StoryEditorOCM
SplitIma li kraja?

Ogorčenim stanarima uz sporno splitsko gradilište oduzeto još parking-mjesta: ‘Neka Grad pokaže humanost iz svog džepa!‘

Piše Lucija Vujnović
31. listopada 2023. - 15:13

– Ima li kraja? – pitaju se stanovnici Gradskog kotara Lučac-Manuš. 

Stanovnici ovog dijela grada svjedočili su nizu događaja na gradilištu i oko centra "Small Mall", a danas im je, pišu, nanesena nova šteta. 

Nakon što je kotar zbog zatvaranja vrha Riječke ulice ostao bez dva parking-mjesta za osobe s invaliditetom, Grad je odlučio "iskupiti" se tako što je na dijelu Istarske ulice u blizini gradilišta besplatna parking-mjesta odlučio pretvoriti u parking za osobe s invaliditetom. 

image
Snimio čitatelj

– Koliko god pozdravljamo odluku Grada da se našim sugrađanima s invaliditetom omogući parking, nedopustivo nam je da se stanarima oduzima parking na cijelom potezu ulice pored velikog broja parking-mjesta kojima u blizini upravlja gradska tvrtka "Split parking".

image
Snimio čitatelj

Kao što je kod izgradnje objekata na Trsteniku, Lokvama ili Splitu 3 osiguran dio parking-mjesta na drugim površinama, ne bi bilo dobro da se stanari Manuša osjećaju kao građani trećeg reda jer nije pokazana ni najmanja želja da im se pomogne u prevladavanju teškoća izazvanih gradnjom – napisali su. 

image
Snimio čitatelj

Neka Grad pokaže svoju humanost "iz svog džepa" i iziđe ususret našim potrebitim sugrađanima tako što će od "Split parkinga" osam parking-mjesta "posuditi", a ne da se to radi na štetu stanara koji već muče muku s problemom parkiranja – pozivaju gradsku vlast. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 23:27