StoryEditorOCM
SplitOTPADA NA LOPATE

U centru Splita netko je ispred kanti za smeće istovario skoro cijeli stan. Dva su scenarija, ne zna se koji je gori

Piše Božidar Lončar
19. lipnja 2023. - 18:06

Splićanke i Splićani nastavljaju nam se javljati s fotografijama i porukama kojima upozoravaju na problem neredovitog odvoza otpada iz ulica gdje žive.

U nedjelju smo se upoznali sa slučajem iz Babine ulice u Gradskom kotaru Varoš. O tome koliko dugo ovaj problem muči stanare u samom centru grada dovoljno govori poruka koju smo dobili uz fotografiju.

- Godinama se ništa ne poduzima po pitanju ovih problema sa skladištenjem smeća u strogom centru Splita. Molim Vas da ovu sramotu javno objavite – navedeno je u mailu anonimnog građana iz Babine ulice.

image
Privatni album

Kante za smeće pune su vrećica zbog čega su neke naslonjene na vrh kanti, a velika crna vreća ostavljena je sa strane jer nema mjesta.

Ulica u strogom centru grada je puna smeća po podu počevši od kora od banana, higijenskih potrepština, plastičnih ambalaža na koje, kako nam kažu, nailaze stanari. Kada pogledate naslovnu fotografiju, sami možete prosuditi.

Na druge dvije fotografije prikazane su ostavljene kartonske kutije, komadi odjeće, madraci i oprema za kupaonicu koja izgleda kao da je izbačena na ulicu nakon renovacije.

image
Privatni album

Slika koja nam nije za ponos, osobito onima čiji je posao da se ovakvi prizori ne moraju gledati, osobito sredinom lipnja kada se turistička sezona "zakuhala". 

Inače, datumi odvoza glomaznog otpada prema rasporedu "Čistoće" za Varoš su 1. i 16. u mjesecu. Dakle, u ovoj situaciji postoje samo dva scenarija - ili je nesavjesni građanin izbacio otpad nakon datuma odvoza koji je bio 16. lipnja, ili je to učinio na vrijeme, a "Čistoća" ga tri dana nije pokupila.

Na kraju se scenarij broj jedan pokazao točnim. No, istina je kako je ovo prizor koji je grozan za vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 18:19