StoryEditorOCM
SplitSLUČAJ PELEGRINKA

Pogledajte proročansku poruku Splićanke napisanu prije osam godina i komentar Ivoševićevog suradnika Srđana Marinića!

Piše Božidar Lončar
13. lipnja 2023. - 14:22

U Facebook grupi Split i oko Splita objavljena je fotografija komentara Srđana Marinića, bliskog suradnika Bojana Ivoševića, iz 2015. koji je komentirao događaje oko početka realizacije projekta Small Mall. 

- Podrška stanarima Istarske i Riječke ulice. Nitko nas neće obraniti od ovakve gradske uprave, ako se sami ne obranimo. Nažalost, građani se moraju braniti od onih koje su građani izabrali. Očistio je nužno potrebno organizirati građanski pokret otpora. Ovo je sam još jedan od brojnih nakaradnih slučajeva gdje gradska uprava podržava privatni u odnosu na javni interes, uostalom kao i sve prijašnje gradske uprave, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadale - komentirao je Srđan Marinić prije osam godina. 

Nezavisni vijećnik s kandidacijske liste Centar Srđan Marinić sada pak krivca vidi u Odsjeku za prostorno planiranje:

- Lokacijsku dozvolu 2009. izdala je pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i prostorno planiranje Ružica Batinić Santro i ne vjerujem da stablo nije imalo promjer veći od 60 centimetara jer sva stabla s većim promjerom su zaštićeni GUP-om. Prema članku 91. GUP-a nove građevine treba planirati tako da se ne moraju narušavati prostori zelenila i rušiti stabla - komentirao je Srđan Marinić 

Prema Generalnom urbanističkom planu pelegrinka na mjestu gdje će se izgraditi Small Mall nije istaknuta kao spomenik prirode. 

Od svih političara i rasprave koje nas očekuju na Gradskom vijeću, kao jedini pravovaljani, pa čak i proročanski komentar ističemo Facebook komentar izvjesne Gythe Gorane Galić ispod komentara Srđana Marinića.

- Strah me je da sutra velikog lipog stabla na kantunu neće biti. Makli su kiosk - napisala je Galić

Nakon kioska, osam godina kasnije, došlo je na red i stablo. Strah je sada postao realnost. 

image
Screenshot Fb/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 04:01