stdClass Object ( [id] => 1253887 [title] => Na Bačvicama ‘niče‘ novi hotel, tik pored zgrade zaštićenog kulturnog dobra! Objekt koji će zauvijek izmijeniti vizuru starog splitskog kvarta odobrio je sam Puljak [alias] => na-bacvicama-nice-novi-hotel-tik-pored-zgrade-zasticenog-kulturnog-dobra-objekt-koji-ce-zauvijek-izmijeniti-vizuru-starog-splitskog-kvarta-odobrio-je-sam-puljak [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tomislav Mamić, vlasnik “Tommyja”, javno se bunio kako u Splitu ne može dobiti dozvole za svoje gradnje, no izgleda kako su mu zadnji dani stare godine donijeli dobre vijesti.

Za to se pobrinuo gradonačelnik Ivica Puljak, koji je na samom kraju prošle godine, točnije 28. prosinca 2022., potpisao “Zaključak o prihvaćanju Glavnog projekta – izmjene i dopune arhitekture 2 za rekonstrukciju i dogradnju hotelskog sklopa ‘Villa Rosina’ u Splitu”.

---

image

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva
---

Nakon “Ville Harmony”, koja “strši” na Bačvicama, i “Hotela Briig”, koji je izazvao kontroverzije zbog neuklapanja u ambijent, premda je dobio nagradu, nakon ovoga Puljkova poteza slijedi, izgleda, još jedna veća gradnja u nekoć skladnom ambijentu Bačvica. Naime, Puljkovim Zaključkom odobreno je 66 soba i sedam apartmana koji bi se izgradili oko historicističke “Ville Rosina” na Bačvicama.

Puljak je u Zaključku prihvatio glavni projekt koji je izradio Ured ovlaštenog arhitekta Jurica Jelavić, “Porticus” d.o.o. i “Mod” d.o.o., u kolovozu 2022. godine.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Četiri zvjezdice

Nadalje, u Zaključku koji je prihvatio gradonačelnik stoji da je glavni projekt proizišao iz dorade prvonagrađenog rada s “Natječaja za izradu Idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja sadržaja ugostiteljsko-turističke namjene na Bačvicama u Splitu iz 2009. godine”. Taj natječaj je proveden u ožujku 2009. na inicijativu Željka Keruma, koji je tada bio vlasnik, neposredno prije nego je on postao gradonačelnik. U Puljkovu Zaključku stoji da će se na temelju glavnog projekta zatražiti izmjena i dopuna rješenja za građenje za rekonstrukciju i dogradnju hotelskog sklopa “Villa Rosina”.

Samo dva dana nakon što je potpisan Zaključak, on je objavljen u Službenom glasniku 30. prosinca, tako da je Puljkovo odobrenje za gradnju hotela Mamiću postalo službeno prije Nove godine.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Što je Puljak zapravo odobrio Tommyju? Na osnovi dokumenta koji smo dobili od poznatog arhitekta Jurice Jelavića, hotelski objekt imat će dvije podrumske etaže. Podrumska etaža -2 namijenjena je za parking s ukupno 51 parkirnim mjestom. Podrumska etaža -1 ulazna je etaža s lobbyjem, recepcijom, kongresnim dijelom, restoranom, kuhinjom s pratećim servisnim prostorom, te prostorijama osoblja. Etaže prizemlja i od 1. do 3. kata su etaže sa smještajnim kapacitetom. Zadnji, četvrti kat sastoji se od apartmana i wellness dijela s vanjskim i unutarnjim bazenom.

---

image

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva
---

---

image

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva
---

”Ukupno su formirane 73 smještajne jedinice u novoplaniranom objektu. Hotel je projektiran prema kategorizaciji za 4 zvjezdice te sadrži sedam apartmana i 66 dvokrevetnih soba, od kojih su četiri predviđene za osobe smanjene pokretljivosti”, navodi se u projektu.

Za historicističku “Villu Rosina”, koja je izgrađena 1901. i zaštićeno je kulturno dobro, prema informacijama koje smo dobili od Jelavića stoji da će se obnoviti i funkcionalno pripojiti novoprojektiranom objektu.

– Na prizemnoj etaži “Rosine” bit će caffe bar i slastičarnica, a prvi kat i potkrovlje bit će smještajni kapaciteti. Ukupno će se formirati pet smještajnih jedinica u “Rosini” – navodi se u materijalima iz projekta.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Od arhitekta doznajemo kako se dugo čekalo na odobrenje zahtjeva za izmjene projekta.

– Prvi put je ovaj zahtjev išao kad je gradonačelnik bio, mislim, Baldasar. Pa je onda prošao mandat od Andre Krstulovića Opare, a nakon njega je došla Puljkova vlast, pa je bila pauza s vlašću. Uglavnom, taj zahtjev je dugo čamio. Onda se, zahvaljujući gospodinu Vojkoviću, pokrenuo na način da su ga oni najprije kao stručne službe pretresli pa promijenili neke stvari. Odnosno, smanjili neke elemente visine i volumena, računajući na okolnosti koje su bile u okruženju da je zgodno voditi računa o svemu – objašnjava Jelavić.

---

image

Arhitekt Jurica Jelavić

Vojko Bašić/Cropix
---

Zabrana premještanja

– U svakom slučaju, ova dozvola se razlikuje u odnosu na ono što je bilo prije. Ranije je bio pokušaj da budu neki apartmani, a ovo će biti jedan visokokategorni hotel – zaključuje Jurica Jelavić.

