StoryEditorOCM
Domaći nogometOzljeda je ozbiljna

Bivši hajdukovac propušta Euro? Doznali smo kakve su prognoze, počinje utrka s vremenom: Dalić će ga čekati zbog jednoga

Piše Ivan Renić
8. svibnja 2024. - 20:27

Bliži se Europsko prvenstvo u Njemačkoj, manje od 40 dana ostalo je do početka. Vjerujemo da izbornik Zlatko Dalić već zna većinu putnika za Euro i svega je nekoliko nedoumica, no problem mu je zadala ozljeda Nikole Vlašića. Ozlijedio je Nikola desni aduktor, a kako doznajemo od izvora bliskih igraču, male su šanse da će zaigrati na Euru. Ozljeda je ozbiljnije prirode. S terena bi trebao izbivati dva do tri mjeseca prema prvim procjenama.

Poznavajući Nikolu, sigurno će dati sve od sebe da se ekspresno oporavi i ipak bude na raspolaganju izborniku. Dva mjeseca Vlašić je osjećao bol u predjelu prepona, a na utakmici s Bolognom u 35. kolu talijanskog prvenstva Nikola je teren napustio već u 28. minuti.

image

U reprezentaciji uvijek igra dobro

Ante Čizmić/Cropix

Važna karika

Ivan Jurić ga je povukao s terena, a pregledi su pokazali ozljedu desnog aduktora. Nije to rijetka ozljeda u svijetu nogometa, ali zna biti vrlo nezgodna. Sigurno je tako završila njegova ligaška sezona s Torinom u kojoj je skupio 33 nastupa zabivši pritom tri pogotka uz dvije asistencije.

Zabrinjavajuće vijesti za Dalića: Vatreni sam zatražio izmjenu i šepajući napustio teren nakon manje od pola sata igre

Dalić će ga svakako čekati do posljednjeg trenutka jer riječ je o igraču koji u nacionalnom dresu uvijek igra dobro. U posljednje vrijeme izgubio je mjesto u udarnoj postavi, no redovito ulazi s klupe i daje svoj doprinos. Zabio je tako i na posljednjem okupljanje reprezentacije kada je Hrvatska u Kairu osvojila turnir. Precizan je bio u finalu protiv Egipta.

U kockastom dresu ima ukupno 55 nastupa i osam pogodaka. Pamti se i njegov debi. Bilo je to 27. svibnja 2017. godine. Ostvare li se crne prognoze Dalić će izgubiti polivalentnog igrača u veznom redu. Zna Nikola odigrati i na desnom i na lijevom krilu, a na njegovo mjesto pretendira nekoliko igrača. Ističu se Luka Sučić, Toni Fruk, Hajdukov Niko Sigur...

image

Dalić mora potražiti zamjenu za svaki slučaj

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 07:15