stdClass Object ( [id] => 1240958 [title] => Srca su danas pucala na FESB-u: od voljenog dekana Srdjana Podruga oprostili se studenti i suradnici, a posebne je emocije izazvalo obraćanje njegove supruge Asje i kćeri Jelene [alias] => srca-su-danas-pucala-na-fesb-u-od-voljenog-dekana-srdjana-podruga-oprostili-se-studenti-i-suradnici-a-posebno-emocije-izazvalo-je-obracanje-njegove-supruge-asje-i-kceri-jelene [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Danas je u velikoj dvorani na FESB-u, kultnom amfiteatru A100, gdje su se organizirale brojne proslave, konferencije, dani fakulteta..., održana najtužnija manifestacija koju ovaj fakultet pamti. Prije osam dana, nakon kratke i teške bolesti, preminuo je njihov dekan prof. dr. Srdjan Podrug, a danas mu je na faksu, čijim hodnicima je kročio od studentskih dana, organizirana komemoracija na kojoj su se okupili obitelj pokojnog dekana, brojni profesori, studenti, rektor prof. dr. Dragan Ljutić sa suradnicima...

---

image

Rektor i suradnici

Ante Čizmić/Cropix
---

Bilo je da ti srce pukne slušajući što su njegovi najbliži suradnici i kolege s FESB-a, a po želji obitelji samo oni su govorili o njihovom Srdjanu, imali kazati o ovom neponovljivom profesoru, znanstveniku i, kako su svi redom isticali, nevjerojatno poštenom, hrabrom i uspravnom čovjeku.

I nije to bilo po principu "o mrtvima sve najbolje": jednostavno, otišao je premladi čovjek, koji se dokazao na svim mogućim područjima i koji je, bez iznimke, ostavio trag u srcima svih s kojima se susretao.

---

---

Komemoraciju je otvorila prodekanica za nastavu prof. dr. Tea Marasović, a potom je prof. dr. Petar Šolić, prodekan za poslovanje FESB-a, ukratko predstavio životopis Srdjana Podruga.

---

image

Petar Šolić

Ante Cizmic/Cropix
---

- Rana je još svježa i vjerojatno neće nikada u potpunosti zacijeliti. Još uvijek se nadamo kako ćemo te zateći u tvojoj sobi… Svi smo mi upoznali u životu puno ljudi, ali priznat ćete, nijednog čovjeka tako čestitog, poštenog i moralnog kao što je bio Srdjan. Zato obitelji Podrug moramo poručiti da mogu biti iznimno ponosni na svog supruga i oca. Kada se izgovara njegovo ime možete visoko podignuti čela, jer je svojim radom i životom bio primjer svima nama. Izgleda da najveći i najbolji među nama uvijek ovaj svijet napuštaju prvi kako bi prvi pronašli mir u beskraju prostora. A nas ostale ostavljamo u mjestu u izrazitom nemiru. I na kraju bih ti poručio, Srdjane, kad se sretnete u tom beskraju ti i On, obojica čiste emocije, i kada se pogledate ti i On oči u oči, ne moraš treptati i skrenuti pogled jer si svojim djelima zaslužio gledati ga oči u oči – kazao je prodekan prof. dr. Branimir Lela.

- Povezao nas je svojom dobrotom, iskrenošću i svestranošću te svima omogućio da nam naš FESB bude drugi dom. Mjesto gdje ćemo njemu u spomen raditi nove ideje i čuvati ponos na ljude koji su poput njega bili dio naše ustanove. Ostat će sačuvani u vječnosti i sjećanju na ponos svih djelatnika i studenata Fakulteta - rekao je prof. dr. Damir Sedlar, predstojnik Zavoda za strojarstvo i brodogradnju.

Iznimno potresno bilo je slušati profesora prof. dr. Damira Jelaske, Podrugova nekadašnjeg profesora i mentora na doktoratu, a kasnije kolege. 

---

image

Damir Jelaska

Ante Čizmić/Cropix
---

- Bio je briljantan student, briljantan postdiplomac i briljantan doktorand, a njegova disertacija je i dandanas najcitiraniji članak iz toga područja. To je sve evidentirano i provjerljivo u bazama podataka, ali ono što nije evidentirano je njegova skromnost, osjećaj za pravdu, dobrota i poštenje - posvjedočio je prof. dr. Jelaska, kazavši da je Srdjanova ostavština život vrijedan poštovanja, bolji FESB (štoviše, najbolji tehnički fakultet u regiji!), uzorna obitelj, ali i tuga i praznina koja se ne da nadomjestiti.

- Bio je naš orijentir, naše svjetlo. Za sebe nije tražio ništa, a za druge bi napravio sve... Nevjerojatna je bila njegova ljubav prema FESB-u, ali i prema obitelji, djeci i ženi Asji. Da je Srdjan živio 500 godina, a ne samo pedesetak, uvijek bi za njega bila samo jedna kuća i samo jedna žena - u izrazito emotivnom govoru, isprekidanom suzama, kazao je prof. dr. Željko Domazet, Srdjanov kolega i suigrač u nogometu.

---

image

Željko Domazet

Ante Čizmić/Cropix
---

- Ne razumijem tu nebesku pravdu da uzima najbolje, ali vjerujem da postoji raj. Duša mu se raja nauživala. Hvala ti, Srđo, za sve. Prijatelju, odmori se - poručio je profesor Domazet.

I prof. dr. Dragan Poljak, Podrugov prodekan u prvom dekanskom mandatu, posvjedočio je o njegovim iznimnim profesionalnim i ljudskim kvalitetama.

---

image

Dragan Poljak

Ante Čizmić/Cropix
---

- Čekam da se probudim iz ove noćne more. Srdjan je bio čista dobrota... - kazao je.

Okupljenima se, u ime svoga odsutnoga supruga splitskog gradonačelnika i profesora na FESB-u obratila i Marijana Puljak te pročitala pismo prof. dr. Ivice Puljka. On je, između ostalog, naglasio da je puno više onih koji će vas tješiti u nevolji od onih koji će se veseliti vašim uspjesima. A Podrug se jako veselio svakom uspjehu svojih studenata, kolega, svog FESB-a općenito.

---

image

Marijana Puljak

Ante Čizmić/Cropix
---

O tome koliko je bio pristupačan studentima posvjedočio je u njihovo ime Damir Jurić, naglasivši kako je to prerano preminuli dekan često radio i nauštrb svog privatnog vremena. 

- Uvijek nam je pomagao i savjetom i financijski i podržavao sve naše inicijative - rekao je Jurić.

---

image

Damir Jurić

Ante Čizmić/Cropix
---

Na samom kraju komemoracije, okupljenima su se, posebno emotivno, obratile Srdjanova supruga Asja, koja je zahvalila svima na porukama podrške koje su mu slali u posljednjim danima života, te kći Jelena.