Od pročelnika Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju Tea Vojkovića doznali smo da je njegov odjel pripremio Prijedlog Zaključka koji je potpisao Puljak. Vojković navodi da je to napravljeno prema članku 81. GUP-a koji se primjenjuje kad su u pitanju odstupanja od rješenja koja su pobijedila na natječaju. Tako nešto je moguće izvesti tek uz odobrenje gradonačelnika.

---

image

Prijedlog za najtečaj

Privatna arhiva
---

– Ovim Prijedlogom Zaključka gradonačelnika prihvaća se dorađeno natječajno Rješenje. Predmet dorade je optimalno položajno pozicioniranje novog objekta u odnosu na “Villu Rosina”, te sadržajno prilagođavanje namjene kakva je planirana programom natječaja, GUP-om i pobjedničkim natječajnim radom, kao i neka druga manja odstupanja – pomalo uopćeno je odgovorio Vojković.

Od Jelavića doznajemo da se odustalo od izvornog natječajnog rješenja da se ruši “Villu Rosina” i faksimilno je obnovi na drugom mjestu, jer su to zabranili konzervatori. No, kaže da Puljkovim odobrenjem nije automatski odobrena građevinska dozvola. Ali, po njemu, čini se da su u pitanju formalnosti, jer Jelavić navodi da će se u postupku izdavanja dozvole provjeravati tehnikalije kao struja, voda i slično. Prema izjavi arhitekta, konzervatori su dali svoju suglasnost na projekt.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

– Zaključak gradonačelnika je osnovni preduvjet da se u postupku izdavanja građevinske dozvole utvrdi urednost podnesenog zahtjeva. Svi ostali uvjeti koje investitor treba ispuniti kod dobivanja građevinske dozvole bit će ispitani u posebnom postupku koji se provodi u Upravnom odjelu za urbanizam i izgradnju, Odsjek za izdavanje akata prostornog uređenja – kazao nam je Vojković.

Bilo i crne kronike

U svakom slučaju, kao i s “Villom Harmony”, i ovdje je zaključkom gradonačelnika (u slučaju “Ville Harmony” bio je to Baldasar, a sada je Puljak) prihvaćen projekt koji gabaritima i izgledom odstupa od natječajnog rješenja iz 2009. godine. Po natječaju je krilo hotela uz Prilaz braće Kaliterna trebalo biti u visini susjedne zgrade s tri kata, a sada će je nadvisiti.

”Villa Harmony”, koja je izgrađena u susjedstvu po projektu Damira Rake za Zorana Sikiricu i projekt za “Villu Rosina” dio su priče koja ima isti korijen, a potekla je od natječaja koji je 2009. proveo Željko Kerum, dok je bio vlasnik cijele parcele na Bačvicama. Na tom natječaju pobijedili su Damir Rako i Jurica Jelavić. Dio parcele kupio je Sikirica, a “Villa Harmony” ima danas veće gabarite od nakadašnjeg natječajnog rada. Premda je PNUSKOK bio priveo voditeljicu Odsjeka za graditeljstvo u splitskoj gradskoj upravi Ladu Pocrnić Mladinić, poznatog arhitekta Raku te voditelja i jednu djelatnicu Odjela za katastar, “Villa Harmony” je dobila uporabnu dozvolu.

---

image

Prijedlog za najtečaj

Privatna arhiva
---

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Također, drukčije gabarite od natječajnog rada imat će i Tommyjev hotel sudeći po Puljkovu odobrenju.

Već je 2009. Kerumov natječaj izazvao zabrinutost da će narušiti vizure skladnih Bačvica. U međuvremenu se stanje bitno izmijenilo. Sa zapuštenog Perivoja Kaliterna konzervatori su skinuli zaštitu, a umjesto zelenila “niknuo” je “Hotel Briig”, koji je bio predmet polemika zbog svog izgleda. Zapadno od njega “Villa Harmony”, suprotno od svog naziva, stupce crnih kronika punila je i šokirala je javnost svojim izgledom. Izgleda da nastavak gradnje slijedi...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => villa rosina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => villa rosina 2 0 7465 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-01-02 12:43:13 [created_by] => 3189 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-03 19:05:08 [modified_by] => 3189 [publish_up] => 2023-01-03 18:53:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1953 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Na Bačvicama 'niče' novi hotel, tik pored zgrade zaštićenog kulturnog dobra! Objekt koji će zauvijek izmijeniti vizuru starog splitskog kvarta odobrio je sam Puljak [metakey] => villa rosina , hotel, Bačvice, Split, Jurica jelavić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24083649.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24077945.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24077944.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24077945.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078154.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078155.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078554.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078553.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078552.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078547.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078548.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078550.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078551.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078546.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/24078545.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/02\/9962009.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatna arhiva","Privatna arhiva","Privatna arhiva","Privatna arhiva","Privatna arhiva","Privatna arhiva","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Hotel Villa Rosina, projekt Jurice Jelavi\u0107a koji je Grad prihvatio<\/p>","

Hotel Villa Rosina<\/p>","

Hotel Villa Rosina<\/p>","

Hotel Villa Rosina<\/p>","

