StoryEditorOCM
SplitNEĆE U BANOVINU

Na Puljkov natječaj za četiri pročelnička mjesta javilo se samo petero ljudi. Među njima je samo jedno ime iznenađenje

Piše Ana Pivčević
13. siječnja 2024. - 13:03

Gradonačelnik Ivica Puljak početkom prosinca raspisao je četiri natječaja za pročelnička mjesta, a riječ je o Upravnom odjelu za urbanizam i izgradnju, za ekonomske poslove, za komunalne poslove te za društvene djelatnosti. Riječ je o odjelima na čijem su čelu osobe koje rade kao vršitelji dužnosti, znači nisu preko natječaja izabrani. Nakon prijave suspendirane pročelnice Maje Đerek, Upravna inspekcija naložila je splitskoj Gradskoj upravi da raspiše natječaje za pročelnike. 

Natječaj je raspisan 6. prosinca 2023. godine, a rok za podnošenje prijava istekao je 21. prosinca. Kada će biti poznati rezultati, pitali smo Grad Split. Objasnili su nam da je rješenje o prijemu prema zakonu potrebno donijeti u roku najkasnijem od 60 dana od isteka roka za podnošenje prijava, što u ovom slučaju znači do 19. veljače. 

- Povjerenstvo prema zakonu otvara prijave te utvrđuje koje su prijave pravodobne i potpune i utvrđuje listu kandidata prijavljenih na natječaj, koji ispunjavaju formalne uvjete propisane natječajem (o njemu se sastavlja zapisnik o otvaranju prijava). Na natječaj za tri odjela (za društvene djelatnosti, komunalne poslove i ekonomske poslove) stigla je po jedna prijava, dok su za Odjel za urbanizam i izgradnju stigle dvije prijave - odgovorili su nam iz Grada Splita. 

Kako je Dalmatinski portal neslužbeno doznao, za pročelnike tri odjela javili su se aktualni vršitelji dužnosti, za komunalu Leona Grgić, za financije Olenka Dadić, a za društvene djelatnosti Mario Negotić. Na natječaj za Odjel za urbanizam i izgradnju javili su se trenutni vršitelj dužnosti Teo Vojković i arhitektica Mariana Bucat

Upravni odjel za urbanizam i izgradnju jedan je od odjela koji je pogođen konstantnim odlascima zaposlenika. U središte pažnje dospio je 2021. godine USKOK zbog građevinskih malverzacija, odnosno primanja i davanja mita, pokucao na vrata Banovine i uhitio nekoliko zaposlenika gradske uprave. Nakon toga je odjel dobio status "nepoželjnog" te, iako je vrlo bitan za funkcioniranje grada, rijetki su željeli tamo raditi. 

- Koliko je u ovom mandatu iz Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju otišlo inženjera, i to vrsnih, s iskustvom, koji su ostvarili zavidnu karijeru kao službenici, ali i onih koji su bili primljeni u službu s energijom i ambicijama, pa su vrlo brzo odustali, džabe prijave za pročelnika. Još malo pa neće biti nikoga da stane "pro čelo" osim pročelnika sam(a) sebi - kazala nam je Bucat. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 02:52