stdClass Object ( [id] => 1124382 [title] => Podršku vladajuće većine dobio je jedino ‘Split parking‘, MOST-ovac Markotić: ‘Dovode u pitanje našu podršku‘ [alias] => nastavak-sjednice-gradskog-vijeca-oporbu-zanima-zastu-nije-produzen-ugovor-o-radu-osobi-s-invaliditetom-u-javnoj-ustanovi-sportski-objekti [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nakon pauze nastavlja se sjednica Gradskog vijeća. Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti i Tomislav Borozan, ravnatelj Javne ustanove "Športski objekti" podnijeli su izvještaj o izvršenju Programa javnih potreba u sportu Grada Splita za 2020. godinu, odnosno o radu JUŠO.

Pitanje za ravnatelja Borozana imao je Vice Mihanović:

Sjednica Upravnog vijeća na kojoj nije produžen ugovor o radu osobi s invaliditetom doznajem sada kako nije snimana, zanima me je li odluka bila jednoglasna?

Nadam se kako će te se boriti za svaki neproduženi ugovor za osobe s invaliditetom, dobacio je vijećnik Luka Baričić.

Konstantno politizirate ovaj slučaj, kazao je Davor Matijević.

Nenada Uvodića je zanimalo i kao privremnog člana UV JUŠO-a - ugovor za parkiralište koji je produžen na Gripama, je li stranka u međuvremenu podnijela novi zahtjev za produžetak produžetka. Igor Stanišić je primjetio kako su vijećnici sišli s puta i kako se ne drže točke dnevnog reda, s čim se složio i predsjednik GV Jakov Prkić, primjetivši kako vijećnici koriste priliku pitati direktore osobno što ih zanima, a takve su prilike izgleda samo na sjednicama prilikom izvješća o radu.

Kad se negdje pojavljuje velika razlika između plana i realizacije to traži detaljnu analizu. Ovdej imamo i do devet puta veću realizaciju u odnosu na planirano u nekim detaljima, a sve bez tumačenja. Nismo stručnjaci za sve, no nije nam puženo razumljivo objašnjenje, zanimalo je Tamaru Visković.

Nazvala je političkim sva pitanja o skrbi i potpori Hajduku i KK Split, pa ju je zanimalo da se na vrijeme vijećnicima javi o kakvim se dokapitalizacijama radi.

U javnoj ustanovi se ugovori odrađuju tako da se nakon probnog rada prikupljaju eventualne primjedbe na rad. Na sjednici su se našli i ti ugovori, mi imamo obavezu zapošljavanja preko javnog natječaja. Jedan od vijećnika je inzistirao da se ti ugovori na neodređeno po isteku ne produže. Inzistirao sam da to ne smije biti tako. UV je zaduženo za akte i pravilnike, kao i radne odnose, a za ugovor je zadužen ravnatelj. Nisam htio remetiti dnevni red tada i sad imamo što imamo, iskren je bio ravnatelj Borozan.

Sporni ugovor nije produžen među ostalim i zato jer gospođa ima "sumnjivo" prezime, navodno isto kao i gospodin s kojim je produžen ugovor o parkingu...

I dok je bilo svima jasno kako ravnatelj Borozan ima u rukama vruć krumpir, u vijećnici se zaoštrilo. Zamjenik gradonačelnika je imao primjedbu na dio njegovog izvještaja, pa je krenulo dobacivanje sa svih strana, koje je predsjednik Vijeća zaustavio na vrijeme.

i dok je bilo svima jasno kako ravnatelj Borozan ima u rukama vruć krumpir, u vijećnici se zaoštrilo. Zamjenik gradonačelnika je imao primjedbu na dio njegovo izvještaja, pa je krenulo dobacivanje sa svih strana, koje je predsjednik Vijeća zaustavio na vrijeme.

- Možda je ravnatelj zaboravio – nitko u ustanovama grada Splita više neće biti zaposlen bez natječaja, kazao je Igor Skoko.

- Ovo, gospodine Ivoševiću, nije ulica, već sjednica, Mihanović je poručio dogradonačeniku-  osvrnuvši se na njegovo reagiranje bez dozvole voditelja sjednice.

Gradonačelnik Puljak je podsjetio kako je bivše UV donijelo odluku suprotnu odluci GV da se sva parkirališta moraju dati na upravljanje Split parkingu, svojom su odlukom oštetili proračuna:

Uzeli su javne novce, ukoliko se taj ugovor bude konzumirao, a nadam se da neće. Svjesno su kršili odluke! Mislim da je veliki prekršaj i isplata novca zaposlenicima kroz putne troškove, rekao je gradonačelnik.

Ravnatelj Borozan se vratio na odluku GV iz 2016, kada je osnovan Split parking, tvrdeći kako JUŠO nije nadležna za provođenje te odluke, već Ured za komunalno gospodarstvo. A oni, kazao je, nikada nisu pozvali ikoga da bi se sva prkirna mjesta ujedinila u gradu, stavila pod jednu kapu.

- Sve vaše argumente mogu shvatiti, ali mi nije jasno - ako želite dobro vašoj ustanovi, da niste u niti jednom trenutku pokušali "ispipati" postoji li na tržištu još netko tko bi bio zainteresiran za najam parkinga, upitao je Prkić pri kraju rasprave, kazavši kako će "puknuti" ako to ne kaže.

Izvještaj nije prihvaćen!

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

- Želim se osvrnuti na izjavu ravnatelja Javne ustanove Športski objekti iz koje se jasno čulo da su, nažalost, za sve nas i Grad Split, da su lagali gradonačelnik i da je lagao vijećnik Skoko. Gradonačelnik je lagao u dijelu da je odluka Upravnog vijeća jednoglasna. Sad smo jasno čuli da su protiv te odluke o neproduživanju ugovora o radu djelatnici koja je osoba s invaliditetom bili predstavnik radnika i tri predsjednika splitskog Saveza športova. Isto tako smo čuli da tonski zapis postoji i da je vijećnik Skoko i kao član Upravnog vijeća jednako tako lagao. Mislim da je to sramotno i poražavajuće. Ako će svoj mandat započeti lažima, što nas tek čeka u budućnosti? - kazao je Vice Mihanović.

Potom je pred novinare stao Igor Skoko

- Postoji zapisnik, ali s prve sjednice na kojoj se o tom odlučivalo ne postoji tonski zapis jer nije snimano. Na toj je sjednici doensena odluka da se sve ostale sjednice snimaju. Postoji pravilnik o raspolaganju tonskim zapisnicima. Osobno nemam ništa protiv da se zapisnik da na uvid, ali to je odluka Upravnog vijeća. Ako je netko snimao nelegalno to je kazneno djelo - rekao je Skoko.

Na pitanje je li tražio "sumnjivo prezime" radnice i jesu li je dovodili u vezu s poslovnim partnerima odogovorio je Skoko da nikada takav izraz nije koristio te nekoliko puta istaknuo da više zapošljavanja mimo javnog natječaja neće biti. 

Dodao je i da je radnici u tom trenutku isticao ugovor, a da bi jednaka odluka bila donesena bez obzira na njezino prezime.

Mate Omazić podnio je izvještaj o izvršenju Programa javnih potreba u kulturi s izvješćem o radu ustanova u kulturi u prošloj godini.

Za niti jednu ustanovu u kulturi ne stoji jasno koliko tko ima zaspolenika, ja iz ovog izvještaja ne mogu zaključiti ništa – kritična je bila Branka Ramljak.

- Prošla je godina za zaboraviti, što se financija tiče. Iako nije po pravilniku – želio bi pitati ravnateljicu Muzeja Grada i tražim pojašnjenje kriterija organizacija zabava u Podrumima, pitao je Luka Baričić.

U ovom se izvješću dva puta spominje sistematizacija u JU Park šuma Marjan. Spominje se i provođenje programa gspodarenja šumom. Uobičajeno je da pravilnike predlaže ravnatelj, ne mogu shvatiti iz ovih dokumenatat je li bilo tako, pa molim da se objasni kako je 16 osoba zaduženo za taj rad, upitao je Srđan Marinić.

Ponavlja se problem sa izvješćem, nužno je utvrditi metodologiju izrade istih. Forma podataka i vrsta mora biti jednaka za svaku ustanovu, jedino će nam tako izvještaj biti funkcionalan, kazala je Tamara Visković.

Služba za staru gradsku jezgru ne radi baš najbolje, utrošak sredstava koje imaju na raspolaganju im je, blago rečeno, jako skroman, dodala je vijećnica.

