stdClass Object ( [id] => 623218 [title] => Tko štiti kafić 'Cox'? Jedini je preživio veliku bagersku čistku, a sad smo otkrili i da je dobio 'papire' na temelju 'Stella Marisa' koji je srušen godinu dana ranije?! Gazda vrti pare i šalje nam poruke... [alias] => tko-stiti-kafic-39-cox-39-jedini-je-prezivio-veliku-bagersku-cistku-a-sad-smo-otkrili-i-da-je-dobio-39-papire-39-nbsp-na-temelju-39-stella-marisa-39-koji-je-srusen-godinu-dana-ranije-gazda-vrti-pare-i-salje-nam-poruke [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

NOVO: 

Napomenimo i to da nam se Ercegović javio odmah nakon objave članka i poručio  da u njegovoj izjavi nedostaje dio: Članak je super, samo još fali da sam rekao da ne pišeš istinu i da sve radiš u dogovoru s Antom Čulićem i Mariom Sičićem. To je dokaz da ne pišeš istinu - napisao je u SMS poruci Ercegović potpisanoj novinarki

RANIJE:

Bivši gradonačelnik Ivo Baldasar je 5. listopada 2015. godine s tvrtkom "Zlatna vala", koja stoji iza Beach bara "Cox", potpisao ugovor o korištenju plažnog objekta na Trsteniku, površine 67 metara četvornih i to po cijeni od 3000 kuna mjesečno. Problem leži u činjenici što spomenuti objekt, u trenutku kada je ugovor sklopljen - nije postojao.

Naime, u dokumentu u čijem smo posjedu stoji da je Grad do 1995. godine gospodario tom nekretninom uz more, dao je u zakup, pa je 2013. ponovno preuzeo napušteni objekt, poznat po dotadašnjem imenu "Stella Maris" te ga dvije godine kasnije dao u zakup Draganu Ercegoviću, vlasniku "Zlatne vale", registrirane u Bajnicama.

U ‘Coxu’ na Trsteniku neće biti narodnjaka

No, važna stavka u toj kronologiji nije navedena, a to je da je više od godinu dana prije potpisivanja ugovora između Banovine i tvrtke "Zlatna vala", objekt bio srušen i kao takav više nije postojao u prostoru.

Nadalje, iz dokumenata je razvidna još apsurdnija činjenica da je "Cox" u srpnju 2015. godine otvoren na temelju minimalnih tehničkih uvjeta izdanih 24. kolovoza 2009. godine, odnosno radio je s odobrenjem za poslovanje objekta koji je 2014. nestao s lica zemlje.

Nekoliko mjeseci kasnije, temeljem postojećih minimalnih tehničkih uvjeta srušenog objekta, 21. listopada 2015. godine, županijski Ured državne uprave novoizgrađenom objektu odobrio je "nastavak obavljanja ugostiteljske djelatnosti" i to u prostoriji za usluživanje gostiju "površine cca 20 metara četvornih s 40 konzumnih mjesta".

U posjedu smo nalaza turističkog inspektora od 29. siječnja 2018., u kojem se navodi kako se "ugostiteljska djelatnost u caffe baru ‘Cox’ obavlja suprotno navedenom rješenju nadležnog ureda".

U istom rješenju se navodi kako ugostitelj ima valjano rješenje Ureda državne uprave od 21. listopada 2015. godine "kojim je utvrđen nastavak obavljanja ugostiteljske djelatnosti u objektu u kojem se već obavljala ugostiteljska djelatnost".

Iz toga je vidljivo da je "Cox" radio s temeljem produženih minimalnih tehničkih uvjeta objekta koji ne postoji već pet godina.

Zanimljivo je da u jednom od inspekcijskih nalaza u čijem smo posjedu stoji da je "ugostitelj" kazao inspektorima kako "nije došlo do bitnih promjena vezanih za ispunjavanje propisanih uvjeta… u odnosu na rješenje iz 2009. godine."

Da je "Stella Maris" srušen još prije pet godina može se dokazati pretragom medijskih arhiva, a na sličan način može se otkriti još jedna zanimljiva činjenica u ovom slučaju.

Naime, vlasnik Ercegović, pet mjeseci prije potpisivanja ugovora s Gradom o korištenju plažnog objekta, već je na mjestu nekadašnjeg plažnog kafića "debelo" bio u radovima i gradio novi objekt.

