stdClass Object ( [id] => 1146285 [title] => Vijećnici nas danas nisu previše mrcvarili, prekinuli su zasjedanje prije nego su pošteno ugrijali stolice. Ali zato je nakon sjednice uslijedila verbalna paljba... [alias] => vijecnici-nas-danas-nisu-previse-mrcvarili-prekinuli-su-zasjedanje-prije-nego-su-posteno-ugrijali-stolice-ali-zato-je-nakon-sjednice-uslijedila-verbalna-paljba [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

- Kao što vidite ja sam danas dosta uzbuđen jer je veliki dan za Grad Split. Najvažnija točka današnje sjednice Gradskog vijeća je organizacija Gradske uprave. Mi smo vijećnicima uputili prijedlog koji je napravljen u suradnji s ekspertima s ovog, najboljeg Sveučilišta u regiji. Mislim da je prvi put u povijesti reorganizacija napravljena prema potrebama uprave i Grada Splita, a ne kao politički plijen kao što je to bilo do sada - kazao je gradonačelnik Ivica Puljak uoči sedme po redu sjednice Gradskog vijeća u njegovom mandatu na kojoj se trebalo raspravljati o 12 točaka dnevnog reda.

Međutim, uzbuđenje je vrlo brzo splasnulo. Sjednica je prekinuta prije nego je počela: od 28 vijećnika njih 14 nije bilo zadovoljno dnevnim redom.

Nije usvojen jer nisu uvršteni amandmani oporbe, a među njima i točka o vlasnicima štandova na glavnoj tržnici, u Hrvojevoj ulici, koji su se jutros pojavili pred Ekonomskim fakultetom uoči zasjedanja lokalnog parlamenta, kako bi upozorili na probleme koji ih tište.

Sjednicu je vodio potpredsjednik prof. dr. Željko Domazet jer je predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić bio odsutan zbog bolesti. Domazet nije prihvatio dopune oporbe te je u djelo proveo odluku iz Banovine da će svi takvi prijedlozi prvotno trebati proći stručne službe Grada kako se ne bi ponovilo izglasavanje nezakonite odluke, kao što je bila ona o smanjenju prireza i ukidanja poreza na potrošnju od 2024. godine. Baš ta odluka danas je trebala biti poništena. No, isto tako valja naglasiti da je čak iz Puljkovih redova bilo zakonski neutemeljenih prijedloga koji su se ranije izglasavali. Primjerice prijedlog vijećnika Centra Igora Skoke da se Gradsko vijeće samoraspusti.

---

image
Željko Domazet
Ante Čizmić/Cropix
---

Takva novina o neprihvaćanju dopuna dnevnog reda, bez da ih prvo pregledaju stručne službe, razljutila je zastupnike u lokalnom parlamentu pa za dnevni red nisu glasovali SDP-ovci, HDZ-ovci i HGS-ovci, a protiv je bio nezavisni Ante Franić. No, Puljak kaže da je takva odluka zakonita i u skladu s poslovnikom.

- Do sad je Gradsko vijeće bilo cirkus s raznim točkama dnevnog reda koje su se pokušale donijeti, a mi smo s time odlučili prestati. Na takav način svi prijedlozi prvo prolaze evaluaciju stručnih službi, imaju mišljenje gradonačelnika te relevantnih odbora. To je potpuno uobičajena stvar i nešto što bi zaista trebali biti. Od Gradskog vijeća mi nećemo raditi cirkus. SDP, HDZ i Kerum hoće, a mi ostali nećemo - rekao je Puljak koji smatra da bi se Gradsko vijeće trebalo raspustiti te ponovo dozvoliti građanima da izađu na izbore kako bi odabrali nove predstavnike u lokalnom parlamentu. Na pozive oporbe da gradonačelnik sam podnese ostavku, jer je on problem, a ne Vijeće, Puljak odgovara:

- Vidi se tko je problem. Gradska uprava funkcionira. Mi smo uveli red, konsolidirali upravljane Gradom i građani to podržavaju. Oni pokušavaju raditi cirkus od Gradskog vijeća i mi to nećemo dozvoliti - rekao je gradonačelnik koji smatra da pravi razlog zašto "koalicija SDP-a, HDZ-a i HGS-a" - kako je on naziva - nije glasala za dnevni red je reorganizacija Gradske uprave.

- Ono što oni predstavljaju je stara politika koja je upropastila ovaj grad i oni ne žele da se Gradska uprava organizira na moderan, efikasan, i na način na koji koristi građanima. Oni bi i dalje htjeli zadržati plijen, kao što su radili do sad. To im neće pomoći jer će promjene doći, a oni će i dalje nastavljati sa svojim starim politikama i manipulacijama. To vrijeme je završilo - poentirao je Ivica Puljak. No, s njegovim riječima oporba se ne slaže.

Ante Franić, nezavisni vijećnik koji smatra da je ovako gradonačelnik pokazao "koliko je lagano igrati se iz udobne fotelje s ljudskim životima".

- Oni su kukavički pobjegli. Nisu prihvatili naše dopune dnevnog reda, a do sada je bila praksa da se prihvate sve dopune dnevnog reda, pa je među njima bila čak i ona nelegalna o samoraspuštanju Gradskog vijeća, predložena od strane njihovog vijećnika Igora Skoke - rekao je Franić koji smatra da je vlast zasmetalo što su vidjeli da nemaju većinu u vijećnici.

---

image
Igor Skoko
Ante Čizmić/Cropix
---

- Puljak je potjerao sve koalicijske partnere. Nakon što se obrušio na HDZ, očito je nastao šum u komunikaciji s kolegama iz Most-a. Jasno je da je Ivica Puljak izgubio većinu u Vijeću te ne može donositi odluke. Važno je spomenuti da je GV korektiv, funkcionalno i djelotvorno, Ivica Puljak je taj koji je postao problem za Grad - rekao je Franić koji je predložio dopunu da se s uređenjem tržnica ne ide parcijalno nego s cjelovitim, urbanističko-arhitektonskim rješenje.

- Ovakvo parcijalno uređenje tržnica podsjeća na privremeno rješenje, a takvih imamo jako puno. Ova vlast je nešto drugo obećavala građanima i svima je jasno da ovo nije promjena kojoj su se građani nadali - naglasio je Franić te je komentiravši novu organizaciju gradske uprave kazao kako je svima jasno da je Puljak svom prijatelju s Ekonomskog fakulteta, prof.dr. Srećku Goiću "s dva klika miša platio 170 tisuća kuna za jedno štivo koje nije donijelo ništa".

- Platio je alibi kako bi rekao da nije on kriv što je Banovina nefunkcionalna. Svi smo uvjereni da neće biti funkcionalna. Vidite koliko je jednostavno dati 170 tisuća kuna svom prijatelju, a kad naši građani traže nešto za socijalne potrebe, onda tu treba sto dokumenata i sto je problema - dodao je i na kraju kazao da u Banovini postoji 30 posto ljudi viška, onih koji su se naviknuli na nerad. Davor Matijević iz redova SDP-a smatra da se potpredsjednik GV-a nije korektno ponašao te da nije bio ravnopravan prema svim vijećnicima.