---

image

Asja Podrug

Ante Čizmić/Cropix
---

- Davali ste mu snage za svaki novi dan, a ja sam mu rekla: "Ako je itko ostavio trag, to si bio ti" - ispričala je njegova voljena Asja, podijelivši i u ovim teškim trenucima nekoliko duhovitih anegdota iz njihova života, a onda je riječ za kraj prepustila njihovom najmlađem djetetu, sedamnaestogodišnjoj Jeleni, koja je svima jasno i glasno rekla "kakav je njezin tata".

- Ljudina, legenda, kraljina...

---

image

Jelena Podrug

Ante Čizmić/Cropix
---

Završila je komemoracija, na platnu su se izvrtjele Srdjanove fotografije, zavladala je teška tišina i još dugo, dugo nitko nije ustao. Otišao je, nema nikakve sumnje, izniman čovjek, ali neće biti zaboravljen. Trag koji je ostavio je jednostavno predubok.

---

Životopis

Dr. sc. Petar Šolić, prodekan za poslovanje FESB-a, ukratko je predstavio životopis Srdjana Podruga:

Prof. dr. sc. Srdjan Podrug rođen je 6. ožujka 1971. godine u Splitu. U Splitu je pohađao i završio osnovnu školu te srednju školu u Matematičko-informatičkom obrazovnom centru. Studij Strojarstva na FESB-u u Splitu upisao je 1989. godine. Tijekom studija je dobio tri rektorove nagrade kao najuspješniji student za akademske godine. Diplomirao je 26. listopada 1994. godine pod mentorstvom prof. dr. sc. Špira Matošina. Tema rada bila je „Kontrola i predviđanje djelovanja pomorskog objekta“.

Nakon odslužene vojne obveze 1996. godine zaposlio se i od tada neprekinuto radi na FESB-u, a od lipnja 2017. radio je kao nastavnik u znanstveno-nastavnom zvanju redovitog profesora.

U prosincu 1996. upisao je poslijediplomski studij na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, smjer Teorija konstrukcija, usmjerenje Konstruiranje i oblikovanje mehaničkih konstrukcija. Dana 19. travnja 2000. godine obranio je magistarski rad pod naslovom „Istraživanje zaribavanja cilindričnih evolventnih zupčanika“ pod mentorstvom prof. dr. sc. Milana Opalića.

Doktorsku disertaciju pod mentorstvom prof. dr. sc. Damira Jelaske pod naslovom „Prilog problematici integriteta zupčanika s obzirom na čvrstoću korijena zuba“ obranio je na FESB-u 27. rujna 2004. godine i s tim stekao akademski stupanj doktora znanosti iz područja tehničkih znanosti, polje strojarstvo, grana opće strojarstvo (konstrukcije).

Kao istraživač sudjelovao je na pet domaćih znanstveno-istraživačkih projekata te na tri međunarodna znanstvena projekta u okviru Hrvatsko-slovenske bilateralne suradnje.

Od akademske godine 1996./1997. uključen je u nastavni rad na Katedri za elemente strojeva, Zavoda za strojarstvo i brodogradnju FESB-a. Uveo je dva nova kolegija na diplomskom i poslijediplomskom studiju Strojarstva, suautor je pet uputa za konstrukcijske vježbe iz kolegija „Elementi strojeva“ te autor četiri nastavna teksta objavljenima na mrežnim stranicama FESB-a. Bio je mentor studentima na 13 diplomskih radova i 41 završnom radu. Recenzirao je tri sveučilišna udžbenika i jednu internu skriptu.

Bio je autor dva stručna poglavlja u knjizi, te suautor tri ekspertize.

Od 2008. do 2011. godine bio je prodekan za znanost na FESB-u. Od 2011. do 2015. godine bio je dekan FESB-a. Od 2014. godine bio je šef Katedre za elemente strojeva, a od 2015. godine zamjenik predstojnika Zavoda za strojarstvo i brodogradnju FESB-a. Godine 2020. ponovno je izabran za dekana FESB-a, na dužnost koju je obnašao sve do 7. studenoga 2022., kada je izgubio borbu s teškom bolesti.

 

---

---

image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image

Klapa sv. Florijan

Ante Čizmić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => komemoracija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => komemoracija 2 0 6038 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-11-15 12:44:41 [created_by] => 3111 [created_by_alias] => Diana Barbarić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-11-15 15:11:01 [modified_by] => 3111 [publish_up] => 2022-11-15 14:54:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2487 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Srca su danas pucala na FESB-u: od voljenog dekana Srdjana Podruga oprostili se studenti i suradnici, a posebno emocije izazvalo je obraćanje njegove supruge Asje i kćeri Jelene [metakey] => sRDJAN poDRUG [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796450.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796461.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796460.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796456.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796455.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796454.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796453.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796452.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796451.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796449.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796446.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796442.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796437.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796436.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796435.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796434.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796433.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796432.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796431.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796430.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796429.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796428.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796427.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796426.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/23796425.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante Cizmic\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante Cizmic\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Obitelj preminulog dekana Srdjana Podruga<\/p>","

Damir Juri\u0107<\/p>","

Asja Podrug<\/p>","

Obitelj\u00a0preminulog dekana Srdjana Podruga<\/p>","

Dragan Poljak<\/p>","

Marijana Puljak<\/p>","

Marijana Puljak<\/p>","","

Asja Podrug<\/p>","

Petar \u0160oli\u0107<\/p>","","

Rektor i suradnici<\/p>","","

Obitelj\u00a0preminulog dekana Srdjana Podruga<\/p>","

Obitelj\u00a0preminulog dekana Srdjana Podruga<\/p>","","

Branimir Lela<\/p>","

Jelena Podrug<\/p>","","

Damir Serdar<\/p>","","

Klapa sv. Florijan<\/p>","

Damir Jelaska<\/p>","