Prijedlog za najte\u010daj<\/p>","

Prijedlog za najte\u010daj<\/p>","","","","","","","","","","

Arhitekt Jurica Jelavi\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1361","hd_24083649_1920.jpg":"1920x1080","k_24083649_1280.jpg":"1280x1280","k_24083649_1024.jpg":"1024x1024","k_24083649_640.jpg":"640x640","k_24083649_480.jpg":"480x480","k_24083649_340.jpg":"340x340","k_24083649_220.jpg":"220x220","o_24083649_1280.jpg":"1280x907","o_24083649_1024.jpg":"1024x725","o_24083649_640.jpg":"640x453","o_24083649_480.jpg":"480x340","o_24083649_340.jpg":"340x241","o_24083649_220.jpg":"220x155","h_24083649_1280.jpg":"1280x854","h_24083649_1024.jpg":"1024x683","h_24083649_640.jpg":"640x427","h_24083649_480.jpg":"480x320","h_24083649_340.jpg":"340x227","h_24083649_220.jpg":"220x147","pp_24083649_1280.jpg":"1280x1628","pp_24083649_1024.jpg":"1024x1303","pp_24083649_640.jpg":"640x814","pp_24083649_480.jpg":"480x611","pp_24083649_340.jpg":"340x432","pp_24083649_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1358","hd_24077945_1920.jpg":"1920x1080","k_24077945_1280.jpg":"1280x1280","k_24077945_1024.jpg":"1024x1024","k_24077945_640.jpg":"640x640","k_24077945_480.jpg":"480x480","k_24077945_340.jpg":"340x340","k_24077945_220.jpg":"220x220","o_24077945_1280.jpg":"1280x905","o_24077945_1024.jpg":"1024x724","o_24077945_640.jpg":"640x452","o_24077945_480.jpg":"480x339","o_24077945_340.jpg":"340x240","o_24077945_220.jpg":"220x155","h_24077945_1280.jpg":"1280x854","h_24077945_1024.jpg":"1024x683","h_24077945_640.jpg":"640x427","h_24077945_480.jpg":"480x320","h_24077945_340.jpg":"340x227","h_24077945_220.jpg":"220x147","pp_24077945_1280.jpg":"1280x1628","pp_24077945_1024.jpg":"1024x1303","pp_24077945_640.jpg":"640x814","pp_24077945_480.jpg":"480x611","pp_24077945_340.jpg":"340x432","pp_24077945_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1358","hd_24077944_1920.jpg":"1920x1080","k_24077944_1280.jpg":"1280x1280","k_24077944_1024.jpg":"1024x1024","k_24077944_640.jpg":"640x640","k_24077944_480.jpg":"480x480","k_24077944_340.jpg":"340x340","k_24077944_220.jpg":"220x220","o_24077944_1280.jpg":"1280x905","o_24077944_1024.jpg":"1024x724","o_24077944_640.jpg":"640x452","o_24077944_480.jpg":"480x339","o_24077944_340.jpg":"340x240","o_24077944_220.jpg":"220x155","h_24077944_1280.jpg":"1280x854","h_24077944_1024.jpg":"1024x683","h_24077944_640.jpg":"640x427","h_24077944_480.jpg":"480x320","h_24077944_340.jpg":"340x227","h_24077944_220.jpg":"220x147","pp_24077944_1280.jpg":"1280x1628","pp_24077944_1024.jpg":"1024x1303","pp_24077944_640.jpg":"640x814","pp_24077944_480.jpg":"480x611","pp_24077944_340.jpg":"340x432","pp_24077944_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1358","hd_24077945_1920.jpg":"1920x1080","k_24077945_1280.jpg":"1280x1280","k_24077945_1024.jpg":"1024x1024","k_24077945_640.jpg":"640x640","k_24077945_480.jpg":"480x480","k_24077945_340.jpg":"340x340","k_24077945_220.jpg":"220x220","o_24077945_1280.jpg":"1280x905","o_24077945_1024.jpg":"1024x724","o_24077945_640.jpg":"640x452","o_24077945_480.jpg":"480x339","o_24077945_340.jpg":"340x240","o_24077945_220.jpg":"220x155","h_24077945_1280.jpg":"1280x854","h_24077945_1024.jpg":"1024x683","h_24077945_640.jpg":"640x427","h_24077945_480.jpg":"480x320","h_24077945_340.jpg":"340x227","h_24077945_220.jpg":"220x147","pp_24077945_1280.jpg":"1280x1628","pp_24077945_1024.jpg":"1024x1303","pp_24077945_640.jpg":"640x814","pp_24077945_480.jpg":"480x611","pp_24077945_340.jpg":"340x432","pp_24077945_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1182","hd_24078154_1920.jpg":"1920x1080","k_24078154_1280.jpg":"1280x1280","k_24078154_1024.jpg":"1024x1024","k_24078154_640.jpg":"640x640","k_24078154_480.jpg":"480x480","k_24078154_340.jpg":"340x340","k_24078154_220.jpg":"220x220","o_24078154_1280.jpg":"1280x788","o_24078154_1024.jpg":"1024x630","o_24078154_640.jpg":"640x394","o_24078154_480.jpg":"480x295","o_24078154_340.jpg":"340x209","o_24078154_220.jpg":"220x135","h_24078154_1280.jpg":"1280x854","h_24078154_1024.jpg":"1024x683","h_24078154_640.jpg":"640x427","h_24078154_480.jpg":"480x320","h_24078154_340.jpg":"340x227","h_24078154_220.jpg":"220x147","pp_24078154_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078154_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078154_640.jpg":"640x814","pp_24078154_480.jpg":"480x611","pp_24078154_340.jpg":"340x432","pp_24078154_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1000x600","hd_24078155_1920.jpg":"1920x1080","k_24078155_1280.jpg":"1280x1280","k_24078155_1024.jpg":"1024x1024","k_24078155_640.jpg":"640x640","k_24078155_480.jpg":"480x480","k_24078155_340.jpg":"340x340","k_24078155_220.jpg":"220x220","o_24078155_1280.jpg":"1280x768","o_24078155_1024.jpg":"1024x614","o_24078155_640.jpg":"640x384","o_24078155_480.jpg":"480x288","o_24078155_340.jpg":"340x204","o_24078155_220.jpg":"220x132","h_24078155_1280.jpg":"1280x854","h_24078155_1024.jpg":"1024x683","h_24078155_640.jpg":"640x427","h_24078155_480.jpg":"480x320","h_24078155_340.jpg":"340x227","h_24078155_220.jpg":"220x147","pp_24078155_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078155_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078155_640.jpg":"640x814","pp_24078155_480.jpg":"480x611","pp_24078155_340.jpg":"340x432","pp_24078155_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1194","hd_24078554_1920.jpg":"1920x1080","k_24078554_1280.jpg":"1280x1280","k_24078554