---

image
Davor Matijević
Ante Čizmić/Cropix
---

- Nije dopustio da se glasa o ostalim dopunama dnevnog reda. Mi smo svi podržali dopunu koja je došla od dogradonačelnika Bojana Ivoševića, a on nama to isto pravo ne dopušta. Meni je to nečuveno. Što se tiče SDP-a mi smo predložili dvije dopune dnevnog reda, a to je gradnja POS stanova na četiri gradske lokacije. Taj plan smo konkretno predložili gradonačelniku još prije dva mjeseca. Osim toga, tražili smo da se zaslužene pločice na Zapadnoj obali postave i za paraolimpijce - istaknuo je Matijević koji drži da je prekid sjednice još jedan od igrokaza gradonačelnika Ivice Puljka kojim im je onemogućeno da raspravljaju o ustroju Gradske uprave. Igor Stanišić, vijećnik iz redova HGS-a, kao bivši predsjednik Gradskog vijeća rekao da je ovakvo nešto nezapamćeno.

---

image
Marijana Pezelj
Ante Čizmić/Cropix
---

- Da predsjedatelj onemogućava vijećnicima da raspravljaju o onome o čemu bi bilo nužno raspravljati. Mi po poslovniku imamo apsolutno pravo na to. Gradonačelnik je voditelj gradskih službi i prvi je čovjek Grada. No u vijeću je druga situacija, vijećnici su ti koji imaju riječ i koji odlučuju. Vijećnici mogu raspravljati o čemu god hoće - upozorio je Stanišić. Smatra da je ovim potezom učinjena nepravda vijećnicima, jer se ranije raspravljalo o nezakonitoj točki koju je predložio predsjednik Kluba Centra, Igor Skoko.

- Što se tiče procedura, i o tome možemo govoriti. Prošlu sjednicu stavljali su na raspravu prijedloge Igora Skoke iz Centra, a ti prijedlozi su bili nezakoniti. Oni su se pogubili i ne znaju što su procedure. Čudno je da nova sistematizacija gradske uprave ide na glasanje prije proračuna. Ako oni ne mogu sklopiti dvije odluke u GV, onda se ja bojim kako će donijeti puno važnije i bitnije odluke - veli Stanišić.

Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a je istaknuo da se na ovoj sjednici dogodio presedan, jer se nije dozvolilo glasanje o nadopunama dnevnog reda, što se do sad, kaže, nikada nije desilo.

---

image
Vice Mihanović
Ante Čizmić/Cropix
---

- U ovom mandatu smo bili svjedoci da su se neke važne odlike predlagale u zadnji tren, i to od strane gradonačelnika Puljka. Primjerice, kao što je onaj o članovima Nadzornih odbora i Upravnih vijeća koji je stigao pet minuta nakon službenog početka sjednice. Pa se i o tome glasalo. Kao i onaj od Igora Skoke, predsjednika kluba vijećnika Centra, pa se i o tome glasalo. Ovo je presedan i ja sam tužna i uznemiren. Umjesto da danas, nakon šest mjeseci ove vlasti, pričamo o zahuktalim radovima na Žnjanu, o novom Generalno urbanističkom planu koji bi trebao pokrenuti grad, mi imamo neujednačene kriterije koji će rezultirati dodatnim neredom i blokadom grada - zaključio je Mihanović

