StoryEditorOCM
SplitPusti me proć

Prometni kolaps u splitskom kvartu: ‘Ovako je svaki dan, vozila samo što nam u stanove ne uđu‘

Piše Božidar Lončar
7. prosinca 2023. - 12:03

Ajme kakvo jutro na Bolu! Oni koji žive pored Osnovne škole su trebali imati čelične živce s obzirom na ono što se događalo jutros. Susjede je probudila buka zbog radova na križanju Velebitske i Ulice slobode. Ništa od kave na suncu na balkonu. 

Na raskrižju ispod njega potpuni prometni kolaps i odraz prometne nekulture. Građani su morali šetati po cesti jer su automobili i dostavna vozila zakrčili nogostup.

- Je li ovo normalno, što da Vam kažem - dobacuje susjed koji je pogledom tražio vozače želeći s njima razmijeniti koju "besidu".

image
Božidar Lončar/Slobodna Dalmacija

Stanari Ulice slobode naviknuli su se da na ulici jedva mogu proći od automobila. Vozila je iz godine u godinu sve više, parkira se između stabala gdje bi trebalo biti malo zelenila, ispod stepenica i u prolazima između zgrada tako da invalidska i dječja kolica jedva mogu proći. Ajde i to se tolerira. Ali parkiranje po sredini nogostupa i ostavljanje vozila bez poruke ili upozorenja je beozbrazluk koji pokazuje nepostojanje niti minimuma prometne kulture. 

- Na ovo smo naviknuli i prije nego što se opet otvorio kvartovski dućan. Sad kad je opet otvoren je ludilo, vozila samo što u stanove ne uđu. Drago nam je da je opet otvoren jer smo po kruh morali šetati do Doma kulture, Solinske ili "Muslimanke". Nije mi bilo svejedno poslati djecu po kruh. Za prvu ruku je dobro, ali kroz ulicu se jedva može proći. Stalno se osvrćeš oko sebe da te netko ne bi udario automobilom - rekli su nam stanovnici Bola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 09:53