StoryEditorOCM
Splitnovi poziv

Zapelo s Adventom na lokaciji koju zbog posebnog đira Splićani obožavaju, ali bit će popravni. Poznati i uvjeti

Piše Mirela Goreta
30. studenog 2023. - 19:02

Taman kad se mukama s ustoličenjem splitskog Adventa na gradskim lokacijama počeo nazirati kraj (neke su, poput Zvončaca i Mertojaka, spremne za start ovog vikenda, a ona na Prokurativama zaživjet će 6. prosinca) "zapela" je priča s Obrovom.

Gradska tvrtka "Žnjan" d.o.o. je na inicijativu tamošnjih ugostitelja prije tjedan dana objavila javni poziv za godišnji zakup komercijalno-zabavne zone Obrov na manifestaciji "Advent u Splitu" u razdoblju od 2023. do 2025. godine, a danas je trebao biti poznat njezin organizator. S istekom roka za zaprimanje prijava stigla je jedna ponuda, no s nepotpunom dokumentacijom, potvrdio nam je direktor "Žnjana" d.o.o. Antonio Ljubas.

– Ponuda je zadovoljila financijski uvjet, ali nema sve dokumente koje smo tražili. Izvadak iz Sudskog registra tvrtki ne smije biti stariji od 30 dana. Morat ćemo ponoviti javni poziv, ali sve će biti u redu. Za to će biti potrebno samo nekoliko dana, nema razloga da i Advent na Obrovu ne zaživi 6. prosinca, kako je i planirano – kaže Antonio Ljubas ne htijući otkrivati ponuditelja ni govoriti o visini iznosa zakupnine s kojom se prijavio. Prema uvjetima javnog poziva, početni iznos godišnje zakupnine za cijelu zonu Obrov iznosi 600 eura uvećan za iznos PDV-a, a glavni kriterij za odabir je najveći ponuđeni iznos godišnjeg zakupa.

Predviđeno je da se nadolazeći Advent na Obrovu organizira u razdoblju od 6. prosinca do 6. siječnja 2024. pri čemu je dana mogućnost organizacije glazbenog programa za cijelu zonu na temu "Božić" i postavljanja do četiri štanda maksimalne površine 3 m2. Organizatoru adventskih događanja na lokaciji Obrov dopušteno je postaviti garniture čiji broj odobrava gradska tvrtka "Žnjan" d.o.o., te isključivo smije koristiti plinske grijalice. Garnitura uključuje barski stol s četiri stolice, koji mogu maksimalno zauzeti ukupnu površinu do 3 m2.

Dopušteno radno vrijeme u komercijalno-zabavnoj zoni Obrov na Badnjak, 24. prosinca, je do 2.00 sata idućeg dana, a za doček Nove godine, 31. prosinca, od 9 sati do 3.30 idućeg dana. Organizator zone ima pravo odustati od organizacije iduće blagdanske manifestacije u razdoblju nakon svakog održanog Adventa, najkasnije do 1. kolovoza sljedeće kalendarske godine, bez ikakvih pravnih posljedica i za tu lokaciju raspisat će se novi javni poziv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 02:44