_1024.jpg":"1024x1024","k_24078554_640.jpg":"640x640","k_24078554_480.jpg":"480x480","k_24078554_340.jpg":"340x340","k_24078554_220.jpg":"220x220","o_24078554_1280.jpg":"1280x796","o_24078554_1024.jpg":"1024x636","o_24078554_640.jpg":"640x398","o_24078554_480.jpg":"480x298","o_24078554_340.jpg":"340x211","o_24078554_220.jpg":"220x136","h_24078554_1280.jpg":"1280x854","h_24078554_1024.jpg":"1024x683","h_24078554_640.jpg":"640x427","h_24078554_480.jpg":"480x320","h_24078554_340.jpg":"340x227","h_24078554_220.jpg":"220x147","pp_24078554_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078554_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078554_640.jpg":"640x814","pp_24078554_480.jpg":"480x611","pp_24078554_340.jpg":"340x432","pp_24078554_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1018","hd_24078553_1920.jpg":"1920x1080","k_24078553_1280.jpg":"1280x1280","k_24078553_1024.jpg":"1024x1024","k_24078553_640.jpg":"640x640","k_24078553_480.jpg":"480x480","k_24078553_340.jpg":"340x340","k_24078553_220.jpg":"220x220","o_24078553_1280.jpg":"1280x678","o_24078553_1024.jpg":"1024x542","o_24078553_640.jpg":"640x339","o_24078553_480.jpg":"480x254","o_24078553_340.jpg":"340x180","o_24078553_220.jpg":"220x116","h_24078553_1280.jpg":"1280x854","h_24078553_1024.jpg":"1024x683","h_24078553_640.jpg":"640x427","h_24078553_480.jpg":"480x320","h_24078553_340.jpg":"340x227","h_24078553_220.jpg":"220x147","pp_24078553_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078553_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078553_640.jpg":"640x814","pp_24078553_480.jpg":"480x611","pp_24078553_340.jpg":"340x432","pp_24078553_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24078552_1920.jpg":"1920x1080","k_24078552_1280.jpg":"1280x1280","k_24078552_1024.jpg":"1024x1024","k_24078552_640.jpg":"640x640","k_24078552_480.jpg":"480x480","k_24078552_340.jpg":"340x340","k_24078552_220.jpg":"220x220","o_24078552_1280.jpg":"1280x853","o_24078552_1024.jpg":"1024x682","o_24078552_640.jpg":"640x426","o_24078552_480.jpg":"480x320","o_24078552_340.jpg":"340x226","o_24078552_220.jpg":"220x146","h_24078552_1280.jpg":"1280x854","h_24078552_1024.jpg":"1024x683","h_24078552_640.jpg":"640x427","h_24078552_480.jpg":"480x320","h_24078552_340.jpg":"340x227","h_24078552_220.jpg":"220x147","pp_24078552_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078552_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078552_640.jpg":"640x814","pp_24078552_480.jpg":"480x611","pp_24078552_340.jpg":"340x432","pp_24078552_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1113","hd_24078547_1920.jpg":"1920x1080","k_24078547_1280.jpg":"1280x1280","k_24078547_1024.jpg":"1024x1024","k_24078547_640.jpg":"640x640","k_24078547_480.jpg":"480x480","k_24078547_340.jpg":"340x340","k_24078547_220.jpg":"220x220","o_24078547_1280.jpg":"1280x742","o_24078547_1024.jpg":"1024x593","o_24078547_640.jpg":"640x371","o_24078547_480.jpg":"480x278","o_24078547_340.jpg":"340x197","o_24078547_220.jpg":"220x127","h_24078547_1280.jpg":"1280x854","h_24078547_1024.jpg":"1024x683","h_24078547_640.jpg":"640x427","h_24078547_480.jpg":"480x320","h_24078547_340.jpg":"340x227","h_24078547_220.jpg":"220x147","pp_24078547_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078547_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078547_640.jpg":"640x814","pp_24078547_480.jpg":"480x611","pp_24078547_340.jpg":"340x432","pp_24078547_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x947","hd_24078548_1920.jpg":"1920x1080","k_24078548_1280.jpg":"1280x1280","k_24078548_1024.jpg":"1024x1024","k_24078548_640.jpg":"640x640","k_24078548_480.jpg":"480x480","k_24078548_340.jpg":"340x340","k_24078548_220.jpg":"220x220","o_24078548_1280.jpg":"1280x631","o_24078548_1024.jpg":"1024x505","o_24078548_640.jpg":"640x315","o_24078548_480.jpg":"480x236","o_24078548_340.jpg":"340x167","o_24078548_220.jpg":"220x108","h_24078548_1280.jpg":"1280x854","h_24078548_1024.jpg":"1024x683","h_24078548_640.jpg":"640x427","h_24078548_480.jpg":"480x320","h_24078548_340.jpg":"340x227","h_24078548_220.jpg":"220x147","pp_24078548_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078548_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078548_640.jpg":"640x814","pp_24078548_480.jpg":"480x611","pp_24078548_340.jpg":"340x432","pp_24078548_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x929","hd_24078550_1920.jpg":"1920x1080","k_24078550_1280.jpg":"1280x1280","k_24078550_1024.jpg":"1024x1024","k_24078550_640.jpg":"640x640","k_24078550_480.jpg":"480x480","k_24078550_340.jpg":"340x340","k_24078550_220.jpg":"220x220","o_24078550_1280.jpg":"1280x619","o_24078550_1024.jpg":"1024x495","o_24078550_640.jpg":"640x309","o_24078550_480.jpg":"480x232","o_24078550_340.jpg":"340x164","o_24078550_220.jpg":"220x106","h_24078550_1280.jpg":"1280x854","h_24078550_1024.jpg":"1024x683","h_24078550_640.jpg":"640x427","h_24078550_480.jpg":"480x320","h_24078550_340.jpg":"340x227","h_24078550_220.jpg":"220x147","pp_24078550_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078550_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078550_640.jpg":"640x814","pp_24078550_480.jpg":"480x611","pp_24078550_340.jpg":"340x432","pp_24078550_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1074","hd_24078551_1920.jpg":"1920x1080","k_24078551_1280.jpg":"1280x1280","k_24078551_1024.jpg":"1024x1024","k_24078551_640.jpg":"640x640","k_24078551_480.jpg":"480x480","k_24078551_340.jpg":"340x340","k_24078551_220.jpg":"220x220","o_24078551_1280.jpg":"1280x716","o_24078551_1024.jpg":"1024x572","o_24078551_640.jpg":"640x358","o_24078551_480.jpg":"480x268","o_24078551_340.jpg":"340x190","o_24078551_220.jpg":"220x123","h_24078551_1280.jpg":"1280x854","h_24078551_1024.jpg":"1024x683","h_24078551_640.jpg":"640x427","h_24078551_480.jpg":"480x320","h_24078551_340.jpg":"340x227","h_24078551_220.jpg":"220x147","pp_24078551_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078551_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078551_640.jpg":"640x814","pp_24078551_480.jpg":"480x611","pp_24078551_340.jpg":"340x432","pp_24078551_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1156","hd_24078546_1920.jpg":"1920x1080","k_24078546_1280.jpg":"1280x1280","k_24078546_1024.jpg":"1024x1024","k_24078546_640.jpg":"640x640","k_24078546_480.jpg":"480x480","k_24078546_340.jpg":"340x340","k_24078546_220.jpg":"220x220","o_24078546_1280.jpg":"1280x770","o_24078546_1024.jpg":"1024x616","o_24078546_640.jpg":"640x385","o_24078546_480.jpg":"480x289","o_24078546_340.jpg":"340x204","o_24078546_220.jpg":"220x132","h_24078546_1280.jpg":"1280x854","h_24078546_1024.jpg":"1024x683","h_24078546_640.jpg":"640x427","h_24078546_480.jpg":"480x320","h_24078546_340.jpg":"340x227","h_24078546_220.jpg":"220x147","pp_24078546_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078546_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078546_640.jpg":"640x814","pp_24078546_480.jpg":"480x611","pp_24078546_340.jpg":"340x432","pp_24078546_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1234","hd_24078545_1920.jpg":"1920x1080","k_24078545_1280.jpg":"1280x1280","k_24078545_1024.jpg":"1024x1024","k_24078545_640.jpg":"640x640","k_24078545_480.jpg":"480x480","k_24078545_340.jpg":"340x340","k_24078545_220.jpg":"220x220","o_24078545_1280.jpg":"1280x822","o_24078545_1024.jpg":"1024x658","o_24078545_640.jpg":"640x411","o_24078545_480.jpg":"480x308","o_24078545_340.jpg":"340x218","o_24078545_220.jpg":"220x141","h_24078545_1280.jpg":"1280x854","h_24078545_1024.jpg":"1024x683","h_24078545_640.jpg":"640x427","h_24078545_480.jpg":"480x320","h_24078545_340.jpg":"340x227","h_24078545_220.jpg":"220x147","pp_24078545_1280.jpg":"1280x1628","pp_24078545_1024.jpg":"1024x1303","pp_24078545_640.jpg":"640x814","pp_24078545_480.jpg":"480x611","pp_24078545_340.jpg":"340x432","pp_24078545_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1352","hd_9962009_1920.jpg":"1920x1080","k_9962009_1280.jpg":"1280x1280","k_9962009_1024.jpg":"1024x1024","k_9962009_640.jpg":"640x640","k_9962009_480.jpg":"480x480","k_9962009_340.jpg":"340x340","k_9962009_220.jpg":"220x220","o_9962009_1280.jpg":"1280x901","o_9962009_1024.jpg":"1024x721","o_9962009_640.jpg":"640x450","o_9962009_480.jpg":"480x338","o_9962009_340.jpg":"340x239","o_9962009_220.jpg":"220x154","h_9962009_1280.jpg":"1280x854","h_9962009_1024.jpg":"1024x683","h_9962009_640.jpg":"640x427","h_9962009_480.jpg":"480x320","h_9962009_340.jpg":"340x227","h_9962009_220.jpg":"220x147","pp_9962009_1280.jpg":"1280x1628","pp_9962009_1024.jpg":"1024x1303","pp_9962009_640.jpg":"640x814","pp_9962009_480.jpg":"480x611","pp_9962009_340.jpg":"340x432","pp_9962009_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7456427 Threads: 2 Questions: 1534569238 Slow queries: 4666483 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110760054 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/na-bacvicama-nice-novi-hotel-tik-pored-zgrade-zasticenog-kulturnog-dobra-objekt-koji-ce-zauvijek-izmijeniti-vizuru-starog-splitskog-kvarta-odobrio-je-sam-puljak-1253887 [printLink] => /split/na-bacvicama-nice-novi-hotel-tik-pored-zgrade-zasticenog-kulturnog-dobra-objekt-koji-ce-zauvijek-izmijeniti-vizuru-starog-splitskog-kvarta-odobrio-je-sam-puljak-1253887?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 701783 [name] => villa rosina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-03 19:54:23 [main_article_id] => 0 [alias] => villa-rosina [link] => /tag/villa-rosina ) [1] => stdClass Object ( [id] => 366801 [name] => hotel [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hotel [link] => /tag/hotel ) [2] => stdClass Object ( [id] => 331143 [name] => bačvice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bacvice [link] => /tag/bacvice ) [3] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) [4] => stdClass Object ( [id] => 354771 [name] => Jurica jelavić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jurica-jelavic [link] => /tag/jurica-jelavic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => villa rosina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Na Bačvicama ‘niče‘ novi hotel, tik pored zgrade zaštićenog kulturnog dobra! Objekt koji će zauvijek izmijeniti vizuru starog splitskog kvarta odobrio je sam Puljak [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3189 [name] => Nataša Bakotić [username] => nata-a-bakoti [email] => nata-a-bakoti@sd.hr [password] => $2y$10$oPmYsI7YaFN0U/usX8ays.UVAX2ZC83ttt1Nvwtfa23FXnWCLyl/. [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/natasa-bakotic-3189 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1707 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/09718ecb478abd375d94ec1ddf06b85e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24083649.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatna arhiva [mainImageDesc] =>