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => svašta su izgovorili [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => svašta su izgovorili 2 0 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-11-26 11:14:59 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => Gabrijela Radanović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-11-26 12:07:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-11-26 12:07:32 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132000.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132498.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132518.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132516.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132514.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132512.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132510.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132508.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132502.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132500.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132496.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132494.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132492.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132486.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132482.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20132018.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131996.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131974.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131972.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131764.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131762.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131760.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131756.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131548.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131544.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131526.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131524.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131520.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131516.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/26\/20131512.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","Marijana Pezelj","Davor Matijevi\u0107","Stipe Bo\u017ei\u0107","Vice Mihanovi\u0107","","Ivica Puljak.","","Igor Skoko","\u017deljko Domazet","","","Sr\u0111an Marini\u0107","\u00a0Goran Kotur","Vice Mihanovi\u0107","","","Stipe Bo\u017ei\u0107 i Vice Mihanovi\u0107 razgovarali su s prosvjednicima","Stipe Bo\u017ei\u0107 i Vice Mihanovi\u0107 razgovarali su s prosvjednicima","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1081","hd_20132000_1920.jpg":"1920x1080","k_20132000_1280.jpg":"1280x1280","k_20132000_1024.jpg":"1024x1024","k_20132000_640.jpg":"640x640","k_20132000_480.jpg":"480x480","k_20132000_340.jpg":"340x340","k_20132000_220.jpg":"220x220","o_20132000_1280.jpg":"1280x720","o_20132000_1024.jpg":"1024x576","o_20132000_640.jpg":"640x360","o_20132000_480.jpg":"480x270","o_20132000_340.jpg":"340x191","o_20132000_220.jpg":"220x123","h_20132000_1280.jpg":"1280x854","h_20132000_1024.jpg":"1024x683","h_20132000_640.jpg":"640x427","h_20132000_480.jpg":"480x320","h_20132000_340.jpg":"340x227","h_20132000_220.jpg":"220x147","pp_20132000_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132000_1024.jpg":"805x1024","pp_20132000_640.jpg":"503x640","pp_20132000_480.jpg":"377x480","pp_20132000_340.jpg":"267x340","pp_20132000_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1097","hd_20132498_1920.jpg":"1920x1080","k_20132498_1280.jpg":"1280x1280","k_20132498_1024.jpg":"1024x1024","k_20132498_640.jpg":"640x640","k_20132498_480.jpg":"480x480","k_20132498_340.jpg":"340x340","k_20132498_220.jpg":"220x220","o_20132498_1280.jpg":"1280x731","o_20132498_1024.jpg":"1024x585","o_20132498_640.jpg":"640x365","o_20132498_480.jpg":"480x274","o_20132498_340.jpg":"340x194","o_20132498_220.jpg":"220x125","h_20132498_1280.jpg":"1280x854","h_20132498_1024.jpg":"1024x683","h_20132498_640.jpg":"640x427","h_20132498_480.jpg":"480x320","h_20132498_340.jpg":"340x227","h_20132498_220.jpg":"220x147","pp_20132498_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132498_1024.jpg":"805x1024","pp_20132498_640.jpg":"503x640","pp_20132498_480.jpg":"377x480","pp_20132498_340.jpg":"267x340","pp_20132498_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1162","hd_20132518_1920.jpg":"1920x1080","k_20132518_1280.jpg":"1280x1280","k_20132518_1024.jpg":"1024x1024","k_20132518_640.jpg":"640x640","k_20132518_480.jpg":"480x480","k_20132518_340.jpg":"340x340","k_20132518_220.jpg":"220x220","o_20132518_1280.jpg":"1280x774","o_20132518_1024.jpg":"1024x619","o_20132518_640.jpg":"640x387","o_20132518_480.jpg":"480x290","o_20132518_340.jpg":"340x205","o_20132518_220.jpg":"220x133","h_20132518_1280.jpg":"1280x854","h_20132518_1024.jpg":"1024x683","h_20132518_640.jpg":"640x427","h_20132518_480.jpg":"480x320","h_20132518_340.jpg":"340x227","h_20132518_220.jpg":"220x147","pp_20132518_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132518_1024.jpg":"805x1024","pp_20132518_640.jpg":"503x640","pp_20132518_480.jpg":"377x480","pp_20132518_340.jpg":"267x340","pp_20132518_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1193","hd_20132516_1920.jpg":"1920x1080","k_20132516_1280.jpg":"1280x1280","k_20132516_1024.jpg":"1024x1024","k_20132516_640.jpg":"640x640","k_20132516_480.jpg":"480x480","k_20132516_340.jpg":"340x340","k_20132516_220.jpg":"220x220","o_20132516_1280.jpg":"1280x795","o_20132516_1024.jpg":"1024x636","o_20132516_640.jpg":"640x397","o_20132516_480.jpg":"480x298","o_20132516_340.jpg":"340x211","o_20132516_220.jpg":"220x136","h_20132516_1280.jpg":"1280x854","h_20132516_1024.jpg":"1024x683","h_20132516_640.jpg":"640x427","h_20132516_480.jpg":"480x320","h_20132516_340.jpg":"340x227","h_20132516_220.jpg":"220x147","pp_20132516_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132516_1024.jpg":"805x1024","pp_20132516_640.jpg":"503x640","pp_20132516_480.jpg":"377x480","pp_20132516_340.jpg":"267x340","pp_20132516_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1196","hd_20132514_1920.jpg":"1920x1080","k_20132514_1280.jpg":"1280x1280","k_20132514_1024.jpg":"1024x1024","k_20132514_640.jpg":"640x640","k_20132514_480.jpg":"480x480","k_20132514_340.jpg":"340x340","k_20132514_220.jpg":"220x220","o_20132514_1280.jpg":"1280x797","o_20132514_1024.jpg":"1024x637","o_20132514_640.jpg":"640x398","o_20132514_480.jpg":"480x299","o_20132514_340.jpg":"340x211","o_20132514_220.jpg":"220x137","h_20132514_1280.jpg":"1280x854","h_20132514_1024.jpg":"1024x683","h_20132514_640.jpg":"640x427","h_20132514_480.jpg":"480x320","h_20132514_340.jpg":"340x227","h_20132514_220.jpg":"220x147","pp_20132514_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132514_1024.jpg":"805x1024","pp_20132514_640.jpg":"503x640","pp_20132514_480.jpg":"377x480","pp_20132514_340.jpg":"267x340","pp_20132514_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1117","hd_20132512_1920.jpg":"1920x1080","k_20132512_1280.jpg":"1280x1280","k_20132512_1024.jpg":"1024x1024","k_20132512_640.jpg":"640x640","k_20132512_480.jpg":"480x480","k_20132512_340.jpg":"340x340","k_20132512_220.jpg":"220x220","o_20132512_1280.jpg":"1280x744","o_20132512_1024.jpg":"1024x595","o_20132512_640.jpg":"640x372","o_20132512_480.jpg":"480x279","o_20132512_340.jpg":"340x197","o_20132512_220.jpg":"220x127","h_20132512_1280.jpg":"1280x854","h_20132512_1024.jpg":"1024x683","h_20132512_640.jpg":"640x427","h_20132512_480.jpg":"480x320","h_20132512_340.jpg":"340x227","h_20132512_220.jpg":"220x147","pp_20132512_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132512_1024.jpg":"805x1024","pp_20132512_640.jpg":"503x640","pp_20132512_480.jpg":"377x480","pp_20132512_340.jpg":"267x340","pp_20132512_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1229","hd_20132510_1920.jpg":"1920x1080","k_20132510_1280.jpg":"1280x1280","k_20132510_1024.jpg":"1024x1024","k_20132510_640.jpg":"640x640","k_20132510_480.jpg":"480x480","k_20132510_340