\u017deljko Domazet<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1229","hd_23796450_1920.jpg":"1920x1080","k_23796450_1280.jpg":"1280x1280","k_23796450_1024.jpg":"1024x1024","k_23796450_640.jpg":"640x640","k_23796450_480.jpg":"480x480","k_23796450_340.jpg":"340x340","k_23796450_220.jpg":"220x220","o_23796450_1280.jpg":"1280x819","o_23796450_1024.jpg":"1024x655","o_23796450_640.jpg":"640x409","o_23796450_480.jpg":"480x307","o_23796450_340.jpg":"340x217","o_23796450_220.jpg":"220x140","h_23796450_1280.jpg":"1280x854","h_23796450_1024.jpg":"1024x683","h_23796450_640.jpg":"640x427","h_23796450_480.jpg":"480x320","h_23796450_340.jpg":"340x227","h_23796450_220.jpg":"220x147","pp_23796450_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796450_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796450_640.jpg":"640x814","pp_23796450_480.jpg":"480x611","pp_23796450_340.jpg":"340x432","pp_23796450_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1258","hd_23796461_1920.jpg":"1920x1080","k_23796461_1280.jpg":"1280x1280","k_23796461_1024.jpg":"1024x1024","k_23796461_640.jpg":"640x640","k_23796461_480.jpg":"480x480","k_23796461_340.jpg":"340x340","k_23796461_220.jpg":"220x220","o_23796461_1280.jpg":"1280x838","o_23796461_1024.jpg":"1024x670","o_23796461_640.jpg":"640x419","o_23796461_480.jpg":"480x314","o_23796461_340.jpg":"340x222","o_23796461_220.jpg":"220x144","h_23796461_1280.jpg":"1280x854","h_23796461_1024.jpg":"1024x683","h_23796461_640.jpg":"640x427","h_23796461_480.jpg":"480x320","h_23796461_340.jpg":"340x227","h_23796461_220.jpg":"220x147","pp_23796461_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796461_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796461_640.jpg":"640x814","pp_23796461_480.jpg":"480x611","pp_23796461_340.jpg":"340x432","pp_23796461_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796460_1920.jpg":"1920x1080","k_23796460_1280.jpg":"1280x1280","k_23796460_1024.jpg":"1024x1024","k_23796460_640.jpg":"640x640","k_23796460_480.jpg":"480x480","k_23796460_340.jpg":"340x340","k_23796460_220.jpg":"220x220","o_23796460_1280.jpg":"1280x853","o_23796460_1024.jpg":"1024x682","o_23796460_640.jpg":"640x426","o_23796460_480.jpg":"480x320","o_23796460_340.jpg":"340x226","o_23796460_220.jpg":"220x146","h_23796460_1280.jpg":"1280x854","h_23796460_1024.jpg":"1024x683","h_23796460_640.jpg":"640x427","h_23796460_480.jpg":"480x320","h_23796460_340.jpg":"340x227","h_23796460_220.jpg":"220x147","pp_23796460_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796460_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796460_640.jpg":"640x814","pp_23796460_480.jpg":"480x611","pp_23796460_340.jpg":"340x432","pp_23796460_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1218","hd_23796456_1920.jpg":"1920x1080","k_23796456_1280.jpg":"1280x1280","k_23796456_1024.jpg":"1024x1024","k_23796456_640.jpg":"640x640","k_23796456_480.jpg":"480x480","k_23796456_340.jpg":"340x340","k_23796456_220.jpg":"220x220","o_23796456_1280.jpg":"1280x812","o_23796456_1024.jpg":"1024x649","o_23796456_640.jpg":"640x406","o_23796456_480.jpg":"480x304","o_23796456_340.jpg":"340x215","o_23796456_220.jpg":"220x139","h_23796456_1280.jpg":"1280x854","h_23796456_1024.jpg":"1024x683","h_23796456_640.jpg":"640x427","h_23796456_480.jpg":"480x320","h_23796456_340.jpg":"340x227","h_23796456_220.jpg":"220x147","pp_23796456_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796456_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796456_640.jpg":"640x814","pp_23796456_480.jpg":"480x611","pp_23796456_340.jpg":"340x432","pp_23796456_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796455_1920.jpg":"1920x1080","k_23796455_1280.jpg":"1280x1280","k_23796455_1024.jpg":"1024x1024","k_23796455_640.jpg":"640x640","k_23796455_480.jpg":"480x480","k_23796455_340.jpg":"340x340","k_23796455_220.jpg":"220x220","o_23796455_1280.jpg":"1280x853","o_23796455_1024.jpg":"1024x682","o_23796455_640.jpg":"640x426","o_23796455_480.jpg":"480x320","o_23796455_340.jpg":"340x226","o_23796455_220.jpg":"220x146","h_23796455_1280.jpg":"1280x854","h_23796455_1024.jpg":"1024x683","h_23796455_640.jpg":"640x427","h_23796455_480.jpg":"480x320","h_23796455_340.jpg":"340x227","h_23796455_220.jpg":"220x147","pp_23796455_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796455_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796455_640.jpg":"640x814","pp_23796455_480.jpg":"480x611","pp_23796455_340.jpg":"340x432","pp_23796455_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796454_1920.jpg":"1920x1080","k_23796454_1280.jpg":"1280x1280","k_23796454_1024.jpg":"1024x1024","k_23796454_640.jpg":"640x640","k_23796454_480.jpg":"480x480","k_23796454_340.jpg":"340x340","k_23796454_220.jpg":"220x220","o_23796454_1280.jpg":"1280x853","o_23796454_1024.jpg":"1024x682","o_23796454_640.jpg":"640x426","o_23796454_480.jpg":"480x320","o_23796454_340.jpg":"340x226","o_23796454_220.jpg":"220x146","h_23796454_1280.jpg":"1280x854","h_23796454_1024.jpg":"1024x683","h_23796454_640.jpg":"640x427","h_23796454_480.jpg":"480x320","h_23796454_340.jpg":"340x227","h_23796454_220.jpg":"220x147","pp_23796454_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796454_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796454_640.jpg":"640x814","pp_23796454_480.jpg":"480x611","pp_23796454_340.jpg":"340x432","pp_23796454_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796453_1920.jpg":"1920x1080","k_23796453_1280.jpg":"1280x1280","k_23796453_1024.jpg":"1024x1024","k_23796453_640.jpg":"640x640","k_23796453_480.jpg":"480x480","k_23796453_340.jpg":"340x340","k_23796453_220.jpg":"220x220","o_23796453_1280.jpg":"1280x853","o_23796453_1024.jpg":"1024x682","o_23796453_640.jpg":"640x426","o_23796453_480.jpg":"480x320","o_23796453_340.jpg":"340x226","o_23796453_220.jpg":"220x146","h_23796453_1280.jpg":"1280x854","h_23796453_1024.jpg":"1024x683","h_23796453_640.jpg":"640x427","h_23796453_480.jpg":"480x320","h_23796453_340.jpg":"340x227","h_23796453_220.jpg":"220x147","pp_23796453_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796453_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796453_640.jpg":"640x814","pp_23796453_480.jpg":"480x611","pp_23796453_340.jpg":"340x432","pp_23796453_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1187","hd_23796452_1920.jpg":"1920x1080","k_23796452_1280.jpg":"1280x1280","k_23796452_1024.jpg":"1024x1024","k_23796452_640.jpg":"640x640","k_23796452_480.jpg":"480x480","k_23796452_340.jpg":"340x340","k_23796452_220.jpg":"220x220","o_23796452_1280.jpg":"1280x791","o_23796452_1024.jpg":"1024x633","o_23796452_640.jpg":"640x395","o_23796452_480.jpg":"480x296","o_23796452_340.jpg":"340x210","o_23796452_220.jpg":"220x136","h_23796452_1280.jpg":"1280x854","h_23796452_1024.jpg":"1024x683","h_23796452_640.jpg":"640x427","h_23796452_480.jpg":"480x320","h_23796452_340.jpg":"340x227","h_23796452_220.jpg":"220x147","pp_23796452_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796452_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796452_640.jpg":"640x814","pp_23796452_480.jpg":"480x611","pp_23796452_340.jpg":"340x432","pp_23796452_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_23796451_1920.jpg":"1920x1080","k_23796451_1280.jpg":"1280x1280","k_23796451_1024.jpg":"1024x1024","k_23796451_640.jpg":"640x640","k_23796451_480.jpg":"480x480","k_23796451_340.jpg":"340x340","k_23796451_220.jpg":"220x220","o_23796451_1280.jpg":"1280x852","o_23796451_1024.jpg":"1024x682","o_23796451_640.jpg":"640x426","o_23796451_480.jpg":"480x319","o_23796451_340.jpg":"340x226","o_23796451_220.jpg":"220x146","h_23796451_1280.jpg":"1280x854","h_23796451_1024.jpg":"1024x683","h_23796451_640.jpg":"640x427","h_23796451_480.jpg":"480x320","h_23796451_340.jpg":"340x227","h_23796451_220.jpg":"220x147","pp_23796451_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796451_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796451_640.jpg":"640x814","pp_23796451_480.jpg":"480x611","pp_23796