StoryEditorOCM
Splitpogled iznutra

Obišli smo Park mladeži ususret novoj Ultri, Joe Bašić najavljuje: U iduća tri dana tu će ući 140.000 posjetitelja!

Piše Lucija Vujnović
6. srpnja 2023. - 13:53

U povodom devetog izdanja Ultra Europe festivala održana je press-tura na stadionu Park mladeži. Festivalska vrata otvaraju se večeras u 19 sati, i festival će trajati do 9. srpnja.

U ime organizatora obratio se Alek El-Kazal, voditelj projekta Ultra Europe, a uz njega je bio i Joe Bašić, vlasnik tvrtke MPG Live, koja je ekskluzivni nositelj licence festivala Ultra Europe za Hrvatsku.

– Radovi su službeno započeli 20. lipnja, a u njima je sudjelovalo više od 3000 radnika. Sad su finalne pripreme i sve ide itekako dobro. Jako smo zadovoljni. Da danas trebamo otvoriti svoja vrata, bili bismo spremni. Sveukupno smo već dan i pol unaprijed gotovi – rekao je Alek.

Na stadionu Park mladeži postavljene su četiri pozornice – Oasis Stage, UMF, Resistence te najveća i glavna pozornica Ultra Main Stage na koju u jednom trenutku stane 25.000 posjetitelja. Svakog dana festivala puštat će se 10 sati glazbe.

image
Jakov Prkić/Cropix

Voditelj festivala osvrnuo se i na statističke podatke koji ukazuju da je posjećenost veća nego prošle godine.

– Broj posjetitelja premašit će brojku od prošle godine, a kroz ulazna vrata festivala u iduća tri dana proći će više od 140.000 posjetitelja iz 143 zemlje svijeta. Iznimno mi je zadovoljstvo potvrditi da smo tijekom cijele godine, otkako se događa naša prodaja ulaznica i komunikacija na globalnoj razini, vratili tržišta Australije, Amerike. Najviše posjetitelja imamo iz Španjolske, nakon toga dolazi nam Sjeverna Amerika, Australija, ostatak Europe, Azija... – poručio je voditelj festivala, te istaknuo kako ovi podaci potvrđuju da se radi o najvećem internacionalnom globalnom događaju u Hrvatskoj i regiji.

image
Jakov Prkić/Cropix

Dodatni sadržaj

Svojim privatnim avionima u Split će doći najpoznatiji DJ-evi svijeta, a neka od tih imena su Afrojack, Martin Garrix, Steve Aoki, Boris Brejcha, Carl Cox i mnogi drugi svjetski priznati glazbenici. Nastupit će i imena hrvatske elektroničke scene poput Tom Buga, Jana Kinčla...

Cilj je, naravno, zabava, a sadržaja neće nedostajati, ove su godine uvedeni i neki atraktivni noviteti.

– Sam festival nudi pregršt sadržaja. Tu je i popratni sadržaj kako bi osigurali zadovoljstvo svim posjetiteljima. Što se tiče ponude hrane, uz mesnu kuhinju, imamo i vegetarijanske i veganske jelovnike. Tu su i druge aktivnosti poput besplatnog festivalskog make-upa (glitter), sponzorske aktivacije onih koji nas prate gotovo od prvog dana. Na ulazu su postavljeni lockeri, a u svakom ormariću nalazi se i USB utičnice. Imamo i "chill zone", vatromet, a postojat će i skok na zračni jastuk s kojeg se vidi glavna pozornica (back jump)...

– Ultra Europe ukupno traje sedam dana. Nakon tri dana ovaj mega festival seli na otoke –​ Brač, Hvar i Vis s programima Ultra Regatta koja se događa u klubu 585 Club Bol, nakon toga dnevni party Ultra Beach u klubu Carpe Diem, Resistence Hvar i zadnja točka našeg predivnog putovanja je otok Vis u predivnoj tvrđavi Fortici – rekao je organizator festivala.

image
Jakov Prkić/Cropix

Sigurnosne mjere

Voditelj festivala potvrdio je kako ovaj događaj zadovoljava sve sigurnosne mjere u suradnji s nadležnim tijelima, a obavljene su sve finalne provjere. Što se buke tiče, organizatori su poručili kako su mislili i na obližnje stanare, pa su podijelili 2000 besplatnih ulaznica stanovnicima ovoga područja.

– Napravili smo sve što je bilo u našoj moći da bismo smanjili razinu buke zahvaljujući i sound inženjerima, pa smo tako glavnu pozornicu usmjerili prema sjeveru te su postavljeni vodeni balasti za bolje zadržavanje zvuka koji će zvuk usmjeravati prema posjetiteljima. Na samom festivalu za četiri pozornice postavljene na Parku mladeži angažirane su službene agencije koje će u svakom trenutku mjeriti razinu buke.

Ultra Europe festival omogućuje Hrvatskoj da bude prepoznata diljem svijeta kao iznimno atraktivna turistička destinacija, osobito grad Split koji je grad domaćin, kao i stanovništvo, ugostitelji te naša obala i otoci.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 09:06