.jpg":"340x340","k_20132510_220.jpg":"220x220","o_20132510_1280.jpg":"1280x819","o_20132510_1024.jpg":"1024x655","o_20132510_640.jpg":"640x409","o_20132510_480.jpg":"480x307","o_20132510_340.jpg":"340x217","o_20132510_220.jpg":"220x140","h_20132510_1280.jpg":"1280x854","h_20132510_1024.jpg":"1024x683","h_20132510_640.jpg":"640x427","h_20132510_480.jpg":"480x320","h_20132510_340.jpg":"340x227","h_20132510_220.jpg":"220x147","pp_20132510_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132510_1024.jpg":"805x1024","pp_20132510_640.jpg":"503x640","pp_20132510_480.jpg":"377x480","pp_20132510_340.jpg":"267x340","pp_20132510_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x985","hd_20132508_1920.jpg":"1920x1080","k_20132508_1280.jpg":"1280x1280","k_20132508_1024.jpg":"1024x1024","k_20132508_640.jpg":"640x640","k_20132508_480.jpg":"480x480","k_20132508_340.jpg":"340x340","k_20132508_220.jpg":"220x220","o_20132508_1280.jpg":"1280x656","o_20132508_1024.jpg":"1024x525","o_20132508_640.jpg":"640x328","o_20132508_480.jpg":"480x246","o_20132508_340.jpg":"340x174","o_20132508_220.jpg":"220x112","h_20132508_1280.jpg":"1280x854","h_20132508_1024.jpg":"1024x683","h_20132508_640.jpg":"640x427","h_20132508_480.jpg":"480x320","h_20132508_340.jpg":"340x227","h_20132508_220.jpg":"220x147","pp_20132508_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132508_1024.jpg":"805x1024","pp_20132508_640.jpg":"503x640","pp_20132508_480.jpg":"377x480","pp_20132508_340.jpg":"267x340","pp_20132508_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1087","hd_20132502_1920.jpg":"1920x1080","k_20132502_1280.jpg":"1280x1280","k_20132502_1024.jpg":"1024x1024","k_20132502_640.jpg":"640x640","k_20132502_480.jpg":"480x480","k_20132502_340.jpg":"340x340","k_20132502_220.jpg":"220x220","o_20132502_1280.jpg":"1280x724","o_20132502_1024.jpg":"1024x579","o_20132502_640.jpg":"640x362","o_20132502_480.jpg":"480x271","o_20132502_340.jpg":"340x192","o_20132502_220.jpg":"220x124","h_20132502_1280.jpg":"1280x854","h_20132502_1024.jpg":"1024x683","h_20132502_640.jpg":"640x427","h_20132502_480.jpg":"480x320","h_20132502_340.jpg":"340x227","h_20132502_220.jpg":"220x147","pp_20132502_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132502_1024.jpg":"805x1024","pp_20132502_640.jpg":"503x640","pp_20132502_480.jpg":"377x480","pp_20132502_340.jpg":"267x340","pp_20132502_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1161","hd_20132500_1920.jpg":"1920x1080","k_20132500_1280.jpg":"1280x1280","k_20132500_1024.jpg":"1024x1024","k_20132500_640.jpg":"640x640","k_20132500_480.jpg":"480x480","k_20132500_340.jpg":"340x340","k_20132500_220.jpg":"220x220","o_20132500_1280.jpg":"1280x774","o_20132500_1024.jpg":"1024x619","o_20132500_640.jpg":"640x387","o_20132500_480.jpg":"480x290","o_20132500_340.jpg":"340x205","o_20132500_220.jpg":"220x133","h_20132500_1280.jpg":"1280x854","h_20132500_1024.jpg":"1024x683","h_20132500_640.jpg":"640x427","h_20132500_480.jpg":"480x320","h_20132500_340.jpg":"340x227","h_20132500_220.jpg":"220x147","pp_20132500_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132500_1024.jpg":"805x1024","pp_20132500_640.jpg":"503x640","pp_20132500_480.jpg":"377x480","pp_20132500_340.jpg":"267x340","pp_20132500_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1071","hd_20132496_1920.jpg":"1920x1080","k_20132496_1280.jpg":"1280x1280","k_20132496_1024.jpg":"1024x1024","k_20132496_640.jpg":"640x640","k_20132496_480.jpg":"480x480","k_20132496_340.jpg":"340x340","k_20132496_220.jpg":"220x220","o_20132496_1280.jpg":"1280x714","o_20132496_1024.jpg":"1024x571","o_20132496_640.jpg":"640x357","o_20132496_480.jpg":"480x267","o_20132496_340.jpg":"340x189","o_20132496_220.jpg":"220x122","h_20132496_1280.jpg":"1280x854","h_20132496_1024.jpg":"1024x683","h_20132496_640.jpg":"640x427","h_20132496_480.jpg":"480x320","h_20132496_340.jpg":"340x227","h_20132496_220.jpg":"220x147","pp_20132496_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132496_1024.jpg":"805x1024","pp_20132496_640.jpg":"503x640","pp_20132496_480.jpg":"377x480","pp_20132496_340.jpg":"267x340","pp_20132496_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1147","hd_20132494_1920.jpg":"1920x1080","k_20132494_1280.jpg":"1280x1280","k_20132494_1024.jpg":"1024x1024","k_20132494_640.jpg":"640x640","k_20132494_480.jpg":"480x480","k_20132494_340.jpg":"340x340","k_20132494_220.jpg":"220x220","o_20132494_1280.jpg":"1280x764","o_20132494_1024.jpg":"1024x611","o_20132494_640.jpg":"640x382","o_20132494_480.jpg":"480x286","o_20132494_340.jpg":"340x203","o_20132494_220.jpg":"220x131","h_20132494_1280.jpg":"1280x854","h_20132494_1024.jpg":"1024x683","h_20132494_640.jpg":"640x427","h_20132494_480.jpg":"480x320","h_20132494_340.jpg":"340x227","h_20132494_220.jpg":"220x147","pp_20132494_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132494_1024.jpg":"805x1024","pp_20132494_640.jpg":"503x640","pp_20132494_480.jpg":"377x480","pp_20132494_340.jpg":"267x340","pp_20132494_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1139","hd_20132492_1920.jpg":"1920x1080","k_20132492_1280.jpg":"1280x1280","k_20132492_1024.jpg":"1024x1024","k_20132492_640.jpg":"640x640","k_20132492_480.jpg":"480x480","k_20132492_340.jpg":"340x340","k_20132492_220.jpg":"220x220","o_20132492_1280.jpg":"1280x759","o_20132492_1024.jpg":"1024x607","o_20132492_640.jpg":"640x379","o_20132492_480.jpg":"480x284","o_20132492_340.jpg":"340x201","o_20132492_220.jpg":"220x130","h_20132492_1280.jpg":"1280x854","h_20132492_1024.jpg":"1024x683","h_20132492_640.jpg":"640x427","h_20132492_480.jpg":"480x320","h_20132492_340.jpg":"340x227","h_20132492_220.jpg":"220x147","pp_20132492_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132492_1024.jpg":"805x1024","pp_20132492_640.jpg":"503x640","pp_20132492_480.jpg":"377x480","pp_20132492_340.jpg":"267x340","pp_20132492_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1150","hd_20132486_1920.jpg":"1920x1080","k_20132486_1280.jpg":"1280x1280","k_20132486_1024.jpg":"1024x1024","k_20132486_640.jpg":"640x640","k_20132486_480.jpg":"480x480","k_20132486_340.jpg":"340x340","k_20132486_220.jpg":"220x220","o_20132486_1280.jpg":"1280x766","o_20132486_1024.jpg":"1024x613","o_20132486_640.jpg":"640x383","o_20132486_480.jpg":"480x287","o_20132486_340.jpg":"340x203","o_20132486_220.jpg":"220x131","h_20132486_1280.jpg":"1280x854","h_20132486_1024.jpg":"1024x683","h_20132486_640.jpg":"640x427","h_20132486_480.jpg":"480x320","h_20132486_340.jpg":"340x227","h_20132486_220.jpg":"220x147","pp_20132486_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132486_1024.jpg":"805x1024","pp_20132486_640.jpg":"503x640","pp_20132486_480.jpg":"377x480","pp_20132486_340.jpg":"267x340","pp_20132486_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1180","hd_20132482_1920.jpg":"1920x1080","k_20132482_1280.jpg":"1280x1280","k_20132482_1024.jpg":"1024x1024","k_20132482_640.jpg":"640x640","k_20132482_480.jpg":"480x480","k_20132482_340.jpg":"340x340","k_20132482_220.jpg":"220x220","o_20132482_1280.jpg":"1280x786","o_20132482_1024.jpg":"1024x629","o_20132482_640.jpg":"640x393","o_20132482_480.jpg":"480x295","o_20132482_340.jpg":"340x208","o_20132482_220.jpg":"220x135","h_20132482_1280.jpg":"1280x854","h_20132482_1024.jpg":"1024x683","h_20132482_640.jpg":"640x427","h_20132482_480.jpg":"480x320","h_20132482_340.jpg":"340x227","h_20132482_220.jpg":"220x147","pp_20132482_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132482_1024.jpg":"805x1024","pp_20132482_640.jpg":"503x640","pp_20132482_480.jpg":"377x480","pp_20132482_340.jpg":"267x340","pp_20132482_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1081","hd_20132018_1920.jpg":"1920x1080","k_20132018_1280.jpg":"1280x1280","k_20132018_1024.jpg":"1024x1024","k_20132018_640.jpg":"640x640","k_20132018_480.jpg":"480x480","k_20132018_340.jpg":"340x340","k_20132018_220.jpg":"220x220","o_20132018_1280.jpg":"1280x720","o_20132018_1024.jpg":"1024x576","o_20132018_640.jpg":"640x360","o_20132018_480.jpg":"480x270","o_20132018_340.jpg":"340x191","o_20132018_220.jpg":"220x123","h_20132018_1280.jpg":"1280x854","h_20132018_1024.jpg":"1024x683","h_20132018_