StoryEditorOCM
Domaći nogometuoči gostovanja

Bišćan i Dinamo traže prve bodove protiv Istre: ‘Protiv Hajduka smo ostali praznih ruku, ali vjerujem u pobjedu‘

Piše Predrag Jurišić/SN
28. srpnja 2023. - 18:29

Uoči subotnjeg gostovanja u Puli (21 sat), pred Dinamovim je nogometašima, kao i uvijek, imperativ pobjede. Ovaj je put taj imperativ i "podebljan" spoznajom da su Plavi u prvenstvenu utrku startali porazom protiv Hajduka, novi gubitak bodova svakako bi unio nemir, pišu Sportske novosti.

- Gostovanje u Puli uvijek je zahtjevno, tako će biti i ovaj put. Istra će naglasak staviti na obranu, kao što je to uobičajeno sa svim momčadi u HNL-u koje igraju protiv nas. No, znamo naš cilj i idemo po sva tri boda – kaže Bišćan, iskazavši još jednom zadovoljstvo igrom u startnim ovosezonskim utakmicama:

- Iako smo protiv Hajduka ostali praznih ruku, taj nas poraz nije poremetio i s Astanom smo odigrali onako kako smo i željeli. Bilo je dobro, bili smo efikasni i ostvarili smo odličan rezultat uoči uzvrata. Pokušat ćemo i protiv Istre nastaviti taj niz dobrih igara, znamo da će se nešto pitati i suparnika, ali vjerujem da smo kvalitetniji i da ćemo upisati prve prvenstvene bodove.

Je li Istra slabija u odnosu na prošlu sezonu?

- Puljani su promijenili momčad i teško je procijeniti njihovu objektivnu kvalitetu nakon jedne odigrane utakmice protiv Lokomotive. Ali, svjesni smo da će domaćin biti čvrst i organiziran i učinit će sve da nam "podmetne nogu" i oteža posao. No, budemo li na željenoj razini, onda će mnogo više ovisiti o nama.

Hoće li biti nekih promjena u sastavu u odnosu na zadnje dvije utakmice?

- Bit će rotacija, to je sigurno. Ušli smo u non-stop ritam i rotacije su neophodne kako bismo zadržali svježinu.

Kandidiraju li Kaneko i Mihajličenko za nastup u Puli?

- Svakako! Dečki odlično treniraju, suigrači su ih dobro prihvatili i zasad sve ide prema planu – kaže Bišćan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 01:17