StoryEditorOCM
Splitradujte se narodi!

Uspješno okićena jelka na Pjaci, unatoč oblačnom vremenu. ‘Uloženo je puno truda i vremena, ovo je veliki uspjeh‘

Piše Frano Kiso
12. prosinca 2023. - 16:37

Jučer su ‘Parkovi i nasadi‘ na splitskoj Pjaci utaborili božićnu jelku i započeli s postavljanjem dekorativne infrastrukture, no sve je zasjenio požar na obližnjim strujnim instalacijama. Spretni radnici i vatrogasne snage su brzom intervencijom sanirali požar i danas je nastavljeno kićenje Narodnog trga.

Kako nam je najavio Siniša Gašparević, direktor ‘Parkova i nasada‘, u podne su štićenici splitskog Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” trebali prigodno okititi jelku vlastoručno napravljenim ukrasima. Međutim, kišovito vrijeme je poremetilo sve planove.

- Mi smo došli na ideju o kićenju, a štićenici stariji od 21 godine iz dislocirane jedinice Firule su aktivno sudjelovali u izradi ukrasa kroz oblik radne aktivnosti - rekla nam je Anka Bartičević, radna instruktorica iz Centra.

image

Anka Bartičević, radna instruktorica iz Centra “Juraj Bonači”

Joško Šupić/Cropix

Bartičević je danas bila primorana sama kititi jelku uz pomoć dizalice i radnika iz ‘Parkova i nasada‘ i Pjaca je vrlo brzo bila obogaćena veselim bojama i oblicima.

- U izradu je uloženo puno truda i vremena, ovo je veliki uspjeh. Lampica nažalost neće biti zbog straha od požara - objasnila nam je radna instruktorica i dodala da je žalosti loše vrijeme zbog kojeg se nisu imali priliku podružiti u veselom blagdanskom duhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 03:04