StoryEditorOCM
SplitPOSEBNE SORTE

Oni su od praskozorja na nogama i to puni radnog i blagdanskog duha! Splićani hvale djelatnicu Čistoće i vozača Ljubu

Piše Božidar Lončar
25. prosinca 2023. - 14:40

Božić je za većinu dan koji će provesti s obitelji. Obiteljski doručak i ručak, odlazak u crkvu, druženje s prijateljima i odmor. No, za neke je danas dan kao i svaki drugi. Tu spadamo i mi novinari. Posao se mora odraditi, a njega na praznike u našem poslu - ima najviše.

Među njima su i djelatnici "Parkova i nasada" i "Čistoće" koji brinu o izgledu grada. I to se dižu zorom kako bi odradili svoj posao ne bi li nama grad i kvart izgledao lijepo dok uživamo u prazničkom danu. A Splićani to itekako cijene.

Tako je Maja Ilić Kulušić na Facebooku podijelila fotografiju vrijedne pometačice "Čistoće" koja je u sedam ujutro čistila Pazar. Kaže nam kako iza nje nije ostao niti papirić. Ni Božić ni rano jutro ju nije spriječilo da profesionalno odradi svoj posao. I još uz to - s kapom i božićnim detaljima! Neki ljudi ne dozvoljavaju da im išta pokvari dan.

image
Fotografija: Maja Ilić Kulušić

- Nigdje nikoga okolo, a ona je svaki papirić pokupila. Baš je vrijedna i pedantna, ništa nije preskočila... Nije bitno koji posao obavljaš, već da si dobar u njemu, a ova šinjorina je baš dobra u svom poslu - rekla nam je Splićanka.

Ovim putem je htjela čestitati Božić svima, ali najviše onima koji moraju raditi danas. Respekt veliki za vrijednu tetu u blagdanskom moodu, ponovila nam je Maja.

image
Fotografija: Maja Ilić Kulušić
image
Fotografija: Maja Ilić Kulušić

Nisu jedino vrijedni u "Čistoći" nego i u "Prometu". Jedna se Splićanka tako htjela zahvaliti jutros vozaču "25-ice" imena Ljubo koji ju je osvojio prilikom vožnje. 

- Rekao mi je "Volim ovaj posao". A ja mu kažem "Ljubo voli i ljude". Vozi pažljivo i sigurno, a ima onih koji ne vozi tako. Ljubo bi mogao biti mentor mladim vozačima - napisala je Ž.K. u grupi "Split i oko Splita".

Naravno, objave su osvojili srca Splićana koji su u komentirali nastavili dijeliti božićni duh i raspoloženje! Mi još nismo dobil čestitku...

image

Facebook/Facebook "Split i okolo Splita"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:41