640.jpg":"640x427","h_20132018_480.jpg":"480x320","h_20132018_340.jpg":"340x227","h_20132018_220.jpg":"220x147","pp_20132018_1280.jpg":"1006x1280","pp_20132018_1024.jpg":"805x1024","pp_20132018_640.jpg":"503x640","pp_20132018_480.jpg":"377x480","pp_20132018_340.jpg":"267x340","pp_20132018_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1281","hd_20131996_1920.jpg":"1920x1080","k_20131996_1280.jpg":"1280x1280","k_20131996_1024.jpg":"1024x1024","k_20131996_640.jpg":"640x640","k_20131996_480.jpg":"480x480","k_20131996_340.jpg":"340x340","k_20131996_220.jpg":"220x220","o_20131996_1280.jpg":"1280x854","o_20131996_1024.jpg":"1024x683","o_20131996_640.jpg":"640x427","o_20131996_480.jpg":"480x320","o_20131996_340.jpg":"340x226","o_20131996_220.jpg":"220x146","h_20131996_1280.jpg":"1280x854","h_20131996_1024.jpg":"1024x683","h_20131996_640.jpg":"640x427","h_20131996_480.jpg":"480x320","h_20131996_340.jpg":"340x227","h_20131996_220.jpg":"220x147","pp_20131996_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131996_1024.jpg":"805x1024","pp_20131996_640.jpg":"503x640","pp_20131996_480.jpg":"377x480","pp_20131996_340.jpg":"267x340","pp_20131996_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_20131974_1920.jpg":"1920x1080","k_20131974_1280.jpg":"1280x1280","k_20131974_1024.jpg":"1024x1024","k_20131974_640.jpg":"640x640","k_20131974_480.jpg":"480x480","k_20131974_340.jpg":"340x340","k_20131974_220.jpg":"220x220","o_20131974_1280.jpg":"1280x720","o_20131974_1024.jpg":"1024x576","o_20131974_640.jpg":"640x360","o_20131974_480.jpg":"480x270","o_20131974_340.jpg":"340x191","o_20131974_220.jpg":"220x123","h_20131974_1280.jpg":"1280x854","h_20131974_1024.jpg":"1024x683","h_20131974_640.jpg":"640x427","h_20131974_480.jpg":"480x320","h_20131974_340.jpg":"340x227","h_20131974_220.jpg":"220x147","pp_20131974_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131974_1024.jpg":"805x1024","pp_20131974_640.jpg":"503x640","pp_20131974_480.jpg":"377x480","pp_20131974_340.jpg":"267x340","pp_20131974_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_20131972_1920.jpg":"1920x1080","k_20131972_1280.jpg":"1280x1280","k_20131972_1024.jpg":"1024x1024","k_20131972_640.jpg":"640x640","k_20131972_480.jpg":"480x480","k_20131972_340.jpg":"340x340","k_20131972_220.jpg":"220x220","o_20131972_1280.jpg":"1280x720","o_20131972_1024.jpg":"1024x576","o_20131972_640.jpg":"640x360","o_20131972_480.jpg":"480x270","o_20131972_340.jpg":"340x191","o_20131972_220.jpg":"220x123","h_20131972_1280.jpg":"1280x854","h_20131972_1024.jpg":"1024x683","h_20131972_640.jpg":"640x427","h_20131972_480.jpg":"480x320","h_20131972_340.jpg":"340x227","h_20131972_220.jpg":"220x147","pp_20131972_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131972_1024.jpg":"805x1024","pp_20131972_640.jpg":"503x640","pp_20131972_480.jpg":"377x480","pp_20131972_340.jpg":"267x340","pp_20131972_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_20131764_1920.jpg":"1920x1080","k_20131764_1280.jpg":"1280x1280","k_20131764_1024.jpg":"1024x1024","k_20131764_640.jpg":"640x640","k_20131764_480.jpg":"480x480","k_20131764_340.jpg":"340x340","k_20131764_220.jpg":"220x220","o_20131764_1280.jpg":"1280x720","o_20131764_1024.jpg":"1024x576","o_20131764_640.jpg":"640x360","o_20131764_480.jpg":"480x270","o_20131764_340.jpg":"340x191","o_20131764_220.jpg":"220x123","h_20131764_1280.jpg":"1280x854","h_20131764_1024.jpg":"1024x683","h_20131764_640.jpg":"640x427","h_20131764_480.jpg":"480x320","h_20131764_340.jpg":"340x227","h_20131764_220.jpg":"220x147","pp_20131764_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131764_1024.jpg":"805x1024","pp_20131764_640.jpg":"503x640","pp_20131764_480.jpg":"377x480","pp_20131764_340.jpg":"267x340","pp_20131764_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1081","hd_20131762_1920.jpg":"1920x1080","k_20131762_1280.jpg":"1280x1280","k_20131762_1024.jpg":"1024x1024","k_20131762_640.jpg":"640x640","k_20131762_480.jpg":"480x480","k_20131762_340.jpg":"340x340","k_20131762_220.jpg":"220x220","o_20131762_1280.jpg":"1280x720","o_20131762_1024.jpg":"1024x576","o_20131762_640.jpg":"640x360","o_20131762_480.jpg":"480x270","o_20131762_340.jpg":"340x191","o_20131762_220.jpg":"220x123","h_20131762_1280.jpg":"1280x854","h_20131762_1024.jpg":"1024x683","h_20131762_640.jpg":"640x427","h_20131762_480.jpg":"480x320","h_20131762_340.jpg":"340x227","h_20131762_220.jpg":"220x147","pp_20131762_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131762_1024.jpg":"805x1024","pp_20131762_640.jpg":"503x640","pp_20131762_480.jpg":"377x480","pp_20131762_340.jpg":"267x340","pp_20131762_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1081","hd_20131760_1920.jpg":"1920x1080","k_20131760_1280.jpg":"1280x1280","k_20131760_1024.jpg":"1024x1024","k_20131760_640.jpg":"640x640","k_20131760_480.jpg":"480x480","k_20131760_340.jpg":"340x340","k_20131760_220.jpg":"220x220","o_20131760_1280.jpg":"1280x720","o_20131760_1024.jpg":"1024x576","o_20131760_640.jpg":"640x360","o_20131760_480.jpg":"480x270","o_20131760_340.jpg":"340x191","o_20131760_220.jpg":"220x123","h_20131760_1280.jpg":"1280x854","h_20131760_1024.jpg":"1024x683","h_20131760_640.jpg":"640x427","h_20131760_480.jpg":"480x320","h_20131760_340.jpg":"340x227","h_20131760_220.jpg":"220x147","pp_20131760_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131760_1024.jpg":"805x1024","pp_20131760_640.jpg":"503x640","pp_20131760_480.jpg":"377x480","pp_20131760_340.jpg":"267x340","pp_20131760_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20131756_1920.jpg":"1920x1080","k_20131756_1280.jpg":"1280x1280","k_20131756_1024.jpg":"1024x1024","k_20131756_640.jpg":"640x640","k_20131756_480.jpg":"480x480","k_20131756_340.jpg":"340x340","k_20131756_220.jpg":"220x220","o_20131756_1280.jpg":"1280x853","o_20131756_1024.jpg":"1024x682","o_20131756_640.jpg":"640x426","o_20131756_480.jpg":"480x320","o_20131756_340.jpg":"340x226","o_20131756_220.jpg":"220x146","h_20131756_1280.jpg":"1280x854","h_20131756_1024.jpg":"1024x683","h_20131756_640.jpg":"640x427","h_20131756_480.jpg":"480x320","h_20131756_340.jpg":"340x227","h_20131756_220.jpg":"220x147","pp_20131756_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131756_1024.jpg":"805x1024","pp_20131756_640.jpg":"503x640","pp_20131756_480.jpg":"377x480","pp_20131756_340.jpg":"267x340","pp_20131756_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_20131548_1920.jpg":"1920x1080","k_20131548_1280.jpg":"1280x1280","k_20131548_1024.jpg":"1024x1024","k_20131548_640.jpg":"640x640","k_20131548_480.jpg":"480x480","k_20131548_340.jpg":"340x340","k_20131548_220.jpg":"220x220","o_20131548_1280.jpg":"1280x720","o_20131548_1024.jpg":"1024x576","o_20131548_640.jpg":"640x360","o_20131548_480.jpg":"480x270","o_20131548_340.jpg":"340x191","o_20131548_220.jpg":"220x123","h_20131548_1280.jpg":"1280x854","h_20131548_1024.jpg":"1024x683","h_20131548_640.jpg":"640x427","h_20131548_480.jpg":"480x320","h_20131548_340.jpg":"340x227","h_20131548_220.jpg":"220x147","pp_20131548_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131548_1024.jpg":"805x1024","pp_20131548_640.jpg":"503x640","pp_20131548_480.jpg":"377x480","pp_20131548_340.jpg":"267x340","pp_20131548_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_20131544_1920.jpg":"1920x1080","k_20131544_1280.jpg":"1280x1280","k_20131544_1024.jpg":"1024x1024","k_20131544_640.jpg":"640x640","k_20131544_480.jpg":"480x480","k_20131544_340.jpg":"340x340","k_20131544_220.jpg":"220x220","o_20131544_1280.jpg":"1280x720","o_20131544_1024.jpg":"1024x576","o_20131544_640.jpg":"640x360","o_20131544_480.jpg":"480x270","o_20131544_340.jpg":"340x191","o_20131544_220.jpg":"220x123","h_20131544_1280.jpg":"1280x854","h_20131544_1024.jpg":"1024x683","h_20131544_640.jpg":"640x427","h_20131544_480.jpg":"480x320","h_20131544_340.jpg":"340x227","h_20131544_220.jpg":"220x147","pp_20131544_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131544_1024.jpg":"805x1024","pp_20131544_640.jpg":"503x640","pp_20131544_480.jpg":"377x480","pp_20131544_340.jpg":"267x340","pp_20131544_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20131526_1920.jpg":"1920x1080