stdClass Object ( [id] => 1187379 [title] => Ne može bez drame ni na zadnjoj sjednici - srušen je kvorum i prekinuto zasjedanje: Kerumovi vijećnici i Franić su napustili vijećnicu, zastupnici Centra i Mosta protokolirali ostavke [alias] => uskoro-pocinje-zadnja-sjednica-gradskog-vijeca-a-situacija-na-lokalnoj-politickoj-sceni-moze-se-dodatno-zakomplicirati-vazne-odluke-su-u-rukama-kerumovih-politicara-i-ante-franica [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

12:15

Jakov Prkić, predsjednik Gradskog vijeća, nadao se do kraja kako će vijećnici zadržati kvorum na sjednici, no prekinuta je ipak upravo zbog nedostataka kvoruma.

Profesorica Branka Ramljak mu se zahvalila i čestitala što je izdržao žestok ritam i neobične okolnosti rada posljednih deset mjeseci.

- Sjednicu možemo nastaviti za osam dana, ali ukoliko vijećnici podnesu ostavke – to neće imati smisla. Uslijediti će formalno raspuštanje Gradskog vijeća, kazao je Prkić.

Ostavke vijećnika HDZ još uvijek nisu "prošle kroz pisarnicu", kada stignu na stol, pa se uz njih priključe ostale ostavke – ide formalno raspuštanje, pa potom raspisivanje novih izbora.

Vijećnici iz redova stranke Centar otišli su u Centralnu pisarnicu Gradske uprave protokolirati svoje ostavke. Isto su napravili 

troje vijećnika Mosta je podnijelo ostavke i urudžiralo ih na pisarnici Banovine.

12:10

Nakon što je srušen kvorum, izjavu je dao SDP-ov vijećnik Davor Matijević.

- Split je opet talac disfunkcionalne politike. Ponavlja se ono što se dogodilo prošle godine. Tadašnja oproba je srušila kvorum. Opet nisu izglasane jako bitne točke. Sad se ponovilo isto. Ovo je situaciju koju Split, nažalost trpi godinama. Žao mi je stanara Dobriline i Stepinčeve, što će se i daje prolongirati izgradnja njihovih garaža i mislim da je ovo sve jako loše. Svi bi se trebali zamisliti kako smo se ponašali proteklih par mjeseci i kakve smo poruke slali sugrađanima - rekao je Matijević.

11:50

Kako se i najavljivalo, ali i očekivalo - srušen je kvorum. Trenutno je 15 vijećnika u vijećnici, ali se još uvijek mora pričekati 15 minuta kako bi bili sigurni hoće li se vijećnici vratiti na sjednicu.

Prije rušenja kvoruma, HGS je zatražio pauzu nakon koje se vijećnicima obratio Igor Stanišić

- Citirat ću poznatu političarku iz prošlog mandatra, ona je naime na sjednici 13. travnja 2021. godine postala uzor svim rušiteljima kvoruma. To je Marijana Puljak. Kazala je tada kako se "ništa loše neće dogoditi" odlaskom sa sjednice. I to su joj ljudi honorirali na izborima, kazao je Stanišić i nastavio:

- Ja ću se odlučiti na sličan potez! Premda situacija nije uobičajena. Jesu li kolege pogriješile dajući ostavku? Mislim da jesu, ali svatko odlučuje za sebe! U ovom trenutku mislim kako nije dobro da odlučujemo o zaduženju od 60 milijuna kuna Split parkinga, nije dobro da odlučujemo o prodaji KK Split – neka tu odluku donesu neki drugi ljudi, rekao je.

- Intendant i kazalište nije razlog našeg odlaska! Mislim da Šestan zaslužuje da ga se "napuca", gadljivo mi je kako se odnosi prema vlasti, gadljivo mi je i on zaslužuje da ga se makne. Institucije neka djeluju i neka rade svoj posao, rekao je Stanišić i zamolio na odlasku kolege da mu oproste ukoliko im se zamjerio, on je, kazao je "oprostio svima".

NOVIJE

11:20

Igor Stanišić, HGS-ov vijećnik pitao je povjerenicu Mirnu Vežu hoće li isplaćivati savjetničke ugovore te koliki je bruto iznos za to predviđen.

- Kontinuitet ugovornih odnosa se nastavlja - kratko je odgovorila Veža, a konkretne podatke će isporučiti pisanim putem.

Josip Markotić iz Mosta je nastavio u sličnom tonu te je nastavio preispitivati ugovore i angažmane. Nakon javne polemike u HNK o ugovorima i aneksima, zanimalo ga je li i Branki Brekalo, ravnateljici Muzeja grada Splita zajamčen ostanak, kao što je bio HGS-ovom Juri Bučeviću.

Mario Negotić, pročelnik za društvene djelatnosti rekao je da nemaju uvid u predmetni ugovor te mu nije poznato postoji li klauzula u ugovoru. Tijekom dana će dostaviti pisani odgovor na to pitanje.

Branka Ramljak iz nezavisne liste Ramljak-Mamić podsjetila je da je hospicij Matošić još uvijek nije otvoren.

- Trebao je biti lani, ali kod nas uvijek treba sigurno, a ništa nije sigurno. Očekuje se da bi otvaranje trebalo biti u srpnju, nakon izbora pretpostavljam, tko god da pobjedi. A četiri palme – što se čeka? - pitala je Ramljak.

Nađa Mladinić, voditeljica Odsjeka za demografsku potporu i međugeneracijsku solidarnost je odgovorila da je u tijeku opremanje, edukacija i kadroviranje sestara. Naglasila je kako se ne čeka političko otvorenje, već su to procesi kako su planirani.

Nezavisni Ante Franić je tražio očitovanje kakvo je stanje atomskih skloništa u Splitu i koliko ih imamo. Marijana Bronzović iz odjela za gradsku imovinu je kazala kako grad upravlja sa 105 skloništa, od kojih su neki u najmu.

- Imamo 50 zaklona. Planirali smo grubi troškovnik obnove skloništa, ne znamo u kakvom su stanju, odradit ćemo pregled svih. Neka su poplavljena, u nekima su ugrađene ventilacije i zahodi. Nemamo ljudi, trudimo se - odgovorila je Bronzović.

Na što je Franić reagirao: “Što će vam Maja Đerek kad se vi trudite?” - odgovorio je.

- Preuzela sam službu nedavno, kolega koji je brinuo o tome otišao je u mirovinu, sva skloništa koja su u korištenju imaju obavezu "korištenje u miru", a za ona koja se ne koriste – ne znam što je s njima? Planirana je izrada registra gradske imovine s popisom svih nekretnina koje grad ima u svojem vlasništvu. Uspostava registra je dugotrajan proces, živi organizam dostupan i transparentan svim građanima. Đerek nam može pomoći inputima - odgovorila je. n

Luka Barčić iz Centra je napomenuo kako je raspisan natječaj za upisa u vrtić, a prednost imaju djeca invalida Domovinskog rata, ali su izostavljeni civilne osobe s invaliditetom. Pitao je čemu takva diskriminacija?

Pročelnik Negotić je odgovorio kako nema odgovor jer nisu imali takvih upita.

