StoryEditorOCM
Splitizborna skupština

Ovo je novo vodstvo Mladeži splitskog HDZ-a, podržali ih i stranački seniori: ‘Bit ćemo rasadnici političara sa stavom‘

Piše SPLIT SD
25. listopada 2023. - 11:41

U Splitu je, javljaju iz Gradskog odbora HDZ-a, održana redovita Izborna skupština Gradske organizacije Mladeži HDZ-a Split. U nazočnosti izaslanika iz svih temeljnih organizacija Mladeži HDZ-a s područja Splita, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Split Tomislava Šute, zamjenika župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelje i predsjednice Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Marine Matković, izabrano je novo vodstvo na mandat od dvije godine.

Za predsjednika izabran je Bruno Stričević. Novi članovi Gradskog odbora su: Ante Galić, Lucija Grabovac, Marija Kovač, Bruno Krolo, Ivica Ljubičić, Jure Madunić, Marijan Nikolić, Hrvoje Raos, Bruno Slišković, Antonia Vulić, Šime Zelić, dok su za članove Nadzornog odbora izabrani: Mia Babić, Marin Đapić, Marino Mladen Kolobarić, Anamarija Milavić, Luka Sunko.

Kao sudomaćin, skupu se obratio predsjednik HDZ-a Split Tomislav Šuta te se dotaknuo aktualne političke situacije u našem gradu.

- Svi građani Splita u protekle dvije godine vide izostanak bilo kakvih razvojnih i infrastrukturnih projekata, neznanje i nesnalaženje ove gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Puljkom. Naša dužnost je svakog dana ukazivati na sve propuste, ali istovremeno i predlagati konkretna rješenja s ciljem poboljšanja kvalitete života u našem gradu,’ rekao je Šuta te posebno istaknuo mjere koje je splitski HDZ nedavno predložio, između ostalih i pomoć od 200 eura mjesečno za mlade obitelji s ukupnim primanjima manjima od 1.500 eura mjesečno u svrhu rješavanja stambenog pitanja. ‘Želim vam uspješan rad i mandat koji je pred vama te da vlastitim radom i zalaganjem očuvate status Mladeži kao najvažnijeg kotačića u djelovanju cijele stranke - dodao je predsjednik Tomislav Šuta.

image

Mladež splitskog HDZ-a

HDZ

Rasadnik političara sa stavom

Predsjednik Mladeži HDZ-a Split Bruno Stričević nazočnim izaslanicima iznio je izvješće o radu za proteklo dvogodišnje razdoblje koje je i jednoglasno usvojeno. Istaknuo je kako je upravo Mladež HDZ-a Split najsnažnija gradska organizacija Mladeži u cijeloj državi te da Mladež nikada nije bila sama sebi svrha niti će to biti u budućnosti.

- Zadaća svih nas članova, a prvenstveno danas izabranog vodstva, je raditi na podizanju naše organizacije te da i dalje nastavimo biti lider u idejama i rasadnik političara sa stavom -  rekao je Bruno Stričević i istaknuo kako je HDZ predvođen predsjednikom Andrejem Plenkovićem u proteklim godinama pokazao da je jedina stranka koja ima sposobnost i mogućnost voditi Hrvatsku u kriznim vremenima koja su obilježila proteklo razdoblje.

image

Bruno Stričević

HDZ

- Imamo Vladu koja je našu domovinu kvalitetno pozicionirala na europskoj i svjetskoj pozornici, koja je mladima omogućila najnižu razinu nezaposlenosti mladih u povijesti, nikad više stipendija, poticaja za samozapošljavanje i rješavanje stambenog pitanja, povećanja satnica za studentski rad i još puno toga. Vladu koja je sve županije, gradove i općine osnažila i dala im u ruke brojne razvojne instrumente. Nažalost, te instrumente gradska uprava u Gradu Splitu ne zna koristiti pa radije svoj mandat posvećuje optužbama i traženju neprijatelja, umjesto da omogućuje bolji život svim građanima Splita - zaključio je Stričević.

image

Mladež splitskog HDZ-a

HDZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 00:25