StoryEditorOCM
SplitBROJI SE SITNO

Napravili smo đir po gradu uoči Ultre, partijaneri su već uzbuđeni... Splićanki je ovo prvi put da ide: ‘Jedva čekam‘

Piše Božidar Lončar
7. srpnja 2023. - 17:10

Došao je dan koji su s nestrpljenjem očekivali ljubitelji festivala i partijaneri iz cijelog svijeta. Ultra Europe danas počinje u 19 sati, mada smo tijekom jutra našli partijanere s narukvicama na rukama. Jutro kao i svako drugo za vrijeme ljetne sezone. 

Od Đardina prema Pazaru kod Realke policajac regulira promet. Vozila se sporije kreću, ali nema gužvi.

Šetnjom od Đardina do Marmontove ulice nailazimo na dvije djelatnice "Parkova i nasada". Svaka u svom filmu, reklo bi se. Jednoj je djelatnici dan uobičajen, a druga nam uz smijeh govori da joj je dosta i Rive i Ultre. 

image
Paun Paunović/Cropix

Marmontovom prolaze dva policajca koji nam kažu da jutro u Splitu prolazi uobičajeno. Prve osobe s narukvicama na rukama vidimo na dnu Marmontove.

Dvije Australke s osmijehom pristaju s nama podijeliti dojmove.

- Ovo je prvi put da idemo na Ultru. Sviđa nam se vrijeme i noćni život i zato smo tu – kratko su nam odgovorile Australke koje su već otišle po svoju narukvicu.

Dolazimo na Rivu, gdje na klupi na suncu prilazimo Rubenu i Alexu iz Njemačke.

- Došao sam radi Ultre na preporuku prijatelja koji je bio prošle godine. Smještaj nam je sedam minuta od stadiona. Cijene su kao u Njemačkoj - odgovara nam Ruben, dok je njegov prijatelj Aleks odgovorio da mu je prošle godine bilo najdraže partijati na plažama. 

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix

Na Rivi stajemo kod jednog od ugostiteljskih objekata na spoju s Dioklecijanovim podrumima. Djelatnici nam pokazuju na štekat i samo kratko odgovaraju da mi je ovo jedan od najgorih dana od kada su otvoreni. Posla zato ima za "Čistoću". Vozač u malom vozilu nam kaže da je posla sve više svakog dana, pogotovo danas.

Stižemo do Pjace. Prodavačica u jednoj od trgovina nam kaže da posla ima i očekuju veći promet popodne. Većinom se kupuje alkohol. Ugostitelj u restoranu kratko komentira da je dan uobičajen i da sve ide polagano. 

U šetnji kroz centar grada upoznali smo oca i sina koji su stigli iz Kostarike radi Ultra festivala.

image
Paun Paunović/Cropix

- Bio sam na Ultri u Tokiju i drugim zemljama. Obožavam Ultru. Svidjela mi se organizacija i što nije bilo previše ljudi kao na Tomorrowlandu. Impresionirala me prezentacija i DJ-evi – odgovorio nam je otac Nico.

- Napunio sam 18 godina, uzbuđen sam i mislim da će biti lijepo. Hvala ocu što je ovo učinio za mene – govori nam Ari.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix

Ima i Splićanka i Splićani koji bi išli na Ultru. Među njima je Mirjana Tomić, koja nam kaže da bi išla na Ultru da ima s kime. Radnica u trgovini Korina Rakelić ide prvi put na Ultru i uzbuđena je:

- Jedva čekam to doživjeti. Prije svega zbog umjetnika i Resistance dijela. Partijaneri su pristupačni i dragi i lako se s njima dogovoriti i prodati im nešto – kaže nam Korina.

Puno posla do podne je imao i taksist, koji nam je rekao da stalno ima vožnje i da je bolje nego prethodnih dana - odgovorio nam je kratko anonimni taksist.

Dvosatni đir po gradu bi se moglo opisati riječima ugostiteljima na Narodnom trgu da dan prolazi lagano... No, kako su se približavali popodnevni sati, broj partujanera je bio sve veći...

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:44