StoryEditorOCM
Domaći nogometosigurali prolaz

Daliću se neće svidjeti ovakvo kalkuliranje, Španjolci protiv Albanije odmaraju najbolje igrače?

Piše SN
22. lipnja 2024. - 19:56

Španjolska je ranije ovog tjedna pobjedom nad Italijom osigurala mjesto u nokaut fazi Eura 2024. To znači da Luis de la Fuente može odmarati svoje najvažnije igrače protiv Albanije u trećem kolu i ujedno dati priliku onima koji još nisu upisali veću minutažu - pišu Sportske novosti.

Football Espana piše da je džoker s klupe iz prošle utakmice Ayoze Perez pretrpio istegnuće mišića desne noge. Španjolski nogometni savez potvrdio je ozljedu te kažu da će pratiti situaciju, ali mala je vjerojatnost da će istrčati na Merkur Spiel-Areni u Düsseldorfu.

Izbornik Luis de la Fuente mogao bi dati priliku Mikelu Oyarzabalu na lijevom krilu, a Nico Williams će vjerojatno dobiti odmor. Dani Olmo također bi mogao osvanuti u početnoj postavi, a prema pisanju većine španjolskih medija sastav bi trebao biti kompletno promijenjen.

image

Španjolski izbornik Luis de la Fuente

Ante Čizmić/Cropix

Na golu bi se mogao pojaviti David Raya ili čak Remiro, zatim u obrani Navas, Vivian, Laporte ili Nacho, a u veznome redu Merino, Zubimendi ili Grimaldo.

U napadu svoju šansu čekaju Ferran Torres, Dani Olmo, Baena ili Fermin te Joselu ili Oyarzabal.

Zasigurno se našem izborniku Zlatku Daliću neće svidjeti ovakvo kalkuliranje jer Vatrenima za prolaz skupine B treba pobjeda protiv Italije uz pobjedu Španjolaca u dvoboju s Albanijom. Dakako, postoje i druge kombinacije u kojima bi Hrvatska mogla ostvariti plasman u osminu finala, no time ćemo se baviti kada završe obje utakmice u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 21:00