451_340.jpg":"340x432","pp_23796451_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2771","hd_23796449_1920.jpg":"1920x1080","k_23796449_1280.jpg":"1280x1280","k_23796449_1024.jpg":"1024x1024","k_23796449_640.jpg":"640x640","k_23796449_480.jpg":"480x480","k_23796449_340.jpg":"340x340","k_23796449_220.jpg":"220x220","o_23796449_1280.jpg":"1280x1847","o_23796449_1024.jpg":"1024x1477","o_23796449_640.jpg":"640x923","o_23796449_480.jpg":"480x692","o_23796449_340.jpg":"340x490","o_23796449_220.jpg":"220x317","h_23796449_1280.jpg":"1280x854","h_23796449_1024.jpg":"1024x683","h_23796449_640.jpg":"640x427","h_23796449_480.jpg":"480x320","h_23796449_340.jpg":"340x227","h_23796449_220.jpg":"220x147","pp_23796449_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796449_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796449_640.jpg":"640x814","pp_23796449_480.jpg":"480x611","pp_23796449_340.jpg":"340x432","pp_23796449_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1191","hd_23796446_1920.jpg":"1920x1080","k_23796446_1280.jpg":"1280x1280","k_23796446_1024.jpg":"1024x1024","k_23796446_640.jpg":"640x640","k_23796446_480.jpg":"480x480","k_23796446_340.jpg":"340x340","k_23796446_220.jpg":"220x220","o_23796446_1280.jpg":"1280x794","o_23796446_1024.jpg":"1024x635","o_23796446_640.jpg":"640x397","o_23796446_480.jpg":"480x297","o_23796446_340.jpg":"340x210","o_23796446_220.jpg":"220x136","h_23796446_1280.jpg":"1280x854","h_23796446_1024.jpg":"1024x683","h_23796446_640.jpg":"640x427","h_23796446_480.jpg":"480x320","h_23796446_340.jpg":"340x227","h_23796446_220.jpg":"220x147","pp_23796446_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796446_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796446_640.jpg":"640x814","pp_23796446_480.jpg":"480x611","pp_23796446_340.jpg":"340x432","pp_23796446_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796442_1920.jpg":"1920x1080","k_23796442_1280.jpg":"1280x1280","k_23796442_1024.jpg":"1024x1024","k_23796442_640.jpg":"640x640","k_23796442_480.jpg":"480x480","k_23796442_340.jpg":"340x340","k_23796442_220.jpg":"220x220","o_23796442_1280.jpg":"1280x853","o_23796442_1024.jpg":"1024x682","o_23796442_640.jpg":"640x426","o_23796442_480.jpg":"480x320","o_23796442_340.jpg":"340x226","o_23796442_220.jpg":"220x146","h_23796442_1280.jpg":"1280x854","h_23796442_1024.jpg":"1024x683","h_23796442_640.jpg":"640x427","h_23796442_480.jpg":"480x320","h_23796442_340.jpg":"340x227","h_23796442_220.jpg":"220x147","pp_23796442_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796442_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796442_640.jpg":"640x814","pp_23796442_480.jpg":"480x611","pp_23796442_340.jpg":"340x432","pp_23796442_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1222","hd_23796437_1920.jpg":"1920x1080","k_23796437_1280.jpg":"1280x1280","k_23796437_1024.jpg":"1024x1024","k_23796437_640.jpg":"640x640","k_23796437_480.jpg":"480x480","k_23796437_340.jpg":"340x340","k_23796437_220.jpg":"220x220","o_23796437_1280.jpg":"1280x814","o_23796437_1024.jpg":"1024x651","o_23796437_640.jpg":"640x407","o_23796437_480.jpg":"480x305","o_23796437_340.jpg":"340x216","o_23796437_220.jpg":"220x140","h_23796437_1280.jpg":"1280x854","h_23796437_1024.jpg":"1024x683","h_23796437_640.jpg":"640x427","h_23796437_480.jpg":"480x320","h_23796437_340.jpg":"340x227","h_23796437_220.jpg":"220x147","pp_23796437_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796437_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796437_640.jpg":"640x814","pp_23796437_480.jpg":"480x611","pp_23796437_340.jpg":"340x432","pp_23796437_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1153","hd_23796436_1920.jpg":"1920x1080","k_23796436_1280.jpg":"1280x1280","k_23796436_1024.jpg":"1024x1024","k_23796436_640.jpg":"640x640","k_23796436_480.jpg":"480x480","k_23796436_340.jpg":"340x340","k_23796436_220.jpg":"220x220","o_23796436_1280.jpg":"1280x768","o_23796436_1024.jpg":"1024x614","o_23796436_640.jpg":"640x384","o_23796436_480.jpg":"480x288","o_23796436_340.jpg":"340x204","o_23796436_220.jpg":"220x132","h_23796436_1280.jpg":"1280x854","h_23796436_1024.jpg":"1024x683","h_23796436_640.jpg":"640x427","h_23796436_480.jpg":"480x320","h_23796436_340.jpg":"340x227","h_23796436_220.jpg":"220x147","pp_23796436_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796436_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796436_640.jpg":"640x814","pp_23796436_480.jpg":"480x611","pp_23796436_340.jpg":"340x432","pp_23796436_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796435_1920.jpg":"1920x1080","k_23796435_1280.jpg":"1280x1280","k_23796435_1024.jpg":"1024x1024","k_23796435_640.jpg":"640x640","k_23796435_480.jpg":"480x480","k_23796435_340.jpg":"340x340","k_23796435_220.jpg":"220x220","o_23796435_1280.jpg":"1280x853","o_23796435_1024.jpg":"1024x682","o_23796435_640.jpg":"640x426","o_23796435_480.jpg":"480x320","o_23796435_340.jpg":"340x226","o_23796435_220.jpg":"220x146","h_23796435_1280.jpg":"1280x854","h_23796435_1024.jpg":"1024x683","h_23796435_640.jpg":"640x427","h_23796435_480.jpg":"480x320","h_23796435_340.jpg":"340x227","h_23796435_220.jpg":"220x147","pp_23796435_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796435_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796435_640.jpg":"640x814","pp_23796435_480.jpg":"480x611","pp_23796435_340.jpg":"340x432","pp_23796435_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796434_1920.jpg":"1920x1080","k_23796434_1280.jpg":"1280x1280","k_23796434_1024.jpg":"1024x1024","k_23796434_640.jpg":"640x640","k_23796434_480.jpg":"480x480","k_23796434_340.jpg":"340x340","k_23796434_220.jpg":"220x220","o_23796434_1280.jpg":"1280x853","o_23796434_1024.jpg":"1024x682","o_23796434_640.jpg":"640x426","o_23796434_480.jpg":"480x320","o_23796434_340.jpg":"340x226","o_23796434_220.jpg":"220x146","h_23796434_1280.jpg":"1280x854","h_23796434_1024.jpg":"1024x683","h_23796434_640.jpg":"640x427","h_23796434_480.jpg":"480x320","h_23796434_340.jpg":"340x227","h_23796434_220.jpg":"220x147","pp_23796434_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796434_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796434_640.jpg":"640x814","pp_23796434_480.jpg":"480x611","pp_23796434_340.jpg":"340x432","pp_23796434_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1223","hd_23796433_1920.jpg":"1920x1080","k_23796433_1280.jpg":"1280x1280","k_23796433_1024.jpg":"1024x1024","k_23796433_640.jpg":"640x640","k_23796433_480.jpg":"480x480","k_23796433_340.jpg":"340x340","k_23796433_220.jpg":"220x220","o_23796433_1280.jpg":"1280x815","o_23796433_1024.jpg":"1024x652","o_23796433_640.jpg":"640x407","o_23796433_480.jpg":"480x305","o_23796433_340.jpg":"340x216","o_23796433_220.jpg":"220x140","h_23796433_1280.jpg":"1280x854","h_23796433_1024.jpg":"1024x683","h_23796433_640.jpg":"640x427","h_23796433_480.jpg":"480x320","h_23796433_340.jpg":"340x227","h_23796433_220.jpg":"220x147","pp_23796433_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796433_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796433_640.jpg":"640x814","pp_23796433_480.jpg":"480x611","pp_23796433_340.jpg":"340x432","pp_23796433_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796432_1920.jpg":"1920x1080","k_23796432_1280.jpg":"1280x1280","k_23796432_1024.jpg":"1024x1024","k_23796432_640.jpg":"640x640","k_23796432_480.jpg":"480x480","k_23796432_340.jpg":"340x340","k_23796432_220.jpg":"220x220","o_23796432_1280.jpg":"1280x853","o_23796432_1024.jpg":"1024x682","o_23796432_640.jpg":"640x426","o_23796432_480.jpg":"480x320","o_23796432_340.jpg":"340x226","o_23796432_220.jpg":"220x146","h_23796432_1280.jpg":"1280x854","h_23796432_1024.jpg":"1024x683","h_23796432_640.jpg":"640x427","h_23796432_480.jpg":"480x320","h_23796432_340.jpg":"340x227","h_23796432_220.jpg":"220x147","pp_23796432_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796432_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796432_640.jpg":"640x814","pp_23796432_