StoryEditorOCM
Splitide joj kaznena

Splićanka izludila šefa i stanicu: počelo je pozivom o stradalom pješaku, a onda su stvari izmakle kontroli

Piše Ivica Marković
13. srpnja 2023. - 12:05

Svit je skroz poludija, dokon je ili mu je udrilo sunce u glavu.

Kako drugačije protumačit "komediju" ili "tragediju" koju je službi 112, Hitnoj pomoći i djelatnicima Druge policijske postaje priuštila 31-godišnja Splićanka. Ona je ničim izazvana, a možda je i izazvana nekim supstancama, još 11. lipnja nazvala žurne službe i lažno dojavila da se u Ulici slobode dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena jedna osoba i to pješak. I nije joj bio dovoljan poziv prema 112, već je nazvala i Hitnu pomoć i dojavila im istu laž.

Naravno, po takvoj dojavi žurne službe (hitna pomoć) su izišle na teren, prošle Ulicu slobode uzduž i poprijeko i naravno nisu uočili nikakvu prometnu nesreću, a nisu pronašli ni teško ozlijeđenu osobu.

Zbog toga je 31-godišnjakinja privedena na kriminalističku obradu zbog sumnje da je ostvarila obilježja kaznenog djela Lažna uzbuna. Kriminalističkom obradom je utvrđena sumnja da je 11. lipnja mobitelom nazvala žurne službe i lažno dojavila događaj prometne nesreće s teško ozlijeđenim pješakom u Splitu, te zatražila dolazak hitne pomoći koja je izašla na mjesto dojavljenog događaja.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 31-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

I ne smeta samo vrućina ovoj 31-godišnjakinji.

Najnoviji slučaj zbio se na otoku Hvaru, gdje je prije nekoliko dana, odnosno večeri oko 3 sata u noći, muškarac nazvao Hitnu pomoć i rekao kako mu jako lupa srce i da se boji za svoje zdravlje. Prethodno je taj isti muškarac svojim automobilom prošao kroz Jelsu i otišao u 51 kilometar udaljeni Sućuraj. Došavši u Sućuraj nazvao je Hitnu pomoć iz Jelse, kroz koju je ne tako davno prošao automobilom i požalio im se da mu srca lupa, što i nije loše, jer da mu nije lupalo sigurno ne bi mogao nazvati Hitnu pomoć. I tako su se djelatnici Hitne pomoći žurno uputili po "mrkloj noći" u Sućuraj jer je čovjeku lupalo srce.

Kada su nakon 51 kilometar noćne vožnje po jednoj od najgorih prometnica u državi došli do "unesrećenog" utvrdili su, uz njegovu pomoć, da je on tu noć, tijekom izlaska popio nekoliko energetskih napitaka i da mu zbog njihove konzumacije srce malo jače lupa. Nakon (ne)pružene pomoći, jer nije bilo potrebe za nikakvom medicinskom reakcijom, djelatnici Hitne pomoći su se istom "najgorom prometnicom u državi" vratili u Jelsu, dok je čovjek sa "lupajućim srcem" ostao u Sućurju da u tihoj noći osluškuje kucaje svoga srca.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 05:51