Čak je u razgovoru s našom kolegicom Nikolinom Lulić kazao da će "na oko 200 metara četvornih smjestiti novi klub imena ‘Cox’, koji će raditi tijekom cijele godine".

– Izgradnju smo počeli u travnju, a sada su u tijeku završni radovi. Planiramo da bi sve bilo gotovo za 20 dana - poručio je Ercegović u svibnju 2015. godine, a sporazum o korištenju srušenog plažnog objekta potpisao je pet mjeseci kasnije.

Prije dva i pol mjeseca poslali smo zahtjev na adresu Banovine da nam dostave prvi ugovor sklopljen s "Zlatnom valom" koji je istekao 1. siječnja 2016. godine, kao i onaj važeći, ali do zaključenja ovog broja našeg lista iz tog izvora nismo dobili nijedan od traženih dokumenata.

U rješenju Ministarstva turizma iz lipnja 2016. godine, u čijem smo također posjedu, stoji da spomenuti objekt nije posjedovao koncesiju za korištenje pomorskog dobra za 2016. i 2017. godinu te će zbog toga "inspekcija žurno pokrenuti postupak kod županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo u Splitu".

Tada su inspektori donijeli i upravno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti na većem broju konzumnih mjesta te također podnijeli Prekršajnom sudu u Splitu i optužni prijedlog uz oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi.

Državni inspektorat smo upitali jesu li obavili inspekcijski pregled navedenog objekta, postoji li važeći ugovor o korištenju plažnog objekta, budući da nam Grad duže od dva mjeseca nije odgovorio na to pitanje, te ima li uopće spomenuti objekt dozvolu za rad.

Inspektorat je poslao zanimljiv odgovor, a može se sažeti u jednu rečenicu: Ne možete dobiti rezultate inspekcijskih nalaza.

- Turistički inspektor obavio je nadzor nad poslovanjem trgovačkog društva te je nakon utvrđivanja svih činjenica u svezi obavljanja ugostiteljske djelatnosti poduzeo zakonom propisane upravne i prekršajne mjere.

Odredbom članka 57. Zakona o Državnom inspektoratu propisano da je Državni inspektorat dužan kao inspekcijsku tajnu čuvati svu dokumentaciju te sve druge podatke i dokaze utvrđene odnosno nastale u vezi s inspekcijskim postupkom i da dokumentaciju i podatke prikupljene ili utvrđene u inspekcijskom nadzoru - odgovorili su iz Zagreba.

Prije više od godinu i pol turistički inspektor Nikola Škember zatražio je ukidanje minimalnih tehničkih uvjeta iz listopada 2015. godine te je naglasio kako “‘Zlatna vala’ nema valjan dokaz o pravu korištenja poslovnim prostorom u kojem obavlja ugostiteljsku djelatnost”.

Prije više od godinu dana, 31. kolovoza 2018. navedenom objektu je ukinuto rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima iz 2015. godine.

Budući da nemamo najnovije nalaze inspekcijskog nadzora, može se samo ustanoviti da je bez obzira na sva rješenja u čijem smo posjedu, "Cox" i jučer u poslijepodnevnim satima još uvijek uredno radio.

Podsjetimo, kada je prije gotovo dvije godine gradonačelnik Andro Krstulović Opara pokazao prstom prema Žnjanu, krenulo je rušenje svih nelegalnih objekata na tom gradskom kupalištu, no jedini koji se na tom širokom priobalnom potezu uspio oduprijeti “kašiki” bagera bio je beach bar "Cox".

Naime, Dragan Ercegović, vlasnik “Zlatne vale”, inspektorima je mahnuo rješenjem Upravnog suda koji je odgodio izvršenje rješenja Ministarstva graditeljstva o uklanjanju tog objekta.

U spomenutoj sudskoj odluci, koju također imamo, navedeno je kako je "Zlatna vala" tražila odgodu izvršenja rješenja navodeći da bi za njih "nastala nepopravljiva šteta".

Na tom tragu, iz Državnog inspektorata su nam potvrdili da se od 2016. godine vodi upravni inspekcijski postupak za navedenog subjekta.