480.jpg":"480x611","pp_23796432_340.jpg":"340x432","pp_23796432_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796431_1920.jpg":"1920x1080","k_23796431_1280.jpg":"1280x1280","k_23796431_1024.jpg":"1024x1024","k_23796431_640.jpg":"640x640","k_23796431_480.jpg":"480x480","k_23796431_340.jpg":"340x340","k_23796431_220.jpg":"220x220","o_23796431_1280.jpg":"1280x853","o_23796431_1024.jpg":"1024x682","o_23796431_640.jpg":"640x426","o_23796431_480.jpg":"480x320","o_23796431_340.jpg":"340x226","o_23796431_220.jpg":"220x146","h_23796431_1280.jpg":"1280x854","h_23796431_1024.jpg":"1024x683","h_23796431_640.jpg":"640x427","h_23796431_480.jpg":"480x320","h_23796431_340.jpg":"340x227","h_23796431_220.jpg":"220x147","pp_23796431_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796431_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796431_640.jpg":"640x814","pp_23796431_480.jpg":"480x611","pp_23796431_340.jpg":"340x432","pp_23796431_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796430_1920.jpg":"1920x1080","k_23796430_1280.jpg":"1280x1280","k_23796430_1024.jpg":"1024x1024","k_23796430_640.jpg":"640x640","k_23796430_480.jpg":"480x480","k_23796430_340.jpg":"340x340","k_23796430_220.jpg":"220x220","o_23796430_1280.jpg":"1280x853","o_23796430_1024.jpg":"1024x682","o_23796430_640.jpg":"640x426","o_23796430_480.jpg":"480x320","o_23796430_340.jpg":"340x226","o_23796430_220.jpg":"220x146","h_23796430_1280.jpg":"1280x854","h_23796430_1024.jpg":"1024x683","h_23796430_640.jpg":"640x427","h_23796430_480.jpg":"480x320","h_23796430_340.jpg":"340x227","h_23796430_220.jpg":"220x147","pp_23796430_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796430_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796430_640.jpg":"640x814","pp_23796430_480.jpg":"480x611","pp_23796430_340.jpg":"340x432","pp_23796430_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1392","hd_23796429_1920.jpg":"1920x1080","k_23796429_1280.jpg":"1280x1280","k_23796429_1024.jpg":"1024x1024","k_23796429_640.jpg":"640x640","k_23796429_480.jpg":"480x480","k_23796429_340.jpg":"340x340","k_23796429_220.jpg":"220x220","o_23796429_1280.jpg":"1280x928","o_23796429_1024.jpg":"1024x742","o_23796429_640.jpg":"640x464","o_23796429_480.jpg":"480x348","o_23796429_340.jpg":"340x246","o_23796429_220.jpg":"220x159","h_23796429_1280.jpg":"1280x854","h_23796429_1024.jpg":"1024x683","h_23796429_640.jpg":"640x427","h_23796429_480.jpg":"480x320","h_23796429_340.jpg":"340x227","h_23796429_220.jpg":"220x147","pp_23796429_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796429_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796429_640.jpg":"640x814","pp_23796429_480.jpg":"480x611","pp_23796429_340.jpg":"340x432","pp_23796429_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1259","hd_23796428_1920.jpg":"1920x1080","k_23796428_1280.jpg":"1280x1280","k_23796428_1024.jpg":"1024x1024","k_23796428_640.jpg":"640x640","k_23796428_480.jpg":"480x480","k_23796428_340.jpg":"340x340","k_23796428_220.jpg":"220x220","o_23796428_1280.jpg":"1280x839","o_23796428_1024.jpg":"1024x671","o_23796428_640.jpg":"640x419","o_23796428_480.jpg":"480x314","o_23796428_340.jpg":"340x222","o_23796428_220.jpg":"220x144","h_23796428_1280.jpg":"1280x854","h_23796428_1024.jpg":"1024x683","h_23796428_640.jpg":"640x427","h_23796428_480.jpg":"480x320","h_23796428_340.jpg":"340x227","h_23796428_220.jpg":"220x147","pp_23796428_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796428_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796428_640.jpg":"640x814","pp_23796428_480.jpg":"480x611","pp_23796428_340.jpg":"340x432","pp_23796428_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1286","hd_23796427_1920.jpg":"1920x1080","k_23796427_1280.jpg":"1280x1280","k_23796427_1024.jpg":"1024x1024","k_23796427_640.jpg":"640x640","k_23796427_480.jpg":"480x480","k_23796427_340.jpg":"340x340","k_23796427_220.jpg":"220x220","o_23796427_1280.jpg":"1280x857","o_23796427_1024.jpg":"1024x685","o_23796427_640.jpg":"640x428","o_23796427_480.jpg":"480x321","o_23796427_340.jpg":"340x227","o_23796427_220.jpg":"220x147","h_23796427_1280.jpg":"1280x854","h_23796427_1024.jpg":"1024x683","h_23796427_640.jpg":"640x427","h_23796427_480.jpg":"480x320","h_23796427_340.jpg":"340x227","h_23796427_220.jpg":"220x147","pp_23796427_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796427_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796427_640.jpg":"640x814","pp_23796427_480.jpg":"480x611","pp_23796427_340.jpg":"340x432","pp_23796427_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1297","hd_23796426_1920.jpg":"1920x1080","k_23796426_1280.jpg":"1280x1280","k_23796426_1024.jpg":"1024x1024","k_23796426_640.jpg":"640x640","k_23796426_480.jpg":"480x480","k_23796426_340.jpg":"340x340","k_23796426_220.jpg":"220x220","o_23796426_1280.jpg":"1280x864","o_23796426_1024.jpg":"1024x691","o_23796426_640.jpg":"640x432","o_23796426_480.jpg":"480x324","o_23796426_340.jpg":"340x229","o_23796426_220.jpg":"220x148","h_23796426_1280.jpg":"1280x854","h_23796426_1024.jpg":"1024x683","h_23796426_640.jpg":"640x427","h_23796426_480.jpg":"480x320","h_23796426_340.jpg":"340x227","h_23796426_220.jpg":"220x147","pp_23796426_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796426_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796426_640.jpg":"640x814","pp_23796426_480.jpg":"480x611","pp_23796426_340.jpg":"340x432","pp_23796426_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23796425_1920.jpg":"1920x1080","k_23796425_1280.jpg":"1280x1280","k_23796425_1024.jpg":"1024x1024","k_23796425_640.jpg":"640x640","k_23796425_480.jpg":"480x480","k_23796425_340.jpg":"340x340","k_23796425_220.jpg":"220x220","o_23796425_1280.jpg":"1280x853","o_23796425_1024.jpg":"1024x682","o_23796425_640.jpg":"640x426","o_23796425_480.jpg":"480x320","o_23796425_340.jpg":"340x226","o_23796425_220.jpg":"220x146","h_23796425_1280.jpg":"1280x854","h_23796425_1024.jpg":"1024x683","h_23796425_640.jpg":"640x427","h_23796425_480.jpg":"480x320","h_23796425_340.jpg":"340x227","h_23796425_220.jpg":"220x147","pp_23796425_1280.jpg":"1280x1628","pp_23796425_1024.jpg":"1024x1303","pp_23796425_640.jpg":"640x814","pp_23796425_480.jpg":"480x611","pp_23796425_340.jpg":"340x432","pp_23796425_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38518287 Threads: 4 Questions: 7105802881 Slow queries: 3302917 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608553596 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/srca-su-danas-pucala-na-fesb-u-od-voljenog-dekana-srdjana-podruga-oprostili-se-studenti-i-suradnici-a-posebno-emocije-izazvalo-je-obracanje-njegove-supruge-asje-i-kceri-jelene-1240958 [printLink] => /split/srca-su-danas-pucala-na-fesb-u-od-voljenog-dekana-srdjana-podruga-oprostili-se-studenti-i-suradnici-a-posebno-emocije-izazvalo-je-obracanje-njegove-supruge-asje-i-kceri-jelene-1240958?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 614588 [name] => sRDJAN poDRUG [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-08-08 10:43:39 [main_article_id] => 0 [alias] => srdjan-podrug [link] => /tag/srdjan-podrug ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => komemoracija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Srca su danas pucala na FESB-u: od voljenog dekana Srdjana Podruga oprostili se studenti i suradnici, a posebne je emocije izazvalo obraćanje njegove supruge Asje i kćeri Jelene [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3111 [name] => Diana Barbarić [username] => diana-barbari [email] => diana-barbari@sd.hr [password] => $2y$10$TgGal197j7nS31typ4yMh.ij7cGZinZUyNYE5yXdu6k7UZUh/oru6 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/diana-barbaric-3111 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1629 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/b5bdeb0a848ebe05496b9ad281421f26?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796450.jpg [galleryCount] => 25 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] =>

