StoryEditorOCM
Splitgdje joj je kraj?

Osramoćena vlasnica vrtića strave, koja je izvarala pola Splita, ima novi projekt. Mame su prestravljene: ‘Bježite!‘

Piše Marin Prvan
26. kolovoza 2023. - 22:45

Sjećate se Nataše Grahovac; vlasnice obrta za čuvanje djece Pinokio, u kojem je držala djecu u prostoru bez struje i vode, "maslala" zaposlenice za prijavu, lagala roditelje za uvjete, protupravno čuvala djecu s posebnim potrebama, nije redovito osiguravala hranu ni higijenske potrepštine, ilegalno je uzimala općinske subvencije, nije plaćala najam ni režije, kao ni proviziju agenciji za nekretnine niti dobavljače.

Vlasnica vrtića izvarala pola Splita. Tete i najmodavac tvrde da je svima dužna, a ona će: ‘Gazda je bolesnik, a tek ti roditelji...‘

Zapravo, njen objekt uopće nije ispunjavao nužne uvjete za rad niti imao potrebne dozvole. Bilo je tu i previše djece na premalo odgajateljica, a zbog svega je uskoro izbrisana iz Registra osoba koje obavljaju djelatnost dadilje. 

Isplivavaju novi detalji o vrtiću ‘Pinokio‘: ‘Susidi su prolivali dicu šporkon vodon, krali im igračke i snimali ih‘

Nakon svega, Grahovac je nastavila sama raditi - jer su sve tete dale otkaz - i to s dvostruko većom grupom mališana nego je to zakonski dozvoljeno. Čak je, u međuvremenu, pokušala otvoriti i novi ilegalni pogon u Kaštelima, ali je nakon novinskih natpisa vlasnik prostora odbio.

image

Nataša Grahovac

Nikola Vilić/Cropix

- Da ja sad dam oglas, što će se dogoditi? Pa, kao što se već i događa, bude: "Nemojte ni slučajno ić tamo radit!" Al, evo, imala sam sreću pa sam na jednoj stranici, kao anonimni član, dala oglas i javila mi se cura koja trenutno radi u jednom privatnom vrtiću. Plakala mi je na telefon da jedva čeka otići od tamo. Meni ni sad nije problem raditi sama s deset, dvanaest djece. Nije po zakonu, al ko će meni sad doć radit nakon onog članka? - jadala nam se tijekom intervjua (nakon kojeg nam je poslala falsificirane potvrde o spornim uplatama).

Vlasnica ilegalnih vrtića u Solinu i Splitu za Slobodnu: ‘Nadležni su znali da nemam papire i nisu ništa napravili!‘

A sada je priča dobila novi nastavak. Naime, na Facebook grupi "Mame Splitsko-dalmatinske županije" je osvanula objava u kojoj jedna članica upozorava da Grahovac ponovo jaše.

- Drage mame, nemojte se zeznuti kao ja! Vlasnica bivšeg obrta za čuvanje djece Pinokio je zatvorena te pokušava s novim imenom tj. obrtom otvoriti novu čuvaonicu Čuvaonica "Snoopy"! Bježite i ne upisujte tamo djecu ni slučajno, u grupi su objave što je sve ta žena radila - upozorila je zabrinuta građanka.

image
facebook screenshot
 

- Nedavno je bila objava od te gospođe da upisuju djecu - istaknula je jedna korisnica u komentarima.

- I kako joj je dozvoljen rad dalje ako je sve to tako? - upitala je druga.

- Jer je otvorila na nevjenčanog supruga, ako se ne varam - objasnila je treća. 

Inače, taj nevjenčani suprug je, nakon što je priča izašla u javnost, prijetio tetama riječima: "Štrace proklet ćete dan kad ste se rodile....jamčim vam." 

image
instagram screenshot

Ima li u okolici Splita još ljudi koje ova notorna varalica i patološka lažljivica može obrlatiti da ostave djecu pod njenom ilegalnom prismotrom te joj za to uplate lijepu svotu novaca? Ona očito misli da ima.

Svakako, čuvajte se Nataše Grahovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 17:13