StoryEditorOCM

Teškaška poslastica: potvrđena velika priredba, Hrgović ide na ‘splitskog‘ boksača

Piše Sport SD
16. studenog 2023. - 07:13

Proteklih smo dana pisali o velikoj boksačkoj priredbi koja bi se 23.12. trebala održati u Saudijskoj Arabiji, a ujedno je to priredba na kojoj bi trebali nastupiti naš Filip Hrgović, Anthony Joshua, Deontay Wilder, Dmitry Bivol, Daniel Dubois i drugi. No, sada s uzbuđenjem možemo reći da su vijesti službeno potvrđene - piše Fightsite.

Teškaška poslastica održat će se u posljednjim danima ove godine, a prirebu predvode Anthony Joshua i Otto Wallin. Pokušat će Joshua Wallinu preoteti priliku da se bori protiv Hrgovića za prvog izazivača prema IBF-u, a u sunaslovnoj borbi večeri borit će se Deontay Wilder i Joseph Parker.

Ono što nas ponajviše zanima jest meč Filipa Hrgovića. Proteklih je dana bilo puno promjena i puno različitih informacija koje su razljutile fanove, no sada možemo reći da će Filipov protivnik biti Mark De Mori (australski boksač najpoznatiji je po borbi iz 2015. godine, kad se suprotstavio Davidu Hayeu u njegovoj povratničkoj borbi i zgubio, a godinama je živio u Splitu). Govorilo se o Martinu Bakoleu, no Filipa idućega mjeseca ipak čeka lakši izazov i slabije ime u svijetu boksa.

Daniel Dubois ide na Jarrella Millera, dok će se Bivol boriti protiv Lyndona Arthura. Arslanbek Makhmoudov će se boriti protiv Agita Kabayela, a Frank Sanchez protiv Juniora Faa.

image
Damir Krajač/Cropix

Što reći osim da nas u samom finišu godine čeka veliki boksački spektakl, a drago nam je da konačno možemo reći da je priredba i službena. Veselimo se i novom nastupu Filipa Hrgovića, iako se priželjkivao ipak nešto jači protivnik.

Uoči božićnih blagdana ćemo pratiti ovaj spektakl u Saudijskoj Arabiji, a teško da se godina može zaključiti bolje od ovog teškaškog ‘‘Dana obračuna‘‘, kako glasi naslov priredbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:10