Obitelj preminulog dekana Srdjana Podruga

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796450.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Obitelj preminulog dekana Srdjana Podruga

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796461.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Damir Jurić

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796460.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Asja Podrug

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796456.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Obitelj preminulog dekana Srdjana Podruga

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796455.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Dragan Poljak

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796454.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Marijana Puljak

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796453.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Marijana Puljak

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796452.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796451.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Asja Podrug

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796449.jpg [title] => Ante Cizmic/Cropix

Petar Šolić

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796446.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796442.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Rektor i suradnici

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796437.jpg [title] => Ante Cizmic/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796436.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Obitelj preminulog dekana Srdjana Podruga

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796435.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Obitelj preminulog dekana Srdjana Podruga

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796434.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796433.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Branimir Lela

) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796432.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Jelena Podrug

) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796431.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796430.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Damir Serdar

) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796429.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796428.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Klapa sv. Florijan

) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796427.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Damir Jelaska

) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796426.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Željko Domazet

) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/23796425.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Danas je u velikoj dvorani na FESB-u, kultnom amfiteatru A100, gdje su se organizirale brojne proslave, konferencije, dani fakulteta..., održana najtužnija manifestacija koju ovaj fakultet pamti. Prije osam dana, nakon kratke i teške bolesti, preminuo je njihov dekan prof. dr. Srdjan Podrug, a danas mu je na faksu, čijim hodnicima je kročio od studentskih dana, organizirana komemoracija na kojoj su se okupili obitelj pokojnog dekana, brojni profesori, studenti, rektor prof. dr. Dragan Ljutić sa suradnicima...

