StoryEditorOCM
Splitbura se ne stišava

Splićani sasuli paljbu protiv bogatih investitora, ukazuju na kompromitirajući dokument: ‘A di su ovdje potpisi?!‘

Piše Lucija Vujnović
6. listopada 2023. - 15:30
Dogradonačelnik Bojan Ivošević snimljen ljetos s investitorima Small Malla, braćom Zulfikarpašić i Johanom Breitenderom, predsjednikom Uprave Breitender immobilien ParkingVojko Bašić/Cropix

Grandiozni projekt koji izaziva mnoštvo reakcija je budući garažno-poslovni objekt Small Mall, smješten u centru Splita.

Uočen je niz nepravilnosti, a u svojoj prijavi Građevinskoj i drugim inspekcijama sve je opisala splitska arhitektica Mariana Bucat, koja piše da "u konkretnom slučaju ima puno više nepravilnosti nego zakonitosti, odnosno – jako je teško pronaći ovdje išta zakonito".

Njezinu tvrdnju potvrđuje i dokument koji prikazuje geodetski projekt kojim su formirane građevinske čestice, no - bez potpisa međašnika. Sve to uočio je Mario Rovan iz Građanske inicijative Split. 

Pogledajte, ovo raste brzinom munje! Zavirili smo na Ibrahimovićevo gradilište usred Splita, radnici ne staju...

- Dostavljam dio Geodetskog elaborata kojim su formirane čestice za gradnju Small Malla. Vidi se kako su utvrđene međe bez suglasnosti međašnika jer se nisu odazvali. Međutim, na uvidu su bili Srdelić Mladen i Maleš Davor, koji su zahtijevali prethodno uvid u arhitektonski projekt i bio je predstavnik Credo banke bez ovlaštenja. Geodetski elaborat je na kraju ovjeren u Katastru iako mu je nedostajala hrpa potpisa - piše te u mailu prilaže geodetski projekt. 

Na fotografijama spisa jasno se vidi da tamo gdje su trebali biti potpisi stoje napomene poput "obaviještena, nije se odazvala", "stranka bila prisutna, ne želi potpisati" itd. 

- Zanimljivo je da suglasnost za međe nije dala ni "Credo banka", koja je tada bila uknjižena kao vlasnik prava građenja - ističe Mario. 

Fotografije koje nam je poslao prikazuju ZK uloška prava građenja koje je tada imala Credo banka d.o.o., a sve se to nalazi u spisima u Banovini. Dodaje da su fotke urađene kod uvida u spis od stranaka u postupku u lipnju 2015. godine.

image

Geodetski projekt Small Mall

Mario Rovan/
image

Geodetski projekt Small Mall

Mario Rovan/
image

Geodetski projekt Small Mall

Mario Rovan/
image

Geodetski projekt Small Mall

Mario Rovan/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 01:48