StoryEditorOCM
Splitprvi put u ništa

Ništa od zabave za ovogodišnji Advent u Splitu?! Za zone na Prokurativama i Mertojaku nitko se nije javio, znamo i zašto

Piše Split SD
27. listopada 2023. - 18:17

Za ovogodišnji Advent u Splitu nitko od ugostitelja nije se prijavio na natječaj za zabavne zone na Prokurativama i Mertojaku. Potvrdio nam je to u telefonskom razgovoru Antonio Ljubas, direktor tvrtke "Žnjan "koja organizira gradska događanja.

Tvrtka Žnja je raspisala natječaj za dostavljanje ponuda za godišnji zakup komercijalno-zabavnih zona na manifestaciji „Advent u Splitu“ u razdoblju od 2023. do 2025. godine

image

Advent na Mertojaku

Joško Šupić/Cropix

Ljubas nam je kazao kako će biti kućica na Rivi, te kako će službene podatke imati u ponedjeljak kada se napravi zapisnik s otvaranja ponuda.

S obzirom na ovu situaciju uskoro ide novi natječaj, a za očekivati je da će cijene ipak biti niže.

Na tom tragu su i splitski ugostitelji koji su nam kazali kako se nisu prijavili na natječaj zbog previsokih cijena za prostor koje je tvrtka "Žnjan" odredila.

- Svi misle da mi enormno zarađujemo, što nije istina - kazali su nam.

Inače, u zoni Prokurative prema uvjetima natječaja daje se mogućnost postavljanja do 10 montažnih ugostiteljskih ili trgovačkih objekata površine do 15 kvadrata ili postavljanje do maksimalno 10 vanjskih šankova, s tim da ne smije biti više od 10 objekata.Može se postavliti i pozornica, a izlagač ima mogućnost organizacije glazbenog programa, za cijelu zonu na temu „Božić“, a koncerti uz naplatu se mogu održati maksimalno pet puta za vrijeme trajanja Adventa.

image
Joško Ponoš/Cropix

Organizator zone je dužan osigurati sve uvjete za održavanje manifestacije u zakupljenoj zoni tijekom cjelokupnog trajanja Adventa (prijava javnog okupljanja, osiguranje priključaka struje, izvesti kabliranje za sve potrošače električne energije, osigurati zaštitarsku službu, osigurati čišćenja i održavanje zakupljenog prostora, prikupljati i zbrinjavati otpadne vode i ulja, plaćati naknadu ZAMP-u, osigurati tehniku, te minimalno pet WC kabina.

Na južnom dijelu Prokurativa trebalo bi biti organizirano klizalište površine od 500 do 600 metara četvornih od strane tvrtke Žnjan pa se taj dio neće moći koristiti kao dio ove zone.

Početni iznos godišnje zakupnine za cijelu zonu Prokurative iznosi 50.000 eura uvećan za iznos PDV-a, dok je za Mertojak 3000 eura. Glavni kriterij za odabir je najveći ponuđeni iznos godišnjeg zakupa,.

Na Mertojaku će u razdoblju održavanja Adventa biti postavljena četiri montažna ugostiteljska objekta površine oko 9 kvadrata, a na lokaciji se daje mogućnost postavljanja pozornice i štekata te organizator može imati i glazbeni program.

Advent u Splitu otvara se 1. prosinca 2023. i traje do 6. siječnja 2023. godine na Rivi, na Prokurativama i u parku na Mertojaku prema dnevnom rasporedu održavanja manifestacije, s tim da se za zonu Mertojak može skratiti duljina trajanja manifestacije uz suglasnost organizatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 16:58