StoryEditorOCM
Borilački sportovispreman za spektakl

Filip Hrgović o borbi života: ‘Razlika između mene i njega je u tome što on ide preživjeti, a ja idem poginuti‘

Piše SPORT SD
28. prosinca 2023. - 07:35

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović iza sebe ima godinu iz snova; ostao je neporažen, a ostali su se rezultati poklopili tako da će očekivani sljedeći dvoboj biti spektakularan, s 34-godišnjim Britancem Anthonyjem Joshuom, višestrukim svjetskim prvakom.

Za Dnevnik Nove TV Hrgović je o tom meču govorio s puno optimizma i vjere u vlastite mogućnosti, prenose Sportske novosti.

- Još nisam pokazao svoj puni potencijal, tek sljedeće godine moja karijera počinje i sljedeće godine ću postati svjetski prvak – rekao je 31-godišnji Hrgović, obavezni izazivač za IBF-ov pojas teške kategorije.

Meč za privremenog prvaka mogao bi se održati u Saudijskoj Arabiji 9. ožujka.

- On želi postati trostruki svjetski prvak i jedini način da to postane je preko mene. Ja ću sve napraviti da mu poremetim planove. Ovo je za mene trenutno najbolja moguća borba, poklon za mene i mislim da ga mogu pobijediti – najavio je Hrgović.

Pričao je brončani hrvatski olimpijac i o stilovima.

- Ne ovisi puno o meni oko tog meča, naravno, ja sam tu B strana. Ako se radi o Joshui, njega se pita, on je zvijezda, on je cash cow, kako se kaže. Tko je opasniji? Razlika između mene i njega je u tome što on ide preživjeti, a ja idem poginuti. Imam osjećaj da mu je sjelo i jedno i drugo, i boks, i razornost i samopouzdanje. Dobar je, ali veseli me da se borim s najboljim Joshuom. Dolazi nova generacija teškaša koja će se kristalizirati idućih godina i vjerujem da ću biti na njenom čelu.

Osvrnuo se i na kritike da se bori s nedoraslim protivnicima te je spomenuo Zhileija Zhanga, kojeg je svladao jednoglasnom sudačkom odlukom u kolovozu 2023.

- Hrgović je poslije borbe sa Zhangom bio loš. Onda, kad je Zhang dvaput zaredom nokautirao Joea Joycea, odjednom je Zhang dobar i Hrgović je isto dobar, nije toliko loš. Tako da ljudi pričaju gluposti, nemaju pojma o boksu i okreću se kako vjetar puše. Ne zanima me tko što priča, znam koliko radim i vjerujem da mogu svakoga pobijediti. Naravno, sve su to dečki koji su vrhunski i u svakom meču odlučuju detalji. Ali znam da, ako pružim dobru izvedbu, mogu svakoga pobijediti – poručio je Filip Hrgović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:47