Hotel Villa Rosina, projekt Jurice Jelavića koji je Grad prihvatio

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24083649.jpg [title] =>

Hotel Villa Rosina, projekt Jurice Jelavića koji je Grad prihvatio

Privatna arhiva ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24077945.jpg [title] =>

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24077944.jpg [title] =>

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24077945.jpg [title] =>

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078154.jpg [title] =>

Prijedlog za najtečaj

Privatna arhiva ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078155.jpg [title] =>

Prijedlog za najtečaj

Privatna arhiva ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078554.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078553.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078552.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078547.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078548.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078550.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078551.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078546.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/24078545.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/02/9962009.jpg [title] =>

Arhitekt Jurica Jelavić

Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Tomislav Mamić, vlasnik “Tommyja”, javno se bunio kako u Splitu ne može dobiti dozvole za svoje gradnje, no izgleda kako su mu zadnji dani stare godine donijeli dobre vijesti.

Za to se pobrinuo gradonačelnik Ivica Puljak, koji je na samom kraju prošle godine, točnije 28. prosinca 2022., potpisao “Zaključak o prihvaćanju Glavnog projekta – izmjene i dopune arhitekture 2 za rekonstrukciju i dogradnju hotelskog sklopa ‘Villa Rosina’ u Splitu”.

---

image

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva
---

Nakon “Ville Harmony”, koja “strši” na Bačvicama, i “Hotela Briig”, koji je izazvao kontroverzije zbog neuklapanja u ambijent, premda je dobio nagradu, nakon ovoga Puljkova poteza slijedi, izgleda, još jedna veća gradnja u nekoć skladnom ambijentu Bačvica. Naime, Puljkovim Zaključkom odobreno je 66 soba i sedam apartmana koji bi se izgradili oko historicističke “Ville Rosina” na Bačvicama.

