StoryEditorOCM
SplitNakon odgode

U nedjelju svi na Marjan, čeka vas bogat program, ali stvarno. Pogledajte tko će sve nastupiti, svima je po guštu...

Piše Split SD
19. svibnja 2023. - 18:27

Tradicionalna proslava Dan Marjana, koja se održava prvu nedjelju iza Svetog Duje, ovu godinu se zbog loših vremenskih prilika održava u nedjelju 21. 5. 2023. Organizatori su Žnjan d.o.o. i Javna ustanova Park-šuma Marjan. Ovim programom završava i manifestacija Sudamja 2023. pod pokroviteljstvom Grada Splita.

Program počinje na Kolombatovićevom šetalištu polaganjem cvijeća ispred biste prof. Juraja Kolombatovića. Na platou ispred ZOO VRTA bit će Odred izviđača pomoraca Posejdon, na prvoj vidilici Klapa Marjanke, a na Šantinim stinama Mala škola penjanja. U bogatom programu najavljuje se još lutkarska predstava Šumska priča, a nastupit će i nekoliko plesnih klubova: Plesni klub Sedmi vjetar, Plesni klub Solinski bubamarci, Plesni klub DNF.

image

 

 

Duje Klarić/Cropix

Od 12 do 18 nastupaju: Harpoon Blues band, Afterfire, 058 band, Charlie & Bell blues experience, DJ Aldo.

Organizira se i Interpretativna šetnja Stazom babe Marte – Dionica staze od Sedla do Rta Institut. Šetnja stazom kroz šumu; upoznavanje s likom babe Marte, poznatim ženskim likom književnog djela Miljenka Smoje.

Polazak je u 10 sati sa Sedla. Interpretativnu šetnju vodi Maja Bilić, turistički vodič.

image
Duje Klarić/Cropix

Bit će i Edukativna šetnja Život i smrt na gradskim obroncima Marjana. Polazak je u 10 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a trajanje je oko dva sata. Edukativnu šetnju vodi Helga Zglav-Martinac, muzejska savjetnica u mirovini.

U suradnji s Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika za građane će biti otvorena crkvica svetog Jere i eremitaža na Šantinim stinama uz stručno vodstvo.

Za ponudu hrane i pića na Marjanu i ovaj put će se pobrinuti ugostitelji i splitski craft pivari, a autobusi PROMETA će besplatno voziti od HNK do marjanskog platoa svakih 20 minuta od 8 do 16 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:22