10:45

Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalmaciju) pitala je vezano za nerješavanje predmeta u resoru urbanizma. 

- Građani čekaju godinu dana na akte kako bi mogli raspolagati svojim nekretninama. Djelovanje USKOK-a ne smije biti izlika. Odjel ima novog pročelnika. Koliko je neriješenih predmeta, prosječno po zaposleniku u koliko je vremena od zaprimanja do izdavanja akata? Kako poboljšati efikasnost? - pitala je Vidan.

Teo Vojković, v. d. pročelnika za urbanizam prvo joj se ispričao što nije dobila odgovor još od 28. ožujka. 

- Neugodno sam iznenađen insinuacijama. Broj neriješenih predmeta se smanjio, s 1800 na 1700. Dinamika nije zadovoljavajuća, ali razlog tome su neuredni zahtjevi investitora i projektanata, nedovoljan broj zaposlenika i planovi su nam neusklađeni. Investitori i projektanti teroriziraju službenike, uvijek traže više i više, najglasniji su, a insinuacijama ih potičete. Do 2017. godine je bilo 29 službenika, sada ih je 19, a broj predmeta je povećan za 30 posto. Radimo sve što je u našoj moći. Dodatno smo zaposlili troje novih radnika, efekti se tek očekuju, a dvoje je otišlo – objasnio je Vojković i investitore i projektante je nazvao teroristima i osudio neprimjereno ponašanje. 

Vidan je poručila da je neugodno iznenađena. 

- Proglasili ste me terorističkim sudionikom u napadu na vaš odjel. Prosjek od zaprimanja do rješenja me zanima – poručila mu je Vidan.

- Znam, dobit ćete i nije deset godina - povisio je glas Vojković.  

Vidan je dodala da nije vidjela jasan plan kako će riješiti problem. 

- To je vaš posao, tu ste da zahtjeve svedete u zakonske i pravne okvire! - kazala je Vidan. 

Prkić je pozvao na razumijevanje i uvažavanje jedni drugih.

10:00

Gradska vijećnica iz redova HGS-a Lidija Bekavac pitala je Olenku Dadić, pročelnicu za financije, kakvo je stanje i izvršenje proračuna za 2021. i stanje žiro računa s obzirom na to da je Ivica Puljak dao otkaz. Također ju je zanimalo je li napravljen primopredajni zapisnik nakon ostavke. 

Pročelnica Dadić je objasnila da su temeljem pravilnika o računskom planu dužni do 5. svibnja dostaviti materijal o izvršenju proračuna, a gradonačelnik to mora do 31. svibnja iznijeti vijeću. 

- Materijal je finaliziran, iako rokovi govore da imamo još vremena. Minus na žiro računu za 2021. godinu je 23 milijuna i 400 tisuća kuna i to je relativno mali minus s obzirom na to da smo 30. prosinca platili državi 40 milijuna kuna beskamatnog zajma i još je oko 70 milijuna kuna odlilo iz proračuna. Danas je pozitivni saldo 2,7 milijuna kuna. Pametnim upravljanjem smo unatoč tome što smo krajem godine imali izdatke, doveli račun grada u pozitivno – objasnila je pročelnica Dadić.

---

image

Pročelnica Olenka Dadić

Nikola Vilić/Cropix
---

Dodala je da je prema zapisniku na dan primopredaje vlasti, Grad u minusu 18 milijuna kuna. 

Na to se ponovno nadovezala Bekavac.

- Lani je Puljak uzeo kredit po minusu od 130 milijuna kuna, odnosno kratkoročno zaduženje od 31. srpnja do 31. prosinca. Svjedočim kako je žiro račun i dalje ide u minus. Ako tog kredita više nema, jesmo li i dalje u kreditu? Izgleda da mjesečno imamo troškove od 100 milijuna kuna. Puljak nam je ostavio 2,7 milijuna kuna što nije dostatno ni za jedan dan – poručila je Bekavac. 

Pročelnica Dadić je objasnila da se jedinice lokalne samouprave mogu kratkoročno zadužiti na rok od jedne godine.

-To smo ugovorili u srpnju prošle godine, imamo još do srpnja! Nije riječ o kreditu, nego minus po računu, a mi plaćamo kamatu i obradu. Najskuplje kreditno zaduženje je minus po žiru i tekućem računu. Činjenica da u ovo trenutku imamo pozitivan saldo dokazuje da poslujemo po dobrom trendu – objasnila je Dadić.

Bekavac je dodala da je 'sreća što je Puljak dao otkaz jer bi u međuvremeno digao kredit i prodao imovinu'.

Igor Stanišić, HGS-ov vijećnik pitao je povjerenicu Mirnu Vežu hoće li isplaćivati savjetničke ugovore te koliki je bruto iznos za to predviđen.

- Kontinuitet ugovornih odnosa se nastavlja - kratko je odgovorila Veža, a konkretne podatke će isporučiti pisanim putem.

Josip Markotić iz Mosta nastavio je u sličnom tonu preispitivajući ugovore i angažmane. Nakon javne polemike u HNK o ugovorima i aneksima, zanimalo ga je li i Branki Brekalo, ravnateljici Muzeja grada Splita zajamčen ostanak, kao što je bio HGS-ovom Juri Bučeviću.

Mario Negotić, pročelnik za društvene djelatnosti je odgovorio kkao nemaju uvid u predmetni ugovor te mu nije poznato postoji li klauzula u ugovoru. Tijekom dana će dostaviti pisani odgovor na to pitanje.

09:38

Igor Skoko (Centar) misli da idućem gradonačelniku ne bi bilo korektno ostaviti proračun sa smanjenim prirezom, a ostale točke su stigle kasno, kazao je. Nije ih stigao na vrijeme proučiti, stoga njegov glas Matijević neće dobiti.

Matijević je kazao kako je žalosno što službeni prijedlog poslan na adrese gradonačelnika nije dobio niti kurtoazni odgovor.

- Smanjenje prireza bilo je dijelom vašeg predizbornog programa, ne sumnjam da će biti opet, a ovo je četvrti put da ga odbijate, rekao je Matijević vijećniku Skoki-.

Predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić dodao je kako nije sklon tome da se o POS-ovim stanovima raspravlja na ovoj sjednici jer se služba još uvijek očitovala o tome.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

- O prirezu je služba dala negativno mišljenje, ukidanje bi značilo manje 40 milijuna kuna ove godine u proračunu, prijedlog dolazi u nezgodnom trenutku, rekao je Prkić.

09:20

Započela je posljednja sjednica ovog saziva Gradskog vijeća. Kvorum je postojan, premda se na sjednici nisu pojavili vijećnici HDZ-a, koji su jučer podnijeli ostavke, bivša vijećnica Tamara Visković i Goran Kotur, koji je opravdao izostanak bolešću.

---

---

Vijećnik Ante Vuković predložio je da detaljan izvještaj o stanju u KK Split iznese njihov direktor Edo Blažević. Davor Matijević želi da se u današnji dnevni red uvrsti i točka o društveno-poticajnoj stanogradnji na Žnjanu, da se potvrdi smanjenje prireza i poreza na potrošnju, kao i izmjenu odluka o kriteriju financiranja vijeća nacionalnih manjina.