","k_20131526_1280.jpg":"1280x1280","k_20131526_1024.jpg":"1024x1024","k_20131526_640.jpg":"640x640","k_20131526_480.jpg":"480x480","k_20131526_340.jpg":"340x340","k_20131526_220.jpg":"220x220","o_20131526_1280.jpg":"1280x853","o_20131526_1024.jpg":"1024x682","o_20131526_640.jpg":"640x426","o_20131526_480.jpg":"480x320","o_20131526_340.jpg":"340x226","o_20131526_220.jpg":"220x146","h_20131526_1280.jpg":"1280x854","h_20131526_1024.jpg":"1024x683","h_20131526_640.jpg":"640x427","h_20131526_480.jpg":"480x320","h_20131526_340.jpg":"340x227","h_20131526_220.jpg":"220x147","pp_20131526_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131526_1024.jpg":"805x1024","pp_20131526_640.jpg":"503x640","pp_20131526_480.jpg":"377x480","pp_20131526_340.jpg":"267x340","pp_20131526_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20131524_1920.jpg":"1920x1080","k_20131524_1280.jpg":"1280x1280","k_20131524_1024.jpg":"1024x1024","k_20131524_640.jpg":"640x640","k_20131524_480.jpg":"480x480","k_20131524_340.jpg":"340x340","k_20131524_220.jpg":"220x220","o_20131524_1280.jpg":"1280x853","o_20131524_1024.jpg":"1024x682","o_20131524_640.jpg":"640x426","o_20131524_480.jpg":"480x320","o_20131524_340.jpg":"340x226","o_20131524_220.jpg":"220x146","h_20131524_1280.jpg":"1280x854","h_20131524_1024.jpg":"1024x683","h_20131524_640.jpg":"640x427","h_20131524_480.jpg":"480x320","h_20131524_340.jpg":"340x227","h_20131524_220.jpg":"220x147","pp_20131524_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131524_1024.jpg":"805x1024","pp_20131524_640.jpg":"503x640","pp_20131524_480.jpg":"377x480","pp_20131524_340.jpg":"267x340","pp_20131524_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_20131520_1920.jpg":"1920x1080","k_20131520_1280.jpg":"1280x1280","k_20131520_1024.jpg":"1024x1024","k_20131520_640.jpg":"640x640","k_20131520_480.jpg":"480x480","k_20131520_340.jpg":"340x340","k_20131520_220.jpg":"220x220","o_20131520_1280.jpg":"1280x720","o_20131520_1024.jpg":"1024x576","o_20131520_640.jpg":"640x360","o_20131520_480.jpg":"480x270","o_20131520_340.jpg":"340x191","o_20131520_220.jpg":"220x123","h_20131520_1280.jpg":"1280x854","h_20131520_1024.jpg":"1024x683","h_20131520_640.jpg":"640x427","h_20131520_480.jpg":"480x320","h_20131520_340.jpg":"340x227","h_20131520_220.jpg":"220x147","pp_20131520_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131520_1024.jpg":"805x1024","pp_20131520_640.jpg":"503x640","pp_20131520_480.jpg":"377x480","pp_20131520_340.jpg":"267x340","pp_20131520_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_20131516_1920.jpg":"1920x1080","k_20131516_1280.jpg":"1280x1280","k_20131516_1024.jpg":"1024x1024","k_20131516_640.jpg":"640x640","k_20131516_480.jpg":"480x480","k_20131516_340.jpg":"340x340","k_20131516_220.jpg":"220x220","o_20131516_1280.jpg":"1280x720","o_20131516_1024.jpg":"1024x576","o_20131516_640.jpg":"640x360","o_20131516_480.jpg":"480x270","o_20131516_340.jpg":"340x191","o_20131516_220.jpg":"220x123","h_20131516_1280.jpg":"1280x854","h_20131516_1024.jpg":"1024x683","h_20131516_640.jpg":"640x427","h_20131516_480.jpg":"480x320","h_20131516_340.jpg":"340x227","h_20131516_220.jpg":"220x147","pp_20131516_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131516_1024.jpg":"805x1024","pp_20131516_640.jpg":"503x640","pp_20131516_480.jpg":"377x480","pp_20131516_340.jpg":"267x340","pp_20131516_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1081","hd_20131512_1920.jpg":"1920x1080","k_20131512_1280.jpg":"1280x1280","k_20131512_1024.jpg":"1024x1024","k_20131512_640.jpg":"640x640","k_20131512_480.jpg":"480x480","k_20131512_340.jpg":"340x340","k_20131512_220.jpg":"220x220","o_20131512_1280.jpg":"1280x720","o_20131512_1024.jpg":"1024x576","o_20131512_640.jpg":"640x360","o_20131512_480.jpg":"480x270","o_20131512_340.jpg":"340x191","o_20131512_220.jpg":"220x123","h_20131512_1280.jpg":"1280x854","h_20131512_1024.jpg":"1024x683","h_20131512_640.jpg":"640x427","h_20131512_480.jpg":"480x320","h_20131512_340.jpg":"340x227","h_20131512_220.jpg":"220x147","pp_20131512_1280.jpg":"1006x1280","pp_20131512_1024.jpg":"805x1024","pp_20131512_640.jpg":"503x640","pp_20131512_480.jpg":"377x480","pp_20131512_340.jpg":"267x340","pp_20131512_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38285433 Threads: 3 Questions: 7090660038 Slow queries: 3298626 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608166283 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/vijecnici-nas-danas-nisu-previse-mrcvarili-prekinuli-su-zasjedanje-prije-nego-su-posteno-ugrijali-stolice-ali-zato-je-nakon-sjednice-uslijedila-verbalna-paljba-1146285 [printLink] => /split/vijecnici-nas-danas-nisu-previse-mrcvarili-prekinuli-su-zasjedanje-prije-nego-su-posteno-ugrijali-stolice-ali-zato-je-nakon-sjednice-uslijedila-verbalna-paljba-1146285?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 249348 [name] => gradsko vijeće split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradsko-vijece-split [link] => /tag/gradsko-vijece-split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => svašta su izgovorili [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vijećnici nas danas nisu previše mrcvarili, prekinuli su zasjedanje prije nego su pošteno ugrijali stolice. Ali zato je nakon sjednice uslijedila verbalna paljba... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132000.jpg [galleryCount] => 30 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132000.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132498.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixMarijana Pezelj ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132518.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixDavor Matijević ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132516.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixStipe Božić ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132514.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixVice Mihanović ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132512.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132510.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixIvica Puljak. ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132508.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132502.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixIgor Skoko ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132500.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixŽeljko Domazet ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132496.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132494.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132492.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixSrđan Marinić ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132486.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix Goran Kotur ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132482.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixVice Mihanović ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20132018.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131996.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131974.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixStipe Božić i Vice Mihanović razgovarali su s prosvjednicima ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131972.jpg [title] => Ante Čizmić/CropixStipe Božić i Vice Mihanović razgovarali su s prosvjednicima ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131764.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131762.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131760.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131756.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131548.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131544.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131526.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131524.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131520.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131516.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/26/20131512.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