- Doneseno je rješenje o uklanjanju i pokrenuta su tri upravna spora od kojih su za dva odbijene tužbe, a jedan je u tijeku rješavanja - navodi se u odgovoru.

Partner mu je bio Mario Tomasović, bivši HDZ-ov županijski vijećnik!

Ercegoviću su u pokretanju posla s “Coxom” očito pomagali i partneri, a jedan od njih bio je i Mario Tomasović, tadašnji predsjednik splitske Hvidre i bivši HDZ-ov županijski vijećnik.

Medijima je to priznao početkom studenoga 2017. kada je “Coxu” prijetilo rušenje.

- Kao diplomirani pravnik, hrvatski branitelj, prijatelj, suborac i poslovni partner Dragana Ercegovića, izražavam ogorčenost i zaprepaštenje ponašanjem građevinske inspekcije u Splitu, kao i Ministarstva graditeljstva u Zagrebu.

Ljudi koji obnašaju tako značajne funkcije, a koji ne uvažavaju sudske odluke koje imaju obvezujući učinak, ili nisu sposobni za te funkcije, ili svjesno rade protiv pravnog poretka ove zemlje - izjavio je tada Tomasović za internetski portal Index.hr

Ugostitelj nema dobra iskustva s Radanovićima...

Za komentar smo pitali Dragana Ercegovića, vlasnika "Zlatne vale" no kazao je da nije u mogućnosti razgovarati te će se javiti kasnije, ako uspije.

U daljnjem telefonskom razgovoru je dodao da s potpisnicom ovih redaka "nema dobrih iskustava".

Kazao je da nema namjeru s nama komunicirati budući da sam od "jednog drugog Radanovića" i to mu se ne sviđa. Zaključio je da nismo bili fer s pričom o štekatu na "Firulama" tako da ne vjeruje da ćemo biti fer i sa pričom o "Coxu".

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ZLATNA VALA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2019-09-14 11:56:21 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-09-14 15:59:14 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-09-14 11:56:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 38263 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/09\/14\/Split\/11663762.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/09\/14\/Split\/11663770.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/09\/14\/Split\/11663758.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/09\/14\/Split\/11663764.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1278"},{"size0":"1920x1278"},{"size0":"1920x1278"},{"size0":"1920x1278"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4362380 Threads: 4 Questions: 137707948 Slow queries: 58831 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4118532 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 246 [name] => Dalmacija [alias] => dalmacija [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija ) ) [link] => /split/tko-stiti-kafic-39-cox-39-jedini-je-prezivio-veliku-bagersku-cistku-a-sad-smo-otkrili-i-da-je-dobio-39-papire-39-nbsp-na-temelju-39-stella-marisa-39-koji-je-srusen-godinu-dana-ranije-gazda-vrti-pare-i-salje-nam-poruke-623218 [printLink] => /split/tko-stiti-kafic-39-cox-39-jedini-je-prezivio-veliku-bagersku-cistku-a-sad-smo-otkrili-i-da-je-dobio-39-papire-39-nbsp-na-temelju-39-stella-marisa-39-koji-je-srusen-godinu-dana-ranije-gazda-vrti-pare-i-salje-nam-poruke-623218?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 679436 [name] => Trstenik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => trstenik [link] => /tag/trstenik ) [1] => stdClass Object ( [id] => 234927 [name] => Ivo Baldasar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivo-baldasar [link] => /tag/ivo-baldasar ) [2] => stdClass Object ( [id] => 496262 [name] => kafić Cox [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kafic-cox [link] => /tag/kafic-cox ) [3] => stdClass Object ( [id] => 496263 [name] => Stella mare [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stella-mare [link] => /tag/stella-mare ) [4] => stdClass Object ( [id] => 496264 [name] => Dragan Ercegović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dragan-ercegovic [link] => /tag/dragan-ercegovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ZLATNA VALA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tko štiti kafić 'Cox'? Jedini je preživio veliku bagersku čistku, a sad smo otkrili i da je dobio 'papire' na temelju 'Stella Marisa' koji je srušen godinu dana ranije?! Gazda vrti pare i šalje nam poruke... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/09/14/Split/11663762.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/09/14/Split/11663762.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/09/14/Split/11663770.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/09/14/Split/11663758.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/09/14/Split/11663764.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