RANIJE

U devet sati počinje posljednja sjednica ovog saziva Gradskog vijeća. Tako bi barem trebalo biti, ali ne mora. Uvijek postoji opcija rušenja kvoruma.

Vice Mihanović, šef HDZ-a se u ime svojih osam vijećnika izjasnio kako oni ne dolaze na današnje zasjedanje. Dan prije sjednice su podnijeli ostavke na svoju dužnost u Gradskom vijeću. Preostaje da još sedam vijećnika Centra podnese ostavku kako bi bilo dovoljno za raspuštanje ovog saziva Vijeća.

---

image

Prazne stolice vijećnika HDZ-a koji nisu došli na današnje zasjedanje

Nikola Vilić/Cropix
---

No, prije toga treba izglasati pojedine odluke, ali ovom zasjedanju stranka bivšeg gradonačelnika Ivice Puljka i projektni partneri ovise o HGS-u i nezavisnom Anti Franiću.

Po riječima Jakova Prkića, ako ne bude kvoruma i ne uslijedi ostavka minimalno 16 vijećnika, postoji mogućnost da se u roku od osam dana ponovno pokuša sazvati sjednica. No, ako i nakon toga ne uspiju zaključiti sjednicu i skupiti kvorum, više se ne saziva novi pokušaj zasjedanja, nego se čeka da broj ostavki vijećnika dostigne natpolovičnu većinu kako bi Vlada mogla donijeti odluku o novim izborima.

Ako se danas, pak, ne održi sjednica zbog nedostatka kvoruma, ali nakon toga uslijede ostavke natpolovične većine vijećnika, to jest njih 16 od ukupno 31 vijećnika, o tome se izvješćuje Ministarstvo pravosuđa i uprave, koje je ovlašteno donijeti odluku o raspuštanju GV-a i odluku o izvanrednim izborima za to vijeće. Dakle, situacija se može još malo zakomplicirati.

Inače, nakon duže od dvije godine vijećnici se danas okupljaju u Banovini, a ovaj sastav bi po prvi i zadnji put u svom mandatu trebao održati sjednicu u prostoriji predviđenoj za tu namjenu. Od početka epidemije koronavirusa zbog epidemioloških mjera sjednice su se održavale u dvoranama fakulteta.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Tako bi se danas, u gradskoj vijećnici, trebala donijeti odluka o raspisivanju kotarskih izbora, kao i o pokretanju postupka traženja strateškog partnera za ulaganje u KK Split, čiji je Grad većinski vlasnik.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju gradske tvrtke "Split parking" te razrješenje intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Srećka Šestana i imenovanje vršiteljice dužnosti.

Na dnevnom redu su odobrenja za postavljanje dviju spomen ploča. Jedna je za Torcidu u spomen na održavanje prvog skupa navijača 28. listopada 1950. godine, a postavila bi se na zapadno pročelje Stare gradske vijećnice.

Druga ploča odnosi se na KUD "Jedinstvo" koja bi se kao trajno obilježje, u spomen na generacije članova Društva postavila na pročelje zgrade na adresi Poljana Tina Ujevića 3.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => U BANOVINI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => U BANOVINI 2 0 13949 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-04-25 22:13:44 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => SPLIT SD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-04-26 10:58:06 [modified_by] => 3122 [publish_up] => 2022-04-26 06:49:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4805 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787246.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21785886.png","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787184.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787174.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787172.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787170.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787168.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787166.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787164.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787248.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787244.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787242.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787240.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787238.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21787236.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/26\/21643808.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nikola Vili\u0107\/Cropix","","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Ilustracija"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Ante Frani\u0107 i \u017deljko Kerum<\/p>","

Prazne stolice vije\u0107nika HDZ-a koji nisu do\u0161li na dana\u0161nje zasjedanje<\/p>","","","","","","","","","

Igor Skoko<\/p>","