Puljak je u Zaključku prihvatio glavni projekt koji je izradio Ured ovlaštenog arhitekta Jurica Jelavić, “Porticus” d.o.o. i “Mod” d.o.o., u kolovozu 2022. godine.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Četiri zvjezdice

Nadalje, u Zaključku koji je prihvatio gradonačelnik stoji da je glavni projekt proizišao iz dorade prvonagrađenog rada s “Natječaja za izradu Idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja sadržaja ugostiteljsko-turističke namjene na Bačvicama u Splitu iz 2009. godine”. Taj natječaj je proveden u ožujku 2009. na inicijativu Željka Keruma, koji je tada bio vlasnik, neposredno prije nego je on postao gradonačelnik. U Puljkovu Zaključku stoji da će se na temelju glavnog projekta zatražiti izmjena i dopuna rješenja za građenje za rekonstrukciju i dogradnju hotelskog sklopa “Villa Rosina”.

Samo dva dana nakon što je potpisan Zaključak, on je objavljen u Službenom glasniku 30. prosinca, tako da je Puljkovo odobrenje za gradnju hotela Mamiću postalo službeno prije Nove godine.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Što je Puljak zapravo odobrio Tommyju? Na osnovi dokumenta koji smo dobili od poznatog arhitekta Jurice Jelavića, hotelski objekt imat će dvije podrumske etaže. Podrumska etaža -2 namijenjena je za parking s ukupno 51 parkirnim mjestom. Podrumska etaža -1 ulazna je etaža s lobbyjem, recepcijom, kongresnim dijelom, restoranom, kuhinjom s pratećim servisnim prostorom, te prostorijama osoblja. Etaže prizemlja i od 1. do 3. kata su etaže sa smještajnim kapacitetom. Zadnji, četvrti kat sastoji se od apartmana i wellness dijela s vanjskim i unutarnjim bazenom.

---

image

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva
---

---

image

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva
---

”Ukupno su formirane 73 smještajne jedinice u novoplaniranom objektu. Hotel je projektiran prema kategorizaciji za 4 zvjezdice te sadrži sedam apartmana i 66 dvokrevetnih soba, od kojih su četiri predviđene za osobe smanjene pokretljivosti”, navodi se u projektu.

Za historicističku “Villu Rosina”, koja je izgrađena 1901. i zaštićeno je kulturno dobro, prema informacijama koje smo dobili od Jelavića stoji da će se obnoviti i funkcionalno pripojiti novoprojektiranom objektu.

– Na prizemnoj etaži “Rosine” bit će caffe bar i slastičarnica, a prvi kat i potkrovlje bit će smještajni kapaciteti. Ukupno će se formirati pet smještajnih jedinica u “Rosini” – navodi se u materijalima iz projekta.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Od arhitekta doznajemo kako se dugo čekalo na odobrenje zahtjeva za izmjene projekta.

– Prvi put je ovaj zahtjev išao kad je gradonačelnik bio, mislim, Baldasar. Pa je onda prošao mandat od Andre Krstulovića Opare, a nakon njega je došla Puljkova vlast, pa je bila pauza s vlašću. Uglavnom, taj zahtjev je dugo čamio. Onda se, zahvaljujući gospodinu Vojkoviću, pokrenuo na način da su ga oni najprije kao stručne službe pretresli pa promijenili neke stvari. Odnosno, smanjili neke elemente visine i volumena, računajući na okolnosti koje su bile u okruženju da je zgodno voditi računa o svemu – objašnjava Jelavić.

---

image

Arhitekt Jurica Jelavić

Vojko Bašić/Cropix
---

Zabrana premještanja

– U svakom slučaju, ova dozvola se razlikuje u odnosu na ono što je bilo prije. Ranije je bio pokušaj da budu neki apartmani, a ovo će biti jedan visokokategorni hotel – zaključuje Jurica Jelavić.

Od pročelnika Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju Tea Vojkovića doznali smo da je njegov odjel pripremio Prijedlog Zaključka koji je potpisao Puljak. Vojković navodi da je to napravljeno prema članku 81. GUP-a koji se primjenjuje kad su u pitanju odstupanja od rješenja koja su pobijedila na natječaju. Tako nešto je moguće izvesti tek uz odobrenje gradonačelnika.

---

image

Prijedlog za najtečaj

Privatna arhiva
---

– Ovim Prijedlogom Zaključka gradonačelnika prihvaća se dorađeno natječajno Rješenje. Predmet dorade je optimalno položajno pozicioniranje novog objekta u odnosu na “Villu Rosina”, te sadržajno prilagođavanje namjene kakva je planirana programom natječaja, GUP-om i pobjedničkim natječajnim radom, kao i neka druga manja odstupanja – pomalo uopćeno je odgovorio Vojković.

Od Jelavića doznajemo da se odustalo od izvornog natječajnog rješenja da se ruši “Villu Rosina” i faksimilno je obnovi na drugom mjestu, jer su to zabranili konzervatori. No, kaže da Puljkovim odobrenjem nije automatski odobrena građevinska dozvola. Ali, po njemu, čini se da su u pitanju formalnosti, jer Jelavić navodi da će se u postupku izdavanja dozvole provjeravati tehnikalije kao struja, voda i slično. Prema izjavi arhitekta, konzervatori su dali svoju suglasnost na projekt.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

– Zaključak gradonačelnika je osnovni preduvjet da se u postupku izdavanja građevinske dozvole utvrdi urednost podnesenog zahtjeva. Svi ostali uvjeti koje investitor treba ispuniti kod dobivanja građevinske dozvole bit će ispitani u posebnom postupku koji se provodi u Upravnom odjelu za urbanizam i izgradnju, Odsjek za izdavanje akata prostornog uređenja – kazao nam je Vojković.

