StoryEditorOCM
Splitipak se može

Splićani posumnjali da im je u zgradi otvorio ilegalni hostel, a onda im je prekipjelo: Riješili smo stvar u tri dana!

Piše Lucija Vujnović
17. kolovoza 2023. - 09:08

Često se komentira da za dolazak inspektora treba dugo čekati, ali u slučaju stambene zgrade na Mažuranićevom šetalištu u Splitu se dogodilo iznenađenje. Stanari stambene zgrade su imali problem s hostelom koji se otvorio u stambenoj zgradi bez znanja ostalih stanara (nije postojala nikakva oznaka na parlafonu ni stanu u kojem se nalazi hostel).

Problem je nastao nakon što su gosti hostela, ne znajući gdje zvoniti, zvonili stanarima na parlafon i na vrata stanova tražeći hostel (u bilo koje doba dana i noći), sjedili po stepenicama, bacali opuške, ostavljali ulazna vrata portuna stalno širom otvorena… Sve navedeno je uznemiravalo stanare i izazivalo im nesigurnost.

- Nadali smo se da će se stanje popraviti, ali ništa od toga. Održan je sastanak stanara i odlučeno je da se nešto poduzme, stoga sam ja kao predstavnik stanara kontaktirao Turističku zajednicu grada Splita. Djelatnica Turističke zajednice je utvrdila da hostel nije registriran, te je našu prijavu proslijedila Državnom inspektoratu. Sutra sam kontaktirao Državni inspektorat i saznao da su zaprimili našu prijavu, ali da imaju malo raspoloživih inspektora, a mnogo prijava, te da ne mogu potvrditi kada će izaći na teren - opisao je cijeli proces predstavnik stanara (puno ime i prezime poznato redakciji). 

image
Saša Burić/Cropix

Pretpostavio je, kaže, da reakcije od strane nadležnih neće stići tako brzo, no dogodilo se upravo suprotno.

- Promislio sam da će proći ljeto, a hostel će u međuvremenu zatvoriti, dok dođe na red za obilazak inspektora. Za dva dana nas je dočekalo ugodno iznenađenje. Glavna inspektorica Državnog inspektorata je došla u našu stambenu zgradu s dva policijska službenika i prevoditeljicom, utvrdila da je hostel nelegalan te ga je zatvorila. Od prve prijave Turističkoj zajednici grada Splita do izlaska na teren glavne inspektorice Državnog inspektorata je proteklo samo tri dana!

- Ovim putem želim zahvaliti glavnoj inspektorici Državnog inspektorata, policiji, prevoditeljici i Turističkoj zajednici grada Splita, što su nama, stanarima Mažuranićevog šetališta u Splitu, omogućili miran i siguran život u našoj stambenoj zgradi - poručio je predstavnik stanara koji se nada da će ova priča potaknuti i druge da prijave ovakve slučajeve jer to može dovesti do značajne promjene na bolje. 

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 00:53