- Kao što vidite ja sam danas dosta uzbuđen jer je veliki dan za Grad Split. Najvažnija točka današnje sjednice Gradskog vijeća je organizacija Gradske uprave. Mi smo vijećnicima uputili prijedlog koji je napravljen u suradnji s ekspertima s ovog, najboljeg Sveučilišta u regiji. Mislim da je prvi put u povijesti reorganizacija napravljena prema potrebama uprave i Grada Splita, a ne kao politički plijen kao što je to bilo do sada - kazao je gradonačelnik Ivica Puljak uoči sedme po redu sjednice Gradskog vijeća u njegovom mandatu na kojoj se trebalo raspravljati o 12 točaka dnevnog reda.

Međutim, uzbuđenje je vrlo brzo splasnulo. Sjednica je prekinuta prije nego je počela: od 28 vijećnika njih 14 nije bilo zadovoljno dnevnim redom.

Nije usvojen jer nisu uvršteni amandmani oporbe, a među njima i točka o vlasnicima štandova na glavnoj tržnici, u Hrvojevoj ulici, koji su se jutros pojavili pred Ekonomskim fakultetom uoči zasjedanja lokalnog parlamenta, kako bi upozorili na probleme koji ih tište.

Sjednicu je vodio potpredsjednik prof. dr. Željko Domazet jer je predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić bio odsutan zbog bolesti. Domazet nije prihvatio dopune oporbe te je u djelo proveo odluku iz Banovine da će svi takvi prijedlozi prvotno trebati proći stručne službe Grada kako se ne bi ponovilo izglasavanje nezakonite odluke, kao što je bila ona o smanjenju prireza i ukidanja poreza na potrošnju od 2024. godine. Baš ta odluka danas je trebala biti poništena. No, isto tako valja naglasiti da je čak iz Puljkovih redova bilo zakonski neutemeljenih prijedloga koji su se ranije izglasavali. Primjerice prijedlog vijećnika Centra Igora Skoke da se Gradsko vijeće samoraspusti.

---

image
Željko Domazet
Ante Čizmić/Cropix
---

Takva novina o neprihvaćanju dopuna dnevnog reda, bez da ih prvo pregledaju stručne službe, razljutila je zastupnike u lokalnom parlamentu pa za dnevni red nisu glasovali SDP-ovci, HDZ-ovci i HGS-ovci, a protiv je bio nezavisni Ante Franić. No, Puljak kaže da je takva odluka zakonita i u skladu s poslovnikom.

- Do sad je Gradsko vijeće bilo cirkus s raznim točkama dnevnog reda koje su se pokušale donijeti, a mi smo s time odlučili prestati. Na takav način svi prijedlozi prvo prolaze evaluaciju stručnih službi, imaju mišljenje gradonačelnika te relevantnih odbora. To je potpuno uobičajena stvar i nešto što bi zaista trebali biti. Od Gradskog vijeća mi nećemo raditi cirkus. SDP, HDZ i Kerum hoće, a mi ostali nećemo - rekao je Puljak koji smatra da bi se Gradsko vijeće trebalo raspustiti te ponovo dozvoliti građanima da izađu na izbore kako bi odabrali nove predstavnike u lokalnom parlamentu. Na pozive oporbe da gradonačelnik sam podnese ostavku, jer je on problem, a ne Vijeće, Puljak odgovara:

- Vidi se tko je problem. Gradska uprava funkcionira. Mi smo uveli red, konsolidirali upravljane Gradom i građani to podržavaju. Oni pokušavaju raditi cirkus od Gradskog vijeća i mi to nećemo dozvoliti - rekao je gradonačelnik koji smatra da pravi razlog zašto "koalicija SDP-a, HDZ-a i HGS-a" - kako je on naziva - nije glasala za dnevni red je reorganizacija Gradske uprave.

- Ono što oni predstavljaju je stara politika koja je upropastila ovaj grad i oni ne žele da se Gradska uprava organizira na moderan, efikasan, i na način na koji koristi građanima. Oni bi i dalje htjeli zadržati plijen, kao što su radili do sad. To im neće pomoći jer će promjene doći, a oni će i dalje nastavljati sa svojim starim politikama i manipulacijama. To vrijeme je završilo - poentirao je Ivica Puljak. No, s njegovim riječima oporba se ne slaže.

Ante Franić, nezavisni vijećnik koji smatra da je ovako gradonačelnik pokazao "koliko je lagano igrati se iz udobne fotelje s ljudskim životima".

- Oni su kukavički pobjegli. Nisu prihvatili naše dopune dnevnog reda, a do sada je bila praksa da se prihvate sve dopune dnevnog reda, pa je među njima bila čak i ona nelegalna o samoraspuštanju Gradskog vijeća, predložena od strane njihovog vijećnika Igora Skoke - rekao je Franić koji smatra da je vlast zasmetalo što su vidjeli da nemaju većinu u vijećnici.

---

image
Igor Skoko
Ante Čizmić/Cropix
---

- Puljak je potjerao sve koalicijske partnere. Nakon što se obrušio na HDZ, očito je nastao šum u komunikaciji s kolegama iz Most-a. Jasno je da je Ivica Puljak izgubio većinu u Vijeću te ne može donositi odluke. Važno je spomenuti da je GV korektiv, funkcionalno i djelotvorno, Ivica Puljak je taj koji je postao problem za Grad - rekao je Franić koji je predložio dopunu da se s uređenjem tržnica ne ide parcijalno nego s cjelovitim, urbanističko-arhitektonskim rješenje.