Pro\u010delnica Olenka Dadi\u0107<\/p>","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1278","hd_21787246_1920.jpg":"1920x1080","k_21787246_1280.jpg":"1280x1280","k_21787246_1024.jpg":"1024x1024","k_21787246_640.jpg":"640x640","k_21787246_480.jpg":"480x480","k_21787246_340.jpg":"340x340","k_21787246_220.jpg":"220x220","o_21787246_1280.jpg":"1280x852","o_21787246_1024.jpg":"1024x681","o_21787246_640.jpg":"640x426","o_21787246_480.jpg":"480x319","o_21787246_340.jpg":"340x226","o_21787246_220.jpg":"220x146","h_21787246_1280.jpg":"1280x854","h_21787246_1024.jpg":"1024x683","h_21787246_640.jpg":"640x427","h_21787246_480.jpg":"480x320","h_21787246_340.jpg":"340x227","h_21787246_220.jpg":"220x147","pp_21787246_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787246_1024.jpg":"805x1024","pp_21787246_640.jpg":"503x640","pp_21787246_480.jpg":"377x480","pp_21787246_340.jpg":"267x340","pp_21787246_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1640x924","hd_21785886_1920.png":"1920x1080","k_21785886_1280.png":"1280x1280","k_21785886_1024.png":"1024x1024","k_21785886_640.png":"640x640","k_21785886_480.png":"480x480","k_21785886_340.png":"340x340","k_21785886_220.png":"220x220","o_21785886_1280.png":"1280x721","o_21785886_1024.png":"1024x576","o_21785886_640.png":"640x360","o_21785886_480.png":"480x270","o_21785886_340.png":"340x191","o_21785886_220.png":"220x123","h_21785886_1280.png":"1280x854","h_21785886_1024.png":"1024x683","h_21785886_640.png":"640x427","h_21785886_480.png":"480x320","h_21785886_340.png":"340x227","h_21785886_220.png":"220x147","pp_21785886_1280.png":"1006x1280","pp_21785886_1024.png":"805x1024","pp_21785886_640.png":"503x640","pp_21785886_480.png":"377x480","pp_21785886_340.png":"267x340","pp_21785886_220.png":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787184_1920.jpg":"1920x1080","k_21787184_1280.jpg":"1280x1280","k_21787184_1024.jpg":"1024x1024","k_21787184_640.jpg":"640x640","k_21787184_480.jpg":"480x480","k_21787184_340.jpg":"340x340","k_21787184_220.jpg":"220x220","o_21787184_1280.jpg":"1280x852","o_21787184_1024.jpg":"1024x681","o_21787184_640.jpg":"640x426","o_21787184_480.jpg":"480x319","o_21787184_340.jpg":"340x226","o_21787184_220.jpg":"220x146","h_21787184_1280.jpg":"1280x854","h_21787184_1024.jpg":"1024x683","h_21787184_640.jpg":"640x427","h_21787184_480.jpg":"480x320","h_21787184_340.jpg":"340x227","h_21787184_220.jpg":"220x147","pp_21787184_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787184_1024.jpg":"805x1024","pp_21787184_640.jpg":"503x640","pp_21787184_480.jpg":"377x480","pp_21787184_340.jpg":"267x340","pp_21787184_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787174_1920.jpg":"1920x1080","k_21787174_1280.jpg":"1280x1280","k_21787174_1024.jpg":"1024x1024","k_21787174_640.jpg":"640x640","k_21787174_480.jpg":"480x480","k_21787174_340.jpg":"340x340","k_21787174_220.jpg":"220x220","o_21787174_1280.jpg":"1280x852","o_21787174_1024.jpg":"1024x681","o_21787174_640.jpg":"640x426","o_21787174_480.jpg":"480x319","o_21787174_340.jpg":"340x226","o_21787174_220.jpg":"220x146","h_21787174_1280.jpg":"1280x854","h_21787174_1024.jpg":"1024x683","h_21787174_640.jpg":"640x427","h_21787174_480.jpg":"480x320","h_21787174_340.jpg":"340x227","h_21787174_220.jpg":"220x147","pp_21787174_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787174_1024.jpg":"805x1024","pp_21787174_640.jpg":"503x640","pp_21787174_480.jpg":"377x480","pp_21787174_340.jpg":"267x340","pp_21787174_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787172_1920.jpg":"1920x1080","k_21787172_1280.jpg":"1280x1280","k_21787172_1024.jpg":"1024x1024","k_21787172_640.jpg":"640x640","k_21787172_480.jpg":"480x480","k_21787172_340.jpg":"340x340","k_21787172_220.jpg":"220x220","o_21787172_1280.jpg":"1280x852","o_21787172_1024.jpg":"1024x681","o_21787172_640.jpg":"640x426","o_21787172_480.jpg":"480x319","o_21787172_340.jpg":"340x226","o_21787172_220.jpg":"220x146","h_21787172_1280.jpg":"1280x854","h_21787172_1024.jpg":"1024x683","h_21787172_640.jpg":"640x427","h_21787172_480.jpg":"480x320","h_21787172_340.jpg":"340x227","h_21787172_220.jpg":"220x147","pp_21787172_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787172_1024.jpg":"805x1024","pp_21787172_640.jpg":"503x640","pp_21787172_480.jpg":"377x480","pp_21787172_340.jpg":"267x340","pp_21787172_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787170_1920.jpg":"1920x1080","k_21787170_1280.jpg":"1280x1280","k_21787170_1024.jpg":"1024x1024","k_21787170_640.jpg":"640x640","k_21787170_480.jpg":"480x480","k_21787170_340.jpg":"340x340","k_21787170_220.jpg":"220x220","o_21787170_1280.jpg":"1280x852","o_21787170_1024.jpg":"1024x681","o_21787170_640.jpg":"640x426","o_21787170_480.jpg":"480x319","o_21787170_340.jpg":"340x226","o_21787170_220.jpg":"220x146","h_21787170_1280.jpg":"1280x854","h_21787170_1024.jpg":"1024x683","h_21787170_640.jpg":"640x427","h_21787170_480.jpg":"480x320","h_21787170_340.jpg":"340x227","h_21787170_220.jpg":"220x147","pp_21787170_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787170_1024.jpg":"805x1024","pp_21787170_640.jpg":"503x640","pp_21787170_480.jpg":"377x480","pp_21787170_340.jpg":"267x340","pp_21787170_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787168_1920.jpg":"1920x1080","k_21787168_1280.jpg":"1280x1280","k_21787168_1024.jpg":"1024x1024","k_21787168_640.jpg":"640x640","k_21787168_480.jpg":"480x480","k_21787168_340.jpg":"340x340","k_21787168_220.jpg":"220x220","o_21787168_1280.jpg":"1280x852","o_21787168_1024.jpg":"1024x681","o_21787168_640.jpg":"640x426","o_21787168_480.jpg":"480x319","o_21787168_340.jpg":"340x226","o_21787168_220.jpg":"220x146","h_21787168_1280.jpg":"1280x854","h_21787168_1024.jpg":"1024x683","h_21787168_640.jpg":"640x427","h_21787168_480.jpg":"480x320","h_21787168_340.jpg":"340x227","h_21787168_220.jpg":"220x147","pp_21787168_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787168_1024.jpg":"805x1024","pp_21787168_640.jpg":"503x640","pp_21787168_480.jpg":"377x480","pp_21787168_340.jpg":"267x340","pp_21787168_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787166_1920.jpg":"1920x1080","k_21787166_1280.jpg":"1280x1280","k_21787166_1024.jpg":"1024x1024","k_21787166_640.jpg":"640x640","k_21787166_480.jpg":"480x480","k_21787166_340.jpg":"340x340","k_21787166_220.jpg":"220x220","o_21787166_1280.jpg":"1280x852","o_21787166_1024.jpg":"1024x681","o_21787166_640.jpg":"640x426","o_21787166_480.jpg":"480x319","o_21787166_340.jpg":"340x226","o_21787166_220.jpg":"220x146","h_21787166_1280.jpg":"1280x854","h_21787166_1024.jpg":"1024x683","h_21787166_640.jpg":"640x427","h_21787166_480.jpg":"480x320","h_21787166_340.jpg":"340x227","h_21787166_220.jpg":"220x147","pp_21787166_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787166_1024.jpg":"805x1024","pp_21787166_640.jpg":"503x640","pp_21787166_480.jpg":"377x480","pp_21787166_340.jpg":"267x340","pp_21787166_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787164_1920.jpg":"1920x1080","k_21787164_1280.jpg":"1280x1280","k_21787164_1024.jpg":"1024x1024","k_21787164_640.jpg":"640x640","k_21787164_480.jpg":"480x480","k_21787164_340.jpg":"340x340","k_21787164_220.jpg":"220x220","o_21787164_1280.jpg":"1280x852","o_21787164_1024.jpg":"1024x681","o_21787164_640.jpg":"640x426","o_21787164_480.jpg":"480x319","o_21787164_340.jpg":"340x226","o_21787164_220.jpg":"220x146","h_21787164_1280.jpg":"1280x854","h_21787164_1024.jpg":"1024x683","h_21787164_640.jpg":"640x427","h_21787164_480.jpg":"480x320","h_21787164_340.jpg":"340x227","h_21787164_220.jpg":"220x147","pp_21787164_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787164_1024.jpg":"805x1024","pp_21787164_640.jpg":"503x640","pp_21787164_480.jpg":"377x480","pp_21787164_340.jpg":"267x340","pp_21787164_