---

image

Rektor i suradnici

Ante Čizmić/Cropix
---

Bilo je da ti srce pukne slušajući što su njegovi najbliži suradnici i kolege s FESB-a, a po želji obitelji samo oni su govorili o njihovom Srdjanu, imali kazati o ovom neponovljivom profesoru, znanstveniku i, kako su svi redom isticali, nevjerojatno poštenom, hrabrom i uspravnom čovjeku.

I nije to bilo po principu "o mrtvima sve najbolje": jednostavno, otišao je premladi čovjek, koji se dokazao na svim mogućim područjima i koji je, bez iznimke, ostavio trag u srcima svih s kojima se susretao.

---

---

Komemoraciju je otvorila prodekanica za nastavu prof. dr. Tea Marasović, a potom je prof. dr. Petar Šolić, prodekan za poslovanje FESB-a, ukratko predstavio životopis Srdjana Podruga.

---

image

Petar Šolić

Ante Cizmic/Cropix
---

- Rana je još svježa i vjerojatno neće nikada u potpunosti zacijeliti. Još uvijek se nadamo kako ćemo te zateći u tvojoj sobi… Svi smo mi upoznali u životu puno ljudi, ali priznat ćete, nijednog čovjeka tako čestitog, poštenog i moralnog kao što je bio Srdjan. Zato obitelji Podrug moramo poručiti da mogu biti iznimno ponosni na svog supruga i oca. Kada se izgovara njegovo ime možete visoko podignuti čela, jer je svojim radom i životom bio primjer svima nama. Izgleda da najveći i najbolji među nama uvijek ovaj svijet napuštaju prvi kako bi prvi pronašli mir u beskraju prostora. A nas ostale ostavljamo u mjestu u izrazitom nemiru. I na kraju bih ti poručio, Srdjane, kad se sretnete u tom beskraju ti i On, obojica čiste emocije, i kada se pogledate ti i On oči u oči, ne moraš treptati i skrenuti pogled jer si svojim djelima zaslužio gledati ga oči u oči – kazao je prodekan prof. dr. Branimir Lela.

- Povezao nas je svojom dobrotom, iskrenošću i svestranošću te svima omogućio da nam naš FESB bude drugi dom. Mjesto gdje ćemo njemu u spomen raditi nove ideje i čuvati ponos na ljude koji su poput njega bili dio naše ustanove. Ostat će sačuvani u vječnosti i sjećanju na ponos svih djelatnika i studenata Fakulteta - rekao je prof. dr. Damir Sedlar, predstojnik Zavoda za strojarstvo i brodogradnju.

Iznimno potresno bilo je slušati profesora prof. dr. Damira Jelaske, Podrugova nekadašnjeg profesora i mentora na doktoratu, a kasnije kolege. 

---

image

Damir Jelaska

Ante Čizmić/Cropix
---

- Bio je briljantan student, briljantan postdiplomac i briljantan doktorand, a njegova disertacija je i dandanas najcitiraniji članak iz toga područja. To je sve evidentirano i provjerljivo u bazama podataka, ali ono što nije evidentirano je njegova skromnost, osjećaj za pravdu, dobrota i poštenje - posvjedočio je prof. dr. Jelaska, kazavši da je Srdjanova ostavština život vrijedan poštovanja, bolji FESB (štoviše, najbolji tehnički fakultet u regiji!), uzorna obitelj, ali i tuga i praznina koja se ne da nadomjestiti.

- Bio je naš orijentir, naše svjetlo. Za sebe nije tražio ništa, a za druge bi napravio sve... Nevjerojatna je bila njegova ljubav prema FESB-u, ali i prema obitelji, djeci i ženi Asji. Da je Srdjan živio 500 godina, a ne samo pedesetak, uvijek bi za njega bila samo jedna kuća i samo jedna žena - u izrazito emotivnom govoru, isprekidanom suzama, kazao je prof. dr. Željko Domazet, Srdjanov kolega i suigrač u nogometu.

---

image

Željko Domazet

Ante Čizmić/Cropix
---

- Ne razumijem tu nebesku pravdu da uzima najbolje, ali vjerujem da postoji raj. Duša mu se raja nauživala. Hvala ti, Srđo, za sve. Prijatelju, odmori se - poručio je profesor Domazet.

I prof. dr. Dragan Poljak, Podrugov prodekan u prvom dekanskom mandatu, posvjedočio je o njegovim iznimnim profesionalnim i ljudskim kvalitetama.

---

image

Dragan Poljak

Ante Čizmić/Cropix
---

- Čekam da se probudim iz ove noćne more. Srdjan je bio čista dobrota... - kazao je.

Okupljenima se, u ime svoga odsutnoga supruga splitskog gradonačelnika i profesora na FESB-u obratila i Marijana Puljak te pročitala pismo prof. dr. Ivice Puljka. On je, između ostalog, naglasio da je puno više onih koji će vas tješiti u nevolji od onih koji će se veseliti vašim uspjesima. A Podrug se jako veselio svakom uspjehu svojih studenata, kolega, svog FESB-a općenito.

---

image

Marijana Puljak

Ante Čizmić/Cropix
---

O tome koliko je bio pristupačan studentima posvjedočio je u njihovo ime Damir Jurić, naglasivši kako je to prerano preminuli dekan često radio i nauštrb svog privatnog vremena. 

- Uvijek nam je pomagao i savjetom i financijski i podržavao sve naše inicijative - rekao je Jurić.

---

image

Damir Jurić

Ante Čizmić/Cropix
---

Na samom kraju komemoracije, okupljenima su se, posebno emotivno, obratile Srdjanova supruga Asja, koja je zahvalila svima na porukama podrške koje su mu slali u posljednjim danima života, te kći Jelena.

---

image

Asja Podrug

Ante Čizmić/Cropix
---

- Davali ste mu snage za svaki novi dan, a ja sam mu rekla: "Ako je itko ostavio trag, to si bio ti" - ispričala je njegova voljena Asja, podijelivši i u ovim teškim trenucima nekoliko duhovitih anegdota iz njihova života, a onda je riječ za kraj prepustila njihovom najmlađem djetetu, sedamnaestogodišnjoj Jeleni, koja je svima jasno i glasno rekla "kakav je njezin tata".

- Ljudina, legenda, kraljina...

---

image

Jelena Podrug

Ante Čizmić/Cropix
---

Završila je komemoracija, na platnu su se izvrtjele Srdjanove fotografije, zavladala je teška tišina i još dugo, dugo nitko nije ustao. Otišao je, nema nikakve sumnje, izniman čovjek, ali neće biti zaboravljen. Trag koji je ostavio je jednostavno predubok.

