StoryEditorOCM
Splitplexus konferencija

Splitski liječnik koji rastura i na Harvardu dovodi nam svjetsku znanstvenu kremu: stižu Nobelovac, Realov liječnik...

Piše SPLIT SD
12. rujna 2023. - 09:34

Mladi Splićanin dr. Alen Juginović, koji trenutno radi kao liječnik i neuroznanstvenik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Harvard u SAD-u gdje istražuje utjecaj loše kvalitete spavanja na zdravlje koncem ovoga tjedna u splitskom Hrvatskom domu organizira Međunarodnu biomedicinske konferencije Plexus s participacijom dobitnika Nobelove nagrade.

Nije to prvi put dr. Juginović organizira dolazak svjetske znanstvene kreme u Split, a ovoga puta u nizu renomiranih predavača na Plexus stiže i dobitnik Nobelove nagrade prof. Martin Chalfie, medicinski direktor nogometnog kluba Real Madrid dr. Niko Mihić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta Harvard prof. George Daley, članica centra za individualiziranu medicinu vodeće svjetske bolnice Mayo Clinic dr. Adrijana Kekić, medicinska direktorica za neuroznanost tvrtke Roche Switzerland dr. Ivana Vodopivec, predsjednica Intuitive Foundation dr. Catherine Mohr (ova tvrtka je ogranak američke tvrtke Intuitive Surgical koja proizvodi vodeće robote u medicinskoj kirurgiji naziva Da Vinci roboti), dvoje vodećih profesora s američkog sveučilišta MIT – prof. Ed Boyden i prof. Robert Langer (suosnivač tvrtke Moderna i brojnih drugih biomedicinskih tvrtki), bivši predsjednik Nobel Foundation koji donosi odluke tko dobiva Nobelovu nagradu – prof. Carl-Henrik Heldin te hrvatski radiolog i voditelj emisije Dr. Beck - dr. Natko Beck.

-  Nakon smo na našim prethodnim godišnjim konferencijama od 2017. do 2022. u Split doveli preko 2300 mladih biomedicinskih profesionalaca iz 27 zemalja svijeta i 9 dobitnika Nobelove nagrade te bili nagrađeni od strane Europskog parlamenta za kvalitetu organizacije istih, putem nove konferencije Plexus želimo povezati i inspirirati mlade biomedicinske profesionalce diljem svijeta s karijernim putevima, izazovima i uspjesima lidera u medicini, kao i najnovijim medicinskim saznanjima i budućnosti medicine. Iznimno smo ponosni što na Plexus dolaze gosti iz gotovo 25 zemalja svijeta te nam participiraju brojni lideri u medicini koji će biti prisutni na press konferenciji i svečanom otvorenju gdje ćemo opisati viziju ove jedinstvene konferencije, značaj za hrvatski konferencijski turizam te druge projekte koji uključuju i partnerstvo s vodećim biomedicinskim institucijama u svijetu kao Sveučilište Harvard i Cleveland Clinic s kojima putem naše organizacije Med&X omogućujemo jedinstveni program kliničkog i znanstvenog usavršavanja za hrvatske studente medicine - najavljuje dr. Juginović.

Cijeli program konferencije koja se održava od 15. do 17. rujna možete vidjeti na web stranici www.medx.hr

Konferencija je otvorena i za cijelu javnost, s posebnim naglaskom za goste iz biomedicinskog područja, te se ulaznice za program mogu kupiti po cijeni od 15€ na ulazu u Hrvatski dom neposredno pred svečano otvorenje koje se održava ovaj petak u 17 sati.

 

Plexus 23 Program Latest by Slobodna Dalmacija on Scribd

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 22:27