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787248_1920.jpg":"1920x1080","k_21787248_1280.jpg":"1280x1280","k_21787248_1024.jpg":"1024x1024","k_21787248_640.jpg":"640x640","k_21787248_480.jpg":"480x480","k_21787248_340.jpg":"340x340","k_21787248_220.jpg":"220x220","o_21787248_1280.jpg":"1280x852","o_21787248_1024.jpg":"1024x681","o_21787248_640.jpg":"640x426","o_21787248_480.jpg":"480x319","o_21787248_340.jpg":"340x226","o_21787248_220.jpg":"220x146","h_21787248_1280.jpg":"1280x854","h_21787248_1024.jpg":"1024x683","h_21787248_640.jpg":"640x427","h_21787248_480.jpg":"480x320","h_21787248_340.jpg":"340x227","h_21787248_220.jpg":"220x147","pp_21787248_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787248_1024.jpg":"805x1024","pp_21787248_640.jpg":"503x640","pp_21787248_480.jpg":"377x480","pp_21787248_340.jpg":"267x340","pp_21787248_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787244_1920.jpg":"1920x1080","k_21787244_1280.jpg":"1280x1280","k_21787244_1024.jpg":"1024x1024","k_21787244_640.jpg":"640x640","k_21787244_480.jpg":"480x480","k_21787244_340.jpg":"340x340","k_21787244_220.jpg":"220x220","o_21787244_1280.jpg":"1280x852","o_21787244_1024.jpg":"1024x681","o_21787244_640.jpg":"640x426","o_21787244_480.jpg":"480x319","o_21787244_340.jpg":"340x226","o_21787244_220.jpg":"220x146","h_21787244_1280.jpg":"1280x854","h_21787244_1024.jpg":"1024x683","h_21787244_640.jpg":"640x427","h_21787244_480.jpg":"480x320","h_21787244_340.jpg":"340x227","h_21787244_220.jpg":"220x147","pp_21787244_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787244_1024.jpg":"805x1024","pp_21787244_640.jpg":"503x640","pp_21787244_480.jpg":"377x480","pp_21787244_340.jpg":"267x340","pp_21787244_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21787242_1920.jpg":"1920x1080","k_21787242_1280.jpg":"1280x1280","k_21787242_1024.jpg":"1024x1024","k_21787242_640.jpg":"640x640","k_21787242_480.jpg":"480x480","k_21787242_340.jpg":"340x340","k_21787242_220.jpg":"220x220","o_21787242_1280.jpg":"1280x853","o_21787242_1024.jpg":"1024x682","o_21787242_640.jpg":"640x426","o_21787242_480.jpg":"480x320","o_21787242_340.jpg":"340x226","o_21787242_220.jpg":"220x146","h_21787242_1280.jpg":"1280x854","h_21787242_1024.jpg":"1024x683","h_21787242_640.jpg":"640x427","h_21787242_480.jpg":"480x320","h_21787242_340.jpg":"340x227","h_21787242_220.jpg":"220x147","pp_21787242_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787242_1024.jpg":"805x1024","pp_21787242_640.jpg":"503x640","pp_21787242_480.jpg":"377x480","pp_21787242_340.jpg":"267x340","pp_21787242_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787240_1920.jpg":"1920x1080","k_21787240_1280.jpg":"1280x1280","k_21787240_1024.jpg":"1024x1024","k_21787240_640.jpg":"640x640","k_21787240_480.jpg":"480x480","k_21787240_340.jpg":"340x340","k_21787240_220.jpg":"220x220","o_21787240_1280.jpg":"1280x852","o_21787240_1024.jpg":"1024x681","o_21787240_640.jpg":"640x426","o_21787240_480.jpg":"480x319","o_21787240_340.jpg":"340x226","o_21787240_220.jpg":"220x146","h_21787240_1280.jpg":"1280x854","h_21787240_1024.jpg":"1024x683","h_21787240_640.jpg":"640x427","h_21787240_480.jpg":"480x320","h_21787240_340.jpg":"340x227","h_21787240_220.jpg":"220x147","pp_21787240_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787240_1024.jpg":"805x1024","pp_21787240_640.jpg":"503x640","pp_21787240_480.jpg":"377x480","pp_21787240_340.jpg":"267x340","pp_21787240_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787238_1920.jpg":"1920x1080","k_21787238_1280.jpg":"1280x1280","k_21787238_1024.jpg":"1024x1024","k_21787238_640.jpg":"640x640","k_21787238_480.jpg":"480x480","k_21787238_340.jpg":"340x340","k_21787238_220.jpg":"220x220","o_21787238_1280.jpg":"1280x852","o_21787238_1024.jpg":"1024x681","o_21787238_640.jpg":"640x426","o_21787238_480.jpg":"480x319","o_21787238_340.jpg":"340x226","o_21787238_220.jpg":"220x146","h_21787238_1280.jpg":"1280x854","h_21787238_1024.jpg":"1024x683","h_21787238_640.jpg":"640x427","h_21787238_480.jpg":"480x320","h_21787238_340.jpg":"340x227","h_21787238_220.jpg":"220x147","pp_21787238_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787238_1024.jpg":"805x1024","pp_21787238_640.jpg":"503x640","pp_21787238_480.jpg":"377x480","pp_21787238_340.jpg":"267x340","pp_21787238_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_21787236_1920.jpg":"1920x1080","k_21787236_1280.jpg":"1280x1280","k_21787236_1024.jpg":"1024x1024","k_21787236_640.jpg":"640x640","k_21787236_480.jpg":"480x480","k_21787236_340.jpg":"340x340","k_21787236_220.jpg":"220x220","o_21787236_1280.jpg":"1280x852","o_21787236_1024.jpg":"1024x681","o_21787236_640.jpg":"640x426","o_21787236_480.jpg":"480x319","o_21787236_340.jpg":"340x226","o_21787236_220.jpg":"220x146","h_21787236_1280.jpg":"1280x854","h_21787236_1024.jpg":"1024x683","h_21787236_640.jpg":"640x427","h_21787236_480.jpg":"480x320","h_21787236_340.jpg":"340x227","h_21787236_220.jpg":"220x147","pp_21787236_1280.jpg":"1006x1280","pp_21787236_1024.jpg":"805x1024","pp_21787236_640.jpg":"503x640","pp_21787236_480.jpg":"377x480","pp_21787236_340.jpg":"267x340","pp_21787236_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_21643808_1920.jpg":"1920x1080","k_21643808_1280.jpg":"1280x1280","k_21643808_1024.jpg":"1024x1024","k_21643808_640.jpg":"640x640","k_21643808_480.jpg":"480x480","k_21643808_340.jpg":"340x340","k_21643808_220.jpg":"220x220","o_21643808_1280.jpg":"1280x853","o_21643808_1024.jpg":"1024x682","o_21643808_640.jpg":"640x426","o_21643808_480.jpg":"480x320","o_21643808_340.jpg":"340x226","o_21643808_220.jpg":"220x146","h_21643808_1280.jpg":"1280x854","h_21643808_1024.jpg":"1024x683","h_21643808_640.jpg":"640x427","h_21643808_480.jpg":"480x320","h_21643808_340.jpg":"340x227","h_21643808_220.jpg":"220x147","pp_21643808_1280.jpg":"1006x1280","pp_21643808_1024.jpg":"805x1024","pp_21643808_640.jpg":"503x640","pp_21643808_480.jpg":"377x480","pp_21643808_340.jpg":"267x340","pp_21643808_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38615010 Threads: 4 Questions: 7112408695 Slow queries: 3305292 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608731767 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/uskoro-pocinje-zadnja-sjednica-gradskog-vijeca-a-situacija-na-lokalnoj-politickoj-sceni-moze-se-dodatno-zakomplicirati-vazne-odluke-su-u-rukama-kerumovih-politicara-i-ante-franica-1187379 [printLink] => /split/uskoro-pocinje-zadnja-sjednica-gradskog-vijeca-a-situacija-na-lokalnoj-politickoj-sceni-moze-se-dodatno-zakomplicirati-vazne-odluke-su-u-rukama-kerumovih-politicara-i-ante-franica-1187379?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 274200 [name] => Gradsko vijeće [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradsko-vijece [link] => /tag/gradsko-vijece ) [1] => stdClass Object ( [id] => 317089 [name] => sjednica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sjednica [link] => /tag/sjednica ) [2] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) [3] => stdClass Object ( [id] => 635665 [name] => raspuštanje Gradskog vijeća [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-04-09 16:09:32 [main_article_id] => 0 [alias] => raspustanje-gradskog-vijeca [link] => /tag/raspustanje-gradskog-vijeca ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => U BANOVINI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ne može bez drame ni na zadnjoj sjednici - srušen je kvorum i prekinuto zasjedanje: Kerumovi vijećnici i Franić su napustili vijećnicu, zastupnici Centra i Mosta protokolirali ostavke [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787246.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikola Vilić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787246.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21785886.png [title] =>