---

Životopis

Dr. sc. Petar Šolić, prodekan za poslovanje FESB-a, ukratko je predstavio životopis Srdjana Podruga:

Prof. dr. sc. Srdjan Podrug rođen je 6. ožujka 1971. godine u Splitu. U Splitu je pohađao i završio osnovnu školu te srednju školu u Matematičko-informatičkom obrazovnom centru. Studij Strojarstva na FESB-u u Splitu upisao je 1989. godine. Tijekom studija je dobio tri rektorove nagrade kao najuspješniji student za akademske godine. Diplomirao je 26. listopada 1994. godine pod mentorstvom prof. dr. sc. Špira Matošina. Tema rada bila je „Kontrola i predviđanje djelovanja pomorskog objekta“.

Nakon odslužene vojne obveze 1996. godine zaposlio se i od tada neprekinuto radi na FESB-u, a od lipnja 2017. radio je kao nastavnik u znanstveno-nastavnom zvanju redovitog profesora.

U prosincu 1996. upisao je poslijediplomski studij na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, smjer Teorija konstrukcija, usmjerenje Konstruiranje i oblikovanje mehaničkih konstrukcija. Dana 19. travnja 2000. godine obranio je magistarski rad pod naslovom „Istraživanje zaribavanja cilindričnih evolventnih zupčanika“ pod mentorstvom prof. dr. sc. Milana Opalića.

Doktorsku disertaciju pod mentorstvom prof. dr. sc. Damira Jelaske pod naslovom „Prilog problematici integriteta zupčanika s obzirom na čvrstoću korijena zuba“ obranio je na FESB-u 27. rujna 2004. godine i s tim stekao akademski stupanj doktora znanosti iz područja tehničkih znanosti, polje strojarstvo, grana opće strojarstvo (konstrukcije).

Kao istraživač sudjelovao je na pet domaćih znanstveno-istraživačkih projekata te na tri međunarodna znanstvena projekta u okviru Hrvatsko-slovenske bilateralne suradnje.

Od akademske godine 1996./1997. uključen je u nastavni rad na Katedri za elemente strojeva, Zavoda za strojarstvo i brodogradnju FESB-a. Uveo je dva nova kolegija na diplomskom i poslijediplomskom studiju Strojarstva, suautor je pet uputa za konstrukcijske vježbe iz kolegija „Elementi strojeva“ te autor četiri nastavna teksta objavljenima na mrežnim stranicama FESB-a. Bio je mentor studentima na 13 diplomskih radova i 41 završnom radu. Recenzirao je tri sveučilišna udžbenika i jednu internu skriptu.

Bio je autor dva stručna poglavlja u knjizi, te suautor tri ekspertize.

Od 2008. do 2011. godine bio je prodekan za znanost na FESB-u. Od 2011. do 2015. godine bio je dekan FESB-a. Od 2014. godine bio je šef Katedre za elemente strojeva, a od 2015. godine zamjenik predstojnika Zavoda za strojarstvo i brodogradnju FESB-a. Godine 2020. ponovno je izabran za dekana FESB-a, na dužnost koju je obnašao sve do 7. studenoga 2022., kada je izgubio borbu s teškom bolesti.

 

---

---

image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image

Klapa sv. Florijan

Ante Čizmić/Cropix
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Cizmic/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Cizmic/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Ante Čizmić/Cropix

Obitelj preminulog dekana Srdjana Podruga

Ante Čizmić/Cropix

Damir Jurić

Ante Čizmić/Cropix

Asja Podrug

Ante Čizmić/Cropix

Obitelj preminulog dekana Srdjana Podruga

Ante Čizmić/Cropix

Dragan Poljak

Ante Čizmić/Cropix

Marijana Puljak

Ante Čizmić/Cropix

Marijana Puljak

Ante Čizmić/Cropix

Asja Podrug

Ante Cizmic/Cropix

Petar Šolić

Ante Čizmić/Cropix

Rektor i suradnici

Ante Čizmić/Cropix

Obitelj preminulog dekana Srdjana Podruga

Ante Čizmić/Cropix

Obitelj preminulog dekana Srdjana Podruga

Ante Čizmić/Cropix

Branimir Lela

Ante Čizmić/Cropix

Jelena Podrug

Ante Čizmić/Cropix

Damir Serdar

Ante Čizmić/Cropix

Klapa sv. Florijan

Ante Čizmić/Cropix

Damir Jelaska

Ante Čizmić/Cropix

Željko Domazet

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/srca-su-danas-pucala-na-fesb-u-od-voljenog-dekana-srdjana-podruga-oprostili-se-studenti-i-suradnici-a-posebno-emocije-izazvalo-je-obracanje-njegove-supruge-asje-i-kceri-jelene-1240958 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=bb3efb4177992f7c20c3e8b9475a7ac6bfb55620 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Srca+su+danas+pucala+na+FESB-u%3A+od+voljenog+dekana+Srdjana+Podruga+oprostili+se+studenti+i+suradnici%2C+a+posebne+je+emocije+izazvalo+obra%C4%87anje+njegove+supruge+Asje+i+k%C4%87eri+Jelene&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fsrca-su-danas-pucala-na-fesb-u-od-voljenog-dekana-srdjana-podruga-oprostili-se-studenti-i-suradnici-a-posebno-emocije-izazvalo-je-obracanje-njegove-supruge-asje-i-kceri-jelene-1240958 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fsrca-su-danas-pucala-na-fesb-u-od-voljenog-dekana-srdjana-podruga-oprostili-se-studenti-i-suradnici-a-posebno-emocije-izazvalo-je-obracanje-njegove-supruge-asje-i-kceri-jelene-1240958 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => komemoracija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Splitkomemoracija

Srca su danas pucala na FESB-u: od voljenog dekana Srdjana Podruga oprostili se studenti i suradnici, a posebne je emocije izazvalo obraćanje njegove supruge Asje i kćeri Jelene

Piše Diana Barbarić
15. studenog 2022. - 15:54

Danas je u velikoj dvorani na FESB-u, kultnom amfiteatru A100, gdje su se organizirale brojne proslave, konferencije, dani fakulteta..., održana najtužnija manifestacija koju ovaj fakultet pamti. Prije osam dana, nakon kratke i teške bolesti, preminuo je njihov dekan prof. dr. Srdjan Podrug, a danas mu je na faksu, čijim hodnicima je kročio od studentskih dana, organizirana komemoracija na kojoj su se okupili obitelj pokojnog dekana, brojni profesori, studenti, rektor prof. dr. Dragan Ljutić sa suradnicima...

Bilo je da ti srce pukne slušajući što su njegovi najbliži suradnici i kolege s FESB-a, a po želji obitelji samo oni su govorili o njihovom Srdjanu, imali kazati o ovom neponovljivom profesoru, znanstveniku i, kako su svi redom isticali,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 09:03