susret prije povratka Modrima?

Piše Sport SD
7. siječnja 2024. - 10:04

Nogometaši Dinama su u zatvorenoj prijateljskoj utakmici s minimalnih 1:0 svladali Rogašku, a nakon susreta u kojem se zagrebačkom sastavu teže ozlijedio napadač Mahir Emreli trener ‘modrih‘ Sergej Jakirović izjavio je kako se nada pozitivnom raspletu pregovora s Fiorentinom oko dolaska Josipa Brekala. Sinoć je igrala i Fiorentina, u ligaškom srazu poražen je sastav iz Firence kod Sassuola 0:1, a Brekalo je bio u početnoj postavi. Dio talijanskih medija smatra kako je to bio zadnji Brekalov nastup prije povratka u Maksimir.

Povremeni hrvatski reprezentativac na terenu je proveo 74 minute, našao se na poziciji lijevog krila, ali nije odigrao utakmicu za pamćenje. Brekalo je zagrijan za povratak na posudbu u Maksimir kako bi se s većom minutažom ponovno izborio za mjesto u reprezentaciji i nastup na Euru u lipnju u Njemačkoj. U Fiorentini se generalno nije nametnuo, a vrijeme do kontinentalne smotre mu istječe.

S druge strane dio medija na Apeninima bliskih Brekalovom klubu smatra kako se Fiorentina neće odmah na početku prijelaznog roka lišiti njegovih usluga zbog smanjenog igračkog kadra na krilima uslijed ozljede jednog odnosno odlaska drugog Brekalovog konkurenta za mjesto u momčadi na Afrički kup nacija.

Brekala ugovor s Fiorentinom veže do ljeta 2026. godine, a u Maksimir bi se trebao vratiti na posudbu. Trećeplasirani Dinamo u SuperSport HNL-u nakon prvog dijela sezone ima sedam bodova i dvije utakmice manje u odnosu na lidera Hajduk.

image
Tom Dubravec/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:41