Ante Franić i Željko Kerum

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787184.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Prazne stolice vijećnika HDZ-a koji nisu došli na današnje zasjedanje

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787174.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787172.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787170.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787168.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787166.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787164.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787248.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787244.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787242.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Igor Skoko

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787240.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Pročelnica Olenka Dadić

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787238.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21787236.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/26/21643808.jpg [title] => Vojko Bašić/Ilustracija ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

12:15

Jakov Prkić, predsjednik Gradskog vijeća, nadao se do kraja kako će vijećnici zadržati kvorum na sjednici, no prekinuta je ipak upravo zbog nedostataka kvoruma.

Profesorica Branka Ramljak mu se zahvalila i čestitala što je izdržao žestok ritam i neobične okolnosti rada posljednih deset mjeseci.

- Sjednicu možemo nastaviti za osam dana, ali ukoliko vijećnici podnesu ostavke – to neće imati smisla. Uslijediti će formalno raspuštanje Gradskog vijeća, kazao je Prkić.

Ostavke vijećnika HDZ još uvijek nisu "prošle kroz pisarnicu", kada stignu na stol, pa se uz njih priključe ostale ostavke – ide formalno raspuštanje, pa potom raspisivanje novih izbora.

Vijećnici iz redova stranke Centar otišli su u Centralnu pisarnicu Gradske uprave protokolirati svoje ostavke. Isto su napravili 

troje vijećnika Mosta je podnijelo ostavke i urudžiralo ih na pisarnici Banovine.

12:10

Nakon što je srušen kvorum, izjavu je dao SDP-ov vijećnik Davor Matijević.

- Split je opet talac disfunkcionalne politike. Ponavlja se ono što se dogodilo prošle godine. Tadašnja oproba je srušila kvorum. Opet nisu izglasane jako bitne točke. Sad se ponovilo isto. Ovo je situaciju koju Split, nažalost trpi godinama. Žao mi je stanara Dobriline i Stepinčeve, što će se i daje prolongirati izgradnja njihovih garaža i mislim da je ovo sve jako loše. Svi bi se trebali zamisliti kako smo se ponašali proteklih par mjeseci i kakve smo poruke slali sugrađanima - rekao je Matijević.

11:50

Kako se i najavljivalo, ali i očekivalo - srušen je kvorum. Trenutno je 15 vijećnika u vijećnici, ali se još uvijek mora pričekati 15 minuta kako bi bili sigurni hoće li se vijećnici vratiti na sjednicu.

Prije rušenja kvoruma, HGS je zatražio pauzu nakon koje se vijećnicima obratio Igor Stanišić

- Citirat ću poznatu političarku iz prošlog mandatra, ona je naime na sjednici 13. travnja 2021. godine postala uzor svim rušiteljima kvoruma. To je Marijana Puljak. Kazala je tada kako se "ništa loše neće dogoditi" odlaskom sa sjednice. I to su joj ljudi honorirali na izborima, kazao je Stanišić i nastavio:

- Ja ću se odlučiti na sličan potez! Premda situacija nije uobičajena. Jesu li kolege pogriješile dajući ostavku? Mislim da jesu, ali svatko odlučuje za sebe! U ovom trenutku mislim kako nije dobro da odlučujemo o zaduženju od 60 milijuna kuna Split parkinga, nije dobro da odlučujemo o prodaji KK Split – neka tu odluku donesu neki drugi ljudi, rekao je.

- Intendant i kazalište nije razlog našeg odlaska! Mislim da Šestan zaslužuje da ga se "napuca", gadljivo mi je kako se odnosi prema vlasti, gadljivo mi je i on zaslužuje da ga se makne. Institucije neka djeluju i neka rade svoj posao, rekao je Stanišić i zamolio na odlasku kolege da mu oproste ukoliko im se zamjerio, on je, kazao je "oprostio svima".

NOVIJE

11:20

Igor Stanišić, HGS-ov vijećnik pitao je povjerenicu Mirnu Vežu hoće li isplaćivati savjetničke ugovore te koliki je bruto iznos za to predviđen.

- Kontinuitet ugovornih odnosa se nastavlja - kratko je odgovorila Veža, a konkretne podatke će isporučiti pisanim putem.

Josip Markotić iz Mosta je nastavio u sličnom tonu te je nastavio preispitivati ugovore i angažmane. Nakon javne polemike u HNK o ugovorima i aneksima, zanimalo ga je li i Branki Brekalo, ravnateljici Muzeja grada Splita zajamčen ostanak, kao što je bio HGS-ovom Juri Bučeviću.

Mario Negotić, pročelnik za društvene djelatnosti rekao je da nemaju uvid u predmetni ugovor te mu nije poznato postoji li klauzula u ugovoru. Tijekom dana će dostaviti pisani odgovor na to pitanje.

Branka Ramljak iz nezavisne liste Ramljak-Mamić podsjetila je da je hospicij Matošić još uvijek nije otvoren.

- Trebao je biti lani, ali kod nas uvijek treba sigurno, a ništa nije sigurno. Očekuje se da bi otvaranje trebalo biti u srpnju, nakon izbora pretpostavljam, tko god da pobjedi. A četiri palme – što se čeka? - pitala je Ramljak.

Nađa Mladinić, voditeljica Odsjeka za demografsku potporu i međugeneracijsku solidarnost je odgovorila da je u tijeku opremanje, edukacija i kadroviranje sestara. Naglasila je kako se ne čeka političko otvorenje, već su to procesi kako su planirani.

Nezavisni Ante Franić je tražio očitovanje kakvo je stanje atomskih skloništa u Splitu i koliko ih imamo. Marijana Bronzović iz odjela za gradsku imovinu je kazala kako grad upravlja sa 105 skloništa, od kojih su neki u najmu.

- Imamo 50 zaklona. Planirali smo grubi troškovnik obnove skloništa, ne znamo u kakvom su stanju, odradit ćemo pregled svih. Neka su poplavljena, u nekima su ugrađene ventilacije i zahodi. Nemamo ljudi, trudimo se - odgovorila je Bronzović.