NOVO: 

Napomenimo i to da nam se Ercegović javio odmah nakon objave članka i poručio  da u njegovoj izjavi nedostaje dio: Članak je super, samo još fali da sam rekao da ne pišeš istinu i da sve radiš u dogovoru s Antom Čulićem i Mariom Sičićem. To je dokaz da ne pišeš istinu - napisao je u SMS poruci Ercegović potpisanoj novinarki

RANIJE:

Bivši gradonačelnik Ivo Baldasar je 5. listopada 2015. godine s tvrtkom "Zlatna vala", koja stoji iza Beach bara "Cox", potpisao ugovor o korištenju plažnog objekta na Trsteniku, površine 67 metara četvornih i to po cijeni od 3000 kuna mjesečno. Problem leži u činjenici što spomenuti objekt, u trenutku kada je ugovor sklopljen - nije postojao.

Naime, u dokumentu u čijem smo posjedu stoji da je Grad do 1995. godine gospodario tom nekretninom uz more, dao je u zakup, pa je 2013. ponovno preuzeo napušteni objekt, poznat po dotadašnjem imenu "Stella Maris" te ga dvije godine kasnije dao u zakup Draganu Ercegoviću, vlasniku "Zlatne vale", registrirane u Bajnicama.

U ‘Coxu’ na Trsteniku neće biti narodnjaka

No, važna stavka u toj kronologiji nije navedena, a to je da je više od godinu dana prije potpisivanja ugovora između Banovine i tvrtke "Zlatna vala", objekt bio srušen i kao takav više nije postojao u prostoru.

Nadalje, iz dokumenata je razvidna još apsurdnija činjenica da je "Cox" u srpnju 2015. godine otvoren na temelju minimalnih tehničkih uvjeta izdanih 24. kolovoza 2009. godine, odnosno radio je s odobrenjem za poslovanje objekta koji je 2014. nestao s lica zemlje.

Nekoliko mjeseci kasnije, temeljem postojećih minimalnih tehničkih uvjeta srušenog objekta, 21. listopada 2015. godine, županijski Ured državne uprave novoizgrađenom objektu odobrio je "nastavak obavljanja ugostiteljske djelatnosti" i to u prostoriji za usluživanje gostiju "površine cca 20 metara četvornih s 40 konzumnih mjesta".

U posjedu smo nalaza turističkog inspektora od 29. siječnja 2018., u kojem se navodi kako se "ugostiteljska djelatnost u caffe baru ‘Cox’ obavlja suprotno navedenom rješenju nadležnog ureda".

U istom rješenju se navodi kako ugostitelj ima valjano rješenje Ureda državne uprave od 21. listopada 2015. godine "kojim je utvrđen nastavak obavljanja ugostiteljske djelatnosti u objektu u kojem se već obavljala ugostiteljska djelatnost".

Iz toga je vidljivo da je "Cox" radio s temeljem produženih minimalnih tehničkih uvjeta objekta koji ne postoji već pet godina.

Zanimljivo je da u jednom od inspekcijskih nalaza u čijem smo posjedu stoji da je "ugostitelj" kazao inspektorima kako "nije došlo do bitnih promjena vezanih za ispunjavanje propisanih uvjeta… u odnosu na rješenje iz 2009. godine."

Da je "Stella Maris" srušen još prije pet godina može se dokazati pretragom medijskih arhiva, a na sličan način može se otkriti još jedna zanimljiva činjenica u ovom slučaju.

Naime, vlasnik Ercegović, pet mjeseci prije potpisivanja ugovora s Gradom o korištenju plažnog objekta, već je na mjestu nekadašnjeg plažnog kafića "debelo" bio u radovima i gradio novi objekt.

Čak je u razgovoru s našom kolegicom Nikolinom Lulić kazao da će "na oko 200 metara četvornih smjestiti novi klub imena ‘Cox’, koji će raditi tijekom cijele godine".

– Izgradnju smo počeli u travnju, a sada su u tijeku završni radovi. Planiramo da bi sve bilo gotovo za 20 dana - poručio je Ercegović u svibnju 2015. godine, a sporazum o korištenju srušenog plažnog objekta potpisao je pet mjeseci kasnije.

