StoryEditorOCM

Dva dana, dva finala, dvije srebrne medalje za sestre Cvjetko: ‘Stvarno sam jako sretna i zadovoljna‘

Piše Sport SD
25. lipnja 2023. - 08:52

Dok se u Portugalu održava Europsko kadetsko prvenstvo, Mongolija je domaćin IJF World Judo Toura. 

Od petka pa do danas u Ulaanbaataru održava se IJF Grand Slam na kojem se bori 344 natjecatelja iz 44 države među kojima je i Lara Cvjetko (JK „Solin“) koja je osvojila srebrnu medalju.

Cvjetko je bila prva nositeljica turnira u Mongoliji, što je i potvrdila prikazanim borbama cijelog dana. U finalu kategorije do 70 kg borila se s Japankom Shiho Tanakom. Bilo je to napeto i tijesno finale, u kojem je Tanaka pobijedila u golden scoreu na opomene.

- Ovo mi je prva medalja s IJF Toura u ovoj godini, stvarno sam jako sretna i zadovoljna da sam se izvukla iz negativnog niza u koji sam upala. Znala sam od početka da to mogu, imala sam četiri borbe, tri pobjede i poraz. Zadovoljna sam, dobro sam se osjećala cijeli dan u svim borbama osim te zadnje. Radila sam neke greške koje su me koštale pobjede. Dosta sam naučila iz tog poraza i sretna sam što sam se nakon posljednjihih šest mjeseci, koji nisu bili lagani, vratila na postolje. Nadam se da mogu nastaviti osvajati medalje i popraviti sve što ne valja – kazala je Cvjetko.

Dvije medalje u dva dana za sestre Cvjetko  

U eliminacijskim borbama Cvjetko je savladala Korejku Hee-Ju Han, Ruskinju Dariju Khramoikinu i Izraelku Mayu Goshen. Dva dana, dva finala, dvije srebrne medalje za sestre Cvjetko. Dan prije mlađa sestra Jana borila se u finalu Europskog kadetskog prvenstva. 

Kako bi prokomentirala ovaj uspješan vikend?

- Da, čestitam svojoj sestri Jani koju nisam vidjela još otkad je osvojila svoju prvu medalju, srebro na kadetskom Europskom prvenstvu u kategoriji do 63 kilograma. Ja sam bila kadetska viceprvakinja Europe prije pet godina, nadam se da ćemo i Janu uskoro gledati na velikim natjecanjima na ovoj razini na kojoj sam i ja, ali nadam se u nekoj drugoj kategoriji.

Zadovoljstvo nije krio niti glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov.

- Jako sam sretan što je Lara nakon IJF Mastersa koji se održao u prosincu napokon na postolju IJF Toura. Bila je odlična cijeli dan, radila je stvarno dobro, zaslužila je ulazak u finale. Finalnu borbu je otvorila malo rezervirano, kasnije je proradila i dobro neutralizirala Japanku, no napravila je tu pogrešku u golden scoreu koja ju je na kraju koštala zlata. Sve u svemu, 21 godina, a već toliko medalja na seniorskoj razini, zadovoljan sam kako se razvija. Nadam se da će medalja biti još više – kazao je Crnov. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:03