Branka Brekalo je odgovorila na pitanja o vjenčanom slavlju održanom u Podrumima, vijećnike su brinuli kriteriji kojima se prostor dobija, kao i eventualna opasnost koju preglasna glazba i vibracije mogu utjecati na spomenik.

Po kojim se cijenama vrši najam, to mora biti dostupno svima, kazao je vijećnik Baričić.

Tražio je više poštovanja prema našem zajedničkom blagu.

Ovakvih nesporazuma, nadam se, biti će što manje. Službeni podaci o najmu i cijena istoga nalazi se na web stranicama Muzeja grada. Način korištenja Podruma je isti, ono što sam uvela kao povjesničar umjetnosti jest suradnja s tvrtkom koja nam daje sigurnosne savjete. Nitko ne može ući u Podrume tko ne zadovoljava odredbe o sigurnosti. Pravila su stroga, nitko nije tamo bez nadzora, kazala je Brekalo.

Vjenčanje je dobilo loš prizvuk, to je bila svadbena večera, snimak je prikazao trenutak kada su se gosti ustali nakon večere, prije odlaska na drugo mjesto na zabavu, rekla je ravnateljica, tvrdeći kako se nikada ne bi dozvolilo da se nanese šteta našoj baštini.

Žao joj je što se stekao dojam kako se Podrumima neodgovorno upravlja, zamolila je da se dodatno sjedne i razgovara.

- Podrume čuvamo ko suvo zlato, kazala je.

---

image
Brranka Brekalo
Joško Šupić/Cropix
---

- Što je s novcem od ulaznica za Podrume, polažete li ih na Fini, kakvi su međuljudski odnosi u Muzeju, postoje li prijetnje otkazima, što je sa elektroinstalaterskim radovim – jesu li to odradili meštri koji su s vama rodbinski vezani, jeste li kupili auto i koji-  cijeli rafal pitanja ispalio je Mostov vijećnik Josip Markotić.

- Jesam uznemirena, ali pozitivno! Međuljudski odnosi u muzeju – zna se da je situacija bila takva, uznemirena, situaciju ne možete smiriti sto posto – pa su vam ti koji nisu smireni dali te podatke kojima baratate, kazala je ravnateljica.

Prijedlog zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u obrazovanju i tehničkoj kulturi Grada Splita za 2020. godinu vijeću je podnio Mate Omazić. Pohvalio se dogradnjom OŠ Kamen Šine.

Došlo je do pomaka! I do kapitalnih ulaganja, pohvalila je izvješće o radu Branka Ramljak:

- Zanimaju me daroviti. U predškolskom odgoju imamo najboji program za darovite, imamo i Centre izvrsnosti od petog razreda na dalje, ali što je sa djecom u razrednoj nastavi, upitala je.

Mostov Ivica Grković je pitao što je sa asistentima u nastavi, smeta mu što ne postoje asistenti u vrtićkoj dobi, s naglaskom na djecu sa dijagnozama iz spektra autizma. Solin, Omiš i Korčula imaju takve programe, pa Grković vjeruje da bi i Split mogao financirati tako što.

Neki projekti su 'zapeli'

Kristina Vidan je željela doznati što je s kvalitetnim programima koji su zastali u ovoj COVID-godini i hoće li se nastaviti.

Ovaj je izvještaj, za razliku od prethodnih, prihvačen od strane vijećnika.

Krenulo je predavanje Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Prijedlog zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u obrazovanju i tehničkoj kulturi Grada Splita za 2020. godinu vijeću je podnio Mate Omazić. Pohvalio se dogradnjom OŠ Kamen Šine.

Došlo je do pomaka! I do kapitalnih ulaganja, pohvalila je izvješće o radu Branka Ramljak:

Zanimaju me daroviti. U predškolskom odgoju imamo najboji program za darovite, imamo i Centre izvrsnosti od petog razreda na dalje, ali što je sa djecom u razrednoj nastavi, upitala je.

Mostov Ivica Grković je pitao što je sa asistentima u nastavi, smeta mu što ne postoje asistenti u vrtićkoj dobi, s naglaskom na djecu sa dijagnozama iz spektra autizma. Solin, Omiš i Korčula imaju takve programe, pa Grković vjeruje da bi i Split mogao financirati tako što.

Kristina Vidan je željela doznati što je s kvalitetnim programima koji su zastali u ovoj COVID-godini i hoće li se nastaviti.

Ovaj je izvještaj, za razliku od prethodnih, prihvačen od strane vijećnika.

Krenulo je predavanje Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu

Uz sitna propitkivanja o zapošljavanjima u vrtićima i uz obećanja kako će im biti pismeno odgvoreno - izvješće je prihvaćeno.

Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Splita za prošlu godinu, Olenka Dadić, pročelnica po ovlaštenju Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling, podnosi izvještaj.

Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti, izvijestio je o Osnovnom programskom i financijskom okvira za rad Gradskog kazališta lutaka Split za razdoblje od 2022. do 2025. godine, s naglaskom kako ravnateljici iduće godine istjeće mandat. Izvještaj je "brzinski" prihvaćen. Izgleda da su i vijećnici izmoreni cijelodnevnim raspravama...

Raspravljalo se i o godišnjem izvještaju o radu Stano-uprave, koji je podnio direktor Ante Zuanić. Kazao je kako u posljednje tri godine tvrtka posluje pozitivno, ali i ne povećava broj zaposlenika, premda im je dobit zbog COVID-a bila manja.

- Iz osnovne djelatnosti, upravljanja nekretninama, vi ne možete financirati svoje djelatnike, pa me zanima koji su vam ostali prihod- pitao je MOST-ov Josip Markotić.

Direktor je objasnio kako zarađuju dodatno i preko svoje web stranice, koju dopuštaju koristiti marketinški.

Kristina Vidan je nakon izlaganja direktora Dražena Delića o stanju u "Splitskoj obali" zatražila riječ i kazala:

- Imam prijedlog za gradonačelnika, prisjetite se kako se vaša stranka u prošlom mandatu zalagala za ukidanje ove tvrtke! Od tri su narasli na 31 zaposlenika, a djelatnosti su im ovisne o resursima grada, parazitiraju na njima. Nelegalno naplaćuju priveze na Zapadnoj obali, iznajmljuje objekte na Bačvicama, to bi jednako dobro mogla raditi bilo koja druge gradske tvrtke! Dva puta su dokapitalizirani, postojanje ove tvrtke je nepotrebno, nadam se da će gradonačelnik napraviti sve da se ugasi.

Igor Stanišić joj je replicirao kazavši:

– Iznijeli ste niz netočnih podataka, vi ste vlast, imate u rukama i sukno i škare, pokažite nam kako se radi! Mi siidimo i gledamo što radite!

Kristina Vidan mu je na to kazala kako se nada da je pogled dobar!

Nezavisni vijećnik Ante Vuković izvještaj je nazvao nejasnim, kazavši kako je direktor usmeno kazao sve ono to je trebao napisati.

- Bili ste dio gradske vlasti, Stanišiću, mogli ste se oko (punjenih) paprika dogovorit o izmjenama GUP-a- dobacio je Davor Matijević kolegi vijećniku, dok je Josip Markotić, kako je kazao, dobronamjerno, upozorio da se zbog "copy-paste" pristupa ispunjavanja izvještaja u jednoj od tablica umjesto tvrtke pojavilo ime Parkova i nasada. 

Ante Franić je ustvrdio kako bi gradska vlast treba tražiti da sama upravlja svojom imovinom: Sve je u našim rukama, trebamo preuzeti i Žnjan, a ne plaćati kazne!

Centrova Anita Birimiša je gotovo pa zavapila: Objasnite kako je moguće da se gradska tvrtka bavi nelegalnom djelatnošću?!

Direktor Delić je saslušao sve komentare i primjedbe i nije mu bilo ugodno, nije želio komentirati uopće priče oko nelegalnog privezivanja na Zapadnoj obali i kazne koja prijeti gradu i sudskog postupka koji je u tijeku.

Sve ostale će primjedbe vijećnika pismeno obrazložiti...

Izvještaj o poslovanju nije dobio dovoljan broj glasova vijećnika.

Uskoro ukopani kontejneri

Direktor Čistoće na odlasku Lukša Regjo izvijestio je vijećnike o radu tog trgovačkog društva. Ni ovoga puta vijećnici nisu odoljeli pozivu predsjednika da mu upute svoja pitanja.

