StoryEditorOCM
Splitcrna jama

Više nema dileme iz kojeg se splitskog restorana izlijevaju fekalije na plažu. Ravnatelj Pejnović: ‘Imamo i video‘

Piše Lucija Vujnović
1. srpnja 2023. - 10:07

Prije tjedan dana primili smo nekolicinu fotografija i videa tirkiznoga mora uz nijanse smeđe boje, odnosno fekalija koje su plutale po splitskim plažama. 

Prvo su stigli multimedijski sadržaji s plaže za invalide na Marjanu koja se nalazi između Instituta i Bena. Ista se situacija dogodila i na plaži na Duilovu. 

Za komentar smo poslali upit pitali Javnoj ustanovi za upravljanje Park - šumom Marjan koji su ozbiljno pristupili problemu, pa su na teren odmah poslali državnu inspekciju koja je upućena u cjelokupnu problematiku. 

image

Fekalije u moru

Čitatelj

- Nakon dojava o mogućem istjecanju sadržaja septičkih jama na području Duilova i Bena, djelatnici kanalizacijske mreže, kao i voditelj kanalizacijskih crpnih stanica provjerili su rad javnog sustava odvodnje i obišli predmetne lokacije. Nisu uočene predmetne anomalije - rekao je dipl.ing. Ivica Perić, direktor tehničkog sektora "Vodovoda i kanalizacije".

Objasnio je kako su na teren uputili "vodno redarstvo za provjeru pražnjenja individualnih sustava (septičkih jama) ciljano na oba predmetna područja i to u objekte koji do sada nisu spojeni na sustav javne odvodnje da se provjeri njihovo stanje odnosno redovitost pražnjenja septičkih jama".

U nastavku se obratio kolegama te ih zamolio da preventivno tijekom dana provjere područje Duilova u smislu rada CS i gravitacijskog sustava javne odvodnje.

- Nakon izlaska na teren, s obzirom na nastalu problematiku, snimili smo video mjesta izvora problema izlijevanja fekalija u more i koje je realno najbliže udaljenosti od invalidske plaže na Benama", odgovorio je mag. oec. Marko Pejnović, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park - šumom Marjan. Rekao je da je u pitanju restoran "Va Bene" koji ima koncesiju na pomorskom dobru, priloživši i videozapise. 

image
Duje Klarić/Cropix

- Primjećujem iz medija kako problem postoji dugi niz godina, te ovim putem molim sve prisutne u ovoj komunikaciji da konačno svatko napravi svoj dio posla sukladno svojim odgovornostima, kako bi ovaj dugogodišnji apsurd bio zaustavljen - poručio je ravnatelj Pejnović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:14