Bilo i crne kronike

U svakom slučaju, kao i s “Villom Harmony”, i ovdje je zaključkom gradonačelnika (u slučaju “Ville Harmony” bio je to Baldasar, a sada je Puljak) prihvaćen projekt koji gabaritima i izgledom odstupa od natječajnog rješenja iz 2009. godine. Po natječaju je krilo hotela uz Prilaz braće Kaliterna trebalo biti u visini susjedne zgrade s tri kata, a sada će je nadvisiti.

”Villa Harmony”, koja je izgrađena u susjedstvu po projektu Damira Rake za Zorana Sikiricu i projekt za “Villu Rosina” dio su priče koja ima isti korijen, a potekla je od natječaja koji je 2009. proveo Željko Kerum, dok je bio vlasnik cijele parcele na Bačvicama. Na tom natječaju pobijedili su Damir Rako i Jurica Jelavić. Dio parcele kupio je Sikirica, a “Villa Harmony” ima danas veće gabarite od nakadašnjeg natječajnog rada. Premda je PNUSKOK bio priveo voditeljicu Odsjeka za graditeljstvo u splitskoj gradskoj upravi Ladu Pocrnić Mladinić, poznatog arhitekta Raku te voditelja i jednu djelatnicu Odjela za katastar, “Villa Harmony” je dobila uporabnu dozvolu.

---

image

Prijedlog za najtečaj

Privatna arhiva
---

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Također, drukčije gabarite od natječajnog rada imat će i Tommyjev hotel sudeći po Puljkovu odobrenju.

Već je 2009. Kerumov natječaj izazvao zabrinutost da će narušiti vizure skladnih Bačvica. U međuvremenu se stanje bitno izmijenilo. Sa zapuštenog Perivoja Kaliterna konzervatori su skinuli zaštitu, a umjesto zelenila “niknuo” je “Hotel Briig”, koji je bio predmet polemika zbog svog izgleda. Zapadno od njega “Villa Harmony”, suprotno od svog naziva, stupce crnih kronika punila je i šokirala je javnost svojim izgledom. Izgleda da nastavak gradnje slijedi...

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatna arhiva Privatna arhiva Privatna arhiva Privatna arhiva Privatna arhiva Privatna arhiva Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Privatna arhiva

Hotel Villa Rosina, projekt Jurice Jelavića koji je Grad prihvatio

Privatna arhiva

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva

Hotel Villa Rosina

Privatna arhiva

Prijedlog za najtečaj

Privatna arhiva

Prijedlog za najtečaj

Vojko Bašić/Cropix

Arhitekt Jurica Jelavić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/na-bacvicama-nice-novi-hotel-tik-pored-zgrade-zasticenog-kulturnog-dobra-objekt-koji-ce-zauvijek-izmijeniti-vizuru-starog-splitskog-kvarta-odobrio-je-sam-puljak-1253887 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a1fa0afeec9f9dff5502d0ed609e357e39f1f16d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+Ba%C4%8Dvicama+%E2%80%98ni%C4%8De%E2%80%98+novi+hotel%2C+tik+pored+zgrade+za%C5%A1ti%C4%87enog+kulturnog+dobra%21+Objekt+koji+%C4%87e+zauvijek+izmijeniti+vizuru+starog+splitskog+kvarta+odobrio+je+sam+Puljak&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fna-bacvicama-nice-novi-hotel-tik-pored-zgrade-zasticenog-kulturnog-dobra-objekt-koji-ce-zauvijek-izmijeniti-vizuru-starog-splitskog-kvarta-odobrio-je-sam-puljak-1253887 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fna-bacvicama-nice-novi-hotel-tik-pored-zgrade-zasticenog-kulturnog-dobra-objekt-koji-ce-zauvijek-izmijeniti-vizuru-starog-splitskog-kvarta-odobrio-je-sam-puljak-1253887 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => villa rosina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Splitvilla rosina

Na Bačvicama ‘niče‘ novi hotel, tik pored zgrade zaštićenog kulturnog dobra! Objekt koji će zauvijek izmijeniti vizuru starog splitskog kvarta odobrio je sam Puljak

Piše Sandi Vidulić
3. siječnja 2023. - 19:53

Tomislav Mamić, vlasnik “Tommyja”, javno se bunio kako u Splitu ne može dobiti dozvole za svoje gradnje, no izgleda kako su mu zadnji dani stare godine donijeli dobre vijesti.

Za to se pobrinuo gradonačelnik Ivica Puljak, koji je na samom kraju prošle godine, točnije 28. prosinca 2022., potpisao “Zaključak o prihvaćanju Glavnog projekta – izmjene i dopune arhitekture 2 za rekonstrukciju i dogradnju hotelskog sklopa ‘Villa Rosina’ u Splitu”.

Nakon “Ville Harmony”, koja “strši” na Bačvicama, i “Hotela Briig”, koji je izazvao kontroverzije zbog neuklapanja u ambijent, premda je dobio nagradu, nakon ovoga Puljkova poteza slijedi, izgleda, još jedna veća gradnja u nekoć skladnom ambijentu Bačvica. Naime, Puljkovim Zaključkom odobreno je 66 soba...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 16:29