StoryEditorOCM
Domaći nogometbijeli idu u goste

Bivši kapetan Hajduka u dresu Gorice: ‘Bit će mi čudno biti s druge strane, dobivam brojne poruke od navijača...‘

Piše Toni Roić/SN
15. rujna 2023. - 08:11

Gorica će u nedjelju od 17 sati pred rasprodanim stadionom dočekati vodeći Hajduk, a obranu će joj predvoditi povratnik u hrvatski nogomet i raniji dugogodišnji kapetan splitskog kluba Mario Maloča (34). On se ovoga ljeta priključio Turopoljcima nakon inozemnih epizoda u Poljskoj i Njemačkoj, gdje je u Lechiji iz Gdanjska i Greuther Fürthu proveo osam godina - pišu Sportske novosti.

- Bit će mi čudno biti s druge strane, ali emocije vezane za Hajduk tih 90 minuta bit će pospremljene sa strane. Dobivam i brojne poruke od navijača Hajduka, uglavnom traže ulaznice, ali svima sam rekao da je telefon isključen do kraja nedjeljne utakmice. Inače, kad smo u 3. kolu osvojili bod na Maksimiru, dobio sam više poruka i čestitki nego kada sam s Hajdukom osvojio Kup - otkriva Maloča.

Dobro izbalansirani

Jako je zadovoljan kako se adaptirao na novu sredinu, a i devet bodova Gorice u šest utakmica obećavajući su doseg.

- Mogu reći da je zasad sve čak i iznad očekivanja. U zadnje dvije utakmice sa Slavenom i Rudešom potpuno sam ušao u ritam, a vjerujem da će biti i još bolje u nastavku sezone, dobro smo i startali, pokazali već da se možemo nositi i s najboljim klubovima u ligi, mogli imati i više od ovih devet bodova. Šteta za dva gola primljena iz ničega protiv Slavena, kao i za minimalni poraz u Osijeku, dok smo i protiv Dinama na Maksimiru imali dvije sjajne šanse. Igrali smo i sad u pauzi opet s Dinamom, završilo je 1:1 i taj pozitivni rezultat sigurno je veliki plus za dalje.

Nije vas omeo ni iznenadni odlazak trenera Željka Sopića u Rijeku?

- Nitko nije očekivao Sopićev odlazak, velike stvari napravio je u prošloj sezoni i očekivala se nadogradnja u ovoj. No, otišao je za novim izazovom, a u prijelaznom razdoblju dobro su posao obavili pomoćnici Mujdža i Krnjić.

image
Nikola Vilić/Cropix

Što traži novi trener Dinko Jeličić, jeste li se naviknuli na njegove zahtjeve?

- Jeličić traži da više imamo loptu u posjedu kako bismo kontrolirali igru, što neće biti lako protiv četiri najbolja kluba, ali protiv ostalih trebali bismo imati kvalitetu za izdominirati kao u prošlom kolu s Rudešom. Također, očekujemo mnogo od utakmica doma, tu se nećemo nikoga bojati i uz određeno vrijeme koje je još potrebno za međusobnu prilagodbu očekujem da ćemo biti bolji iz kola u kolo.

Prijelazni rok je završio i nije bilo novih dolazaka, ni odlazaka?

- Po meni je ovo dobro sastavljena i izbalansirana momčad, ima dosta mladih i nas nekoliko iskusnijih koji ih usmjeravamo. Za mene je bio pravi potez što sam došao u Goricu.

Hajduk će biti najlakša ili najteža utakmica?

- Hajduk je favorit iz razloga što u ovom trenutku igra najbolje i vodeći je na tablici, ali mi nemamo što izgubiti i ako budemo pravi sigurno u nedjelju možemo osvojiti najmanje bod. Žao mi je što zbog kartona neće igrati Ndockyt, kakvu je samo utakmicu odigrao protiv Slavena kada je uoči nje imao tragediju u obitelji, ali imamo mi još igrača u sredini terena, koji jedva čekaju zaigrati i iskoristiti svoju priliku za dokazivanje.

Koje su prednosti i mane Hajduka?

- O manama ne bih govorio jer to ćemo mi s trenerom interno analizirati u pripremi taktike, a kao dvije najveće opasnosti izdvajam Marka Livaju i Vadisa Odjidja-Ofoea. Oko Livaje se vrti 90 posto Hajdukovih golova, a protiv Odjidje sam igrao u Poljskoj. Nosio je dres Legije i bio uvjerljivo najbolji igrač lige. Igrao on u nedjelju otpočetka ili ušao u zadnjih pola sata, na njega posebno moramo pripaziti - zaključio je Mario Maloča.

STADION RASPRODAN U REKORDNOM ROKU

Nije bilo sumnje da će Gorica i Hajduk u okviru 8. kola igrati pred prepunim tribinama u turopoljskoj prijestolnici, ali da će već u srijedu, četiri dana prije utakmice, nestati sve ulaznice, to je već rekordna brzina. Jasno je da su većinu ulaznica kupili navijači Hajduka, koji su u potpunoj euforiji zbog prvog mjesta i šampionskih ambicija ove sezone, ali sigurno će i Gorica imati značajnu podršku jer ima mnogo pretplatnika, a redovito je imala preko 1.000 navijača u svim utakmicama doma u ovoj godini. Inače, očekuje se nešto više od 4.000 gledatelja jer će zbog sigurnosnih razloga dio istočne tribine gdje dolazi Torcida ipak biti zatvoren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:40