StoryEditorOCM
SplitSJEČA GLAVA

Puljak zbog Karepovca smijenio predsjednika Nadzornog odbora ‘Čistoće‘: ‘Nisam iznenađen, ali bilo je neprihvatljivo...‘

Piše Split SD
22. prosinca 2023. - 14:45

Ante Renić, predsjednik Nadzornog odbora "Čistoće" je razriješen s te funkcije. Gradonačelnik Ivica Puljak ga ne želi više kao nadzornika gradske firme, a odluka je donesena netom nakon što je Renić tražio od direktora Ivice Karoglana da s Planom poslovanja dostavi i računicu oko Karepovca, navodi Dalmatinski portal.

image

Ante Renić

Privatni album

Kako se rok zatvaranja bliži, a Lećevica neće biti završena do projekcija o popunjenosti gradskog odlagališta, Renića i članove Nadzornog odbora je zanimao i plan uprave za daljnje korake. Odnosno, kako će riješiti problem i koliko će se, među ostalim, to odraziti na financije, hoće li krenuti s uštedama i novca i prostora, pa primjerice stavljati tanji sloj zemlje, imaju li plan za odlagati negdje drugdje i koliko bi to Splićane koštalo.

image
Josko Šupić/Cropix

Kako plan nije dostavljen, Renić je otkazao sjednicu Nadzornog odbora. O planu poslovanja je trebala raspravljati Skupština, odnosno Grad Split kao vlasnik, što bi bio nedemokratski potez da se plan poslovanja usvoji bez potvrde nadzornika. Od Karoglana iz Grada nisu tražili da dostavi planove oko Karepovca, nego su smijenili Renića, a Skupštinu odgodili.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Nije me iznenadila razrješnica. Zaista mi je bilo neprihvatljivo prijeći preko elementarnih stvari koje se odnose na Karepovac i gradsku firmu te da odbijaju dostaviti taj plan. Žalosno mi je da se uprava Čistoće, Grad ni Županija ne žele otvoreno baviti s tim - rekao nam je Renić kada ga je Dalmatinski portal nazvao za komentar.

Inače, Renić je sada u stranci Direkt, nekadašnji je suradnik Puljkovih, a na mjesto nadzornika je izabran u prvom dijelu mandata. Renić je kao nadzornik "Čistoće" ostavljen kao stručnjak sve do sada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 01:11