StoryEditorOCM
Splitsmrt na jil-u

Supruga Kanađanina koji je preminuo u KBC-u Split poslala nam je rezultate obdukcije: Ovi faktori su pridonijeli smrti

Piše Split SD
16. svibnja 2023. - 10:25

Obitelj Kanađanina Johna Timsa koji je u četvrtak ujutro preminuo na Jedinici intenzivnog liječenja u KBC-u Split poslala nam je rezultate obavljene obdukcije.

Prvi rezultati pokazuju kako su upala pluća i kronična bolest srca očiti faktori koji su pridonijeli njegovoj smrti, stoji u poruci koju nam je poslala Gaye Tims, njegova supruga

Ona je za Slobodnu izjavila kako je John i prije nego su napustili Kanadu počeo jače kašljati. U Vancouveru su mu napravili rendgensko snimanje prsnog koša i isključili upalu pluća. 

Obitelj preminulog Kanađanina šokirana osobljem KBC-a Split: ‘Odmah nakon smrti su bili nervozni što nije plaćeno...‘

Doktori su, navodi Gaye, rekli da vjeruju da je vjerojatno u pitanju samo virus i poslali ih kući. Otputovali su na Bali, gdje je skupio upalu uha. 

Supruga dalje tvrdi kako je počeo teže disati, nakon čega su bili na pregledu i u bolnici u Londonu, zbog jakog kašlja i umora. Ni tamošnji testovi, kaže, nisu pokazali ništa značajno, ali stručnjaci nisu ukazali Timsima da je situacija takva da bi trebali okončati svoje putovanje.

Došli su u Hrvatsku, u Dubrovnik, gdje mu se stanje dodatno pogoršalo pa je dopremljen u splitsku bolnicu gdje se liječio u dva navrata

Liječnicima se obratio zbog problema s kašljem, pa je bio zadržan na Klinici za plućne bolesti, a stanje mu se naglo pogoršalo u srijedu, nakon čega je prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje je u četvrtak ujutro i preminuo.

Dr. Zenon Pogorelić, zamjenik ravnatelja KBC-a Split je u obraćanju novinarima nakon ove tragedije izjavio kako preliminarnim pregledom medicinske dokumentacije nisu pronađene pogreške u postupku prema kanadskom državljaninu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 03:24