StoryEditorOCM
SplitNAPRID SIROMAŠNA!

‘Split tobože nema praznih gradskih prostora, a vidite ovaj koji tri godine zjapi prazan pored popularnog pazarića‘

Piše Frano Kiso
9. siječnja 2024. - 18:24

Nemar prema gradskoj imovini, tako je svoj dopis Slobodnoj Dalmaciji naslovio Denis Pejković, pokretač Građanske inicijative "Naprid Plokite naprid Siromašna", a sve s ciljem upućivanja na jedan neobičan slučaj u ovom dijelu Splita.

Naime, neovisnog kotarskog vijećnika muči činjenica kako pune tri godine zjapi prazan gradski prostor koji se nalazi u suterenu ispod kotarskih prostorija na Plokitama.

image
Denis Pejković

– Grad Split niti raspisuje natječaj za iznajmljivanje prostora, niti ga privodi svrsi. Iz nekoliko izvora smo prije pola godine saznali da bi tu trebala biti kuhinja za osnovce koji imaju problem s celijakijom. Je li u tu svrhu potreban čitav prostor, nismo baš sigurni, ali je činjenica da se baš ništa ne radi na uređenju prostora – objašnjava Pejković situaciju s ovom nekretninom površine od 300 metara četvornih.

image

Denis Pejković

Joško Šupić/Cropix

Vijećnik veli da je ovo samo dio priče o nebrizi gradske vlasti prema svojoj imovini, odnosno imovini građana u cjelini.

– Grad Split tek je nedavno pokrenuo proceduru uknjižbe na društveno vlasništvo većine terena na Plokitama, a nakon više od dvije i pol godine po pitanju rješavanja suvlasništva vrijednog zemljišta u Vinkovačkoj tek je nedavno podnio zahtjev za procjenu vrijednosti – ogorčen je Pejković, zajedno s građanima okupljenim u Građanskoj inicijativi "Naprid Plokite naprid Siromašna".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 01:52