StoryEditorOCM
SplitNIJE JEDINA

Splićanka upozorava na prevaranticu koja operira po gradu: ‘Kupit će vas šarmom, a olakšat za lancune i šugamane...‘

Piše Lucija Vujnović
11. rujna 2023. - 12:04

Troškovi najma stana najveći su mjesečni izdatak, a iznosi polako počinju nadilaziti mjesečna primanja građana.

Jedna je djevojka pronašla način kako da si osigura besplatan smještaj, barem na nekoliko dana, a u Facebook grupi "Tražim stan/nudim stan" razotkrili su je te su odmah upozorili stanodavce na njezine aktivnosti.

"Možete očekivati da će vam se javiti jedna cura iz Novske, s inicijalima M. G. Kupit će vas s pričom, šarmom i jednostavnošću. Pričat će vam sve što želite čuti, složit će se sa svime što kažete. Novac će vam dati sutra, pa preksutra, pa nakon posla, pa nakon smjene na poslu, pa će izgubiti novčanik s karticama", upozorava J. B.

"Nakon četiri dana ona će pobjeći iz vašeg stana s vašim stvarima. Olakšat će vas za posteljinu, jastučnice, lancune, desetak šugamana itd. Vi ćete je zvati, ona će sve brojeve izgasiti, a profil na Facebooku zaključati. Pretpostavljam da je uvijek isti uzorak ponašanja, javlja se preko Facebooka kad objavite oglas za stan. Vjerojatno je već našla smještaj kod nekoga od vas jer je od nas pobjegla jučer."

Posteljina koju je ukrala vlasnici ovoga stana, kaže, u vrijednosti je do 200 eura, no zabrinuto kaže da će možda nekome drugome ukrasti nešto vrjednije.

Uplata na račun

Nakon što je objavila upozorenje, javili su se ljudi koji su također doživjeli isto s ovom curom.

"Bila i kod mene... Draga, umiljata, simpa cura (isti inicijali) iz Novske. Sa sličnom šemom. Uplata na račun trebala bi stići svaki čas (uplata meni nije sjela), pa zajedno s njom odlazak na banku, ispred koje shvati da je zaboravila novčanik, pa traženje novčanika po apartmanu. Navodno je izgubila novčanik kartice, osobnu..." piše E. K., koja u nastavku objašnjava kako se snašla da dobije svoj novac.

"Ja sam zadržala njene kofere i torbe dok mi ne donese novac za platiti tri dana, koliko je bila u apartmanu. Donila je novac na kraju tog dana, rekla da joj je posudija neki svećenik. Uzela je svoje stvari i rekla da ide na Pujanke u neki stan na dugoročno. Jako ružno iskustvo."

A vlasnica stana koja je objavila upozorenje pozabavila se i istraživanjem o ovoj mladoj, ali vještoj prevarantici.

"Kad ukucate njeno ime i prezime u Google, izbaci vam prvo njen profil na LinkedInu. Ona je CEO mlade firme, na YouTubeu imate njena videa gdje drži predavanja o svojoj firmi pred punim auditorijem, prima nagrade za mlade start-up teamove... I to sve prošle godine. Što se dogodilo curi u međuvremenu – ne znam. Ali ne operira sama po Splitu. Ima pomagača."

Uvijek ima i onih koji sve okrenu na šalu, pa tako M. B. piše:

"Možda žena uopće ne traži smještaj, nego oprema svoje apartmane."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 07:37