---

image
Direktor gradskog komunalnog poduzeca Čistoća Lukša Regjo
 
Jakov Prkić/Cropix
---

Davor Matijević je bio razočaran činjenicom kako se u zadnjih godinu dana u cijelome gradu nije sagradilo niti jedno reciklažno dvorište:

- Nemamo ništa, tek smo na 5.8 posto prikupljanja i recikliranja što je sramotno, kazao je naglasivši kako Čistoća mora biti i edukativno proaktivnija.

- Nemojte nas tlačit, vi ste vlast, nemojte se iživljavat na ljudima – kazao je u jednom momentu Vice Mihanović, na što mu je Kristina Vidan kazala kako je svjesna da je direktor na odlasku, ali je ovo posebna prilika da vijećnici dozaju što se zbivalo u firmi.

- Zašto nas nikad ne nazovete? Pošaljete mail? Mi smo otvoreni za sve- kazao je Regjo.

Goran Kotur je podsjetio kako bi se zbog odvojenog prikupljanja otpada u iduće tri i po godine kapacitet Karepovca mogao popuniti:

- Možda da razmislite da ostalim jedinicama lokalne samouprave više ne dozvolite odlaganje na naše odlagalište- predložio je.

Troškovi poslovanja rastu, kazao je direktor Regjo, dok je cijena odvoza smeća Splićanima i dalje najniža u Hrvatskoj.

- Do kraja rujna počinjemo sa ukopavanjem kontejnera, najavio je i kazao:

Dao sam sve od sebe, premda sam ovdje došao "privremeno", a eto, to se oteglo na dvije godine- zaključio je. 

Izvještaj nije dobio potreban broj glasova, pa stoga nije prihvaćen.

---

image
Miroslav Delić
Saša Burić/Cropix
---

Promet se nada novim autobusima

Miroslav Delić, direktor Prometa, suvereno je iznio sve detalje o poslovanju te gradske tvrtke.

- Električni autobusi su budućnost, aplicirati ćemo u rujnu na Europske fondove, za nabavu većeg broja autobusa. Očekujemo odobravanje do Nove godine- kazao je direktor i objasnio kako je uspio smanjiti broj zaposlenika:

Digli smo kredit za isplatu otpremnina radnicima, koja je bila oko 180 tisuća kuna, 6500 kuna u prosjeku po godini staža. Nešto prirodnim odljevom i nešto otpremninama otišlo je sto ljudi, a kredit otplaćujemo kvartalno bez problema, kazao je direktor Delić.

Očekivano, i ovaj je izvještaj ostao neprihvaćen.

Odmah na početku davanja izvještaja o radu Parkova i nasada njihov je direktor Saša Franjkić iskoristio prigodu i pozdravio se sa vijećnicima kazavši:

Odlazim za par tjedana, pa se eto zahvaljujem na prilici u ove četiri prošle godine.

Branka Ramljak je pohvalila i izvješće, za koje je kao financijska stručnjakinja ustvrdila da je dobro napravljeno, a potom i izgled dijelova grada o kojima Parkovi i nasadi brinu:

- Grad je pun cvijeća, puno više nego prije četiri godine, kazala je.

Ni ovaj izvještaj, ah čuda li, nije prošao...

Trgovačko društvo Žnjan doo predstavljao je direktor Ante Šunjić, požalivši se na pad prometa zbog pandemije. Pohvalio se kako je smanjio troškove radnika za 40 posto, a najvažnijim nazvao mijenjanje imena društva.

- Ovo je firma koja nema svrhu! - udario je u glavu odmah Davor Matijević.

- Ukoliko dobijemo koncesiju (na Žnjanu) to će biti čudo, tri godine ste se pripremali, a bolju je ponudu dala tvrtka koja se spremila za šest miseci, dodao je.

Vice Mihanović je ostao iznenađen retorikom svog kolege, sugerirajući mu kako je došlo vrijeme za prijeći s riječi na djela. Goran Kotur se čudio sigurnosti direktora kako će baš njegova tvrtka dobiti koncesiju nad Žnjanom:

- Jeste li vi planirali poslovanje tvrtke i za slučaj da ne dobijete koncesiju, upitao je.

Luka Baričić je bio zainteresiran doznati na koji će se način i ako dobiju koncesiju – uspjeti isfinancirati gradnju. Nezavisni vijećnik Ante Vuković ukazao je na kratkotrajnu imovinu društva, koja iznosi 1.3 milijun kuna, a to su potraživanja od kupaca u iznosu 1.2 milijuna. Ante Franić je kazao kako je od troje zaposlenika velika vjerojatnost da je jedan od njih dao ponudu koju je privatna tvrtka ponudila. Ozbiljna je to bila optužba, pogotovo znajući kako je ta druga, privatna tvrtka firma bez zaposlenika, sa sto kuna početnog kapitala.

Zabrinut sam za budućnost Žnjana, kazao je Franić, tvrdeći kako Vlada ne zna što će s tim.

Vici Mihanoviću je bilo drago što je kolega mu Franić spreman, kako je kazao, i za voditi Hrvatsku vladu.

Vlada je, kad se već krenulo pričati o njoj, dodao je Goran Kotur – kasnila u koracima i "prekombinovala se", odluku o koncesiji je već trebala donijeti:

- Ovoliko se ne čeka bez razloga, kazao je.

– Dečki sad ste vlast, uhvatite se posla, kazao je Mihanović i tako poslao poruku moćnom trojcu iz SDP-a. 

Direktor Šunjić je pokušao odgovoriti na sva postavljena mu pitanja, kazavši kako su moduli na Žnjanskom platau bili jako skupi u startu, jer su prilagođeni uvjetima blizine mora i udara vjetrova. U planu poslovanja za 2021. nisu naveli dobijanje koncesije, jer ne mogu i nisu prejudicirali stanje. Na Žnjanu imaju sedam modula, jedan je prazan, sva su potraživanja podmirena.

Nije ministarstvo izdalo priopčenje, već povjerenstvo koje je odlučivalo o ponudama. Iz zapisnika je razvidno kako smo jedino mi ispunili sve uvjete, kazao je.

- Kako je druga tvrtka mogla doznati naše iznose, vrijednost projekta od 250 milijuna kuna - sad se mogu sjetiti novinskih napisa koji su o tome spekulirali, rekao je.

Devet za, deset protiv, sedam "uzdržanih ", ne prođe ni ovo.

Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. osnovana je s ciljem poticanja poduzetništva i upravljanja poduzetničkom zonom „Dračevac“, informiranja i edukacije u poduzetništvu, kao i pružanja tehničke i savjetodavne pomoći za programe međunarodne suradnje.

Nakon što ju je na sedam godina stavio u mirovanje Grad Split, kao osnivač i jedini vlasnik, aktivirao je i preimenovao razvojnu agenciju s ciljem savjetodavne i tehničke pomoći pri pripremi strateških projekata Grada Splita, savjetodavne i tehničke pomoći gradskim institucijama i tvrtkama pri pripremi i provedbi projekata (su)financiranih sredstvima EU, koordinacije izrade i izvještavanja o provedbi strategije razvoja grada Splita, organizacije edukacija, umrežavanja s poduzetnicima i lokalnim inicijativama.

O svemu je tome Gradsko vijeće izvijestio direktor Goran Batinić.

- RaST je svijetla točka, kazala je Branka Ramljak.

- Od vas puno očekujemo! Nadamo se projektim koji će promijeniti na bolje lice ovog grada, dodala je.

Split Parking jedini imao potporu

Tvrtka Split parking koja ja danas jedina dobila podršku vladajuće većine imala je tijekom rasprave zanimljiv moment - U raspravi je vijećnik MOST-a Josip Markotić opstanak vladajuće većine doveo u pitanje ako Marko Bartulić ostane u direktorskoj fotelji.

- Ukoliko se pokaže istinita informacija da je nova vlast odlučna u namjeri da pod svaku cijenu od svih direktora gradskih firmi zadrži samo direktora Split parkinga i eventualno Prometa , unatoč ozbiljnim prigovorima na rad direktora SPlit parkinga, onda i gradonačelnik i njegova administracija moraju biti svjesni da na taj način ozbiljno dovode u pitanje našu podršku i povjerenje koje smo im dali, kazao je Markotić.

Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije, obavijestio je vijećnike kako je njegova firma realizirala planove kako su i zacrtali. Ostvarili su netto dobit od više od 2 milijuna kuna.