- Ovakvo parcijalno uređenje tržnica podsjeća na privremeno rješenje, a takvih imamo jako puno. Ova vlast je nešto drugo obećavala građanima i svima je jasno da ovo nije promjena kojoj su se građani nadali - naglasio je Franić te je komentiravši novu organizaciju gradske uprave kazao kako je svima jasno da je Puljak svom prijatelju s Ekonomskog fakulteta, prof.dr. Srećku Goiću "s dva klika miša platio 170 tisuća kuna za jedno štivo koje nije donijelo ništa".

- Platio je alibi kako bi rekao da nije on kriv što je Banovina nefunkcionalna. Svi smo uvjereni da neće biti funkcionalna. Vidite koliko je jednostavno dati 170 tisuća kuna svom prijatelju, a kad naši građani traže nešto za socijalne potrebe, onda tu treba sto dokumenata i sto je problema - dodao je i na kraju kazao da u Banovini postoji 30 posto ljudi viška, onih koji su se naviknuli na nerad. Davor Matijević iz redova SDP-a smatra da se potpredsjednik GV-a nije korektno ponašao te da nije bio ravnopravan prema svim vijećnicima.

---

image
Davor Matijević
Ante Čizmić/Cropix
---

- Nije dopustio da se glasa o ostalim dopunama dnevnog reda. Mi smo svi podržali dopunu koja je došla od dogradonačelnika Bojana Ivoševića, a on nama to isto pravo ne dopušta. Meni je to nečuveno. Što se tiče SDP-a mi smo predložili dvije dopune dnevnog reda, a to je gradnja POS stanova na četiri gradske lokacije. Taj plan smo konkretno predložili gradonačelniku još prije dva mjeseca. Osim toga, tražili smo da se zaslužene pločice na Zapadnoj obali postave i za paraolimpijce - istaknuo je Matijević koji drži da je prekid sjednice još jedan od igrokaza gradonačelnika Ivice Puljka kojim im je onemogućeno da raspravljaju o ustroju Gradske uprave. Igor Stanišić, vijećnik iz redova HGS-a, kao bivši predsjednik Gradskog vijeća rekao da je ovakvo nešto nezapamćeno.

---

image
Marijana Pezelj
Ante Čizmić/Cropix
---

- Da predsjedatelj onemogućava vijećnicima da raspravljaju o onome o čemu bi bilo nužno raspravljati. Mi po poslovniku imamo apsolutno pravo na to. Gradonačelnik je voditelj gradskih službi i prvi je čovjek Grada. No u vijeću je druga situacija, vijećnici su ti koji imaju riječ i koji odlučuju. Vijećnici mogu raspravljati o čemu god hoće - upozorio je Stanišić. Smatra da je ovim potezom učinjena nepravda vijećnicima, jer se ranije raspravljalo o nezakonitoj točki koju je predložio predsjednik Kluba Centra, Igor Skoko.

- Što se tiče procedura, i o tome možemo govoriti. Prošlu sjednicu stavljali su na raspravu prijedloge Igora Skoke iz Centra, a ti prijedlozi su bili nezakoniti. Oni su se pogubili i ne znaju što su procedure. Čudno je da nova sistematizacija gradske uprave ide na glasanje prije proračuna. Ako oni ne mogu sklopiti dvije odluke u GV, onda se ja bojim kako će donijeti puno važnije i bitnije odluke - veli Stanišić.

Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a je istaknuo da se na ovoj sjednici dogodio presedan, jer se nije dozvolilo glasanje o nadopunama dnevnog reda, što se do sad, kaže, nikada nije desilo.

---

image
Vice Mihanović
Ante Čizmić/Cropix
---

- U ovom mandatu smo bili svjedoci da su se neke važne odlike predlagale u zadnji tren, i to od strane gradonačelnika Puljka. Primjerice, kao što je onaj o članovima Nadzornih odbora i Upravnih vijeća koji je stigao pet minuta nakon službenog početka sjednice. Pa se i o tome glasalo. Kao i onaj od Igora Skoke, predsjednika kluba vijećnika Centra, pa se i o tome glasalo. Ovo je presedan i ja sam tužna i uznemiren. Umjesto da danas, nakon šest mjeseci ove vlasti, pričamo o zahuktalim radovima na Žnjanu, o novom Generalno urbanističkom planu koji bi trebao pokrenuti grad, mi imamo neujednačene kriterije koji će rezultirati dodatnim neredom i blokadom grada - zaključio je Mihanović

---

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Ante Čizmić/Cropix
Marijana Pezelj
Ante Čizmić/Cropix
Davor Matijević
Ante Čizmić/Cropix
Stipe Božić
Ante Čizmić/Cropix
Vice Mihanović
Ante Čizmić/Cropix
Ivica Puljak.
Ante Čizmić/Cropix
Željko Domazet
Ante Čizmić/Cropix
Srđan Marinić
Ante Čizmić/Cropix
 Goran Kotur
Ante Čizmić/Cropix
Vice Mihanović
Ante Čizmić/Cropix
Stipe Božić i Vice Mihanović razgovarali su s prosvjednicima
Ante Čizmić/Cropix
Stipe Božić i Vice Mihanović razgovarali su s prosvjednicima
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/vijecnici-nas-danas-nisu-previse-mrcvarili-prekinuli-su-zasjedanje-prije-nego-su-posteno-ugrijali-stolice-ali-zato-je-nakon-sjednice-uslijedila-verbalna-paljba-1146285 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=67a73a8394c98ec25e036a594f2d0268eb57aa43 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vije%C4%87nici+nas+danas+nisu+previ%C5%A1e+mrcvarili%2C+prekinuli+su+zasjedanje+prije+nego+su+po%C5%A1teno+ugrijali+stolice.+Ali+zato+je+nakon+sjednice+uslijedila+verbalna+paljba...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fvijecnici-nas-danas-nisu-previse-mrcvarili-prekinuli-su-zasjedanje-prije-nego-su-posteno-ugrijali-stolice-ali-zato-je-nakon-sjednice-uslijedila-verbalna-paljba-1146285 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fvijecnici-nas-danas-nisu-previse-mrcvarili-prekinuli-su-zasjedanje-prije-nego-su-posteno-ugrijali-stolice-ali-zato-je-nakon-sjednice-uslijedila-verbalna-paljba-1146285 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => svašta su izgovorili [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Splitsvašta su izgovorili

Vijećnici nas danas nisu previše mrcvarili, prekinuli su zasjedanje prije nego su pošteno ugrijali stolice. Ali zato je nakon sjednice uslijedila verbalna paljba...

Piše Gabrijela Radanović
26. studenog 2021. - 13:07

- Kao što vidite ja sam danas dosta uzbuđen jer je veliki dan za Grad Split. Najvažnija točka današnje sjednice Gradskog vijeća je organizacija Gradske uprave. Mi smo vijećnicima uputili prijedlog koji je napravljen u suradnji s ekspertima s ovog, najboljeg Sveučilišta u regiji. Mislim da je prvi put u povijesti reorganizacija napravljena prema potrebama uprave i Grada Splita, a ne kao politički plijen kao što je to bilo do sada - kazao je gradonačelnik Ivica Puljak uoči sedme po redu sjednice Gradskog vijeća u njegovom mandatu na kojoj se trebalo raspravljati o 12 točaka dnevnog reda.

Međutim, uzbuđenje je vrlo brzo splasnulo. Sjednica je prekinuta prije nego je počela: od 28 vijećnika njih 14 nije bilo zadovoljno dnevnim redom.

Nije usvojen jer nisu uvršteni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 16:22