StoryEditorOCM
SplitU SRIJEDU

Splićani, dođite po dozu nostalgije u gradsku knjižnicu; glavni lik je šjor s uvijek urednom frizurom i njegov objektiv

Piše Split SD
19. prosinca 2023. - 00:06

Fotomonografija Feđe Klarića u povodu 50 godina bavljenja fotografijom bit će predstavljena u srijedu, 20. prosinca u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića u Ulici slobode s početkom u 20.30 sati.

Feđa Klarić neprikosnoveni je kroničar i istinski vizionar čiji objektiv bilježi ključne trenutke života na splitskom i dalmatinskom području.

Svojim fotografijama i dalje ostavlja značajan trag u medijskom životu Splita, Dalmacije i Hrvatske, a više od pola stoljeća njegovih nevjerojatnih vizualnih priča iz Splita predstavljeno je u njegovoj fotomonografiji "Feđa – 50 godina fotografije".

U programu će, osim Feđe Klarića, sudjelovati i Jurica Pavičić, Grozdana Ribičić, Damir Šarac, i Ana Žanko, dok je za glazbeni dio programa zadužen vokalni ansambl "Jedinstvo" Split.

image

Damir Šarac

Nikola Vilić/Cropix

"Feđa – 50 godina fotografije" deveta je knjiga u nakladničkom nizu Bibliothece Spalatine GKMM-a, posvećene njegovanju i očuvanju zavičajnosti Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Od svega najdraža mu je foto-kritika. Pogotovo kad donese rezultat, pa ono šta je fotograf izvrga ruglu bude odstranjeno. Onda je sritan ka malo dite. Moran na kraju priznat da ja više ne vodin njega, nego on vodi mene. I u lift i u sobu i uza skale i niza skale i priko ulice da me auto ne smeči. Davno se on osamostalija, ali ja san se veza. (Miljenko Smoje).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 18:10