- Cijena se nije mijenjala od 2014. godine i cijena vode kod nas je najjeftinija u Hrvatskoj, kazao je Šuta.

Pokrenuli smo postupak sanacije Dioklecijanova akvedukta i očekujemo skori početak radova, obznanio je.

Davor Matijević je podsjetio kako Aglomeracija Split-Solin  kasni, pa se boji penala Europske unije. Zanimalo ga je i hoće li to utjecati na stabilnost tvrtke.

- Pročistač vode kojeg nemamo još uvijek je dobio svog voditelja, zašto? S obzirom na gubitke od 65 posto u vodoopskrbi, koje mjere ViK provodi da bi to smanjili, pitao je Srđan Marinić, koji je želio znati hoće li se izgraditi vodosprema na Brdima.

Goran Kotur je pohvalio financijski izvještaj, Ante Franić je dodao da što je više potraživanja, to je i više "outsourcinga".

A predsjednik se Prkić našalio kako će sad ekipa iz SDP-a vjerojatno podijeliti zadatke, jedan će pitati nešto o vodi, a drugi o - kanalizaciji...

Godišnji izvještaj nije dobio dovoljan broj glasova.

DES-u je bilo posebno teško 

Edita Maretić, ravnateljica DES-a, Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, izvjestila je kako kod njih radi  221 radnik, od čega je čak 80 posto je na zaštitnim radnim mjestima. Nije bilo moguće organizirati rad od kuće, pa im je rad u pandemiji bio izrazito otežan.

- Bilo nam je jasno kako ćemo imati gubitke, pogotovo u djelovima koji rade i surađuju sa turizmom (tiskara i sitotisak), ali smo u nekim radnim organizacijama postigli uspjeh (konfekcija), pohvalila se ravnateljica.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => drugi dio [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => drugi dio 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-09-02 11:59:20 [created_by] => 3111 [created_by_alias] => MILENA BUDIMIR [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-09-02 18:23:41 [modified_by] => 3111 [publish_up] => 2021-09-02 12:10:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2182 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/09\/02\/18773540.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/02\/12662542.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/02\/18773542.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/02\/13149834.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/02\/15142656.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/02\/14283998.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/02\/19174046.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/02\/19174062.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","Josip Markoti\u0107","","Direktor gradskog komunalnog poduzeca \u010cisto\u0107a Luk\u0161a Regjo
\n\u00a0","Miroslav Deli\u0107","Brranka Brekalo","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","67:100","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1346","hd_18773540_1920.jpg":"1920x1080","k_18773540_1280.jpg":"1280x1280","k_18773540_1024.jpg":"1024x1024","k_18773540_640.jpg":"640x640","k_18773540_480.jpg":"480x480","k_18773540_340.jpg":"340x340","k_18773540_220.jpg":"220x220","o_18773540_1280.jpg":"1280x897","o_18773540_1024.jpg":"1024x717","o_18773540_640.jpg":"640x448","o_18773540_480.jpg":"480x336","o_18773540_340.jpg":"340x238","o_18773540_220.jpg":"220x154","h_18773540_1280.jpg":"1280x854","h_18773540_1024.jpg":"1024x683","h_18773540_640.jpg":"640x427","h_18773540_480.jpg":"480x320","h_18773540_340.jpg":"340x227","h_18773540_220.jpg":"220x147","pp_18773540_1280.jpg":"1006x1280","pp_18773540_1024.jpg":"805x1024","pp_18773540_640.jpg":"503x640","pp_18773540_480.jpg":"377x480","pp_18773540_340.jpg":"267x340","pp_18773540_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_12662542_1920.jpg":"1920x1080","k_12662542_1280.jpg":"1280x1280","k_12662542_1024.jpg":"1024x1024","k_12662542_640.jpg":"640x640","k_12662542_480.jpg":"480x480","k_12662542_340.jpg":"340x340","k_12662542_220.jpg":"220x220","o_12662542_1280.jpg":"1280x852","o_12662542_1024.jpg":"1024x681","o_12662542_640.jpg":"640x426","o_12662542_480.jpg":"480x319","o_12662542_340.jpg":"340x226","o_12662542_220.jpg":"220x146","h_12662542_1280.jpg":"1280x854","h_12662542_1024.jpg":"1024x683","h_12662542_640.jpg":"640x427","h_12662542_480.jpg":"480x320","h_12662542_340.jpg":"340x227","h_12662542_220.jpg":"220x147","pp_12662542_1280.jpg":"1006x1280","pp_12662542_1024.jpg":"805x1024","pp_12662542_640.jpg":"503x640","pp_12662542_480.jpg":"377x480","pp_12662542_340.jpg":"267x340","pp_12662542_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1349","hd_18773542_1920.jpg":"1920x1080","k_18773542_1280.jpg":"1280x1280","k_18773542_1024.jpg":"1024x1024","k_18773542_640.jpg":"640x640","k_18773542_480.jpg":"480x480","k_18773542_340.jpg":"340x340","k_18773542_220.jpg":"220x220","o_18773542_1280.jpg":"1280x899","o_18773542_1024.jpg":"1024x719","o_18773542_640.jpg":"640x449","o_18773542_480.jpg":"480x337","o_18773542_340.jpg":"340x238","o_18773542_220.jpg":"220x154","h_18773542_1280.jpg":"1280x854","h_18773542_1024.jpg":"1024x683","h_18773542_640.jpg":"640x427","h_18773542_480.jpg":"480x320","h_18773542_340.jpg":"340x227","h_18773542_220.jpg":"220x147","pp_18773542_1280.jpg":"1006x1280","pp_18773542_1024.jpg":"805x1024","pp_18773542_640.jpg":"503x640","pp_18773542_480.jpg":"377x480","pp_18773542_340.jpg":"267x340","pp_18773542_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1283","hd_13149834_1920.jpg":"1920x1080","k_13149834_1280.jpg":"1280x1280","k_13149834_1024.jpg":"1024x1024","k_13149834_640.jpg":"640x640","k_13149834_480.jpg":"480x480","k_13149834_340.jpg":"340x340","k_13149834_220.jpg":"220x220","o_13149834_1280.jpg":"1280x855","o_13149834_1024.jpg":"1024x684","o_13149834_640.jpg":"640x427","o_13149834_480.jpg":"480x320","o_13149834_340.jpg":"340x227","o_13149834_220.jpg":"220x147","h_13149834_1280.jpg":"1280x854","h_13149834_1024.jpg":"1024x683","h_13149834_640.jpg":"640x427","h_13149834_480.jpg":"480x320","h_13149834_340.jpg":"340x227","h_13149834_220.jpg":"220x147","pp_13149834_1280.jpg":"1006x1280","pp_13149834_1024.jpg":"805x1024","pp_13149834_640.jpg":"503x640","pp_13149834_480.jpg":"377x480","pp_13149834_340.jpg":"267x340","pp_13149834_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1506x1030","hd_15142656_1920.jpg":"1920x1080","k_15142656_1280.jpg":"1280x1280","k_15142656_1024.jpg":"1024x1024","k_15142656_640.jpg":"640x640","k_15142656_480.jpg":"480x480","k_15142656_340.jpg":"340x340","k_15142656_220.jpg":"220x220","o_15142656_1280.jpg":"1280x875","o_15142656_1024.jpg":"1024x700","o_15142656_640.jpg":"640x437","o_15142656_480.jpg":"480x328","o_15142656_340.jpg":"340x232","o_15142656_220.jpg":"220x150","h_15142656_1280.jpg":"1280x854","h_15142656_1024.jpg":"1024x683","h_15142656_640.jpg":"640x427","h_15142656_480.jpg":"480x320","h_15142656_340.jpg":"340x227","h_15142656_220.jpg":"220x147","pp_15142656_1280.jpg":"1006x1280","pp_15142656_1024.jpg":"805x1024","pp_15142656_640.jpg":"503x640","pp_15142656_480.jpg":"377x480","pp_15142656_340.jpg":"267x340","pp_15142656_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1609","hd_14283998_1920.jpg":"1920x1080","k_14283998_1280.jpg":"1280x1280","k_14283998_1024.jpg":"1024x1024","k_14283998_640.jpg":"640x640","k_14283998_480.jpg":"480x480","k_14283998_340.jpg":"340x340","k_14283998_220.jpg":"220x220","o_14283998_1280.jpg":"1280x1072","o_14283998_1024.jpg":"1024x858","o_14283998_640.jpg":"640x536","o_14283998_480.jpg":"480x402","o_14283998_340.jpg":"340x284","o_14283998_220.jpg":"220x184","h_14283998_1280.jpg":"1280x854","h_14283998_1024.jpg":"1024x683","h_14283998_640.jpg":"640x427","h_14283998_480.jpg":"480x320","h_14283998_340.jpg":"340x227","h_14283998_220.jpg":"220x147","pp_14283998_1280.jpg":"1006x1280","pp_14283998_1024.jpg":"805x1024","pp_14283998_640.jpg":"503x640","pp_14283998_480.jpg":"377x480","pp_14283998_340.jpg":"267x340","pp_14283998_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1338","hd_19174046_1920.jpg":"1920x1080","k_19174046_1280.jpg":"1280x1280","k_19174046_1024.jpg":"1024x1024","k_19174046_640.jpg":"640x640","k_19174046_480.jpg":"480x480","k_19174046_340.jpg":"340x340","k_19174046_220.jpg":"220x220","o_19174046_1280.jpg":"1280x892","o_19174046_1024.jpg":"1024x713","o_19174046_640.jpg":"640x446","o_19174046_480.jpg":"480x334","o_19174046_340.jpg":"340x236","o_19174046_220.jpg":"220x153","h_19174046_1280.jpg":"1280x854","h_19174046_1024.jpg":"1024x683","h_19174046_640.jpg":"640x427","h_19174046_480.jpg":"480x320","h_19174046_340.jpg":"340x227","h_19174046_220.jpg":"220x147","pp_19174046_1280.jpg":"1006x1280","pp_19174046_1024.jpg":"805x1024","pp_19174046_640.jpg":"503x640","pp_19174046_480.jpg":"377x480","pp_19174046_340.jpg":"267x340","pp_19174046_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19174062_1920.jpg":"1920x1080","k_19174062_1280.jpg":"1280x1280","k_19174062_1024.jpg":"1024x1024","k_19174062_640.jpg":"640x640","k_19174062_480.jpg":"480x480","k_19174062_340.jpg":"340x340","k_19174062_220.jpg":"220x220","o_19174062_1280.jpg":"1280x853","o_19174062_1024.jpg":"1024x682","o_19174062_640.jpg":"640x426","o_19174062_480.jpg":"480x320","o_19174062_340.jpg":"340x226","o_19174062_220.jpg":"220x146","h_19174062_1280.jpg":"1280x854","h_19174062_1024.jpg":"1024x683","h_19174062_640.jpg":"640x427","h_19174062_480.jpg":"480x320","h_19174062_340.jpg":"340x227","h_19174062_220.jpg":"220x147","pp_19174062_1280.jpg":"1006x1280","pp_19174062_1024.jpg":"805x1024","pp_19174062_640.jpg":"503x640","pp_19174062_480.jpg":"377x480","pp_19174062_340.jpg":"267x340","pp_19174062_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38294160 Threads: 3 Questions: 7091180957 Slow queries: 3298724 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608179549 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/nastavak-sjednice-gradskog-vijeca-oporbu-zanima-zastu-nije-produzen-ugovor-o-radu-osobi-s-invaliditetom-u-javnoj-ustanovi-sportski-objekti-1124382 [printLink] => /split/nastavak-sjednice-gradskog-vijeca-oporbu-zanima-zastu-nije-produzen-ugovor-o-radu-osobi-s-invaliditetom-u-javnoj-ustanovi-sportski-objekti-1124382?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 249348 [name] => gradsko vijeće split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradsko-vijece-split [link] => /tag/gradsko-vijece-split ) [1] => stdClass Object ( [id] => 394476 [name] => Ivica Puljak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-puljak [link] => /tag/ivica-puljak ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => drugi dio [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Podršku vladajuće većine dobio je jedino ‘Split parking‘, MOST-ovac Markotić: ‘Dovode u pitanje našu podršku‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3111 [name] => Diana Barbarić [username] => diana-barbari [email] => diana-barbari@sd.hr [password] => $2y$10$TgGal197j7nS31typ4yMh.ij7cGZinZUyNYE5yXdu6k7UZUh/oru6 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/diana-barbaric-3111 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1629 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/b5bdeb0a848ebe05496b9ad281421f26?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/02/18773540.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/02/18773540.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/02/12662542.jpg [title] => Nikola Vilić/CropixJosip Markotić ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/02/18773542.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/02/13149834.jpg [title] => Jakov Prkić/CropixDirektor gradskog komunalnog poduzeca Čistoća Lukša Regjo
 
) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/02/15142656.jpg [title] => Saša Burić/CropixMiroslav Delić ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/02/14283998.jpg [title] => Joško Šupić/CropixBrranka Brekalo ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/02/19174046.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/02/19174062.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Nakon pauze nastavlja se sjednica Gradskog vijeća. Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti i Tomislav Borozan, ravnatelj Javne ustanove "Športski objekti" podnijeli su izvještaj o izvršenju Programa javnih potreba u sportu Grada Splita za 2020. godinu, odnosno o radu JUŠO.

Pitanje za ravnatelja Borozana imao je Vice Mihanović:

Sjednica Upravnog vijeća na kojoj nije produžen ugovor o radu osobi s invaliditetom doznajem sada kako nije snimana, zanima me je li odluka bila jednoglasna?

Nadam se kako će te se boriti za svaki neproduženi ugovor za osobe s invaliditetom, dobacio je vijećnik Luka Baričić.

Konstantno politizirate ovaj slučaj, kazao je Davor Matijević.

Nenada Uvodića je zanimalo i kao privremnog člana UV JUŠO-a - ugovor za parkiralište koji je produžen na Gripama, je li stranka u međuvremenu podnijela novi zahtjev za produžetak produžetka. Igor Stanišić je primjetio kako su vijećnici sišli s puta i kako se ne drže točke dnevnog reda, s čim se složio i predsjednik GV Jakov Prkić, primjetivši kako vijećnici koriste priliku pitati direktore osobno što ih zanima, a takve su prilike izgleda samo na sjednicama prilikom izvješća o radu.

Kad se negdje pojavljuje velika razlika između plana i realizacije to traži detaljnu analizu. Ovdej imamo i do devet puta veću realizaciju u odnosu na planirano u nekim detaljima, a sve bez tumačenja. Nismo stručnjaci za sve, no nije nam puženo razumljivo objašnjenje, zanimalo je Tamaru Visković.

Nazvala je političkim sva pitanja o skrbi i potpori Hajduku i KK Split, pa ju je zanimalo da se na vrijeme vijećnicima javi o kakvim se dokapitalizacijama radi.

U javnoj ustanovi se ugovori odrađuju tako da se nakon probnog rada prikupljaju eventualne primjedbe na rad. Na sjednici su se našli i ti ugovori, mi imamo obavezu zapošljavanja preko javnog natječaja. Jedan od vijećnika je inzistirao da se ti ugovori na neodređeno po isteku ne produže. Inzistirao sam da to ne smije biti tako. UV je zaduženo za akte i pravilnike, kao i radne odnose, a za ugovor je zadužen ravnatelj. Nisam htio remetiti dnevni red tada i sad imamo što imamo, iskren je bio ravnatelj Borozan.

Sporni ugovor nije produžen među ostalim i zato jer gospođa ima "sumnjivo" prezime, navodno isto kao i gospodin s kojim je produžen ugovor o parkingu...

I dok je bilo svima jasno kako ravnatelj Borozan ima u rukama vruć krumpir, u vijećnici se zaoštrilo. Zamjenik gradonačelnika je imao primjedbu na dio njegovog izvještaja, pa je krenulo dobacivanje sa svih strana, koje je predsjednik Vijeća zaustavio na vrijeme.

i dok je bilo svima jasno kako ravnatelj Borozan ima u rukama vruć krumpir, u vijećnici se zaoštrilo. Zamjenik gradonačelnika je imao primjedbu na dio njegovo izvještaja, pa je krenulo dobacivanje sa svih strana, koje je predsjednik Vijeća zaustavio na vrijeme.

- Možda je ravnatelj zaboravio – nitko u ustanovama grada Splita više neće biti zaposlen bez natječaja, kazao je Igor Skoko.

- Ovo, gospodine Ivoševiću, nije ulica, već sjednica, Mihanović je poručio dogradonačeniku-  osvrnuvši se na njegovo reagiranje bez dozvole voditelja sjednice.

