StoryEditorOCM
Borilački sportovi’Road to Glory 3’

Boksačka poslastica u Solinu, Luka Plantić najavio pobjedu: ‘Ramirez će pasti, napadam WBC naslov!’

Piše Sport SD
4. listopada 2023. - 08:38

U Solinu je ove subote na programu još jedna boksačka poslastica. U dvorani na Bilankuši s početkom u 20 sati starta dugo očekivana priredba, ovoga puta je to meč – obrana Internacionalnog prvaka u WBC asocijaciji u kategoriji do 76,2 kilograma.

S jedne strane hrvatski olimpijac Luka Plantić, brončani s Europskog prvenstva u svibnju 2022., a s druge Diego Ramirez, dvadesetosmogodišnji Argentinac.

- Ovo je uvodni meč za prosinac ove godine kada bi trebao napasti novu titulu. Možemo reći da je ovo zagrijavanje, jer zapravo imamo glavni cilj, a to je titula svjetskog prvaka u ovoj kategoriji i ovoj asocijaciji. Idemo korak po korak, pravim putem i trebaju nam same pobjede kako bi dobili priliku napasti taj tron kojeg drži moćni Meksikanac “Canelo”.

Što znamo o subotnjem protivniku Ramirezu?

- Tehničar je, drži kontra gard i to nam odgovara zbog meča u prosincu. Ali, treba biti oprezan i ne dozvoliti “lucky punch”. Mi se spremamo taktički i trebamo ga pregaziti na moj tempo. Radimo, spariramo, spremamo se na najjače. Stanko Ninčević, Jaroslav Podmasterchyk i naravno, Tomislav Bašić su trenerski trojac koji me vodi do svake pobjede.

”Juri” li se opet nokaut?

- Pobjeda je važna pa ma kakva bila, ali ako budemo priču mogli završiti nokautom, zašto ne?! - završio je Plantić.

Tomislav Bašić nam je najavio meč u subotu.

- Lukina borba je važna zbog njegovog kontinuiteta profi mečeva, a sve kao dio opsežnih i dugotrajnih priprema za napad na naslov prvaka svijeta u WBC asocijaciji. Luki treba dobar skor i još jedan meč prije prosinca ove godine kada napadamo novu titulu. Pripreme radimo u Solinu, nismo išli nigdje i brojimo dane do još jedne lijepe priredbe - zaključio je Bašić.

“Road to Glory 3” na Bilankuši u subotu, 7. listopada s početkom u 20 sati otvara vrata za sve ljubitelje ove plemenite vještine, a ulaznice su u sustavu Adriaticket.com po cijeni od 15 i 20 eura. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:23