StoryEditorOCM
Split‘ulazi u škarice...‘

Poznati splitski ugostitelj opisao frapantne incidente na gradskoj cesti: ‘Skoro sam poginuo! Dva puta u sat vremena!‘

Piše split sd
16. kolovoza 2023. - 13:22

Poznati splitski ugostitelj Danijell Nikolla, vlasnik restorana Corto Maltese, objavio je na društvenim mrežama kako je skoro poginuo dva puta u razmaku od samo sat vremena.

- Jučer sam skoro poginuo! 2 puta u sat vremena! U oba slučaja sam vozio motor iz pravca vile Dalmacije do Kašjuna. Znači, u 200 m ravne vožnje, taksi nas pretječe, ulazi u škarice, izgurava nas s ceste da bi stao na kraj kolone 20 metara dalje. Brzina kojom voze Meštrovićevim šetalištem pri tom uporno pretječući buseve, aute, motore, rikše i zaobilazeći pješake, trkače i bicikliste je nevjerojatna. Pretekne te 100 na sat, samo da bi stao na sred ceste 20 metara dalje da bi skupio goste, 20 metara od ugibališta. Stvarno je ČUDO što se do sada nije dogodila nesreća sa većim posljedicama, ali je isto tako gotovo SIGURNO da hoće! - tvrdi Nikolla.

image

Danijell Nikolla, vlasnik splitskog restorana Corto Maltese

Saša Burić/Cropix

Navodi kako su koncentracija sumanutih taksi vozila i još veća koncentracija pješaka/vježbača uz dobar dio ceste, bez pločnika, pretvorili ovu prometnicu u Huner games preživljavanje. 

- Možda se neko toga dosjeti pa ponudi kao turističko/avanturističku turu.​ Marjan games!  - napisao je uz dodatak​ *EBEM VAM MATER!

Njegov status na Facebooku komentirali su mnogi, a većina je imala negativna iskustva s taksistima, a podijelili su i osobna svjedočanstva o lošem stanju sigurnosti na Meštrovićevom šetalištu.

image
Vojko Bašić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 09:42