Gradonačelnik Puljak je podsjetio kako je bivše UV donijelo odluku suprotnu odluci GV da se sva parkirališta moraju dati na upravljanje Split parkingu, svojom su odlukom oštetili proračuna:

Uzeli su javne novce, ukoliko se taj ugovor bude konzumirao, a nadam se da neće. Svjesno su kršili odluke! Mislim da je veliki prekršaj i isplata novca zaposlenicima kroz putne troškove, rekao je gradonačelnik.

Ravnatelj Borozan se vratio na odluku GV iz 2016, kada je osnovan Split parking, tvrdeći kako JUŠO nije nadležna za provođenje te odluke, već Ured za komunalno gospodarstvo. A oni, kazao je, nikada nisu pozvali ikoga da bi se sva prkirna mjesta ujedinila u gradu, stavila pod jednu kapu.

- Sve vaše argumente mogu shvatiti, ali mi nije jasno - ako želite dobro vašoj ustanovi, da niste u niti jednom trenutku pokušali "ispipati" postoji li na tržištu još netko tko bi bio zainteresiran za najam parkinga, upitao je Prkić pri kraju rasprave, kazavši kako će "puknuti" ako to ne kaže.

Izvještaj nije prihvaćen!

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

- Želim se osvrnuti na izjavu ravnatelja Javne ustanove Športski objekti iz koje se jasno čulo da su, nažalost, za sve nas i Grad Split, da su lagali gradonačelnik i da je lagao vijećnik Skoko. Gradonačelnik je lagao u dijelu da je odluka Upravnog vijeća jednoglasna. Sad smo jasno čuli da su protiv te odluke o neproduživanju ugovora o radu djelatnici koja je osoba s invaliditetom bili predstavnik radnika i tri predsjednika splitskog Saveza športova. Isto tako smo čuli da tonski zapis postoji i da je vijećnik Skoko i kao član Upravnog vijeća jednako tako lagao. Mislim da je to sramotno i poražavajuće. Ako će svoj mandat započeti lažima, što nas tek čeka u budućnosti? - kazao je Vice Mihanović.

Potom je pred novinare stao Igor Skoko

- Postoji zapisnik, ali s prve sjednice na kojoj se o tom odlučivalo ne postoji tonski zapis jer nije snimano. Na toj je sjednici doensena odluka da se sve ostale sjednice snimaju. Postoji pravilnik o raspolaganju tonskim zapisnicima. Osobno nemam ništa protiv da se zapisnik da na uvid, ali to je odluka Upravnog vijeća. Ako je netko snimao nelegalno to je kazneno djelo - rekao je Skoko.

Na pitanje je li tražio "sumnjivo prezime" radnice i jesu li je dovodili u vezu s poslovnim partnerima odogovorio je Skoko da nikada takav izraz nije koristio te nekoliko puta istaknuo da više zapošljavanja mimo javnog natječaja neće biti. 

Dodao je i da je radnici u tom trenutku isticao ugovor, a da bi jednaka odluka bila donesena bez obzira na njezino prezime.

Mate Omazić podnio je izvještaj o izvršenju Programa javnih potreba u kulturi s izvješćem o radu ustanova u kulturi u prošloj godini.

Za niti jednu ustanovu u kulturi ne stoji jasno koliko tko ima zaspolenika, ja iz ovog izvještaja ne mogu zaključiti ništa – kritična je bila Branka Ramljak.

- Prošla je godina za zaboraviti, što se financija tiče. Iako nije po pravilniku – želio bi pitati ravnateljicu Muzeja Grada i tražim pojašnjenje kriterija organizacija zabava u Podrumima, pitao je Luka Baričić.

U ovom se izvješću dva puta spominje sistematizacija u JU Park šuma Marjan. Spominje se i provođenje programa gspodarenja šumom. Uobičajeno je da pravilnike predlaže ravnatelj, ne mogu shvatiti iz ovih dokumenatat je li bilo tako, pa molim da se objasni kako je 16 osoba zaduženo za taj rad, upitao je Srđan Marinić.

Ponavlja se problem sa izvješćem, nužno je utvrditi metodologiju izrade istih. Forma podataka i vrsta mora biti jednaka za svaku ustanovu, jedino će nam tako izvještaj biti funkcionalan, kazala je Tamara Visković.

Služba za staru gradsku jezgru ne radi baš najbolje, utrošak sredstava koje imaju na raspolaganju im je, blago rečeno, jako skroman, dodala je vijećnica.

Branka Brekalo je odgovorila na pitanja o vjenčanom slavlju održanom u Podrumima, vijećnike su brinuli kriteriji kojima se prostor dobija, kao i eventualna opasnost koju preglasna glazba i vibracije mogu utjecati na spomenik.

Po kojim se cijenama vrši najam, to mora biti dostupno svima, kazao je vijećnik Baričić.

Tražio je više poštovanja prema našem zajedničkom blagu.

Ovakvih nesporazuma, nadam se, biti će što manje. Službeni podaci o najmu i cijena istoga nalazi se na web stranicama Muzeja grada. Način korištenja Podruma je isti, ono što sam uvela kao povjesničar umjetnosti jest suradnja s tvrtkom koja nam daje sigurnosne savjete. Nitko ne može ući u Podrume tko ne zadovoljava odredbe o sigurnosti. Pravila su stroga, nitko nije tamo bez nadzora, kazala je Brekalo.

Vjenčanje je dobilo loš prizvuk, to je bila svadbena večera, snimak je prikazao trenutak kada su se gosti ustali nakon večere, prije odlaska na drugo mjesto na zabavu, rekla je ravnateljica, tvrdeći kako se nikada ne bi dozvolilo da se nanese šteta našoj baštini.

Žao joj je što se stekao dojam kako se Podrumima neodgovorno upravlja, zamolila je da se dodatno sjedne i razgovara.

- Podrume čuvamo ko suvo zlato, kazala je.

---

image
Brranka Brekalo
Joško Šupić/Cropix
---

- Što je s novcem od ulaznica za Podrume, polažete li ih na Fini, kakvi su međuljudski odnosi u Muzeju, postoje li prijetnje otkazima, što je sa elektroinstalaterskim radovim – jesu li to odradili meštri koji su s vama rodbinski vezani, jeste li kupili auto i koji-  cijeli rafal pitanja ispalio je Mostov vijećnik Josip Markotić.

- Jesam uznemirena, ali pozitivno! Međuljudski odnosi u muzeju – zna se da je situacija bila takva, uznemirena, situaciju ne možete smiriti sto posto – pa su vam ti koji nisu smireni dali te podatke kojima baratate, kazala je ravnateljica.

Prijedlog zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u obrazovanju i tehničkoj kulturi Grada Splita za 2020. godinu vijeću je podnio Mate Omazić. Pohvalio se dogradnjom OŠ Kamen Šine.

Došlo je do pomaka! I do kapitalnih ulaganja, pohvalila je izvješće o radu Branka Ramljak:

- Zanimaju me daroviti. U predškolskom odgoju imamo najboji program za darovite, imamo i Centre izvrsnosti od petog razreda na dalje, ali što je sa djecom u razrednoj nastavi, upitala je.

Mostov Ivica Grković je pitao što je sa asistentima u nastavi, smeta mu što ne postoje asistenti u vrtićkoj dobi, s naglaskom na djecu sa dijagnozama iz spektra autizma. Solin, Omiš i Korčula imaju takve programe, pa Grković vjeruje da bi i Split mogao financirati tako što.

Neki projekti su 'zapeli'

Kristina Vidan je željela doznati što je s kvalitetnim programima koji su zastali u ovoj COVID-godini i hoće li se nastaviti.

Ovaj je izvještaj, za razliku od prethodnih, prihvačen od strane vijećnika.

Krenulo je predavanje Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Prijedlog zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u obrazovanju i tehničkoj kulturi Grada Splita za 2020. godinu vijeću je podnio Mate Omazić. Pohvalio se dogradnjom OŠ Kamen Šine.

Došlo je do pomaka! I do kapitalnih ulaganja, pohvalila je izvješće o radu Branka Ramljak:

Zanimaju me daroviti. U predškolskom odgoju imamo najboji program za darovite, imamo i Centre izvrsnosti od petog razreda na dalje, ali što je sa djecom u razrednoj nastavi, upitala je.

Mostov Ivica Grković je pitao što je sa asistentima u nastavi, smeta mu što ne postoje asistenti u vrtićkoj dobi, s naglaskom na djecu sa dijagnozama iz spektra autizma. Solin, Omiš i Korčula imaju takve programe, pa Grković vjeruje da bi i Split mogao financirati tako što.