Prije dva i pol mjeseca poslali smo zahtjev na adresu Banovine da nam dostave prvi ugovor sklopljen s "Zlatnom valom" koji je istekao 1. siječnja 2016. godine, kao i onaj važeći, ali do zaključenja ovog broja našeg lista iz tog izvora nismo dobili nijedan od traženih dokumenata.

U rješenju Ministarstva turizma iz lipnja 2016. godine, u čijem smo također posjedu, stoji da spomenuti objekt nije posjedovao koncesiju za korištenje pomorskog dobra za 2016. i 2017. godinu te će zbog toga "inspekcija žurno pokrenuti postupak kod županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo u Splitu".

Tada su inspektori donijeli i upravno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti na većem broju konzumnih mjesta te također podnijeli Prekršajnom sudu u Splitu i optužni prijedlog uz oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi.

Državni inspektorat smo upitali jesu li obavili inspekcijski pregled navedenog objekta, postoji li važeći ugovor o korištenju plažnog objekta, budući da nam Grad duže od dva mjeseca nije odgovorio na to pitanje, te ima li uopće spomenuti objekt dozvolu za rad.

Inspektorat je poslao zanimljiv odgovor, a može se sažeti u jednu rečenicu: Ne možete dobiti rezultate inspekcijskih nalaza.

- Turistički inspektor obavio je nadzor nad poslovanjem trgovačkog društva te je nakon utvrđivanja svih činjenica u svezi obavljanja ugostiteljske djelatnosti poduzeo zakonom propisane upravne i prekršajne mjere.

Odredbom članka 57. Zakona o Državnom inspektoratu propisano da je Državni inspektorat dužan kao inspekcijsku tajnu čuvati svu dokumentaciju te sve druge podatke i dokaze utvrđene odnosno nastale u vezi s inspekcijskim postupkom i da dokumentaciju i podatke prikupljene ili utvrđene u inspekcijskom nadzoru - odgovorili su iz Zagreba.

Prije više od godinu i pol turistički inspektor Nikola Škember zatražio je ukidanje minimalnih tehničkih uvjeta iz listopada 2015. godine te je naglasio kako “‘Zlatna vala’ nema valjan dokaz o pravu korištenja poslovnim prostorom u kojem obavlja ugostiteljsku djelatnost”.

Prije više od godinu dana, 31. kolovoza 2018. navedenom objektu je ukinuto rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima iz 2015. godine.

Budući da nemamo najnovije nalaze inspekcijskog nadzora, može se samo ustanoviti da je bez obzira na sva rješenja u čijem smo posjedu, "Cox" i jučer u poslijepodnevnim satima još uvijek uredno radio.

Podsjetimo, kada je prije gotovo dvije godine gradonačelnik Andro Krstulović Opara pokazao prstom prema Žnjanu, krenulo je rušenje svih nelegalnih objekata na tom gradskom kupalištu, no jedini koji se na tom širokom priobalnom potezu uspio oduprijeti “kašiki” bagera bio je beach bar "Cox".

Naime, Dragan Ercegović, vlasnik “Zlatne vale”, inspektorima je mahnuo rješenjem Upravnog suda koji je odgodio izvršenje rješenja Ministarstva graditeljstva o uklanjanju tog objekta.

U spomenutoj sudskoj odluci, koju također imamo, navedeno je kako je "Zlatna vala" tražila odgodu izvršenja rješenja navodeći da bi za njih "nastala nepopravljiva šteta".

Na tom tragu, iz Državnog inspektorata su nam potvrdili da se od 2016. godine vodi upravni inspekcijski postupak za navedenog subjekta.

- Doneseno je rješenje o uklanjanju i pokrenuta su tri upravna spora od kojih su za dva odbijene tužbe, a jedan je u tijeku rješavanja - navodi se u odgovoru.

Partner mu je bio Mario Tomasović, bivši HDZ-ov županijski vijećnik!

Ercegoviću su u pokretanju posla s “Coxom” očito pomagali i partneri, a jedan od njih bio je i Mario Tomasović, tadašnji predsjednik splitske Hvidre i bivši HDZ-ov županijski vijećnik.

Medijima je to priznao početkom studenoga 2017. kada je “Coxu” prijetilo rušenje.

