StoryEditorOCM
Splitigre pražnjenja

Splićani u ovom kvartu prisilno sami odvozili smeće, kad je došla ‘čestitka‘ iz Čistoće proradio dišpet. Prepiska je hit

Piše split sd
14. rujna 2023. - 15:53

Jeste li imali problema s odvožnjom smeća u kolovozu? E pa izgleda da neki jesu. Konkretno, stanari Borčićeve u Varošu. 

Naime, početkom mjeseca na adresama 1, 3, 5, 7 i 9 se nekoliko dana nije pojavio nitko od djelatnika Čistoće da isprazni kante. Nakon što su se stanari na to požalili mailom, rečeno im je kako je se to (nije) dogodilo - poradi bolovanja. Stoga, Tomislav Svalina iz Borčićeve 7 je sastavio odgovor koji je glasio:

"Došao je račun za 28 pražnjenja spremnika u obračunskom razdoblju, a vi to niste napravili. Unaprijed zahvaljujem na ispravci vašeg računa za kolovoz."

I, tu počinje zanimljva dopiska. Na mail odgovara Marin Jadrić, poslovođa operativno-tehničke službe:

"Dana 07.08.2023. godine odgovoreno je na Vaš dopis od 04.08.2023. godine pod predmetom odvoz smeća Varoš da je Čistoća imala problema sa odvozom u tom tjednu te da bi naredni tjedan sve trebalo biti u redu.

Bez obzira na problem sa odvozom sav komunalni otpad je odvezen, dakle kante su ispražnjene i komunalni otpad prikupljen oko kante.

Vi ste odgovorili istog datuma po zaprimanju maila da se zahvaljujete na javljanju i da imate razumijevanja. Hvala Vam najljepša na razumijevanju, jako ste ljubazni. Ugodan dan i svako dobro Vam želim."

Na ovo mu Svalina šalje slike stanja kanti na 04. i 05. kolovoza, kada susjedi kreću s osobnim odvozom smeća.

image
privatni album

Osim toga, piše: 

"Meni je drago da je vama trebalo samo sedam dana da normalizirate odvoz smeća u Varošu, pogotovo u Borčićevoj ulici. I na tome vam jesan zahvalan. Ali, kao što sam napisao ranije, vi niste napravili 28 pražnjenja spremnika u našoj, a ni u susjednim ulicama, na koliko glasi račun. 

Ja vam zahvaljujem na tome šta ste vi sve počistili jednom kada se situacija sa djelatnicima normalizirala. Ali vi niste bili tu da, drugi dan nakon šta su se napunile kante, u Borčićevoj i okolnim ulicama date ruke sa smećem koje se pješke, a kasnije i skuterom, vozilo i bacalo dalje jer nismo mogli dvor i ulicu blokirati vrećama smeća usred ljeta. Tako da vam ne stoji da ste napravili onih 28 odvoženja smeća na računu."

Poslovođa Čistoće mu odgovara da, budući da je bilo komunalnog otpada i oko kante, koji je Čistoća svejedno prikupila, "odvoz je izvršen", i to "ne dodatni već naknadni za redovni" te je "ukupan broj odvoza isti". 

image
Duje Klaric/

Svalina replicira kako mu je "drago" što u Čistoći "tako kreativno razmišljaju", ali naglašava da zaposlenici te gradske firme u dvoru Borčićeve 1, 3, 5, 7 i 9 u kolovozu nisu bili 28 puta. 

"Mislim da nitko ne može naplatiti uslugu koju nije obavio, pogotovo što smo se mi susjedi morali organizirati i voziti smeće čak i na selo, oni koji su išli. I sad bi vi naš odvoz smeća htjeli naplatiti pod svoj. Mislim da vam to tako ne ide. 

Veselimo se umanjenom računu za prošli, osmi, mjesec pa makar to morali i na druge načine dokazivati; da vas nije bilo i da posao niste radili u navedenom periodu. Bar ne u obujmu koji naplaćujete svaki mjesec. 

Vjerujem da ćemo se od sada čuti na mjesečnoj razini jer i ovaj mjesec (rujan) možda budete kratki sa odvozima smeća kako ste krenuli", poručio je Varošanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 23:26