Kristina Vidan je željela doznati što je s kvalitetnim programima koji su zastali u ovoj COVID-godini i hoće li se nastaviti.

Ovaj je izvještaj, za razliku od prethodnih, prihvačen od strane vijećnika.

Krenulo je predavanje Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu

Uz sitna propitkivanja o zapošljavanjima u vrtićima i uz obećanja kako će im biti pismeno odgvoreno - izvješće je prihvaćeno.

Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Splita za prošlu godinu, Olenka Dadić, pročelnica po ovlaštenju Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling, podnosi izvještaj.

Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti, izvijestio je o Osnovnom programskom i financijskom okvira za rad Gradskog kazališta lutaka Split za razdoblje od 2022. do 2025. godine, s naglaskom kako ravnateljici iduće godine istjeće mandat. Izvještaj je "brzinski" prihvaćen. Izgleda da su i vijećnici izmoreni cijelodnevnim raspravama...

Raspravljalo se i o godišnjem izvještaju o radu Stano-uprave, koji je podnio direktor Ante Zuanić. Kazao je kako u posljednje tri godine tvrtka posluje pozitivno, ali i ne povećava broj zaposlenika, premda im je dobit zbog COVID-a bila manja.

- Iz osnovne djelatnosti, upravljanja nekretninama, vi ne možete financirati svoje djelatnike, pa me zanima koji su vam ostali prihod- pitao je MOST-ov Josip Markotić.

Direktor je objasnio kako zarađuju dodatno i preko svoje web stranice, koju dopuštaju koristiti marketinški.

Kristina Vidan je nakon izlaganja direktora Dražena Delića o stanju u "Splitskoj obali" zatražila riječ i kazala:

- Imam prijedlog za gradonačelnika, prisjetite se kako se vaša stranka u prošlom mandatu zalagala za ukidanje ove tvrtke! Od tri su narasli na 31 zaposlenika, a djelatnosti su im ovisne o resursima grada, parazitiraju na njima. Nelegalno naplaćuju priveze na Zapadnoj obali, iznajmljuje objekte na Bačvicama, to bi jednako dobro mogla raditi bilo koja druge gradske tvrtke! Dva puta su dokapitalizirani, postojanje ove tvrtke je nepotrebno, nadam se da će gradonačelnik napraviti sve da se ugasi.

Igor Stanišić joj je replicirao kazavši:

– Iznijeli ste niz netočnih podataka, vi ste vlast, imate u rukama i sukno i škare, pokažite nam kako se radi! Mi siidimo i gledamo što radite!

Kristina Vidan mu je na to kazala kako se nada da je pogled dobar!

Nezavisni vijećnik Ante Vuković izvještaj je nazvao nejasnim, kazavši kako je direktor usmeno kazao sve ono to je trebao napisati.

- Bili ste dio gradske vlasti, Stanišiću, mogli ste se oko (punjenih) paprika dogovorit o izmjenama GUP-a- dobacio je Davor Matijević kolegi vijećniku, dok je Josip Markotić, kako je kazao, dobronamjerno, upozorio da se zbog "copy-paste" pristupa ispunjavanja izvještaja u jednoj od tablica umjesto tvrtke pojavilo ime Parkova i nasada. 

Ante Franić je ustvrdio kako bi gradska vlast treba tražiti da sama upravlja svojom imovinom: Sve je u našim rukama, trebamo preuzeti i Žnjan, a ne plaćati kazne!

Centrova Anita Birimiša je gotovo pa zavapila: Objasnite kako je moguće da se gradska tvrtka bavi nelegalnom djelatnošću?!

Direktor Delić je saslušao sve komentare i primjedbe i nije mu bilo ugodno, nije želio komentirati uopće priče oko nelegalnog privezivanja na Zapadnoj obali i kazne koja prijeti gradu i sudskog postupka koji je u tijeku.

Sve ostale će primjedbe vijećnika pismeno obrazložiti...

Izvještaj o poslovanju nije dobio dovoljan broj glasova vijećnika.

Uskoro ukopani kontejneri

Direktor Čistoće na odlasku Lukša Regjo izvijestio je vijećnike o radu tog trgovačkog društva. Ni ovoga puta vijećnici nisu odoljeli pozivu predsjednika da mu upute svoja pitanja.

---

image
Direktor gradskog komunalnog poduzeca Čistoća Lukša Regjo
 
Jakov Prkić/Cropix
---

Davor Matijević je bio razočaran činjenicom kako se u zadnjih godinu dana u cijelome gradu nije sagradilo niti jedno reciklažno dvorište:

- Nemamo ništa, tek smo na 5.8 posto prikupljanja i recikliranja što je sramotno, kazao je naglasivši kako Čistoća mora biti i edukativno proaktivnija.

- Nemojte nas tlačit, vi ste vlast, nemojte se iživljavat na ljudima – kazao je u jednom momentu Vice Mihanović, na što mu je Kristina Vidan kazala kako je svjesna da je direktor na odlasku, ali je ovo posebna prilika da vijećnici dozaju što se zbivalo u firmi.

- Zašto nas nikad ne nazovete? Pošaljete mail? Mi smo otvoreni za sve- kazao je Regjo.

Goran Kotur je podsjetio kako bi se zbog odvojenog prikupljanja otpada u iduće tri i po godine kapacitet Karepovca mogao popuniti:

- Možda da razmislite da ostalim jedinicama lokalne samouprave više ne dozvolite odlaganje na naše odlagalište- predložio je.

Troškovi poslovanja rastu, kazao je direktor Regjo, dok je cijena odvoza smeća Splićanima i dalje najniža u Hrvatskoj.

- Do kraja rujna počinjemo sa ukopavanjem kontejnera, najavio je i kazao:

Dao sam sve od sebe, premda sam ovdje došao "privremeno", a eto, to se oteglo na dvije godine- zaključio je. 

Izvještaj nije dobio potreban broj glasova, pa stoga nije prihvaćen.

---

image
Miroslav Delić
Saša Burić/Cropix
---

Promet se nada novim autobusima

Miroslav Delić, direktor Prometa, suvereno je iznio sve detalje o poslovanju te gradske tvrtke.

- Električni autobusi su budućnost, aplicirati ćemo u rujnu na Europske fondove, za nabavu većeg broja autobusa. Očekujemo odobravanje do Nove godine- kazao je direktor i objasnio kako je uspio smanjiti broj zaposlenika:

Digli smo kredit za isplatu otpremnina radnicima, koja je bila oko 180 tisuća kuna, 6500 kuna u prosjeku po godini staža. Nešto prirodnim odljevom i nešto otpremninama otišlo je sto ljudi, a kredit otplaćujemo kvartalno bez problema, kazao je direktor Delić.

Očekivano, i ovaj je izvještaj ostao neprihvaćen.

Odmah na početku davanja izvještaja o radu Parkova i nasada njihov je direktor Saša Franjkić iskoristio prigodu i pozdravio se sa vijećnicima kazavši:

Odlazim za par tjedana, pa se eto zahvaljujem na prilici u ove četiri prošle godine.

Branka Ramljak je pohvalila i izvješće, za koje je kao financijska stručnjakinja ustvrdila da je dobro napravljeno, a potom i izgled dijelova grada o kojima Parkovi i nasadi brinu:

- Grad je pun cvijeća, puno više nego prije četiri godine, kazala je.

Ni ovaj izvještaj, ah čuda li, nije prošao...

Trgovačko društvo Žnjan doo predstavljao je direktor Ante Šunjić, požalivši se na pad prometa zbog pandemije. Pohvalio se kako je smanjio troškove radnika za 40 posto, a najvažnijim nazvao mijenjanje imena društva.

- Ovo je firma koja nema svrhu! - udario je u glavu odmah Davor Matijević.

- Ukoliko dobijemo koncesiju (na Žnjanu) to će biti čudo, tri godine ste se pripremali, a bolju je ponudu dala tvrtka koja se spremila za šest miseci, dodao je.

Vice Mihanović je ostao iznenađen retorikom svog kolege, sugerirajući mu kako je došlo vrijeme za prijeći s riječi na djela. Goran Kotur se čudio sigurnosti direktora kako će baš njegova tvrtka dobiti koncesiju nad Žnjanom:

- Jeste li vi planirali poslovanje tvrtke i za slučaj da ne dobijete koncesiju, upitao je.