Na što je Franić reagirao: “Što će vam Maja Đerek kad se vi trudite?” - odgovorio je.

- Preuzela sam službu nedavno, kolega koji je brinuo o tome otišao je u mirovinu, sva skloništa koja su u korištenju imaju obavezu "korištenje u miru", a za ona koja se ne koriste – ne znam što je s njima? Planirana je izrada registra gradske imovine s popisom svih nekretnina koje grad ima u svojem vlasništvu. Uspostava registra je dugotrajan proces, živi organizam dostupan i transparentan svim građanima. Đerek nam može pomoći inputima - odgovorila je. n

Luka Barčić iz Centra je napomenuo kako je raspisan natječaj za upisa u vrtić, a prednost imaju djeca invalida Domovinskog rata, ali su izostavljeni civilne osobe s invaliditetom. Pitao je čemu takva diskriminacija?

Pročelnik Negotić je odgovorio kako nema odgovor jer nisu imali takvih upita.

10:45

Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalmaciju) pitala je vezano za nerješavanje predmeta u resoru urbanizma. 

- Građani čekaju godinu dana na akte kako bi mogli raspolagati svojim nekretninama. Djelovanje USKOK-a ne smije biti izlika. Odjel ima novog pročelnika. Koliko je neriješenih predmeta, prosječno po zaposleniku u koliko je vremena od zaprimanja do izdavanja akata? Kako poboljšati efikasnost? - pitala je Vidan.

Teo Vojković, v. d. pročelnika za urbanizam prvo joj se ispričao što nije dobila odgovor još od 28. ožujka. 

- Neugodno sam iznenađen insinuacijama. Broj neriješenih predmeta se smanjio, s 1800 na 1700. Dinamika nije zadovoljavajuća, ali razlog tome su neuredni zahtjevi investitora i projektanata, nedovoljan broj zaposlenika i planovi su nam neusklađeni. Investitori i projektanti teroriziraju službenike, uvijek traže više i više, najglasniji su, a insinuacijama ih potičete. Do 2017. godine je bilo 29 službenika, sada ih je 19, a broj predmeta je povećan za 30 posto. Radimo sve što je u našoj moći. Dodatno smo zaposlili troje novih radnika, efekti se tek očekuju, a dvoje je otišlo – objasnio je Vojković i investitore i projektante je nazvao teroristima i osudio neprimjereno ponašanje. 

Vidan je poručila da je neugodno iznenađena. 

- Proglasili ste me terorističkim sudionikom u napadu na vaš odjel. Prosjek od zaprimanja do rješenja me zanima – poručila mu je Vidan.

- Znam, dobit ćete i nije deset godina - povisio je glas Vojković.  

Vidan je dodala da nije vidjela jasan plan kako će riješiti problem. 

- To je vaš posao, tu ste da zahtjeve svedete u zakonske i pravne okvire! - kazala je Vidan. 

Prkić je pozvao na razumijevanje i uvažavanje jedni drugih.

10:00

Gradska vijećnica iz redova HGS-a Lidija Bekavac pitala je Olenku Dadić, pročelnicu za financije, kakvo je stanje i izvršenje proračuna za 2021. i stanje žiro računa s obzirom na to da je Ivica Puljak dao otkaz. Također ju je zanimalo je li napravljen primopredajni zapisnik nakon ostavke. 

Pročelnica Dadić je objasnila da su temeljem pravilnika o računskom planu dužni do 5. svibnja dostaviti materijal o izvršenju proračuna, a gradonačelnik to mora do 31. svibnja iznijeti vijeću. 

- Materijal je finaliziran, iako rokovi govore da imamo još vremena. Minus na žiro računu za 2021. godinu je 23 milijuna i 400 tisuća kuna i to je relativno mali minus s obzirom na to da smo 30. prosinca platili državi 40 milijuna kuna beskamatnog zajma i još je oko 70 milijuna kuna odlilo iz proračuna. Danas je pozitivni saldo 2,7 milijuna kuna. Pametnim upravljanjem smo unatoč tome što smo krajem godine imali izdatke, doveli račun grada u pozitivno – objasnila je pročelnica Dadić.

---

image

Pročelnica Olenka Dadić

Nikola Vilić/Cropix
---

Dodala je da je prema zapisniku na dan primopredaje vlasti, Grad u minusu 18 milijuna kuna. 

Na to se ponovno nadovezala Bekavac.

- Lani je Puljak uzeo kredit po minusu od 130 milijuna kuna, odnosno kratkoročno zaduženje od 31. srpnja do 31. prosinca. Svjedočim kako je žiro račun i dalje ide u minus. Ako tog kredita više nema, jesmo li i dalje u kreditu? Izgleda da mjesečno imamo troškove od 100 milijuna kuna. Puljak nam je ostavio 2,7 milijuna kuna što nije dostatno ni za jedan dan – poručila je Bekavac. 

Pročelnica Dadić je objasnila da se jedinice lokalne samouprave mogu kratkoročno zadužiti na rok od jedne godine.

-To smo ugovorili u srpnju prošle godine, imamo još do srpnja! Nije riječ o kreditu, nego minus po računu, a mi plaćamo kamatu i obradu. Najskuplje kreditno zaduženje je minus po žiru i tekućem računu. Činjenica da u ovo trenutku imamo pozitivan saldo dokazuje da poslujemo po dobrom trendu – objasnila je Dadić.

Bekavac je dodala da je 'sreća što je Puljak dao otkaz jer bi u međuvremeno digao kredit i prodao imovinu'.

Igor Stanišić, HGS-ov vijećnik pitao je povjerenicu Mirnu Vežu hoće li isplaćivati savjetničke ugovore te koliki je bruto iznos za to predviđen.

- Kontinuitet ugovornih odnosa se nastavlja - kratko je odgovorila Veža, a konkretne podatke će isporučiti pisanim putem.

Josip Markotić iz Mosta nastavio je u sličnom tonu preispitivajući ugovore i angažmane. Nakon javne polemike u HNK o ugovorima i aneksima, zanimalo ga je li i Branki Brekalo, ravnateljici Muzeja grada Splita zajamčen ostanak, kao što je bio HGS-ovom Juri Bučeviću.

Mario Negotić, pročelnik za društvene djelatnosti je odgovorio kkao nemaju uvid u predmetni ugovor te mu nije poznato postoji li klauzula u ugovoru. Tijekom dana će dostaviti pisani odgovor na to pitanje.

09:38

Igor Skoko (Centar) misli da idućem gradonačelniku ne bi bilo korektno ostaviti proračun sa smanjenim prirezom, a ostale točke su stigle kasno, kazao je. Nije ih stigao na vrijeme proučiti, stoga njegov glas Matijević neće dobiti.

Matijević je kazao kako je žalosno što službeni prijedlog poslan na adrese gradonačelnika nije dobio niti kurtoazni odgovor.

- Smanjenje prireza bilo je dijelom vašeg predizbornog programa, ne sumnjam da će biti opet, a ovo je četvrti put da ga odbijate, rekao je Matijević vijećniku Skoki-.

Predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić dodao je kako nije sklon tome da se o POS-ovim stanovima raspravlja na ovoj sjednici jer se služba još uvijek očitovala o tome.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

- O prirezu je služba dala negativno mišljenje, ukidanje bi značilo manje 40 milijuna kuna ove godine u proračunu, prijedlog dolazi u nezgodnom trenutku, rekao je Prkić.

09:20

Započela je posljednja sjednica ovog saziva Gradskog vijeća. Kvorum je postojan, premda se na sjednici nisu pojavili vijećnici HDZ-a, koji su jučer podnijeli ostavke, bivša vijećnica Tamara Visković i Goran Kotur, koji je opravdao izostanak bolešću.

---

---

Vijećnik Ante Vuković predložio je da detaljan izvještaj o stanju u KK Split iznese njihov direktor Edo Blažević. Davor Matijević želi da se u današnji dnevni red uvrsti i točka o društveno-poticajnoj stanogradnji na Žnjanu, da se potvrdi smanjenje prireza i poreza na potrošnju, kao i izmjenu odluka o kriteriju financiranja vijeća nacionalnih manjina.

RANIJE

U devet sati počinje posljednja sjednica ovog saziva Gradskog vijeća. Tako bi barem trebalo biti, ali ne mora. Uvijek postoji opcija rušenja kvoruma.

Vice Mihanović, šef HDZ-a se u ime svojih osam vijećnika izjasnio kako oni ne dolaze na današnje zasjedanje. Dan prije sjednice su podnijeli ostavke na svoju dužnost u Gradskom vijeću. Preostaje da još sedam vijećnika Centra podnese ostavku kako bi bilo dovoljno za raspuštanje ovog saziva Vijeća.

---

image

Prazne stolice vijećnika HDZ-a koji nisu došli na današnje zasjedanje

Nikola Vilić/Cropix
---

No, prije toga treba izglasati pojedine odluke, ali ovom zasjedanju stranka bivšeg gradonačelnika Ivice Puljka i projektni partneri ovise o HGS-u i nezavisnom Anti Franiću.

Po riječima Jakova Prkića, ako ne bude kvoruma i ne uslijedi ostavka minimalno 16 vijećnika, postoji mogućnost da se u roku od osam dana ponovno pokuša sazvati sjednica. No, ako i nakon toga ne uspiju zaključiti sjednicu i skupiti kvorum, više se ne saziva novi pokušaj zasjedanja, nego se čeka da broj ostavki vijećnika dostigne natpolovičnu većinu kako bi Vlada mogla donijeti odluku o novim izborima.

Ako se danas, pak, ne održi sjednica zbog nedostatka kvoruma, ali nakon toga uslijede ostavke natpolovične većine vijećnika, to jest njih 16 od ukupno 31 vijećnika, o tome se izvješćuje Ministarstvo pravosuđa i uprave, koje je ovlašteno donijeti odluku o raspuštanju GV-a i odluku o izvanrednim izborima za to vijeće. Dakle, situacija se može još malo zakomplicirati.

Inače, nakon duže od dvije godine vijećnici se danas okupljaju u Banovini, a ovaj sastav bi po prvi i zadnji put u svom mandatu trebao održati sjednicu u prostoriji predviđenoj za tu namjenu. Od početka epidemije koronavirusa zbog epidemioloških mjera sjednice su se održavale u dvoranama fakulteta.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Tako bi se danas, u gradskoj vijećnici, trebala donijeti odluka o raspisivanju kotarskih izbora, kao i o pokretanju postupka traženja strateškog partnera za ulaganje u KK Split, čiji je Grad većinski vlasnik.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju gradske tvrtke "Split parking" te razrješenje intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Srećka Šestana i imenovanje vršiteljice dužnosti.

Na dnevnom redu su odobrenja za postavljanje dviju spomen ploča. Jedna je za Torcidu u spomen na održavanje prvog skupa navijača 28. listopada 1950. godine, a postavila bi se na zapadno pročelje Stare gradske vijećnice.

Druga ploča odnosi se na KUD "Jedinstvo" koja bi se kao trajno obilježje, u spomen na generacije članova Društva postavila na pročelje zgrade na adresi Poljana Tina Ujevića 3.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Vojko Bašić/Ilustracija

Ante Franić i Željko Kerum

Nikola Vilić/Cropix

Prazne stolice vijećnika HDZ-a koji nisu došli na današnje zasjedanje

Nikola Vilić/Cropix

Pročelnica Olenka Dadić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/uskoro-pocinje-zadnja-sjednica-gradskog-vijeca-a-situacija-na-lokalnoj-politickoj-sceni-moze-se-dodatno-zakomplicirati-vazne-odluke-su-u-rukama-kerumovih-politicara-i-ante-franica-1187379 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ba85cf599592f5aa308e453da03d28c43d3f8a76 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ne+mo%C5%BEe+bez+drame+ni+na+zadnjoj+sjednici+-+sru%C5%A1en+je+kvorum+i+prekinuto+zasjedanje%3A+Kerumovi+vije%C4%87nici+i+Frani%C4%87+su+napustili+vije%C4%87nicu%2C+zastupnici+Centra+i+Mosta+protokolirali+ostavke&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fuskoro-pocinje-zadnja-sjednica-gradskog-vijeca-a-situacija-na-lokalnoj-politickoj-sceni-moze-se-dodatno-zakomplicirati-vazne-odluke-su-u-rukama-kerumovih-politicara-i-ante-franica-1187379 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fuskoro-pocinje-zadnja-sjednica-gradskog-vijeca-a-situacija-na-lokalnoj-politickoj-sceni-moze-se-dodatno-zakomplicirati-vazne-odluke-su-u-rukama-kerumovih-politicara-i-ante-franica-1187379 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => U BANOVINI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitU BANOVINI

Ne može bez drame ni na zadnjoj sjednici - srušen je kvorum i prekinuto zasjedanje: Kerumovi vijećnici i Franić su napustili vijećnicu, zastupnici Centra i Mosta protokolirali ostavke

Piše SPLIT SD
26. travnja 2022. - 08:49

12:15

Jakov Prkić, predsjednik Gradskog vijeća, nadao se do kraja kako će vijećnici zadržati kvorum na sjednici, no prekinuta je ipak upravo zbog nedostataka kvoruma.

Profesorica Branka Ramljak mu se zahvalila i čestitala što je izdržao žestok ritam i neobične okolnosti rada posljednih deset mjeseci.

- Sjednicu možemo nastaviti za osam dana, ali ukoliko vijećnici podnesu ostavke – to neće imati smisla. Uslijediti će formalno raspuštanje Gradskog vijeća, kazao je Prkić.

Ostavke vijećnika HDZ još uvijek nisu "prošle kroz pisarnicu", kada stignu na stol, pa se uz njih priključe ostale ostavke – ide formalno raspuštanje, pa potom raspisivanje novih izbora.

Vijećnici iz redova stranke Centar otišli su u Centralnu pisarnicu Gradske uprave protokolirati svoje ostavke....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 11:55