StoryEditorOCM
Borilački sportovisljedeći izazivač

Filip Hrgović potvrdio sjajnu vijest: ‘Nakon dugih 17 godina u boksu, jako sam blizu ostvarenju svog sna‘

Piše Sport SD
17. kolovoza 2023. - 09:28

Veliku pobjedu upisao je Filip Hrgović proteklog vikenda na boksačkom spektaklu u londonskoj O2 Areni. ‘‘El Animal‘‘ tehničkim nokautom u 12. rundi porazio je Demseyja McKeana i tako je upisao 16. pobjedu u svom 16. profesionalnom boksačkom nastupu. Nedugo nakon dolaska u Zagreb, Hrgović je gostovao u studiju RTL Televizije i odradio je kraći razgovor s voditeljicom Ivonom Hemenom. Za početak, Hrgović je otkrio kako se osjeća nakon što su se slegli dojmovi - piše Fightsite.hr.

‘‘Nije bilo nikakve posebne fešte, još je sve friško. Bit će fešte, ali slegli su se dojmovi i zadovoljan sam 16. pobjedom.‘‘, započeo je Filip.

Odmah u nastavku razgovora, Hrgović je potvrdio veliku vijest. Naime, prije nekoliko dana promotor Eddie Hearn u razgovoru za Boxing Social otkrio je kako će IBF narediti da Filip Hrgović odmah bude sljedeći izazivač za titulu i da se bori s pobjednikom tog meča. Sada je i Hrgović potvrdio te navode.

‘‘Ova pobjeda donijela je puno za moju karijeru. Učvrstio sam tu poziciju obveznog izazivača i po svemu sudeći, sljedeća borba trebala bi biti za svjetsku titulu. Nakon dugih 17 godina u boksu, jako sam blizu ostvarenju svog sna.‘‘, otkrio je Hrgović.

Naravno, svi smo svjesni takozvane ‘‘boksačke politike‘‘ i zavrzlama koje ta politika donosi. Oleksandr Usyk 26. kolovoza (osmi mjesec) branit će svoja tri pojasa svjetskog prvaka (WBA, WBO, IBF), a porazi li Daniela Duboisa, Usyk će se vjerojatno okrenuti ugovaranju meča protiv Tysona Furyja. ‘‘Gypsy King‘‘ drži WBC-ovu titulu svjetskog prvaka, jedinu koja Usyku nedostaje da ujedini sve četiri svjetske titule u teškoj kategoriji. Ranije ove godine Usyk i Fury neuspješno su pregovarali, ali obojica ne taje da će ponovno stupiti u pregovore. Naravno, uvjet je da pobijede u svojim sljedećim nastupima (Fury u desetom mjesecu boksa protiv Ngannoua). Svjestan je i Hrgović da postoji mogućnost komplikacije i da bi borba između Furyja i Usyka mogla pokvariti njegov plan o napadu na titulu već u sljedećem nastupu.

‘‘U boksu ništa nije sigurno, ali po svim pravilima, ja bih trebao biti sljedeći na redu. IBF je već poslao službeno pismo gdje je već naručena borba u kojoj bi se trebali obračunati pobjednik mog meča (Hrgović vs. McKean) i pobjednik između Usyka i Duboisa. To je već naručeno, ali u boksu ništa nije sigurno. U zraku je ta velika borba između Furyja i Usyka koja donosi stotine milijuna. Bit će svega. Odradili smo borbu u ringu, a sada ćemo se boriti pravnim sredstvima izvan ringa da osiguramo tu priliku koju sam vjerujem zaslužio.‘‘, objasnio je Hrgović gostujući na RTL-u.

No, što će se dogoditi ako Usyk i Fury uistinu dogovore međusobni obračun? Hoće li Hrgović u tom slučaju čekati rasplet ili će ipak pristati na meč? Kada ćemo zapravo gledati Hrgovića u ringu? Filip je sve pojasnio.

‘‘Ovisi kako će se razviti situacija. Ako borba za titulu bude sljedeća, sumnjam da će se to sve dogovoriti do kraja ove godine, možda početkom iduće godine. Ako to sve propadne, uz neku opciju da će se dogoditi meč za ujedinjenje titula (Fury vs. Usyk), meni bi ponudili ‘step aside deal‘, odnosno novac da pričekam svoju priliku. Onda bih se svakako htio boriti još jednom do kraja ove godine.‘‘, rekao je Hrgović, a potom je otkrio kako će se brzo vratiti u trening kamp, unatoč problemima sa slomljenim nosom koje je vukao još prije samog meča.

‘‘Nos je dobro, dosta dobro je sve to prošlo. Treba mi par tjedana odmora i bit ću spreman za novi kamp. Sada je sve stvar boksačke politike, a što se mene tiče, a ja sam spreman.‘‘, poručio je trenutno najbolji hrvatski boksač.

Voditeljica Ivona Hemen pokušala je obratiti pozornost na Eddieja Hearna i činjenicu da je on sam potvrdio kako će Hrgović dobiti priliku boriti se za titulu. Hrgović ipak ne želi davati previše pažnje njegovim riječima.

‘‘Ne vjerujem više nikome što govori, sve dok ne potpišem ugovor za borbu. Već godinama traju ta obećanja i samo se nabrijem na neke informacije što mi prenesu, a onda se moram spuštati. Zadnjih nekoliko godina konstantno me pale i gase, ali mislim da će se sve iskristalizirati kroz narednih mjesec dana i znati ću na čemu sam.‘‘

U tjednu uoči borbe protiv McKeana, puno toga se izdogađalo. Anthony Joshua ostao je bez protivnika nakon što je Dillian Whyte bio pozitivan na dopinškom testiranju i organizatori su bili u potrazi za zamjenskim protivnikom. Naš Hrgović bio je jedan od mogućih kandidata, ali Joshua i njegov tim ipak su odabrali Roberta Heleniusa, iskusnog Finca kojeg je Joshua nokautirao u sedmoj rundi borbe. Hrgović je sinoć otkrio kako se silno želi boriti protiv Anthonyja Joshue, ali ipak je svjestan da su male šanse da će se taj meč dogoditi.

‘‘Ja bih htio meč protiv njega više nego išta. Mi se nudimo već godinama kao protivnici za Joshuu, ali ne vjerujem previše u taj scenarij. Joshua će se vjerojatno boriti s Wilderom i to je također ogromna borba koja donosi stotine milijuna. Ne vjerujem da ću biti te sreće da uskočim kao protivnik za Joshuu.‘‘, rekao je Hrgović za kraj svog gostovanja na RTL Televiziji, a kompletan intervju možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:12