- Kao diplomirani pravnik, hrvatski branitelj, prijatelj, suborac i poslovni partner Dragana Ercegovića, izražavam ogorčenost i zaprepaštenje ponašanjem građevinske inspekcije u Splitu, kao i Ministarstva graditeljstva u Zagrebu.

Ljudi koji obnašaju tako značajne funkcije, a koji ne uvažavaju sudske odluke koje imaju obvezujući učinak, ili nisu sposobni za te funkcije, ili svjesno rade protiv pravnog poretka ove zemlje - izjavio je tada Tomasović za internetski portal Index.hr

Ugostitelj nema dobra iskustva s Radanovićima...

Za komentar smo pitali Dragana Ercegovića, vlasnika "Zlatne vale" no kazao je da nije u mogućnosti razgovarati te će se javiti kasnije, ako uspije.

U daljnjem telefonskom razgovoru je dodao da s potpisnicom ovih redaka "nema dobrih iskustava".

Kazao je da nema namjeru s nama komunicirati budući da sam od "jednog drugog Radanovića" i to mu se ne sviđa. Zaključio je da nismo bili fer s pričom o štekatu na "Firulama" tako da ne vjeruje da ćemo biti fer i sa pričom o "Coxu".

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/tko-stiti-kafic-39-cox-39-jedini-je-prezivio-veliku-bagersku-cistku-a-sad-smo-otkrili-i-da-je-dobio-39-papire-39-nbsp-na-temelju-39-stella-marisa-39-koji-je-srusen-godinu-dana-ranije-gazda-vrti-pare-i-salje-nam-poruke-623218 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ddc2658a038cb259157f5f10164b2fe8b61b77a2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tko+%C5%A1titi+kafi%C4%87+%26%23039%3BCox%26%23039%3B%3F+Jedini+je+pre%C5%BEivio+veliku+bagersku+%C4%8Distku%2C+a+sad+smo+otkrili+i+da+je+dobio+%26%23039%3Bpapire%26%23039%3B%C2%A0na+temelju+%26%23039%3BStella+Marisa%26%23039%3B+koji+je+sru%C5%A1en+godinu+dana+ranije%3F%21+Gazda+vrti+pare+i+%C5%A1alje+nam+poruke...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Ftko-stiti-kafic-39-cox-39-jedini-je-prezivio-veliku-bagersku-cistku-a-sad-smo-otkrili-i-da-je-dobio-39-papire-39-nbsp-na-temelju-39-stella-marisa-39-koji-je-srusen-godinu-dana-ranije-gazda-vrti-pare-i-salje-nam-poruke-623218 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Ftko-stiti-kafic-39-cox-39-jedini-je-prezivio-veliku-bagersku-cistku-a-sad-smo-otkrili-i-da-je-dobio-39-papire-39-nbsp-na-temelju-39-stella-marisa-39-koji-je-srusen-godinu-dana-ranije-gazda-vrti-pare-i-salje-nam-poruke-623218 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ZLATNA VALA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
SplitZLATNA VALA

Tko štiti kafić 'Cox'? Jedini je preživio veliku bagersku čistku, a sad smo otkrili i da je dobio 'papire' na temelju 'Stella Marisa' koji je srušen godinu dana ranije?! Gazda vrti pare i šalje nam poruke...

14. rujna 2019. - 13:56

NOVO: 

Napomenimo i to da nam se Ercegović javio odmah nakon objave članka i poručio  da u njegovoj izjavi nedostaje dio: Članak je super, samo još fali da sam rekao da ne pišeš istinu i da sve radiš u dogovoru s Antom Čulićem i Mariom Sičićem. To je dokaz da ne pišeš istinu - napisao je u SMS poruci Ercegović potpisanoj novinarki

RANIJE:

Bivši gradonačelnik Ivo Baldasar je 5. listopada 2015. godine s tvrtkom "Zlatna vala", koja stoji iza Beach bara "Cox", potpisao ugovor o korištenju plažnog objekta na Trsteniku, površine 67 metara četvornih i to po cijeni od 3000 kuna mjesečno. Problem leži u činjenici što spomenuti objekt, u trenutku kada je ugovor sklopljen - nije postojao.

Naime, u dokumentu u čijem smo posjedu stoji da je Grad do 1995. godine gospodario tom ne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 16:14