StoryEditorOCM
Splitonline informator

Spas za splitske roditelje; sada na jednom mjestu mogu vidjeti sve događaje namijenjene djeci. Svašta ima ovog tjedna...

Piše Mia Uzinić
29. siječnja 2024. - 18:47

"Split za djecu" prvi je online informator na kojem roditelji splitskih mališana mogu pronaći informacije o događajima za najmlađe. Iza ovog projekta stoji Romana Ban, a ovog tjedna djecu očekuje pregršt događaja koje vrijediti posjetiti.

image

Romana Ban
 

Joško Supić/Cropix

Održat će se ciklus čitanja priča djeci od četiri do sedam godina "Priče za dobro jutro: Klupa prijateljstva", a prvo okupljanje bit će 30. siječnja u 10 sati u Knjižnici Brodarica. "Mala čarobna čitaonica: Pjetlićeva družina" održat će se isti dan u 18 sati u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića.

Glazbeno lutkarska radionica za djecu "Karneval životinja" također će se održati 30. siječnja u 19 sati, a u 45 minuta glazbeno-lutkarske adaptacije u koprodukciji Hrvatskog doma Split i Gradskog kazališta lutaka Split, četiri talentirana glumca i jedan izvrstan klavirist na duhovit i zabavan način prikazat će vam Karneval životinja kakav još niste vidjeli. Cijena ulaznice je pet eura, a mjesto radnje je Koncertna dvorana Ive Tijardovića.

image




 

Božidar Vukičević/Ilustracija/Cropix

U Knjižnici Mejaši-Kila, 31. siječnja u 18 sati čitat će se priča "Suli u avanturi-Prijateljstvo", a 3. veljače u 18 sati u knjižnici Bol-Plokite održat će se likovna radionica "Karnevalske maske" koju će voditi slikarica i pjesnikinja Jagoda Kecman

Za srednjoškolce će se u prostorijama Umjetničke akademije 3. veljače od 10 do 12 sati održati radionica "Dizajnerska početnica: Splitopoly", a tijekom radionice polaznici će se baviti kreativnim redizajnom igre "Monopoly". 

Radionica pisanja za djecu od 2. do 5. razreda održat će se 3. veljače od 10:30 do 12 sati u "Culture Hub Croatia". 

Djeca će na radionici čuti priču o Henryju koji je volio jesti knjige i saznati u kakve se sve neobične situacije mogu dovesti njihovi likovi ako pojedu nešto što ne bi smjeli. Cijena radionice je 12 eura. 

image
Duško Marušić/Ilustracija/Cropix

Djeca od pet do 12 godina na istom će mjestu idućeg dana imati priliku izraditi čarobne šešire. Radionica će se održati u dvije grupe: prva grupa od 14 do 16 sati, a druga grupa od 16 do 18 sati. 

Pod vodstvom Tatjane Kostrenčić Janković, djeca će imati priliku izraditi svoj čarobni šešir od raznovrsnih materijala (zvjezdice, pomponi, šarene trakice, raznobojne žice, plastelin...). Sav materijal je uključen u cijenu ove radionice koja iznosi 15 eura. 

image
Nera Šimić/Ilustracija/Cropix

Radionica "Tinker space day" održat će se 4. veljače u "Tinker Labs Split", u 10 sati za djecu od četiri do šest godina, a u 12 sati za djecu od sedam do 12 godina. Cijena radionice je 20 eura.

Dodatne informacije o svim događajima potražite na Instagramu ili Facebooku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 20:30