StoryEditorOCM
Splitnužan je oprez

Zbog vrućine i splitska Hitna imala pune ruke posla: ‘Neke intervencije su, nažalost, završile smrtnim ishodom‘

Piše SPLIT SD
16. srpnja 2023. - 20:00

Hrvatska je na udaru velikih vrućina. Najtopliji je bio Knin s 36,8 stupnjeva. Rashlađivalo se kako je tko znao i umio. No, mnogi nisu slušali upute liječnika. 

Na Hitnoj pomoći u Splitu u nedjelju je bilo intervencija povezanih s vrućinom. Šef smjene Jakov Aranza za Dnevnik.hr kazao je kako je u nedjelju došlo do povećanja posla. Kaže kako većina građana upute o ponašanju za vrijeme velikih vrućina ne shvaća ozbiljno.

"Većina naših građana to shvaća na nivou neke vijesti, a ne pridržavaju se savjeta", rekao je Aranza i dodao: "Kada temperatura dođe do 35 stupnjeva, osjetljive skupine su izložene i trebale bi se pridržavati da se između 10 i 17 sati ne izlažu suncu, da se pokrivaju, da piju dosta tekućine", rekao je.

Za Dnevnik.hr je kazao i kako su tijekom današnjeg danaimali više od 300 poziva, više od 100 intervencija, a dio mogu povezati s vrućinom.

- Bilo je intervencija na plaži u ove kritične sate, a neke su bile u stanovima koji se ne hlade. Nažalost, neke su završile smrtnim ishodom - kazao je dr. Aranza, poručivši kroničnim bolesnicima da se savjetuju sa svojim liječnicima o uzimanju lijekova i tekućine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 15:19