StoryEditorOCM
Splitiznenadio ih advent?

Splićani se nabacivali kukom i motikom po gradskoj vlasti zbog puste Pjace, a jutros - iznenađenje. I obećanje

Piše Frano Kiso
11. prosinca 2023. - 11:18

Splićani su posljednjih dana, najviše po društvenim mrežama, sasuli kuku i motiku zbog neokićene i puste Pjace. 

Odnarođeni Narodni trg ilitiga Pjaca bez ljudi, šušura i božićnih ukrasa u doba Adventa mnoge je iziritirao pa su uprli prostom u aktualnu gradsku vlast, smatrajući je direktnim krivcem za pustoš koja tamo vlada.

Ni bora, ni girlandi, ni balunčića, ni ljudi... Fotografije pune i raskošno uređene Pjace od prije nekoliko godina i usporedba s ovogodišnjom dijelile se na sve strane, a sve uz komentare: ‘Ubili ste grad...‘; ‘Osvećujete se ugostiteljima...‘

image
Nikola Vilić/Cropix

No, čini se da su kritike bile dovoljno glasne da su se čule do Banovine, pa se jutros na Pjaci ukazala jedna jelka. Navodno će se uskoro i okititi. Da je jelka stigla na Pjacu nije promaklo ni jednom Getaninu, koji stoji iza Facebook profila Vilajske litanije. Nije mu promaklo ni ti da isprid Stare gradske vijećnice postavljanje jelke nadgleda dogradonačelnik Bojan Ivošević. Ne budi lijen odmah je to objavio na Fejsu i to pod rubrikom  "Da nije maćan, bija bi moćan..."

- Uglavnom, na nevješto škljocnutoj fotografiji vidimo čovjeka koji bi, po logici stvari, trebao biti na poslu za radnog vremena, ali on ipak čuva jelku da je tko ne bi odnio s Pjace, a jedini koji bi je odnijeti mogao je sam on - napisao je Getanin.

- Kasnila je javna nabava, kasno je raspisan natječaj, ali je Pjaca definitivno bila u planu za kićenje. Danas Parkovi i nasadi postavljaju infrastrukturu, sutra u podne je kićenje jelke - kazao nam je Siniša Gašparević, direktor Parkova i nasada. 

Jelku će s komunalcima zajedno kititi ekipa iz Juraja Bonačija. 

Pa dobro. Ako je nekoga i iznenadilo što svake godine početkom prosinca bude Advent i da bi trebalo povesti brigu o kićenju glavnog gradskog trga, drago nam je da će se ipak urediti i kad već nije Svetog Nikolu onda bar Svetu Lucu dočekati kako spada.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 13:16