Luka Baričić je bio zainteresiran doznati na koji će se način i ako dobiju koncesiju – uspjeti isfinancirati gradnju. Nezavisni vijećnik Ante Vuković ukazao je na kratkotrajnu imovinu društva, koja iznosi 1.3 milijun kuna, a to su potraživanja od kupaca u iznosu 1.2 milijuna. Ante Franić je kazao kako je od troje zaposlenika velika vjerojatnost da je jedan od njih dao ponudu koju je privatna tvrtka ponudila. Ozbiljna je to bila optužba, pogotovo znajući kako je ta druga, privatna tvrtka firma bez zaposlenika, sa sto kuna početnog kapitala.

Zabrinut sam za budućnost Žnjana, kazao je Franić, tvrdeći kako Vlada ne zna što će s tim.

Vici Mihanoviću je bilo drago što je kolega mu Franić spreman, kako je kazao, i za voditi Hrvatsku vladu.

Vlada je, kad se već krenulo pričati o njoj, dodao je Goran Kotur – kasnila u koracima i "prekombinovala se", odluku o koncesiji je već trebala donijeti:

- Ovoliko se ne čeka bez razloga, kazao je.

– Dečki sad ste vlast, uhvatite se posla, kazao je Mihanović i tako poslao poruku moćnom trojcu iz SDP-a. 

Direktor Šunjić je pokušao odgovoriti na sva postavljena mu pitanja, kazavši kako su moduli na Žnjanskom platau bili jako skupi u startu, jer su prilagođeni uvjetima blizine mora i udara vjetrova. U planu poslovanja za 2021. nisu naveli dobijanje koncesije, jer ne mogu i nisu prejudicirali stanje. Na Žnjanu imaju sedam modula, jedan je prazan, sva su potraživanja podmirena.

Nije ministarstvo izdalo priopčenje, već povjerenstvo koje je odlučivalo o ponudama. Iz zapisnika je razvidno kako smo jedino mi ispunili sve uvjete, kazao je.

- Kako je druga tvrtka mogla doznati naše iznose, vrijednost projekta od 250 milijuna kuna - sad se mogu sjetiti novinskih napisa koji su o tome spekulirali, rekao je.

Devet za, deset protiv, sedam "uzdržanih ", ne prođe ni ovo.

Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. osnovana je s ciljem poticanja poduzetništva i upravljanja poduzetničkom zonom „Dračevac“, informiranja i edukacije u poduzetništvu, kao i pružanja tehničke i savjetodavne pomoći za programe međunarodne suradnje.

Nakon što ju je na sedam godina stavio u mirovanje Grad Split, kao osnivač i jedini vlasnik, aktivirao je i preimenovao razvojnu agenciju s ciljem savjetodavne i tehničke pomoći pri pripremi strateških projekata Grada Splita, savjetodavne i tehničke pomoći gradskim institucijama i tvrtkama pri pripremi i provedbi projekata (su)financiranih sredstvima EU, koordinacije izrade i izvještavanja o provedbi strategije razvoja grada Splita, organizacije edukacija, umrežavanja s poduzetnicima i lokalnim inicijativama.

O svemu je tome Gradsko vijeće izvijestio direktor Goran Batinić.

- RaST je svijetla točka, kazala je Branka Ramljak.

- Od vas puno očekujemo! Nadamo se projektim koji će promijeniti na bolje lice ovog grada, dodala je.

Split Parking jedini imao potporu

Tvrtka Split parking koja ja danas jedina dobila podršku vladajuće većine imala je tijekom rasprave zanimljiv moment - U raspravi je vijećnik MOST-a Josip Markotić opstanak vladajuće većine doveo u pitanje ako Marko Bartulić ostane u direktorskoj fotelji.

- Ukoliko se pokaže istinita informacija da je nova vlast odlučna u namjeri da pod svaku cijenu od svih direktora gradskih firmi zadrži samo direktora Split parkinga i eventualno Prometa , unatoč ozbiljnim prigovorima na rad direktora SPlit parkinga, onda i gradonačelnik i njegova administracija moraju biti svjesni da na taj način ozbiljno dovode u pitanje našu podršku i povjerenje koje smo im dali, kazao je Markotić.

Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije, obavijestio je vijećnike kako je njegova firma realizirala planove kako su i zacrtali. Ostvarili su netto dobit od više od 2 milijuna kuna.

- Cijena se nije mijenjala od 2014. godine i cijena vode kod nas je najjeftinija u Hrvatskoj, kazao je Šuta.

Pokrenuli smo postupak sanacije Dioklecijanova akvedukta i očekujemo skori početak radova, obznanio je.

Davor Matijević je podsjetio kako Aglomeracija Split-Solin  kasni, pa se boji penala Europske unije. Zanimalo ga je i hoće li to utjecati na stabilnost tvrtke.

- Pročistač vode kojeg nemamo još uvijek je dobio svog voditelja, zašto? S obzirom na gubitke od 65 posto u vodoopskrbi, koje mjere ViK provodi da bi to smanjili, pitao je Srđan Marinić, koji je želio znati hoće li se izgraditi vodosprema na Brdima.

Goran Kotur je pohvalio financijski izvještaj, Ante Franić je dodao da što je više potraživanja, to je i više "outsourcinga".

A predsjednik se Prkić našalio kako će sad ekipa iz SDP-a vjerojatno podijeliti zadatke, jedan će pitati nešto o vodi, a drugi o - kanalizaciji...

Godišnji izvještaj nije dobio dovoljan broj glasova.

DES-u je bilo posebno teško 

Edita Maretić, ravnateljica DES-a, Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, izvjestila je kako kod njih radi  221 radnik, od čega je čak 80 posto je na zaštitnim radnim mjestima. Nije bilo moguće organizirati rad od kuće, pa im je rad u pandemiji bio izrazito otežan.

- Bilo nam je jasno kako ćemo imati gubitke, pogotovo u djelovima koji rade i surađuju sa turizmom (tiskara i sitotisak), ali smo u nekim radnim organizacijama postigli uspjeh (konfekcija), pohvalila se ravnateljica.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Saša Burić/Cropix Joško Šupić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Nikola Vilić/Cropix
Josip Markotić
Jakov Prkić/Cropix
Direktor gradskog komunalnog poduzeca Čistoća Lukša Regjo
 
Saša Burić/Cropix
Miroslav Delić
Joško Šupić/Cropix
Brranka Brekalo
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/nastavak-sjednice-gradskog-vijeca-oporbu-zanima-zastu-nije-produzen-ugovor-o-radu-osobi-s-invaliditetom-u-javnoj-ustanovi-sportski-objekti-1124382 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b771399e830c09f99397ba7295a2136dbc1cdfe2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Podr%C5%A1ku+vladaju%C4%87e+ve%C4%87ine+dobio+je+jedino+%E2%80%98Split+parking%E2%80%98%2C+MOST-ovac+Markoti%C4%87%3A+%E2%80%98Dovode+u+pitanje+na%C5%A1u+podr%C5%A1ku%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fnastavak-sjednice-gradskog-vijeca-oporbu-zanima-zastu-nije-produzen-ugovor-o-radu-osobi-s-invaliditetom-u-javnoj-ustanovi-sportski-objekti-1124382 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fnastavak-sjednice-gradskog-vijeca-oporbu-zanima-zastu-nije-produzen-ugovor-o-radu-osobi-s-invaliditetom-u-javnoj-ustanovi-sportski-objekti-1124382 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => drugi dio [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Splitdrugi dio

Podršku vladajuće većine dobio je jedino ‘Split parking‘, MOST-ovac Markotić: ‘Dovode u pitanje našu podršku‘

Piše MILENA BUDIMIR
2. rujna 2021. - 14:10

Nakon pauze nastavlja se sjednica Gradskog vijeća. Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti i Tomislav Borozan, ravnatelj Javne ustanove "Športski objekti" podnijeli su izvještaj o izvršenju Programa javnih potreba u sportu Grada Splita za 2020. godinu, odnosno o radu JUŠO.

Pitanje za ravnatelja Borozana imao je Vice Mihanović:

Sjednica Upravnog vijeća na kojoj nije produžen ugovor o radu osobi s invaliditetom doznajem sada kako nije snimana, zanima me je li odluka bila jednoglasna?

Nadam se kako će te se boriti za svaki neproduženi ugovor za osobe s invaliditetom, dobacio je vijećnik Luka Baričić.

Konstantno politizirate ovaj slučaj, kazao je Davor Matijević.

Nenada Uvodića je zanimalo i kao privremnog člana UV JUŠO-a - ugovor za parkiralište koji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 18:47